http://www.theworlds50best.com/2008_list.html" onclick="window.open(this.href);return false;HS kirjoitti: lontoo. Pohjoismaat sijoittuivat jälleen hyvin, kun brittiläinen Restaurant Magazine julkisti listan maailman 50 parhaasta ravintolasta Lontoossa maanantai-iltana.
Helsinkiläinen Chez Dominique oli sijalla 39. Tanskalainen Noma kiipesi ennätykselliselle kymmenennelle sijalle. Tukholman eteläpuolella oleva Oaxen Skärgårdskrog oli 48:s.
Paras oli kolmannen kerran peräkkäin espanjalaisen Ferran Adriàn ravintola El Bulli. Brittiläisen Heston Blumenthalin ravintola The Fat Duck sijoittui tänäkin vuonna toiseksi.
Adrià sanoi kiitospuheessaan, että palkinto kuuluu myös kokkien perheille, lapsille ja vaimoille, jotka tukevat miehiään, eivätkä näitä pitkien työpäivien takia paljon näe.
Hurjin nousija kärkijoukossa kolmen viime vuoden aikana on ollut Baskimaalla sijaitseva Mugaritz. Viime vuoden seitsemäs oli nyt neljäs.
Kööpenhaminalaisen Noman ruokalista tunnetaan puhtaista pohjoismaisista mauista, lähialueen merenelävistä, riistasta ja villiyrteistä. Sijoitus listan kymmenenneksi nosti Noman kokin Rene Redzepin muun muassa ranskalaisten huippukokkien Alain Ducassen, Joël Robuchonin ja Alain Passardin ohi.
Keittiömestari Hans Välimäen Chez Dominiquen keittiö on tyyliltään pohjoismaisia kollegojaan huomattavasti kansainvälisempi.
The Worlds 50 Best Restaurants -äänestyksessä äänesti tänä vuonna 700 kokkia, ravintoloitsijaa ja ruokatoimittajaa ympäri maailman.
Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti.
Parhaat ravintolat
Valvoja: Valvoja
- Mika
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 20
- Viestit: 93926
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
- Yhteystiedot:
Parhaat ravintolat
- Kari Aittomäki
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 5
- Viestit: 16105
- Lauteille: Helmikuu 2006
- Paikkakunta: Kokkola
Siis nythän on kyse mässystä, eikös vaan?
Jos määmeen tonne joenvarteen ja tuonsieltä pari sorsaa ja hauenroikaleen tullessani ja teen niistä lisukkeineen syötävää parhaan taitoni mukaan..
Mistäskohtaa se on huonompaa ruokaa kuin nuo superkokkien kehitelmät?
Mikä on mässyn funktio?
Naatiskelijat, olkaatten hyvät.
Jos määmeen tonne joenvarteen ja tuonsieltä pari sorsaa ja hauenroikaleen tullessani ja teen niistä lisukkeineen syötävää parhaan taitoni mukaan..
Mistäskohtaa se on huonompaa ruokaa kuin nuo superkokkien kehitelmät?
Mikä on mässyn funktio?
Naatiskelijat, olkaatten hyvät.
-
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 1
- Viestit: 6831
- Lauteille: Elokuu 2005
Lähinnä kai sinun kanssa olisi kiinnostavampaa syödä nuo eväät. Kunnon korkeakulttuurin tunnistaa usein siitä, että se ei saa tuntua hyvältä oikeasti.Kari Aittomäki kirjoitti: Siis nythän on kyse mässystä, eikös vaan?
Jos määmeen tonne joenvarteen ja tuonsieltä pari sorsaa ja hauenroikaleen tullessani ja teen niistä lisukkeineen syötävää parhaan taitoni mukaan..
Mistäskohtaa se on huonompaa ruokaa kuin nuo superkokkien kehitelmät?
Minusta parhaat eväät mitä olen nauttinut olen saanut syödä ulkona suomalaisessa luonnossa.
- Kari Aittomäki
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 5
- Viestit: 16105
- Lauteille: Helmikuu 2006
- Paikkakunta: Kokkola
Olen päässyt mässyämään Pekinginankkaa traditionaalisin menoin, olen myös nauttinut ranskalaisen, venäläisen, englantilaisen, italialaisen ja espanjanjalaisen.. afrikkalaiset on oma juttunsa...
jne.. keittiötten taidonnäytteistä. Paikanpäällä.
ja silti en tajua koko juttua.
Siis ruokakulttuuurin kaikkia aspekteja.
Mulle ei vaan avaudu se juttu. Ruoka on ruokaa.
Häkkisjussi ja Mjölnir lienevät tarpeeks kultivoituneita näihin nyanssijuttuihín.
jne.. keittiötten taidonnäytteistä. Paikanpäällä.
ja silti en tajua koko juttua.
Siis ruokakulttuuurin kaikkia aspekteja.
Mulle ei vaan avaudu se juttu. Ruoka on ruokaa.
Häkkisjussi ja Mjölnir lienevät tarpeeks kultivoituneita näihin nyanssijuttuihín.
- Jussi Häkkinen
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 12
- Viestit: 19109
- Lauteille: Helmikuu 2005
Ruoka on ravintona ruokaa. Taiteena sitten...no, se on kuin muutkin taiteet. Tyylilajeja monia, saundien ja riitasoitujen sekoitukset, selkeät soinnut ja taustalla pikkuisen hiipivät...ihan sitä, mitä selkäpiissä vilistää kun näkee, kuulee tai muuten aistii jonkun todellisen mestariteoksen. Aistimena on nyt vain suu.Kari Aittomäki kirjoitti: Olen päässyt mässyämään Pekinginankkaa traditionaalisin menoin, olen myös nauttinut ranskalaisen, venäläisen, englantilaisen, italialaisen ja espanjanjalaisen.. afrikkalaiset on oma juttunsa...
jne.. keittiötten taidonnäytteistä. Paikanpäällä.
ja silti en tajua koko juttua.
Siis ruokakulttuuurin kaikkia aspekteja.
Mulle ei vaan avaudu se juttu. Ruoka on ruokaa.
Häkkisjussi ja Mjölnir lienevät tarpeeks kultivoituneita näihin nyanssijuttuihín.
Ruoassa on myös paljon mukataidetta ja muminaa, ylilyöntejä, kokeiluja, suoranaisia mokia ja tekotaiteellisuutta. Kaikki eivät osaa ja jokainen teos ei mene oman maun mukaan - nyt kirjaimellisesti.
Nälänkarkoituksesta ei enää noissa teoksissa ole kyse. On vain aisti (aistit - näkö, haju, tunto ja maku, joskus myös kuulo), jolle luodaan taideteos.
Se joesta nostettu hauki ja pari sorsaa ovat muuten minusta ihan pirun heviä sarjaa. Ne ovat rehellistä, arkista ja puhdasta ruokaa. Taiteeseen verraten kuin se paikan päällä (maalauksen sijaan) nähty kaunis maisema, kosken pauhu (sen konsertin sijaan) tai muu luonnon itsensä puhtaasti luoma.
Jussi Häkkinen
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
- keskilinja
- kylkeenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 1
- Viestit: 2609
- Lauteille: Tammikuu 2005
- Paikkakunta: Tampere
Joo. Jotain taidettahan nuo ravintolat käsittääkseeni ovatkin. Tuo El Bulli taitaa olla auki vaan pari kk vuodessa ja tietysti sen ajan loppuun myytynä. Eli tavallaan kyseessä on luksustuote, harvinaisuus ja silläkin tavalla erillainen kuin totuttu ravintola.
Siinä olen kyllä samaa mieltä, että ruoan voi ottaa ihan puhtaana elämyksenä makuaistille. Mutta sehän on selvä, että ei sellaista nyt ihan joka päivä voi/viitsi tehdä. Kyllä nuo huippukokitkin käyvät nakkikioskilla aina silloin tällöin. Varmaan aika useinkin.
Siinä olen kyllä samaa mieltä, että ruoan voi ottaa ihan puhtaana elämyksenä makuaistille. Mutta sehän on selvä, että ei sellaista nyt ihan joka päivä voi/viitsi tehdä. Kyllä nuo huippukokitkin käyvät nakkikioskilla aina silloin tällöin. Varmaan aika useinkin.
- Zherec
- kylkeenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 2
- Viestit: 1097
- Lauteille: Tammikuu 2005
- Paikkakunta: Tampere
Anthony Bourdainin juontama tv-ohjelma El Bullista: http://www.guba.com/watch/2000956244" onclick="window.open(this.href);return false;
-Janne Laakso
"10% inspiration, 90% perspiration."
"10% inspiration, 90% perspiration."
- Kyynikko
- kylkeenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 1
- Viestit: 3467
- Lauteille: Marraskuu 2006
- Paikkakunta: Helsinki
- Takalajit: MMA, shootfighting, eurooppalainen jujutsu, Latosa escrima, Pekiti tirsia kali, judo, voimankäyttö.
Joku suomalainen nousussa ollut nimikokki sanoi haastattelussa elävänsä arkisin valmispitsoilla.12 tunnin työpäivän jälkeen ei kuulemma paljoa liikuta ryhtyä väsäämään mitään tournedoksia.Simpanssi kirjoitti: Kyllä nuo huippukokitkin käyvät nakkikioskilla aina silloin tällöin. Varmaan aika useinkin.
"Ei pidä syyttää peiliä jos nenä on vino." - Nikolai Gogol
Mukamas viisas. Mukamas keppimiäs.
Mukamas viisas. Mukamas keppimiäs.
- Jussi Häkkinen
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 12
- Viestit: 19109
- Lauteille: Helmikuu 2005
Harvemmin tulee kuolattua koko ohjelman ajan.Zherec kirjoitti: Anthony Bourdainin juontama tv-ohjelma El Bullista: http://www.guba.com/watch/2000956244" onclick="window.open(this.href);return false;
Ristus. Tuo paikka taitaa mennä kaikista maailman taidenäyttelyistä edelle "täytyy käydä" -listallani. Ennenkin oli tuttu lehdistä, kirjoista ja muutaman reseptin lähteenä. Nyt...käsittämätöntä. Tuonne on pakko päästä syömään.
Enkä odota, että nälkä lähtisi.
Jussi Häkkinen
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
- mronkain
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 1
- Viestit: 8623
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Roihuvuori
Noissa safkoissa on minun mielestäni pointtina joku juttu missä ja miten ne nautitaan. Se voi olla ravintola, piknikki, kotona, tai jotain ihan muuta. Oleellista on, että siinä tilanteessa on joku juttu, joka saa sen jäämään mieleen. Harvemmin se on yksistään se safka. Loppukiteytyksenä käyköön sitaatti jostain leffasta tai sarjasta, en edes muista mistä, mutta se päätyi Pieneen Mustaan Vihkooni yhtenä muistettavista sitaateista, ja kuvaa tuota edellä sanomaani hyvin:
"Söimme juustohampurilaiset ja hän sanoi rakastavansa minua iäti."
- Marko
"Söimme juustohampurilaiset ja hän sanoi rakastavansa minua iäti."
- Marko
- Mika
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 20
- Viestit: 93926
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
- Yhteystiedot:
Hyvin sanottu. Siksi esimerkiksi muuten mukavan ruokahetken voi latistaa se, että yksi seurueesta marisee ruoasta, vaikkei siinä mitään ihan ratkaisevaa vikaa olisikaan (jos esimerkiksi saa jauhelihaa, vaikka olisi odottanut häränpaistia, kun kuvauksessa lukee "lihaa"... saattaa joku potkulainen tunnistaa itsensä ).mronkain kirjoitti: Noissa safkoissa on minun mielestäni pointtina joku juttu missä ja miten ne nautitaan. Se voi olla ravintola, piknikki, kotona, tai jotain ihan muuta. Oleellista on, että siinä tilanteessa on joku juttu, joka saa sen jäämään mieleen. Harvemmin se on yksistään se safka. Loppukiteytyksenä käyköön sitaatti jostain leffasta tai sarjasta, en edes muista mistä, mutta se päätyi Pieneen Mustaan Vihkooni yhtenä muistettavista sitaateista, ja kuvaa tuota edellä sanomaani hyvin:
"Söimme juustohampurilaiset ja hän sanoi rakastavansa minua iäti."
- Marko
Mutta tietysti ravintoloita arvostellessa tällaisten kokonaisuuksien huomioiminen on vähän liiankin subjektiivista, jos tarkoituksena on suositella ravintolaa muille. Tosin voihan nämä erotellakin. Itse pidän tätä ravintolaa aivan huippuna kaikin puolin. Olemme kokeneet siellä mukavia hetkiä (viimeksi eilen), mutta ilmapiirinsä ja ruokansa ansiosta sitä voi suositella kenelle tahansa. OK, on vähän matkaa, mutta Varsova lienee aika suosittu kohde tätä nykyä.
- MtJ
- takapotkija
- Viestit tässä aiheessa: 1
- Viestit: 12792
- Lauteille: Tammikuu 2006
- Paikkakunta: Etelä-Savo
Anteeksi, tämä sisäinen minäni iskee näihin paikkoihin niin herkästi... Mutta lapinlahden lintujen viininmaistajat kuvannee vähän tätä kulinarismiakin...
“Tallella ikä eletty, sanotaan. Kokemuksia karttuu, monesta asiasta voi huokaisten sanoa: herrankiitos kun on tuokin temppu jo tehty.”
― Veikko Huovinen, Mikäpä tässä
― Veikko Huovinen, Mikäpä tässä