Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta musiikista, elokuvista, kokkaamisesta, autoista ja kaikesta muusta.

Jalkapallo

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Polvi
päähänpotkija
Viestit: 9836
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Wisteria Lane
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Jalkapallo

Viesti Polvi »

Lasselta erinomainen kirjoitus!

Olen suhteellisen kyllästynyt kuulemaan siitä, kuinka vässyköitä jalkapalloilijat ovat ja kuinka he itkevät jokaisesta pikku kolhusta. Okei, joukossa on kavereita (esim Pepe), jotka vetävät kuolevia joutsenia, vaikkei heitä oikeasti sattuisikaan. Mutta jos lajia ei ole oikeasti itse pelannut [/KARATE], ei voi mitenkään tietää, miten kovaa oikeissa peleissä otetaan miestä ja miten kuluttavasta lajista on kyse.

Tähän väliin vähän faktaa avautumisen sijaan.

Dr. Stephen Ben-Shoshan is a Senior muskulo-skeletal interventional radiologist, CT & MRI musculo – skeletal imaging diagnostic.
-- this is interesting for Soccerissue because, for the last 10 years Stephen Ben-Shoshan is the Paris Saint Germain expert doctor. Because he uses CTs and MRIs he literally knows players from the inside. He has the ability to observe their muscles, tendons and skeletal structure.
--
Footballers get injured more than other athletes. I’m treating tennis players with elbow and shoulder problems, I treat many Rugby players who have suffered from different traumas and also marathon runners with damaged feet and legs. However, footballers are completely worn-out. From the inside. Their cartilage is eroded and they have a lot of problems with their tendons and ligaments. Usually, a 35 year old player has the body, from the inside, of a 55 year old. He will need to have more surgical treatments from regular folks and suffer from Arthritis and related injuries”.
--
“Today the footballers are so much muscular than a few years ago. They are so much stronger and tough. The game today is a lot faster and more difficult and you can see all that inside their bodies. The internal damage is immense. Their ligaments are worn-out, their cartilage is gone and they have more mechanical problems because of this – which leads to Arthritis."
--
I see many feet and legs problems in marathon runners and many problems caused by trauma in Rugby. However, footballers seem to suffer from both problems. Traumas and erosion. Footballers are damaged like marathon running Rugby players.

http://www.soccerissue.com/2014/02/21/inside-job/" onclick="window.open(this.href);return false;

Kuva
Arrogance and ignorance go hand in hand
Metallica - Holier than thou

Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 17278
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 91 kertaa
Tykätty: 50 kertaa

Jalkapallo

Viesti Lasse Candé »

Hyvä luonnehdinta. Fiilispohjalta sanoisin että se mikä kuluttaa on yhdistelmä sitä että pelataan 90 minuuttia jatkuvalla menolla (OK yksi tauko) ja pelataan kovaa. Jotain sellaista tuossa kai haetaankin. Itselläni oli aikoinaan juostut kilometrit luultavasti samaa luokkaa huippujen kovimpien lukemien kanssa. Mutta nämä tyypit singahtelevat hieman eri tavalla ja menevät tilanteisiin pikkusen kovemmin... ja saavat osakseen kovempaa settiä. Siihen päälle kaikki kurkotukset palloon jaloin (ja se kun se onnistuu) kun lihakset on ihan hapoilla ja kolarit, niin kyllä se vain kroppaa kuluttaa. Koko peliä ei pysty vetämään kehollisesti hyvällä tekniikalla. Se hajoaa kaikilla jonkinverran. Joillain vähemmän. Yksi parhaista kavereistani joka kokeili liigassakin siipiään on harvinaisen hyvä siinä että ei riko itseään. Tekniikka on niin saamarin kunnossa. Mitä pallon käsittelyyn tulee, liigassa on reilusti suurin osa huonompia.

Ei saatana ne fb-kuvaläpät filmauksesta missä verrataan toisiin lajeihin... Hyi helvetti. Tuossa jokunen päivä sitten meinasi ihan wituttaa ja täysillä kun yksi kaveritar jakoi jonkun kuvaparin missä joku fudaaja filmaa ja joku ratsastaja viittoo että hän on kunnossa ja sitten tässä on olevinaan jokin pointti. Livetilanteessa olisi saanut melkoisen saarnan. Pitäisi melkein tehdä niin että jos joku jauhaa tuota settiä niin ilman varoitusta taklaa oikeaoppisella tekniikalla tyypin läheiseen puskaan ja kysyy että oliko vielä jotain. Kun hauskaahan tässä kaikessa on se että nämä samat tyypit on niitä jotka erittäin neitimäisen näköisesti nostaisivat kämmenet olkapään korkeudelle ja tekisivät jotain gay ihan vain siitä että heittäisi pelkän pallon (ilman häiritsevää vastustajaa) heidän jalkoihinsa. Sitten on hyvä huudella sohvalta miten homo laji jalkapallo on...

Kuvake
Nico
munillepotkija
Viestit: 831
Lauteille: Maaliskuu 2008
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Jalkapallo

Viesti Nico »

Lasse Candé kirjoitti: Ei saatana ne fb-kuvaläpät filmauksesta missä verrataan toisiin lajeihin... Hyi helvetti. Tuossa jokunen päivä sitten meinasi ihan wituttaa ja täysillä kun yksi kaveritar jakoi jonkun kuvaparin missä joku fudaaja filmaa ja joku ratsastaja viittoo että hän on kunnossa ja sitten tässä on olevinaan jokin pointti. Livetilanteessa olisi saanut melkoisen saarnan. Pitäisi melkein tehdä niin että jos joku jauhaa tuota settiä niin ilman varoitusta taklaa oikeaoppisella tekniikalla tyypin läheiseen puskaan ja kysyy että oliko vielä jotain. Kun hauskaahan tässä kaikessa on se että nämä samat tyypit on niitä jotka erittäin neitimäisen näköisesti nostaisivat kämmenet olkapään korkeudelle ja tekisivät jotain gay ihan vain siitä että heittäisi pelkän pallon (ilman häiritsevää vastustajaa) heidän jalkoihinsa. Sitten on hyvä huudella sohvalta miten homo laji jalkapallo on...
paljastus:
Kuva
No joo vitsit sikseen. Europa Liigan finaali kolmen päivän kuluttua ja Mestareiden Liigan finaali 24.5.
Sitten olisi MM-kisat. Itse heitän tämmöiset voittaja veikkaukset: Sevilla-Real Madrid-Espanja.
Life is like a penis: simple, relaxed and hanging freely. It's women who make it hard.

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 89906
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 136 kertaa
Tykätty: 40 kertaa

Jalkapallo

Viesti Mika »

Aitoudesta en tiedä, mutta tämä on selvä ja vähintään yhtä hauska jatkumo sille pariinkin ketjuun linkitetylle koripallovideolle, jossa "vanhus" kyykyttää nuorempiaan. :D

[video][/video]

Kyseinen Sean Garnier on maailmanluokan pallotaituri. Tässä hän ja maailman tällä hetkellä yksi kuuluisimmista jalkapalloilijoista, Neymar, kisaavat pallonkäsittelyssä.

[video][/video]
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 89906
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 136 kertaa
Tykätty: 40 kertaa

Jalkapallo

Viesti Mika »

HJK ylitti itsensä.
HJK voitti itävaltalaisen Rapid Wienin Eurooppa liigan play off –vaiheessa yhteismaalein 5-4. Torstai-illan taisto Wienissä päättyi 3-3-tasapeliin.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

ka1
kylkeenpotkija
Viestit: 2144
Lauteille: Maaliskuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Jalkapallo

Viesti ka1 »

Tämä on poikkeuksellinen kehityskaari. Muutamassa vuodessa Suomen kolmannelta sarjatasolta maailman suurimman urheiluseuran Mestareiden liigan miehistöön.

http://www.iltasanomat.fi/mestarienliig ... 62503.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Real Madrid nimesi Eero Markkasen Mestarien liigan miehistöön Ronaldon ja muiden tähtien kanssa!

Hallitseva mestari Real Madrid aloittaa tämän vuoden osalta Mestarien liigan 16. syyskuuta FC Baselia vastaan.

Suomalaisittain uusi asia on se, että Carlo Ancelottin luotsaaman joukkueen miehistöön on Mestarien liigan otteluissa nimetty suomalaishyökkääjä Eero Markkanen. Ruotsalaisseura AIK:sta kesällä Espanjaan siirtynyt Markkanen pelaa normaalisti Real Madridin kakkosjoukkueessa Real Madrid/Castillassa, joka pelaa Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Segunda B:ssä.
Peliaikaa noissa karkeloissa tuskin on ihan heti luvassa, mutta Realin valmentaja Ancelotti on kyllä todennut, että Markkanen mahdollisesti nostetaan reservijoukkueesta ykkösjoukueen vahvuuteen heti kun se on sallittua, eli ensi tammikuussa.

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 89906
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 136 kertaa
Tykätty: 40 kertaa

Jalkapallo

Viesti Mika »

Urheilulehti analysoi eilistä pettymyspeliä suorasukaiseen tyyliinsä. Yllä mainittu Markkanenkin mainitaan.
Ratkesi, mutta kysymys kuuluu, kenen virheisiin. On totta, että Suomi puolusti kulman heikosti ja Niki Mäenpään oli tilanteessa turhan pelokas, mutta paljon suurempi virhe oli se, mitä tapahtui kulmaa ennen. Jos Romania kyttäsi koko ajan oikeastaan vain yhtä asiaa – tyhmää pallon menetystä keskialueella ja vieläpä siten, että he kyttäsivät nimenomaan Kasper Hämäläisen tekevän tuon virheen – niin miksi Paatelainen ei reagoinut asiaan millään tavalla, ei tauolla, eikä ottelun aikana. Hän olisi voinut sanoa, että riskitasot alas; pelataan pallo negatiivisessa peliasennossa kesikentän keskellä aina alaspäin ja vältetään sellaiset riskit, joista ensimmäisen maalin tilanne käynnistyi. Jose Mourinhon joukkueessa tuollaiset virheet olisi karsittu kylmästi pois, mutta Mixu ei tehnyt asian korjaamiseksi mitään. Minusta ensimmäinen maali oli suurempi virhe päävalmentajalta kuin yhdeltäkään pelaajalta.

Muutenkin ottelu vahvisti jälleen sen, kuinka rajallinen Paatelaisen taktinen näkemys on. Eero Markkasen ottaminen peliin mukaan toisen jakson lopussa oli ratkaisuna erinomainen, mutta samalla kun Markkanen otettiin sisälle, Suomen olisi pitänyt muuttaa pelaaminen sellaiseksi, että olisi hyödyntänyt Markkasen ominaisuudet. Huippuvalmentaja olisi sanonut, että pommitetaan 25 korkeaa palloa kohti Markkasen päätä ja uskotaan, että se pystyy luomaan yhdestä tai kahdesta tilanteesta maalipaikan, koska mitään muuta keinoa meillä ei enää ottelun lopussa olisi ollut. Mutta ei, Suomi yritti luoda Markkasella paikkoja kombinaatiopelaamisen kautta ja eihän Markkasen eväät siihen riitä.

Lähde: http://www.urheilulehti.fi/jalkapallo/a ... z3GC4xvSiM" onclick="window.open(this.href);return false;
Jottai tarttis tehrä. Suomella kävi onnekkaasti lohkoarvonnoissa, joten nyt olisi oikeasti mahdollisuus edetä EM-kisoihin.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 17278
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 91 kertaa
Tykätty: 50 kertaa

Jalkapallo

Viesti Lasse Candé »

En katsonut peliä, mutta jos tuossa analyysissä on jotain järkeä niin tuonsuuntaista lukisi mielellään enemmänkin. Vaikka itseäni hieman ärsyttääkin kun sitten jengi haukkuu kapakoissa valmentajia ymmärtämättä yhtään mistä itse puhuvat. Taitaa toisaalta penkkiurheilukulttuuriin kuulua oleellisesti ajattelemattomuus ja lehtimiesten juttujen toistelu. Asiantuntijuuttaan voi vielä kasvattaa sillä että poimii yhden tai kaksi sitaattia joltain asiantuntijalta ja runnoo niitä joka paikkaan väkisin. :D

Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 17278
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 91 kertaa
Tykätty: 50 kertaa

Jalkapallo

Viesti Lasse Candé »

https://uk.eurosport.yahoo.com/blogs/ea ... 41071.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Kun pilkka osuu omaan nilkaan. :nauruhammas:

Vastustajaa ei kyllä kannata suututtaa.

ka1
kylkeenpotkija
Viestit: 2144
Lauteille: Maaliskuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Jalkapallo

Viesti ka1 »

Ehkäpä viimeinen todellinen #10 lopetti uransa tässä pari päivää sitten.

http://www.iltasanomat.fi/jalkapallo/ar ... 63777.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Argentiinalainen futislegenda lopettaa uransa

Juan Roman Riquelme lopettaa pelaajauransa.
Keskikenttäpelaaja Juan Roman Riquelmen ura on ohi. 36-vuotias argentiinalaislegenda ilmoitti viikonloppuna, että kymppipaita jää nyt naulaan.
Liekö klassisten pelintekijöiden aika huippujalkapallossa Zidanen, Ronaldinhon (joka kylläkin vielä höntsäilee) ja nyt Riquelmen menon myötä lopullisesti mennyttä maailmaa?

Niin tai näin, viheriöt ovat nyt huomattavasti harmaampia.
Jos Riquelmen nimi on vieras, no, on kaiketi sanallisesti mahdotonta selittää, mistä on kyse, mutta... Mies toteutti kenties maailman kovatasoisinta urheilulajia sen terävimmällä huipulla aivan omanlaisellaan tyylillä. Atleettisuuteen perustuvan pelin aikakaudella hän lönkytteli kentällä, ja/mutta kontrolloi koko ottelua ja sen tempoa todennäköisesti totaalisemmin kuin kukaan muu modernin ammattilaisjalkapallon historiassa.

Harvoin mitään normaalia tai odotettavaa tapahtui, kun Riquelme sai pallon. Sitä taidetta katsellessa sellaiset asiat kuin ottelun lopputulos alkoivat tuntua vähän merkityksettömiltä sivuseikoilta.

[video][/video]

Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 17278
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 91 kertaa
Tykätty: 50 kertaa

Jalkapallo

Viesti Lasse Candé »

Mitä ihmettä! Tämä maali olisi pitänyt hyväksyä
http://www.city.fi/blogit/tuomari/mita+ ... sya/129564" onclick="window.open(this.href);return false;
KYSYMYS: Miksi videolla nähtävää maalia ei hyväksytty?
VASTAUS: Kieltämättä outo tilanne nähtiin Championshipin matsissa Cardiffissa 17. maaliskuuta. Kotijoukkue Cardiff City sai vastaan Bournemouthin, joka pelaa tosissaan tänä vuonna noususta suureen ja mahtavaan Valioliigaan. 1-1 päättynyt ottelu sai yllättävän käänteen, kun tuomari ei hyväksynyt Bournemouthin 2-1 johtomaalia.

Hylätty maali oli kierroksen ja saarivaltakunnan puhutuin tilanne seuraavat päivät. Osa puolusti tilanteessa tuomaria, kun taas valtaosa ihmetteli, miksi maalia ei hyväksytty.

Itse päätuomari on katsonut tilanteen nauhalta useampaan otteeseen ja voin todeta, että ottelun erotuomari teki virheen. Maali olisi pitänyt hyväksyä. Jalkapallon sääntökirjoissa sanotaan seuraavaa: epäsuora vapaapotku suoritetaan, jos kenttäpelaaja estää maalivahtia vapauttamasta palloa käsistään. Bournemouthin kärkipelaaja Callum Wilson ottaa etäisyyttä Cardiffin maalivahtiin Simon Mooren, kun veskalla on tilanteen jälkeen pallo hallussa. Ei katso edes maalivahtiin päin, ei tee estämisliikettä, kun Moore laukaisee palloa käsistään suoraan Wilsonin selkään. Pallo kimpoaa yläriman kautta takaisin Wilsonille, joka laittaa sen tyhjään maaliin. Peli on kuitenkin vihelletty poikki ja kaupanpäällisiksi Wilson saa keltaisen kortin.

Ottelun erotuomari Lee Mason ilmeisesti luulee Wilsonin estäneen Cardiffin veskaria. Moorella olisi ollut todella paljon tilaa potkaista pallo pois, ilman että palloa olisi tarvinnut potkaista Bournemouthin hyökkääjään.

Pelin jälkeen Bournemouthin manageri Eddie Howella oli selvä mielipide tilanteesta.

“Sinun täytyy kysyä erotuomarilta, miksi hän ei hyväksynyt maalia. Ei hänellä muutenkaan ollut paras päivä viheltää, mutta se ei käy selitykseksi. Callum oli tilanteessa toisinpäin, hän seisoi kasvot poispäin veskarista, joka on sallittua. Eikä estä millään tavalla avauspotkua. - se on todella outo päätös ja lopulta se maksaa meille kaksi pistettä.”

Toivottavasti Bournemouth on päässyt tilanteesta yli ja jatkaa taistelua suorasta noususta. Toivotaan, ettei episodi vaikuta loppukauden sarjataulukkoon.

" onclick="window.open(this.href);return false;
[video][/video]Täysin oikea tuomio. City-lehden Tuomari-nimellä kirjoittavan henkilön perustelut on ihmeellistä detaljoitua settiä, jossa puhutaan "estämisliikkeestä" ja siitä miten päin pelaaja sattuu olemaan. Samaan vetosi myös joukkueen manageri.

Tuollaiset surkeat argumentit on ammuttavissa alas niinkin helposti kuin kysymällä miksi se pelaaja sitten jäi sinne paitsioon kuppaamaan, mistä on rankkaa juosta pois? Onko tuohon mitään muuta syytä kuin estää/vaikeuttaa maalivahtia vapauttamasta palloa peliin? (Vastaus: ei.) Ei se niin mene että maalivahdin pitää joutua väistelemään asennevammaisia vaan niin että moisesta asennevammasta tulee korttia.

Tuomari-kynänimisen voisi olla paikallaan tutustua jalkapallon sääntöjen aikomusta korostavaan henkeenkin sen sijaan että pelkästään onnistuu lainaamaan jonkin pätkän säännöistä. Noissa helposti oikein nähtävissä tilanteissa se nyt vain yleensä on niin että kovan luokan tuomarit ovat parempia asiantuntijoita siihen miten sääntöjä tulee tulkita kuin tuomioista vihaiset managerit ja City-lehden kirjoittajat. Parempi lähtökohta tällaisen tekstin kirjoittamiselle olisikin että miksi tuomio voisi olla oikein.

Kuvake
Nico
munillepotkija
Viestit: 831
Lauteille: Maaliskuu 2008
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Jalkapallo

Viesti Nico »

Mitäs mieltä Lasse tämän tuomarin toiminnasta?
Kuva
Life is like a penis: simple, relaxed and hanging freely. It's women who make it hard.

Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 17278
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 91 kertaa
Tykätty: 50 kertaa

Jalkapallo

Viesti Lasse Candé »

Nico kirjoitti: Mitäs mieltä Lasse tämän tuomarin toiminnasta?
Kuva
Olisiko tuubivideota tai vastaavaa?
En tuosta erota muuta kuin että on jotakin selviteltävää, tuomari kaivaa punaisen kortin esiin ja laittaa takaisin sekä kentällä juoksee taustajoukkoja.

Jos pointti on pelkästään siinä voiko punaista korttia käyttää tuolla tavalla peloitteena, mikään sääntöihin liittyvä ei estä. Mahdolliset estävät periaatteet tulevat enemmän sieltä sellaisen tuomarointitaidon puolelta, enkä siis missään nimessä väitä että siellä olisi nyt puutetta. Nyt jos tilanne on jotenkin ollut kuuma, ratkaisu voi olla ihan hyväkin. Muutenkin nuo kortin käyttöön liittyvät asiat voivat olla jalostuneet tässä vuosien varrella johonkin suuntaan jota minä en ole huomannut ja asiassa voi hyvinkin olla paikallisia kulttuuriin sopivia eroja. Parina viimeisenä tuomarointivuotenani 2004-2006 alkoi pikkuhiljaa yleistyä tapa että tuomarit kaivoivat kortin jo tiukkaan tilanteisiin mennessään esiin. 90-luvun huipputuomari aikakoneesta olisi katsonut muutaman kerran että mitä helvettiä toi tekee, mutta varmaan olisi muutaman tilanteen jälkeen tajunnut että hemmetti, tuohan on oikeastaan hyvä työkalu siellä pakissa. En osaa sanoa josko jostain tällaisesta olisi kyse.

Turvallisuusasioiden johtaminen on tuomaritoiminnassa sitä katsojien silmissä kenties vähiten ymmärrettyä alaa ja sen periaatteet ovat hyvin samankaltaiset kuin järjestyksenvalvonnassakin. Oletan myös että järjestyksenvalvonnan ja kyseisen tuomaroinnin pääpointit on tuolla tasolla yhteistoiminnan kannalta hyvin harjoiteltuja. Tuo aspekti on erittäin tärkeä ymmärtää ja tältä foorumilta onneksi varmasti löytyy ymmärrystä. Normitallaajahan vain luulee että kaikki on ilmaista ja että turvallisuus vain on. Ja että ei erotuomareilla ole mitään roolia siinä. Tämä on kuitenkin aika kaukana todellisuudesta. En vain ole tuon pätkän perusteella varma voisiko tämä liittyä aiheeseen.

Kuvake
Nico
munillepotkija
Viestit: 831
Lauteille: Maaliskuu 2008
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Jalkapallo

Viesti Nico »

Lasse Candé kirjoitti: Jos pointti on pelkästään siinä voiko punaista korttia käyttää tuolla tavalla peloitteena, mikään sääntöihin liittyvä ei estä. Mahdolliset estävät periaatteet tulevat enemmän sieltä sellaisen tuomarointitaidon puolelta, enkä siis missään nimessä väitä että siellä olisi nyt puutetta. Nyt jos tilanne on jotenkin ollut kuuma, ratkaisu voi olla ihan hyväkin. Muutenkin nuo kortin käyttöön liittyvät asiat voivat olla jalostuneet tässä vuosien varrella johonkin suuntaan jota minä en ole huomannut ja asiassa voi hyvinkin olla paikallisia kulttuuriin sopivia eroja. Parina viimeisenä tuomarointivuotenani 2004-2006 alkoi pikkuhiljaa yleistyä tapa että tuomarit kaivoivat kortin jo tiukkaan tilanteisiin mennessään esiin. 90-luvun huipputuomari aikakoneesta olisi katsonut muutaman kerran että mitä helvettiä toi tekee, mutta varmaan olisi muutaman tilanteen jälkeen tajunnut että hemmetti, tuohan on oikeastaan hyvä työkalu siellä pakissa. En osaa sanoa josko jostain tällaisesta olisi kyse.
Ei ole videota mutta juuri toi että voiko ottaa kortin esille ilman että pelaaja saa keltaisen/punaisen.
En ole itse ennen nähnyt tuomarin tekevän näin. Aika päällikkö ratkaisu, nopeasti loppui pelaajien vastaan puhuminen :lol:
Life is like a penis: simple, relaxed and hanging freely. It's women who make it hard.

Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 17278
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 91 kertaa
Tykätty: 50 kertaa

Jalkapallo

Viesti Lasse Candé »

Kyllä voi. Säännöt eivät sano sellaista että tuomarin on ajettava pelaaja ulos, jos ehtii ottaa kortin näkyviin. Sehän olisi aika peloittava sääntökin. :D
Nähnyt joskus videolta kun tuomarille on tullut väärä kortti käteen ja on oikein pontevasti nostanut katsomatta. Totta kai tällaiset virheet pitää olla korjattavissa.
Kuten sanottu, näiden tarkoituksellisessa käytössä kuitenkin sitten mennään harkinnan mukaan. Itse suosittelisin että tuota harkintaa kannattaakin sitten käyttää huolella, varsinkin jos peliä on paljon jäljellä. Kaiken tämän jälkeen voi vielä jäädä jokin tilanne missä tuo mitä videolla nähtiin olikin varsin järkevä ratkaisu.

Seuraajat

Kuvake
Aleksi T
Kuvake
AlexMachine
Atticora
Candy
Kuvake
Clancy B.
Haamu
Jaakko Suhonen
ka1
kimmokammo
Kuvake
Kyynikko
Lasse Candé
MikkeM
pingpong
Rahanpesijä
Taijin harjoittaja
Ville82