Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Kehityshistoriamme

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 190
Viestit: 89446
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 914 kertaa
Tykätty: 295 kertaa
Viesti:

Kehityshistoriamme

#286

Viesti Mika » elo 24, 2013, 13.22

Naisetkin ovat osanneet.
The discovery in Peru of another tomb belonging to a pre-Hispanic priestess, the eighth in more than two decades, confirms that powerful women ruled this region 1,200 years ago, archeologists said.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!


Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 190
Viestit: 89446
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 914 kertaa
Tykätty: 295 kertaa
Viesti:

Kehityshistoriamme

#287

Viesti Mika » loka 17, 2013, 22.02

Teoriat elävät.
Tähän asti on uskottu, että yli miljoona vuotta sitten on elänyt useita ihmisten sukuun kuuluvia lajeja, pystyihminen (Homo erectus), heidelberginihminen (H. heidelbergensis), turkananihminen (H. rudolfensis) ja käteväihminen (H. habilis). Science-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan näyttäisi kuitenkin siltä, että kaikki nämä eri lajeiksi määritetyt fossiililöydöt olisivatkin kuuluneet samaan lajiin, pystyihmisiin, vaikka ne näyttävätkin erilaisilta.

Uusi käsitys perustuu Georgiassa Dmanisissa tehtyyn fossiililöytöön. Tutkijat ajoittavat löytyneen kallon 1,8 miljoonan vuoden ikäiseksi. Samasta paikasta löytyi neljä muuta ihmisen edeltäjien fossiilia sekä eläinfossiileja ja kivityökaluja.

Jos nämä viisi ihmisen edeltäjän fossiilia olisi löydetty eri paikoista eri puolilta Afrikkaa, ne olisi saatettu määrittää eri lajeihin kuuluviksi. Erot eivät kuitenkaan olleet sen suurempia kuin mitä voisi löytää viiden ihmisen tai viiden simpanssin välillä.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Kuvake
nassesetä
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 4597
Lauteille: Heinäkuu 2007
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Kehityshistoriamme

#288

Viesti nassesetä » marras 22, 2013, 13.36

Yhtä asiaa olen tuuminut.

Kaikkihan ovat kuulleet siitä, kuinka tämä luolamiesajan paleodietti on ihmisille se sopivin ja kuinka maidot, viljat yms. ovat meille huonoa ravintoa. Vuosituhantinen evoluutio on toki eritoten meidät kaukaasialaiset sopeutanut hyvin tilanteeseen, mutta ilmeisesti luurankolöytöjen perusteella on voitu päätellä, että varhaisimpien maanviljelyskultuurien ihmiset ovat oikeasti voineet paljon huonommin kuin metsästäjä-keräilijät. Tähän on ilmeisesti pidetty syynä sitä, että ihminen siirtyi liian nopeasti ja laajamittaisesti käyttämään viljatuotteita näissä varhaisimman maanviljelyskulttuurin kehdoissa noin 8000 vuotta sitten. Silloin luonnonvalinta ei vielä ollut ehtinyt jyllätä ja näin ollen keliakia ja laktoosi-intoleranssi olivat paljon yleisempiä (ötzi oli lakt. intolerantikko).
Luolamiesten paremmasta kunnosta kertovat myös Suomessa tehdyt kivikautiset luurankolöydöt. Kävin Yli-Iin kierikkikeskuksessa viime kesänä ja siellä eräässä posterissa kerrottiin kuinka kivikauden suomalaisten miesten keskipituus oli 177cm, eli käytännössä sama kuin nykyaikana. Toisaalta, sitähän kyllä sanotaan, että jääkauden jälkeinen atlanttisen lämpökauden Eurooppa on ollut metsästäjien ja kalastajien paratiisi, eli protupitoista safkaa on ollut paljon tarjolla.

Mutta tosiaankin, miksi silti sanotaan, että maanviljelyksen myötä saatiin enemmän ruokaa ja väestö alkoi kasvaa? Jos muinaisajan (ja nykyajan) paljasp€rsevillit olivat hyvin ravittuja ja ravinto saatiin viljelyyn nähden suht vaivattomasti, miksi kivikaudella ei koettu väestöräjähdystä? Silloin toki keski-ikä oli suht lyhyt, koska lapsia ja naisia kuoli synnytyksiin niin paljon, mutta toisaalta tätä samaa tapahtui todennäköisesti yhtä paljon varhaisissa maanviljely-yhteisöissä, eikä kivikauden ihmisillä ollut riesana tappavia kulkutauteja. Miehiä kaatui varmasti nuijatappeluissa sekä heimon sisäisissä että heimojen välisissä kahakoissa, mutta taaskaan en usko varhaisten viljelykulttuurien olleen tässä suhteessa paljoa hurskaampia.

Luontainen ryhmädynamiikka saa ilmeisesti ihmiset muodostamaan noin 150 henkilön klaaneja silloin kun ketään ei ole käskemässä (näkyy nykypäivänäkin niin amisheilla kuin Amazonin intiaaneilla). Miksi nämä kivikauden klaanit eivät helpon lihan ja kalan (ja tylsien talvikuukausien :hinkit: ) myötä kasvaneet hallitsemattomasti?
My life is all that I've known
And it's all that keeps me here
My time is all that I own
So I won't let it slip away

Kuvake
Point
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 6870
Lauteille: Tammikuu 2009
Tykännyt: 42 kertaa
Tykätty: 28 kertaa

Kehityshistoriamme

#289

Viesti Point » marras 22, 2013, 13.51

nassesetä kirjoitti: Luontainen ryhmädynamiikka saa ilmeisesti ihmiset muodostamaan noin 150 henkilön klaaneja silloin kun ketään ei ole käskemässä (näkyy nykypäivänäkin niin amisheilla kuin Amazonin intiaaneilla). Miksi nämä kivikauden klaanit eivät helpon lihan ja kalan (ja tylsien talvikuukausien :hinkit: ) myötä kasvaneet hallitsemattomasti?

Ei sitä aina viitsi oman muijan kanssa viitsi olla vaikka ei muutakaan tekemistä olen... ja muut naisethan olivat tavalla tai toisella joko sukua tai luottohenkilön naisia, joita ei viitsi rassata? Naista käytiin hakemassa ryöstämällä naapuriheimosta. AIna ei jaksanut sitäkään tehdä.

*tuumii*
Detox ei ole pelkkä dietti. Se on elämäntapa.

Kuvake
Alioppilas
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 4992
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 19 kertaa

Kehityshistoriamme

#290

Viesti Alioppilas » marras 22, 2013, 14.02

nassesetä kirjoitti: Mutta tosiaankin, miksi silti sanotaan, että maanviljelyksen myötä saatiin enemmän ruokaa ja väestö alkoi kasvaa? Jos muinaisajan (ja nykyajan) paljasp€rsevillit olivat hyvin ravittuja ja ravinto saatiin viljelyyn nähden suht vaivattomasti, miksi kivikaudella ei koettu väestöräjähdystä? Silloin toki keski-ikä oli suht lyhyt, koska lapsia ja naisia kuoli synnytyksiin niin paljon, mutta toisaalta tätä samaa tapahtui todennäköisesti yhtä paljon varhaisissa maanviljely-yhteisöissä, eikä kivikauden ihmisillä ollut riesana tappavia kulkutauteja. Miehiä kaatui varmasti nuijatappeluissa sekä heimon sisäisissä että heimojen välisissä kahakoissa, mutta taaskaan en usko varhaisten viljelykulttuurien olleen tässä suhteessa paljoa hurskaampia.

Luontainen ryhmädynamiikka saa ilmeisesti ihmiset muodostamaan noin 150 henkilön klaaneja silloin kun ketään ei ole käskemässä (näkyy nykypäivänäkin niin amisheilla kuin Amazonin intiaaneilla). Miksi nämä kivikauden klaanit eivät helpon lihan ja kalan (ja tylsien talvikuukausien :hinkit: ) myötä kasvaneet hallitsemattomasti?
Ne pienetkin populaatiot kykenivät kuitenkin metsästämään monet luonnonvaraiset eläinlajit sukupuuttoon, joten mielestäni voi olettaa, että sitä ruokaa ei ollut tarpeeksi mahdollistamaan varsinaista väestöräjähdystä.

Aihki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 5939
Lauteille: Joulukuu 2010
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 9 kertaa

Kehityshistoriamme

#291

Viesti Aihki » marras 22, 2013, 14.15

nassesetä kirjoitti: Yhtä asiaa olen tuuminut.
Aina hankalaa joskus jopa vaarallista ... :)
nassesetä kirjoitti: Miksi nämä kivikauden klaanit eivät helpon lihan ja kalan (ja tylsien talvikuukausien :hinkit: ) myötä kasvaneet hallitsemattomasti?
Ehkäpä se liha ei sitten kuitenkaan irronnut ihan niin helposti, muistelen lukeneeni, että lähes ainoat metsästäjä-keräilijät, joilla oli katkeamaton ravinnonsaanti olivat sopivan meren rannalla sopivassa kohdassa eläneet. Jollen nyt ihan väärin muista niin Baskimaasta on löynyt simpukankuorikasoja, joiden paksuus on parinkymmenen metrin luokkaa.

Monet "luonnonkansojen" naiset imettävät pitkään, joka taitaa monissa tapauksissa vähentää hedelmällisyyttä merkittävästi.

Ilmeisesti ehkäisykeinotkaan eivät olleet tuntemattomia.

Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 10832
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 88 kertaa
Tykätty: 73 kertaa

Kehityshistoriamme

#292

Viesti flammee » marras 22, 2013, 15.41

nassesetä kirjoitti: Mutta tosiaankin, miksi silti sanotaan, että maanviljelyksen myötä saatiin enemmän ruokaa ja väestö alkoi kasvaa? Jos muinaisajan (ja nykyajan) paljasp€rsevillit olivat hyvin ravittuja ja ravinto saatiin viljelyyn nähden suht vaivattomasti, miksi kivikaudella ei koettu väestöräjähdystä?
Metsästys ja keräily vaatii suuren "reviirin" eli oisko maat olleet asutettu suhteellisen täyteen alueen kantokykyyn nähden jo ennen maanviljelystä, mutta silleen tosi harvaan... Maanviljelyksestä sitten sai kyllä paljon energiapitoista ravintoa, mutta ilmeisesti ongelmana oli paljon se että sitä ruokaa ei ollut ihan koko aikaa tarjolla, katovuodet, säilyvyys, joka vaikutti ilmeisesti siten että porukka kyllä lisääntyi, mutta terveys kärsi. Terveyspuoli alkoi ilmeisesti palautua entiselleen vasta joskus 1900-luvulla, josta se sitten on ollut taantumaan päin taas viime aikoina, pitkää ikää, mutta enemmän sairastamista, tosin erilaisia sairauksia kuin aiemmin, taas eletään evoluutioon sopimattomalla tavalla - evoluutio sai ihmisen himoamaan energiapitoista ruokaa, nyt sen eteen ei tarvi pahemmin nähdä vaivaa eikä ole oikein muutenkaan rajoituksia sen saamiselle.

Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 16990
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 199 kertaa
Tykätty: 462 kertaa
Viesti:

Kehityshistoriamme

#293

Viesti Andy » joulu 1, 2013, 11.57

Puuttuva rengas löytyi! Se on SIKA!

http://www.iltasanomat.fi/tiede/art-1288626895218.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Amerikkalaisgeneetikko uskoo selvittäneensä ihmiskunnan sikamaisen menneisyyden.

Eläinten risteytymiseen erikoistunut geneetikko, tohtori Eugene McCarthy amerikkalaisesta Georgian yliopistosta on kehittänyt teorian, jonka mukaan koko ihmiskunnan kantaisä oli karju, Daily Mail –lehti kertoi.

McCarthyn hypoteesin mukaan ihmiset saivat alkunsa naarassimpanssin ja sian parittelun seurauksena. Väitettään hän perustelee sillä, että vaikka ihmisissä ja simpansseissa on paljon samoja piirteitä, niin ihmisissä on myös piirteitä, joita ei esiinny millään muilla kädellisillä.

"Vastaus on Sus scrofa"

Ihmisiä ja simpanssia erottavat toisistaan muun muassa ihmisten paksu ihonalainen rasvakerros, karvaton iho, vaaleanväriset silmät, ulkoneva nenä ja kookkaat silmäripset.

- Missä eläimessä ovat nämä kaikki piirteet? Vastaus on Sus scrofa, eli sika, McCarthy järkeili Daily Mailin mukaan.

McCarthy on arvioinut, että sian ja simpanssin jälkikasvu olisi jäänyt elämään simpanssien pariin ja risteytynyt niiden kanssa, minkä seurauksena jokainen sukupolvi olisi ollut edellistä vähemmän sika ja enemmän apina.

Tiedemaailma epäilee

McCarthyn mukaan uskomus siitä, että kaikki lajien sekamuodot ovat hedelmättömiä, ei pidä paikkaansa.

Ei ole kovinkaan yllättävää, ettei koko tiedemaailma ole ottanut avosylin vastaan McCarthyn hurjaa teoriaa.

Biologian professori PZ Myers on epäillyt suuresti, että sika voisi hedelmöittää simpanssin. Hän muistutti, että simpanssilla on 48 kromosomia ja sialla vain 38.

"Siitä tulisi katastrofi"

- Sian ja simpanssin risteyttäminen olisi kuin ottaisi balettiesitykseen puolet tanssijoita Joutsenlammesta ja toisen puolen Gisellestä ja heittäisi heidät yhdessä lavalle esiintymään. Siitä tulisi katastrofi.

Lisäksi Myers kehotti McCarthya kokeilemaan käytännössä, kuinka helppoa on ihmiselle saattaa sika tiineyden tilaan.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 190
Viestit: 89446
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 914 kertaa
Tykätty: 295 kertaa
Viesti:

Kehityshistoriamme

#294

Viesti Mika » huhti 7, 2014, 20.49

Tämä koskee yhtä lailla kehityshistoriaamme kuin kehitystulevaisuuttammekin.
Ihmisille on kehittymässä "digitaaliset aivot", jotka kykenevät enää selailuun, kertoo Washington Post. Useat tutkijat ovat huolissaan nettiselailun vaikutuksista ihmisen lukukykyyn.

Samalla kun ihmisaivot kehittyvät käsitelemään verkon tietotulvaa, ihmiset menettävät kykynsä syvälliseen lukemiseen, epäilevät tutkijat. Erilaiset lukemisen tavat kilpailevat aivoissamme. Tutkijat pelkäävät jopa, että selailuun tottuneet "digitaaliset aivot" ovat syrjäyttämässä perinteisen syvän lukemisen, joka on kehittynyt vuosituhansien aikana.

"Pelkään, että nykyisin käyttämämme pintapuolinen lukutapa aiheuttaa meille vaikeuksia silloin, kun lukeminen vaatii syvällisempää käsittelyä", sanoo Tuftin yliopiston kognitiivinen aivotutkija Maryanne Wolf.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 10832
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 88 kertaa
Tykätty: 73 kertaa

Kehityshistoriamme

#295

Viesti flammee » huhti 7, 2014, 21.14

Jaa että nettiselailu mädättää aivot, kun netistä ei lueta syvää matskua, vaan selaillaan? Jaaaaha. Miksei lehtien otsikoiden lueskelu tekisi samaa?

kimmokammo
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 376
Lauteille: Joulukuu 2009
Tykännyt: 8 kertaa
Tykätty: 4 kertaa

Kehityshistoriamme

#296

Viesti kimmokammo » huhti 7, 2014, 21.16

Tutkijat pelkäävät jopa, että selailuun tottuneet "digitaaliset aivot" ovat syrjäyttämässä perinteisen syvän lukemisen, joka on kehittynyt vuosituhansien aikana. wtf?

yleisen lukutaidon kehitys on aika tuore ilmiö, siinä ei olla edes ensimmäistä vuosituhattu saavutettu.
"Marriage is for how long you can hack it, divorce is eternal. " Louis C.K.

Aihki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 5939
Lauteille: Joulukuu 2010
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 9 kertaa

Kehityshistoriamme

#297

Viesti Aihki » huhti 7, 2014, 21.20

Minulla kun on käsitys, että yleinen lukutaito on varsin viimeaikaista. Aiempina aikoina sen osasivat vain harvat ja valitut, joten "tyhmät" lukijat lienevät varsin uusi ilmiö.

Olen sitä mieltä, että tuo on puppua. Nyt vain täytyy osata kaksi lukutapaa, nopea selaileva ja oikeasti omaksuva. Voi olla jollekin ongelma, mutta en usko sen olevan sitä kaikille. Next ...

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 190
Viestit: 89446
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 914 kertaa
Tykätty: 295 kertaa
Viesti:

Kehityshistoriamme

#298

Viesti Mika » huhti 7, 2014, 21.23

Tuossa mainittiin myös näin:
Aivoja ei Wolfin mukaan ole suunniteltu lukemiseen. Ihmisellä ei ole geenejä, jotka vaikuttaisivat lukukykyyn kuten kykyyn puhua tai näkökykyyn. Aivot ovat vain sopeutuneet lukemaan, joten lukemisen muutoksen aiheuttamat ongelmat on helppo ymmärtää.
The Washington Postin alkuperäinen artikkeli alkaa näin:
Claire Handscombe has a commitment problem online. Like a lot of Web surfers, she clicks on links posted on social networks, reads a few sentences, looks for exciting words, and then grows restless, scampering off to the next page she probably won’t commit to.

“I give it a few seconds — not even minutes — and then I’m moving again,” says Handscombe, a 35-year-old graduate student in creative writing at American University.

But it’s not just online anymore. She finds herself behaving the same way with a novel.

“It’s like your eyes are passing over the words but you’re not taking in what they say,” she confessed. “When I realize what’s happening, I have to go back and read again and again.”
Ihminen on kuitenkin lukenut jo aika pitkään.
But spurred by the emergence of Egyptian hieroglyphics, the Phoenician alphabet, Chinese paper and, finally, the Gutenberg press, the brain has adapted to read.
Tuossa on kerrottu yhdestä tutkimuksesta näin:
A 2012 Israeli study of engineering students — who grew up in the world of screens — looked at their comprehension while reading the same text on screen and in print when under time pressure to complete the task.

The students believed they did better on screen. They were wrong. Their comprehension and learning was better on paper.
Mitä te kolme olette tuosta mieltä (ja millä perusteilla)?
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Aihki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 5939
Lauteille: Joulukuu 2010
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 9 kertaa

Kehityshistoriamme

#299

Viesti Aihki » huhti 7, 2014, 21.32

Mikan lainaus kirjoitti: Aivoja ei Wolfin mukaan ole suunniteltu lukemiseen.
Varmaankin oikeassa, mutta ei niitä ole "suunniteltu" suurimpaan osaan asioista, joita tänä päivänä teemme, joten täysin epäkelpo argumentti.

Suurin osa amerikkalaisista teineistä, joita seurasin kauan ennen nettiä olivat silloin radio- ja tv-kanavasurffareita, sama keskustelussa, keskittymisaika kymmenien sekuntien luokkaa. Sama ilmiö hieman eri yhteydessä.

En ole itselläni juurikaan huomannut eroa mistä pinnasta luen, pidän edelleen kirjoista, mutta kyllä tuo läpyskäkin kelpaa (harjoittelen vielä Nexus 7:n käyttöä).

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 190
Viestit: 89446
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 914 kertaa
Tykätty: 295 kertaa
Viesti:

Kehityshistoriamme

#300

Viesti Mika » huhti 7, 2014, 21.39

Tuossa israelilaistutkimuksessa tutkimukseen osallistuneet eivät kaiketi olleet enää teinejä.

LINKKI
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 kurkkijaa