Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Parhaat ravintolat

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 20
Viestit: 93835
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Parhaat ravintolat

#1

Viesti Mika »

HS kirjoitti: lontoo. Pohjoismaat sijoittuivat jälleen hyvin, kun brittiläinen Restaurant Magazine julkisti listan maailman 50 parhaasta ravintolasta Lontoossa maanantai-iltana.

Helsinkiläinen Chez Dominique oli sijalla 39. Tanskalainen Noma kiipesi ennätykselliselle kymmenennelle sijalle. Tukholman eteläpuolella oleva Oaxen Skärgårdskrog oli 48:s.

Paras oli kolmannen kerran peräkkäin espanjalaisen Ferran Adriàn ravintola El Bulli. Brittiläisen Heston Blumenthalin ravintola The Fat Duck sijoittui tänäkin vuonna toiseksi.

Adrià sanoi kiitospuheessaan, että palkinto kuuluu myös kokkien perheille, lapsille ja vaimoille, jotka tukevat miehiään, eivätkä näitä pitkien työpäivien takia paljon näe.

Hurjin nousija kärkijoukossa kolmen viime vuoden aikana on ollut Baskimaalla sijaitseva Mugaritz. Viime vuoden seitsemäs oli nyt neljäs.


Kööpenhaminalaisen Noman ruokalista tunnetaan puhtaista pohjoismaisista mauista, lähialueen merenelävistä, riistasta ja villiyrteistä. Sijoitus listan kymmenenneksi nosti Noman kokin Rene Redzepin muun muassa ranskalaisten huippukokkien Alain Ducassen, Joël Robuchonin ja Alain Passardin ohi.

Keittiömestari Hans Välimäen Chez Dominiquen keittiö on tyyliltään pohjoismaisia kollegojaan huomattavasti kansainvälisempi.

The Worlds 50 Best Restaurants -äänestyksessä äänesti tänä vuonna 700 kokkia, ravintoloitsijaa ja ruokatoimittajaa ympäri maailman.
http://www.theworlds50best.com/2008_list.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 16086
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

#2

Viesti Kari Aittomäki »

Siis nythän on kyse mässystä, eikös vaan?

Jos määmeen tonne joenvarteen ja tuonsieltä pari sorsaa ja hauenroikaleen tullessani ja teen niistä lisukkeineen syötävää parhaan taitoni mukaan..

Mistäskohtaa se on huonompaa ruokaa kuin nuo superkokkien kehitelmät?

Mikä on mässyn funktio?
Naatiskelijat, olkaatten hyvät.
Vlad Tepes
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 6831
Lauteille: Elokuu 2005

#3

Viesti Vlad Tepes »

Kari Aittomäki kirjoitti: Siis nythän on kyse mässystä, eikös vaan?

Jos määmeen tonne joenvarteen ja tuonsieltä pari sorsaa ja hauenroikaleen tullessani ja teen niistä lisukkeineen syötävää parhaan taitoni mukaan..

Mistäskohtaa se on huonompaa ruokaa kuin nuo superkokkien kehitelmät?
Lähinnä kai sinun kanssa olisi kiinnostavampaa syödä nuo eväät. Kunnon korkeakulttuurin tunnistaa usein siitä, että se ei saa tuntua hyvältä oikeasti.

Minusta parhaat eväät mitä olen nauttinut olen saanut syödä ulkona suomalaisessa luonnossa.
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 16086
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

#4

Viesti Kari Aittomäki »

Olen päässyt mässyämään Pekinginankkaa traditionaalisin menoin, olen myös nauttinut ranskalaisen, venäläisen, englantilaisen, italialaisen ja espanjanjalaisen.. afrikkalaiset on oma juttunsa...
jne.. keittiötten taidonnäytteistä. Paikanpäällä.

ja silti en tajua koko juttua.
Siis ruokakulttuuurin kaikkia aspekteja.
Mulle ei vaan avaudu se juttu. Ruoka on ruokaa.
Häkkisjussi ja Mjölnir lienevät tarpeeks kultivoituneita näihin nyanssijuttuihín.
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 12
Viestit: 19092
Lauteille: Helmikuu 2005

#5

Viesti Jussi Häkkinen »

Kari Aittomäki kirjoitti: Olen päässyt mässyämään Pekinginankkaa traditionaalisin menoin, olen myös nauttinut ranskalaisen, venäläisen, englantilaisen, italialaisen ja espanjanjalaisen.. afrikkalaiset on oma juttunsa...
jne.. keittiötten taidonnäytteistä. Paikanpäällä.

ja silti en tajua koko juttua.
Siis ruokakulttuuurin kaikkia aspekteja.
Mulle ei vaan avaudu se juttu. Ruoka on ruokaa.
Häkkisjussi ja Mjölnir lienevät tarpeeks kultivoituneita näihin nyanssijuttuihín.
Ruoka on ravintona ruokaa. Taiteena sitten...no, se on kuin muutkin taiteet. Tyylilajeja monia, saundien ja riitasoitujen sekoitukset, selkeät soinnut ja taustalla pikkuisen hiipivät...ihan sitä, mitä selkäpiissä vilistää kun näkee, kuulee tai muuten aistii jonkun todellisen mestariteoksen. Aistimena on nyt vain suu.

Ruoassa on myös paljon mukataidetta ja muminaa, ylilyöntejä, kokeiluja, suoranaisia mokia ja tekotaiteellisuutta. Kaikki eivät osaa ja jokainen teos ei mene oman maun mukaan - nyt kirjaimellisesti.

Nälänkarkoituksesta ei enää noissa teoksissa ole kyse. On vain aisti (aistit - näkö, haju, tunto ja maku, joskus myös kuulo), jolle luodaan taideteos.

Se joesta nostettu hauki ja pari sorsaa ovat muuten minusta ihan pirun heviä sarjaa. Ne ovat rehellistä, arkista ja puhdasta ruokaa. Taiteeseen verraten kuin se paikan päällä (maalauksen sijaan) nähty kaunis maisema, kosken pauhu (sen konsertin sijaan) tai muu luonnon itsensä puhtaasti luoma.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Kuvake
Psi Fong
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 156
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Lappeenranta

#6

Viesti Psi Fong »

Pub Kivitaskun kinkkupasta 8)
"Opinion solicited does not equal one freely voiced." -Al Swearengen
Kuvake
keskilinja
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 2609
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Tampere

#7

Viesti keskilinja »

Mmmmm... Rullakebab 8)
Hernberg Jussi

Tu tö deth!!!
Kuvake
Simpanssi
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 2298
Lauteille: Joulukuu 2004

#8

Viesti Simpanssi »

Joo. Jotain taidettahan nuo ravintolat käsittääkseeni ovatkin. Tuo El Bulli taitaa olla auki vaan pari kk vuodessa ja tietysti sen ajan loppuun myytynä. Eli tavallaan kyseessä on luksustuote, harvinaisuus ja silläkin tavalla erillainen kuin totuttu ravintola.

Siinä olen kyllä samaa mieltä, että ruoan voi ottaa ihan puhtaana elämyksenä makuaistille. Mutta sehän on selvä, että ei sellaista nyt ihan joka päivä voi/viitsi tehdä. Kyllä nuo huippukokitkin käyvät nakkikioskilla aina silloin tällöin. Varmaan aika useinkin.
Kuvake
Zherec
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1097
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Tampere

#9

Viesti Zherec »

Anthony Bourdainin juontama tv-ohjelma El Bullista: http://www.guba.com/watch/2000956244" onclick="window.open(this.href);return false;
-Janne Laakso
"10% inspiration, 90% perspiration."
Kuvake
Kyynikko
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 3467
Lauteille: Marraskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Takalajit: MMA, shootfighting, eurooppalainen jujutsu, Latosa escrima, Pekiti tirsia kali, judo, voimankäyttö.

#10

Viesti Kyynikko »

Simpanssi kirjoitti: Kyllä nuo huippukokitkin käyvät nakkikioskilla aina silloin tällöin. Varmaan aika useinkin.
Joku suomalainen nousussa ollut nimikokki sanoi haastattelussa elävänsä arkisin valmispitsoilla.12 tunnin työpäivän jälkeen ei kuulemma paljoa liikuta ryhtyä väsäämään mitään tournedoksia.
"Ei pidä syyttää peiliä jos nenä on vino." - Nikolai Gogol

Mukamas viisas. Mukamas keppimiäs.
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 12
Viestit: 19092
Lauteille: Helmikuu 2005

#11

Viesti Jussi Häkkinen »

Zherec kirjoitti: Anthony Bourdainin juontama tv-ohjelma El Bullista: http://www.guba.com/watch/2000956244" onclick="window.open(this.href);return false;
Harvemmin tulee kuolattua koko ohjelman ajan.

Ristus. Tuo paikka taitaa mennä kaikista maailman taidenäyttelyistä edelle "täytyy käydä" -listallani. Ennenkin oli tuttu lehdistä, kirjoista ja muutaman reseptin lähteenä. Nyt...käsittämätöntä. Tuonne on pakko päästä syömään.

Enkä odota, että nälkä lähtisi.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Kuvake
mronkain
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 8623
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Roihuvuori

#12

Viesti mronkain »

Noissa safkoissa on minun mielestäni pointtina joku juttu missä ja miten ne nautitaan. Se voi olla ravintola, piknikki, kotona, tai jotain ihan muuta. Oleellista on, että siinä tilanteessa on joku juttu, joka saa sen jäämään mieleen. Harvemmin se on yksistään se safka. Loppukiteytyksenä käyköön sitaatti jostain leffasta tai sarjasta, en edes muista mistä, mutta se päätyi Pieneen Mustaan Vihkooni yhtenä muistettavista sitaateista, ja kuvaa tuota edellä sanomaani hyvin:

"Söimme juustohampurilaiset ja hän sanoi rakastavansa minua iäti."

- Marko
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 20
Viestit: 93835
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

#13

Viesti Mika »

mronkain kirjoitti: Noissa safkoissa on minun mielestäni pointtina joku juttu missä ja miten ne nautitaan. Se voi olla ravintola, piknikki, kotona, tai jotain ihan muuta. Oleellista on, että siinä tilanteessa on joku juttu, joka saa sen jäämään mieleen. Harvemmin se on yksistään se safka. Loppukiteytyksenä käyköön sitaatti jostain leffasta tai sarjasta, en edes muista mistä, mutta se päätyi Pieneen Mustaan Vihkooni yhtenä muistettavista sitaateista, ja kuvaa tuota edellä sanomaani hyvin:

"Söimme juustohampurilaiset ja hän sanoi rakastavansa minua iäti."

- Marko
Hyvin sanottu. Siksi esimerkiksi muuten mukavan ruokahetken voi latistaa se, että yksi seurueesta marisee ruoasta, vaikkei siinä mitään ihan ratkaisevaa vikaa olisikaan (jos esimerkiksi saa jauhelihaa, vaikka olisi odottanut häränpaistia, kun kuvauksessa lukee "lihaa"... saattaa joku potkulainen tunnistaa itsensä ;)).

Mutta tietysti ravintoloita arvostellessa tällaisten kokonaisuuksien huomioiminen on vähän liiankin subjektiivista, jos tarkoituksena on suositella ravintolaa muille. Tosin voihan nämä erotellakin. Itse pidän tätä ravintolaa aivan huippuna kaikin puolin. Olemme kokeneet siellä mukavia hetkiä (viimeksi eilen), mutta ilmapiirinsä ja ruokansa ansiosta sitä voi suositella kenelle tahansa. OK, on vähän matkaa, mutta Varsova lienee aika suosittu kohde tätä nykyä.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 12792
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo

#14

Viesti MtJ »

Anteeksi, tämä sisäinen minäni iskee näihin paikkoihin niin herkästi... Mutta lapinlahden lintujen viininmaistajat kuvannee vähän tätä kulinarismiakin...
“Tallella ikä eletty, sanotaan. Kokemuksia karttuu, monesta asiasta voi huokaisten sanoa: herrankiitos kun on tuokin temppu jo tehty.”
― Veikko Huovinen, Mikäpä tässä
Kuvake
Simpanssi
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 2298
Lauteille: Joulukuu 2004

#15

Viesti Simpanssi »

Jussi Häkkinen kirjoitti: Ennenkin oli tuttu lehdistä, kirjoista ja muutaman reseptin lähteenä.
Teetkö siis tuon paikan resepteillä itsekin ruokaa?
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 81 kurkkijaa