Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Ilmastonmuutos

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta.

Ylipotkijat: Totte, JanneM, Point, Tyttö

Vastaa
ka1
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 2116
Lauteille: Maaliskuu 2005
Tykännyt: 5 kertaa
Tykätty: 58 kertaa

Ilmastonmuutos

#1351

Viesti ka1 » kesä 2, 2017, 23.36

Ilmastonmuutoksesta. Seuraavaa graafia kannattaa mielestäni pohtia hetki (lähteet kuvan oikeassa alalaidassa):

Kuva

Minulla on vähän sellainen tuntuma, että ilmastonmuutosta ei usein mediassa käsitellä tarpeeksi kouriintuvasti. Jäätiköiden tai jääkarhujen kohtalon sijaan voisi olla tehokkaampa keskittyä kirkkaammin siihen, minkälaisia seuraamuksia ilmastonmuutoksesta koituu lopulta meille ihmisille, ihmiskunnalle. Kuten esimerkiksi Obama monesti korosti, ilmastonmuutos on suurin turvallisuusriski niin Yhdysvalloille kuin käytännössä kaikille muillekin maille. Kun Eurooppa kipuilee nykyistenkin vaatimattomien pakolaismäärien kanssa, on helppo yhtyä analyysiin siitä, että nykyinen maailmanjärjestys ei tule kestämään ilmastopakolaisuutta. Se romahtaa.
Joidenkin arvioiden mukaanhan ilmastonmuutos näkyy konfliktien synnyssä jo nyt esimerkiksi Afrikassa ja Syyriassa.

Maailmanjärjestyksen jälkeen vaakalaudalla on, ei enempää eikä vähempää, kuin koko sivilisaation jatkuvuus. Tämä siis näillä näkymin seuraavan sadan vuoden sisällä.

Euroopan (ja miksei Kiinankin) tulisi nyt asettaa Yhdysvalloille ilmastosanktioita, esimerkiksi jonkinlaisia hiilitulleja yhdysvaltalaisille tuotteille. Näin ei silti tulla tekemään.
Perusteettomien ydinvoimapelkojen lietsojat ja fossiilisten polttoaineiden lobbarit tulisi saattaa edesvastuuseen. Näin ei silti tulla tekemään.


Rahanpesijä
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 1988
Lauteille: Toukokuu 2010
Tykännyt: 4 kertaa
Tykätty: 22 kertaa

Ilmastonmuutos

#1352

Viesti Rahanpesijä » kesä 2, 2017, 23.54

Mika kirjoitti:
Tuota loppuosaa en aivan ymmärrä. Jos kuitenkin nuo osavaltiot lähtevät talkoisiin mukaan Trumpista huolimatta, miten sitä Jenkkilän pois jäämistä voi pitää viisaana päätöksenä? Nämä kuvernöörit eivät selvästikään arvosta Trumpin päätöstä, ja koska se reijo nyt kuitenkin on presidentti, en osaa sitä ihan viisaanakaan päätöksenä nähdä. Selvästi he olisivat olleet valmiita talkoisiin Trumpin kauttakin, joten tuo logiikka ei nyt ihan avaudu.
Varsinaiseen sopimukseen palatakseni niin onhan tuollainen muotoilu nyt aivan hanurista. Maailmassa on muutama valtio, näiden joukossa pikkuruinen Suomi, jotka yrittävät tosissaan ja maksavat naiiviudestaan kovaa hintaa. Muut nauravat partaansa ja käärivät hyväuskoisilta hölmöiltä rahat pois. En nyt tiedä miten on oikeasti mutta kun väitettiin, että esim. Kiinan ei tarvi osallistua kehitysmaiden tukemiseen ollenkaan vaan päinvastoin he olisivat mahdollisesti tällaisen tuen kohde eikä heiltä edellytetä myöskään merkittäviä päästöleikkauksia, niin onhan tää nyt sauma, jossa tollanen Trumpmainen läppä puree ainakin tiettyyn väestöosaan. (Kuulostan näköjään ihan Mikalta) Kyllä tosta helposti saa sellaisen vaikutelman luotua, että se on tulonsiirto rikkailta mailta kehitysmaille. Muutenkin jos sopimuksen rajaus on tuollainen niin, jokainen joka on yrittänyt tehdä jonkun sortin bisnestä vaikkapa Kiinaan tai Venäjälle ymmärtää heti, että siinä tulee sinisilmäinen länsimaalainen hyvin helposti kusetetuksi.

Pointtiisi liittyen, en usko hetkeäkään, että osavaltiot aikovat ryhtyä tässä asiassa mihinkään pitkäaikaiseen boikotiin. Tuollaista räksytystä vain. Amerikkalaiset yritykset puolestaan saavat jatkossakin tuhlata rahansa miten lystäävät. Hyvä jos jatkossakin laittavat varojaan tällaiseen asiaan. Pahoin vaan pelkään, että mölyn laskeuduttua monet vähin äänin luopuvat sopimuksen tuoneista ylimääräisistä kustannuksista. Eli pakko poistui, eikä tarvi kipata ilmastonlämpenemisrahoja kehitysmaihin. Ja olihan tuo nyt aika tårta på tårta sopimus. Valtavalla summalla saadaan aikaan...niin moni miettii saadaanko sillä mitään merkittää aikaan.

Kuvake
Point
ylipotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 6870
Lauteille: Tammikuu 2009
Tykännyt: 42 kertaa
Tykätty: 28 kertaa

Ilmastonmuutos

#1353

Viesti Point » kesä 3, 2017, 08.19

flammee kirjoitti:Halla-aho analysoi tämän sangen nätisti..
https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/1356227024497488?pnref=story
En ota Pariisin ilmastosopimukseen sinänsä kantaa, mutta mielestäni oli harmillista ja noloa, että Euroopan johtajat keskittyivät Trumpin vierailun yhteydessä lähinnä julkiseen pipari ja komenteluun. Heillä oli tietysti kova halu moraaliposeerata medialle ja kotiyleisölle.
Trumpin luonteenlaatu huomioiden tämä on kuitenkin typerä lähestymistapa, minkä esimerkiksi Aasian johtajat ovat paremmin ymmärtäneet. Kun Trumpille kettuillaan, hän provosoituu ja kettuilee takaisin kaksinkertaisesti. Sitten kun hän on provosoituna päästänyt jonkun idean suustaan, siitä tulee hänelle ohjelma.
"Muuri Meksikon rajalle" oli tästä hyvä esimerkki. Trump heitti sen läpällä jossakin kampanjatilaisuudessaan. Oikeamieliset pöyristyivät, koska niissä piireissä ohjesääntö määrää pöyristymään inhokkien läpästä. Trump provosoitui, teki läpästä agendan ja ryhtyi ajamaan hankettaan kaikella innolla ja tarmolla.
Arveluni on, ettei Pariisin sopimus oikeasti ollut Trumpille sen suurempi kynnyskysymys kuin Nafta tai vaikkapa Israelin-suurlähetystön siirtäminen Jerusalemiin. Todennäköisesti suunsoitto ja hihittely sinetöivät päätöksen erota Pariisin sopimuksesta.
Trumpille on ominaista, että hän ei lainkaan epäröi eskaloida tilanteita. Siksi kannattaisi olla hiukan pragmaattisempi, jos häneltä halutaan jotakin. Hän nyt joka tapauksessa on presidenttinä joitakin aikoja, vaikka parempaa väkeä kuinka kiukuttaisi.
Olen samaa mieltä Halla-Ahon analyysistä. Trump käyttäytyy kuin lellitelty kusipäinen lapsi, joka puhuu höpöjä. Näille jutuille ei saa nauraa tai kyseenalaistaa tai muuten tulee itkupotku raivarit, hän alkaa naamapunaisena pidättämään hengitystä tai heittelemään palikoita. Minkäs sille voi? Mitäs nauroitte? Katsokaan nyt mitä saitte aikaiseksi.
Detox ei ole pelkkä dietti. Se on elämäntapa.

Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 37
Viestit: 10680
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Kalajoki
Tykännyt: 64 kertaa
Tykätty: 53 kertaa

Ilmastonmuutos

#1354

Viesti flammee » kesä 3, 2017, 22.51

Juu, niinhän siinä luki, ilmeisesti oli tarve sanoa sama uudelleen, käyttäen negatiivissävytteisiä sanoja.

Hankalia tyyppejä kannattaa käsitellä hankaluutensa huomioon ottaen, jos haluaa saada toivotun lopputuloksen, ellei sitten arvota korkeammalle sitä että saa patsastella moraalisena voittajana. Sekin on aika heikkoa meininkiä ja sitäkin voisi kuvailla rumasti negatiivissävytteisin sanoin.

Kuvake
Point
ylipotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 6870
Lauteille: Tammikuu 2009
Tykännyt: 42 kertaa
Tykätty: 28 kertaa

Ilmastonmuutos

#1355

Viesti Point » kesä 4, 2017, 01.35

Niin.. maailma ei ehkä ole vielä valmis siihen, että tälläistä lähestymistapaa pitää soveltaa Yhdysvaltain presidentin...

Mutta takaisin aiheeseen
Detox ei ole pelkkä dietti. Se on elämäntapa.

Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 37
Viestit: 10680
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Kalajoki
Tykännyt: 64 kertaa
Tykätty: 53 kertaa

Ilmastonmuutos

#1356

Viesti flammee » kesä 5, 2017, 08.05

http://blogit.iltalehti.fi/eija-riitta-korhola/2017/06/01/trumpin-valinta/
Pariisin sopimus on kansainvälinen turhake, jolla pelastettiin kyllä poliitikkojen kasvot, mutta ei ympäristöä, ja mitä pikemmin se kaatuisi, sen parempi. Maailman ei kannattaisi toistaa Kioton sopimuksen kaltaista prosessia, joka lopulta kutistui mitättömäksi päästövähennyssopimukseksi EU:n ja neljän muun vähentäjämaan kesken. Kiotoon haaskattiin melkein 20 vuotta ja valtava määrä voimavaroja. Pariisin sopimus ei ole olennaisesti parempi, ja on itse asiassa mahdollisuuksien vakavaa tuhlaamista, opportunity cost.

Ilmastokysymyksen todellinen testi tapahtuu energian saralla. Ihmiskunnan tulisi keskittyä panostamaan kaikki voimavarat järkeviin uusiin energiaratkaisuihin, joissa pyritään siihen, että puhdas ja luotettava energia tulee mahdollisimman halvaksi. Kun Kioton ja Pariisin ideologinen lähtökohta on päinvastainen, ja kun valitut keinot vain nostavat kuluttajahintoja ja tukirakennelmat vain tuudittavat uusiutuvia energiamuotoja tehottomuuteen samalla kun rikastuttavat harvoja, yhtälö on vaarallinen. Nykysysteemi, jota Pariisin sopimus ruokkii, vain lisää energiaköyhyyttä, ja energiasta ymmärtämättömät poliitikot ovat saaneet tämän aikaan. Kun tiedostamme, ettei tuuli ja aurinko vieläkään anna maailmalle yhtä prosenttia enempää energiantarpeestamme, olisi syytä herätä tajuamaan keskeytymiskustannuksille alttiin energian rajoitukset.
...
EU ja Kiina aikovat antaa huomenna yhteisen julkilausuman Pariisin sopimuksen puolesta. Kiinaa en ihmettele, sehän saa ”kehitysmaana” sopimuksesta miljardien rahallisen hyödyn, mutta EU:n uhoa ilmastojohtajuudesta pidän naiivina. Me siirrämme edelleen teollisuutta ja päästöjä muualle ja leikkaamme kansalaistemme työpaikkoja. Jos sitten vielä ihmettelemme mistä populismi nousee, olemme todellakin huojuvassa tornissa.

Ralle Ryökäle
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 3522
Lauteille: Maaliskuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Ilmastonmuutos

#1357

Viesti Ralle Ryökäle » kesä 5, 2017, 16.01

Hesarin mukaan kylmä touko ja kesäkuu johtuu ilmastonmuutoksesta ja tietenkin ilmaston lämpenemisestä.

Kuvake
Paappa
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 190
Viestit: 12729
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 3 kertaa
Tykätty: 11 kertaa

Ilmastonmuutos

#1358

Viesti Paappa » kesä 5, 2017, 16.12

Ralle Ryökäle kirjoitti:Hesarin mukaan kylmä touko ja kesäkuu johtuu ilmastonmuutoksesta ja tietenkin ilmaston lämpenemisestä.
Se on tietenkin vaikea mieltää miksi näin voi käydä jos ei ole mitään ymmärrystä asiasta. Samoin on varmaan vaikea käsittää, että näillä asioilla on oikeasti yhteys ja toisaalta paikallinen sääilmiö ei vielä kerro mitään koko maapallon ilmastosta.

Voimakkaat lämpimät ilmamassat syrjäyttävät tieltään pohjoiseen työntyessään kylmää napa-alueen ilmaa. Jonnekin sen ilmamassan on työnnyttävä. Se työntyy kielekkeinä kohti etelää. Korkepaineiden ja matalapaineiden vaihdellessa tällainen sääilmiö voi "jämähtää" paikalleen jolloin jonkin aikaa on normaalia kylmempää. Tämän vuoksi esim. Puolassa satoi toukokuussa lunta.
"Always keep an edge on yr knife, son, always keep an edge on yr knife
'cause a good sharp edge is a man's best hedge against the vague uncertainties of life"
(Corb Lund)

Ralle Ryökäle
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 3522
Lauteille: Maaliskuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Ilmastonmuutos

#1359

Viesti Ralle Ryökäle » kesä 5, 2017, 19.53

Mutta koska se epämiellyttävä totuus oikein konkretisoituu? Meidän kaikkienhan ja koko maailman piti kuolla jo kymmenen vuotta sitten kun tämä suuri tiedemies ja dokumentin tekijä kävi asiaa hätäkelloin puffaamassa kaikissa mahdollisissa isoissa pöydissä. Mitään ei kuitenkaan ole konkreettisesti tapahtunut, ei ainakaan mitään mikä vaikuttaisi tavallisen ihmisen elämään.
Toki se on että, asioista on tehty vihreään tyyliin osin erittäin kalliita ja vaikeita.
Mutta jep! Odotan innolla josko jotain tapahtuisi.
Jotainhan luontoäidin on asioille tehtävä, sikäli kun maapallon väkiluku räjähtää tällä vauhdilla käsiin.

Kuvake
Mänzy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 4367
Lauteille: Maaliskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Bujinkan Budo Taijutsu, HEMA
Takalajit: Brasilialainen jujutsu, historiallinen miekkailu (italialainen tyyli)
Tykännyt: 2 kertaa
Tykätty: 31 kertaa

Ilmastonmuutos

#1360

Viesti Mänzy » kesä 5, 2017, 20.10

Rallen sukupolvi voi hyvinkin odottaa hautaan asti näkemättä ja kuulematta "mitään konkreettista", kun istutaan turvallisesti omassa punamultaisessa tuvassa tuijottelemassa omaa napaa, seuraten lähinnä paikallisuutisia toivoen, että kuntapoliitikot olisivat keksineet häätää loputkin kaupunkilaiset mökkeilemästä ja häiritsemästä. [sisältää sarkasmia]

Heidän lapsensa kulevat kiroamaan vanhempansa ja kusemaan heidän haudoilleen, huutaen samalla: "miksi ette tehneet mitään?" [sisältää retoriikkaa]
Mikko Mänttäri

In the game of thrones you win, fanat ad patolg, or you die.

Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit tässä aiheessa: 72
Viestit: 12746
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo
Tykännyt: 3 kertaa
Tykätty: 33 kertaa

Ilmastonmuutos

#1361

Viesti MtJ » kesä 6, 2017, 09.10

Mä en itse epäile hetkeäkään, ettei hiilidioksin ja metaanin syytäminen ilmakehään aiheuttaisi ilmastonmuutosta.

Sen sijaan epäilen vahvasti poliitikkojen toimien riittävyyttä. Ne tasapainoilee virassaan pitkälti yritysten rahoilla. Raha=valta ja mitä enemmän rahaa, sen enemmän valtaa. Jos tällaiset asiat jätetään poliitikkojen päätettäväksi, niinkuin nyt tehdään, ei siitä tule lasta eikä pask**.

En usko, että yksikään suomalainen virkamies avaa suutansa edes Talvivaaran saasteista Nuasjärvessä tai siitä, että metsäriekkokanta paikallisesti on nytten virallisestikin tapettu sukupuuttoon Talvivaaran toimesta.

Ei kuulu mutinaa mistään suunnasta edes paikallisiin ongelmiin, saati globaaleihin. Yksittäiset yhdistykset ja aktiivit voivat vaikka ristiinnaulita itsensä metaanipilveen, mutta mitään ei tehdä, koska vastassa on raha+valta.

Ei mullakaan tähän mitään rakentavaa ole. Sanonpahan vaan, että ei sitä poliitikkojen löysillä lupauksilla ratkaista, näin pahoja ongelmia. Löysät puheet on aina käännettävissä, jos ei setelinipulla niin vaalien lähestyessä maton vetämisellä alta.
“All over the place, from the popular culture to the propaganda system, there is constant pressure to make people feel that they are helpless, that the only role they can have is to ratify decisions and to consume.” - Noah Chomsky

Ralle Ryökäle
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 3522
Lauteille: Maaliskuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Ilmastonmuutos

#1362

Viesti Ralle Ryökäle » kesä 6, 2017, 11.50

Mänzy kirjoitti:Rallen sukupolvi voi hyvinkin odottaa hautaan asti näkemättä ja kuulematta "mitään konkreettista", kun istutaan turvallisesti omassa punamultaisessa tuvassa tuijottelemassa omaa napaa, seuraten lähinnä paikallisuutisia toivoen, että kuntapoliitikot olisivat keksineet häätää loputkin kaupunkilaiset mökkeilemästä ja häiritsemästä. [sisältää sarkasmia]

Heidän lapsensa kulevat kiroamaan vanhempansa ja kusemaan heidän haudoilleen, huutaen samalla: "miksi ette tehneet mitään?" [sisältää retoriikkaa]
Aivan varmasti kiroavat minut ja muut ymmärtämättömät! :lol: Sitä odotellessa...
Asia on kuitenkin niin että mitkään toimet eivät muuta asioiden suuntaa, eikä varmaan tarvitsekaan. Onko tämä kaikki edes säilyttämisen arvoista?
Linkola oli ja on oikeassa väestönkasvun suhteen, nyky vihreät taas liputtavat täysin megalomaanisen väestöräjähdyksen puolesta- hulluilla hullun hommat sano.
Ja eikös hiilidioksiidia synny ihan kaikesta palamisesta, lahoamisesta ja ruostumisesta? Taitaa syntyä.
Aurinko nousee ja maapallo pyörii. Turha murehtia.

Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit tässä aiheessa: 72
Viestit: 12746
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo
Tykännyt: 3 kertaa
Tykätty: 33 kertaa

Ilmastonmuutos

#1363

Viesti MtJ » kesä 6, 2017, 12.22

Kyllä hiilidioksidia tosiaan syntyy kaikesta. Sen päälle fossiiliset polttoaineet tuottavat vielä lisää. Se määrä on niin iso jo yksinäänkin, että kasvit/metsät eivät ehdi sitä prosessoimaan.

Yksi vaikuttavimmista asioista on Siperian ikiroudasta vapautuvat metaanikaasut:
Kuva

Koska ikirouta on alkanut sulaa, ilmakehään vapautuu yhä enemmän metaania, joka on hiilidioksidiakin vaarallisempi, jos tarkastellaan reaktion nopeutumista. Näitä monttuja on nyt alkanut tulla yhä enemmän. Wikipediasta asiaa näistä:
https://en.wikipedia.org/wiki/Arctic_methane_emissions

Statistiikkaa (tuolta wikipediasta):
https://en.wikipedia.org/wiki/Arctic_methane_emissions#/media/File:CH4.BRW.Monthly.png

Näitä ei siis ole vaikea mitata tai havaita, kyseessä on yhä enenevä määrä vapautuvaa metaania, joka taas kiihdyttää ilmiötä entisestään.
“All over the place, from the popular culture to the propaganda system, there is constant pressure to make people feel that they are helpless, that the only role they can have is to ratify decisions and to consume.” - Noah Chomsky

Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 37
Viestit: 10680
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Kalajoki
Tykännyt: 64 kertaa
Tykätty: 53 kertaa

Ilmastonmuutos

#1364

Viesti flammee » kesä 6, 2017, 21.25

Eikös se metaani ollut palavaa kaasua, eli eikö ne sais tussautettua vähemmän haitallisiksi aineksiksi, mitä siitä nyt sitten tuleekaan.. :fuel:

Aihki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 14
Viestit: 5939
Lauteille: Joulukuu 2010
Tykännyt: 0
Tykätty: 8 kertaa

Ilmastonmuutos

#1365

Viesti Aihki » kesä 6, 2017, 22.23

Palaahan se, hiilidioksidiksi ja vedeksi.

Lisää hauskaa luettavaa aiheessa "metaaniklatraatti".


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 kurkkijaa