Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti.
Mäkkäri vai Helli
Valvoja: Valvoja
Mäkkäri vai Helli
helppoa, mäkkäri. hellin purilaiset ja ranskiskset ei maistu miltään. niitä kilometrin korkuisia purilaisia joitten syömisen jälkeen pitää käydä vähintään suihkussa en syö, mut juustohampeissa on kauhee ero.
sori suomi...
sori suomi...
- joksanen
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 1
- Viestit: 3170
- Lauteille: Helmikuu 2005
- Paikkakunta: Turku
WTFI "helli"? Kuulostaa joltakin Shellin yhteyteen tehdyltä lempeältä sipukkakahvilalta.
Parina viime kertana Hesburgerin (alkuperäiskielellä "hese") ranskalaiset ovat olleet kyllä ällön löllöjä, mutta pistän sen ko myymäläpäällikön piikkiin. Miten kukaan voikin näyttää niin vahvasti elokuvien hampurilaispuljumyyjästereotypian mukaiselta. Onneksi akne puuttuu.
Mäkkärin ruoka on aina maistunut joko muovilta tai siinä on ollut miljoona hyppystä liian paljon suolaa.
Semiburger on myös aika pop. Ei turhan virallinen mutta siinä on kotiruokamainen vivahde.
/jarno
Parina viime kertana Hesburgerin (alkuperäiskielellä "hese") ranskalaiset ovat olleet kyllä ällön löllöjä, mutta pistän sen ko myymäläpäällikön piikkiin. Miten kukaan voikin näyttää niin vahvasti elokuvien hampurilaispuljumyyjästereotypian mukaiselta. Onneksi akne puuttuu.
Mäkkärin ruoka on aina maistunut joko muovilta tai siinä on ollut miljoona hyppystä liian paljon suolaa.
Semiburger on myös aika pop. Ei turhan virallinen mutta siinä on kotiruokamainen vivahde.
/jarno
- Mika
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 13
- Viestit: 93925
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
- Yhteystiedot:
Nimet
Hesburgeria olen itsekin joskus kuullut kutsuttavan Hellburgeriksi. Ja Mäkkäriä FakDonaldsiksi ja FatDonaldiksi...
Valitettavasti Turun ihme ei myöskään itseäni miellytä, joskaan en kovin usein kummassakaan ravintolaketjussa asioi.
Taco Bell kun tulisi Suomeen vielä joskus, 17 vuotta olen odotellut
Ja vaikka heidän lihansa laadusta puhutaan vaikka mitä ja vaikka ruoka onkin rasvaista (eräskin tekele oli nimeltään El Gordita [dääm! että olikin hyvää!]), haluan heidät silti tänne!
Ihmettelin pitkään ja hartaasti, miksi ketjua ei ollut koko Euroopassa - konsepti taatusti on myyvä - mutta nytpä vihdoin on. Koska on Suomen vuoro?
http://www.tacobell.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja takana on iso konserni: http://www.yumfranchises.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Eli rahastakaan se ei ole voinut olla kiinni. Miksiköhän on kestänyt näin kauan tulla Eurooppaan?
Valitettavasti Turun ihme ei myöskään itseäni miellytä, joskaan en kovin usein kummassakaan ravintolaketjussa asioi.
Taco Bell kun tulisi Suomeen vielä joskus, 17 vuotta olen odotellut
Ja vaikka heidän lihansa laadusta puhutaan vaikka mitä ja vaikka ruoka onkin rasvaista (eräskin tekele oli nimeltään El Gordita [dääm! että olikin hyvää!]), haluan heidät silti tänne!
Ihmettelin pitkään ja hartaasti, miksi ketjua ei ollut koko Euroopassa - konsepti taatusti on myyvä - mutta nytpä vihdoin on. Koska on Suomen vuoro?
http://www.tacobell.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja takana on iso konserni: http://www.yumfranchises.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Eli rahastakaan se ei ole voinut olla kiinni. Miksiköhän on kestänyt näin kauan tulla Eurooppaan?
-
- polveenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 4
- Viestit: 167
- Lauteille: Tammikuu 2005
- Paikkakunta: Turku
- Etulaji: vapaa
- Takalajit: senshido, defendo, bjj, lukkopaini, tang lang kung-fu, choy lee fut kung fu
Ylipäätään harmittaa, että kaiken maailman tacosafkapaikkoja on (ainakin Turussa) niin vähän. Prkl.
Jos purilaisketjuista turistaan, niin mielummin suosin FagDonaldsia kuin Jewburgeria. Mäkissä safkat yleensä maksavat vähemmän ja valinnanvaraa on enemmän + erilaisia uutuusaterioita ja -purilaisia on useammin, joita on kiva maistella. Eihän noita nyt usein tule syötyä, mutta silloin tällöin.
Huvittavaa muuten, ja ihan hyväkin niin, miten Supersize Me vaikutti joihinkin ihmisiin niin, etteivät voineet sen jälkeen enää hampurilaismestoihin (tai ainakaan Mäkkäriin) mennä. Itse taisin vielä samalla viikolla leffan katsomisen jälkeen käydä Mäkissä, mutta ehkä meikän mahalla on vielä varaa.
- Serpent -
Jos purilaisketjuista turistaan, niin mielummin suosin FagDonaldsia kuin Jewburgeria. Mäkissä safkat yleensä maksavat vähemmän ja valinnanvaraa on enemmän + erilaisia uutuusaterioita ja -purilaisia on useammin, joita on kiva maistella. Eihän noita nyt usein tule syötyä, mutta silloin tällöin.
Huvittavaa muuten, ja ihan hyväkin niin, miten Supersize Me vaikutti joihinkin ihmisiin niin, etteivät voineet sen jälkeen enää hampurilaismestoihin (tai ainakaan Mäkkäriin) mennä. Itse taisin vielä samalla viikolla leffan katsomisen jälkeen käydä Mäkissä, mutta ehkä meikän mahalla on vielä varaa.
- Serpent -
Mikä helkuta on Jewburger? Juutalaispurilainen?Serpent kirjoitti: Jos purilaisketjuista turistaan, niin mielummin suosin FagDonaldsia kuin Jewburgeria.
Minä suosin suomalaista, mutta lähinnä maun takia. Rakastan hesen majoneesia. Jotkut inhoavat, mutta valittamisen sijaan voisi pyytää hampurilaisen ilman sitä.
Joskus mietin, miksi jotkut kammoavat Heseä ihan jo turkulaisuuden takia. Ei pitäisi ruokaa pahentaa.
- premier
- munillepotkija
- Viestit tässä aiheessa: 1
- Viestit: 750
- Lauteille: Tammikuu 2005
- Paikkakunta: Helsinki
Ei kumpikaan. Vanha Carrols oli paras.
Nyt kuitenkin hampurilaishimon iskiessä tulee mentyä yleensä mäkkäriin. Johtuen lähinnä siitä, että hesburgerin hampurilaiset joutuu syömään aina sylistään. Ja onhan se vielä törkeän kalliskin. Mäkkärissä on myös kauniimpaa henkilökuntaa.
Carl's Jr ja Burger King ovat kuitenkin ehkä parhaimpia hampurilaisravintoloita. Näitä odottelen Suomeen =)
Nyt kuitenkin hampurilaishimon iskiessä tulee mentyä yleensä mäkkäriin. Johtuen lähinnä siitä, että hesburgerin hampurilaiset joutuu syömään aina sylistään. Ja onhan se vielä törkeän kalliskin. Mäkkärissä on myös kauniimpaa henkilökuntaa.
Carl's Jr ja Burger King ovat kuitenkin ehkä parhaimpia hampurilaisravintoloita. Näitä odottelen Suomeen =)
Re: Mäkkäri vai Helli
tarkotti kai samaa ku mä tossa.Kikudo kirjoitti: niitä kilometrin korkuisia purilaisia joitten syömisen jälkeen pitää käydä vähintään suihkussa en syö, mut juustohampeissa on kauhee ero.
Re: Mäkkäri vai Helli
Ahaa. Tiesittekö muuten, että ranskalaiset (ja suurin osa muistakin raaka-aineista) on suurimmissa suomalaisissa hampurilaisketjuissa just samat. Reseptit on erilaisia. Esim. tavallisessa ja juustohampurilaisissa suurin ero on juuri se, että Hesellä niissä on tuota majoneesia. Perunoissa makuero tulee lähinnä siitä, kauanko ne ovat joutuneet tiskissa makaamaan. Max aika oli muistaakseni n 9 min ja voi raukkaa, kun satut saamaan perunasi siitä satsista, ketjusta riippumatta. Rolls tekee perunatkin vasta tilauksesta; NAM!Kikudo kirjoitti: tarkotti kai samaa ku mä tossa.
Hampurilaisen makua puolestaan parantaa hetkisen oleskelu lämpötiskissä. Maut ja lämpö tasaantuu; yleensä jos syytetään kylmästä hampurilaisesta johtuu se yleisen käsityksen vastaisesti siitä, että se on tullut läpi liian nopeasti (asiakas saattanut jopa itse tilata erikoisen--vaikka ilman ketsuppia--saadakseen varmasti "tuoreen".) Hampurilaisillakin on maksimiaika, joten vanhoja eivät lämpötiskissä olevatkaan ole.
Surullista, että tiedän näinkin paljon.
- Mika
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 13
- Viestit: 93925
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
- Yhteystiedot:
Lajittelu
Surullisempaa on se, että kaveri joka oli Mäkkärillä joskus töissä, tiesi kertoa että vaikka kaikki roskat ravintolan sisällä lajiteltiinkin moneen eri astiaan (paperit, jääkuutiot, ruoantähteet jne.), takapihalla ne kaikki kaadettiin kylmästi samaan kuusioviseen...
Re: Lajittelu
Joo, kyse on siitä, että formaatin mukaan suomalaisia opetetaan lajittelemaan, vaikkei eri jätteille ollut (ole?) järkevää jatkokäsittelymahdollisuutta.Mika kirjoitti: vaikka kaikki roskat ravintolan sisällä lajiteltiinkin moneen eri astiaan (paperit, jääkuutiot, ruoantähteet jne.), takapihalla ne kaikki kaadettiin kylmästi samaan kuusioviseen...
Mutta eikös se ole Suomessa edelleen muutenkin sama ongelma? Että esim. kierrätyslasia kaadetaan moottoriteiden pohjaksi, mutta oikea kierrätys on minimaalista? Joku joskus sanoikin, että nykyinen kierrätyssysteemi on toistaiseksi epäekologisempaa, kuin että esim. ne lasit laittaisi sekajätteeseen.
Mistä minä mitään tiedä...
- Mika
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 13
- Viestit: 93925
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
- Yhteystiedot:
Re: Lajittelu
Jos tuo on totta, ymmärrän logiikan. En kuitenkaan omalla kohdallani missään nimessä hyväksyisi sitä. Tuohan olisi holhousta ja älyllistä ylimielisyyttä par excellence.tuutikki kirjoitti: Joo, kyse on siitä, että formaatin mukaan suomalaisia opetetaan lajittelemaan, vaikkei eri jätteille ollut (ole?) järkevää jatkokäsittelymahdollisuutta.
Hesburger - majoneesit!!! Hesen kerros on jumalainen, Hesen ruiskana on mainio, Hesen kanahamppari on myös ihuna. Mäkkärin hampparit ovat yleensä makuuni liian suolaisia (Hesen hampparit ovat majoneesien ansiosta makeita, tosin sotkuisia syödä, kuten tuolla kikudo taisi jo sanoakin) ja esim. BigMacin kastikkeessa maistuu hirveästi jokin etikka tai jottain. Yäk.
Ranskalaisia en oikein ikinä syö, mutta lisukesalaateissa ja salaateissa Mäkkäri kyllä voittaa (vaihdan ranskalaiset aina salaattiin tai johonkin muuhun kuten pikkuporkkanoihin - jotka muuten ovat todella maukkaita). Tosin Mäkkärissä en laita salaattiin kastiketta (ei siksi, että en suosisi öljypohjaisia salaatinkastikkeita, vaan siksi, kun niissä kastikkeissa on yleensä valkosipulia). Hesen salaatinkastikkeet taas ovat maukkaampia ja taisipa olla, että currykastikkeessa ei ollut valkosipulia.
Mutta kaikkien aikojen suosikkihampparini on El Maco, joten Mäkkärille siitä pisteitä lisää.
Ranskalaisia en oikein ikinä syö, mutta lisukesalaateissa ja salaateissa Mäkkäri kyllä voittaa (vaihdan ranskalaiset aina salaattiin tai johonkin muuhun kuten pikkuporkkanoihin - jotka muuten ovat todella maukkaita). Tosin Mäkkärissä en laita salaattiin kastiketta (ei siksi, että en suosisi öljypohjaisia salaatinkastikkeita, vaan siksi, kun niissä kastikkeissa on yleensä valkosipulia). Hesen salaatinkastikkeet taas ovat maukkaampia ja taisipa olla, että currykastikkeessa ei ollut valkosipulia.
Mutta kaikkien aikojen suosikkihampparini on El Maco, joten Mäkkärille siitä pisteitä lisää.
Viittaa ja uniformua kannan tosin vain päihtyneenä. -vicecity
- KungFuMiäs
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 2
- Viestit: 5373
- Lauteille: Tammikuu 2005
- Paikkakunta: Vaasa
Lauteilla
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 135 kurkkijaa