Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Beom Taekwon-Do AK2022K

Näytökset, kurssit, leirit, seminaarit, kilpailut, harjoittelukaveria etsitään jne.

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Puni
etupotkija
Viestit: 3739
Lauteille: Kesäkuu 2010
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taekwondo Ilshin
Sivulajit: -
ITF Taekwon-Do
(Ch'ang Hon)
WT Taekwondo
(Kukkiwon, SimUu)
Takalajit: -
Urheilu
Kilpailu
Tykännyt: 105 kertaa
Tykätty: 33 kertaa

Beom Taekwon-Do AK2022K

Viesti Puni »

Huomenna töräytetään tynkäkausi käyntiin ITF Taekwon-Do:n merkeissä Kauklahdessa, Hansakallion koululla.

Facebookin käyttäjille:


Muille:
Tänä keväänä kaksi ryhmää kerran viikossa sunnuntaisin;
- alle 7v ja perheet 9.45-10.45
- 12v+ ja aikuiset 11.00-12.00

Aloitamme alkeiskurssin Hansakallion koululla. Ovelle kello 9.45 ja saliin kello 10.00 mennessä. Ovelle ei juosta availemaan, joten olkaa ajoissa.
Ensimmäisellä kerralla lähinnä huhhaillana ja ihmetellään ketä tuli, joten tämän kuun loppuun mennessä ehtii vielä.

Jos haluatte etukäteen rekisteröityä MyClub-palveluun paikkanne varmistaaksenne, osoite on:
https://besa.myclub.fi
MyClubin kautta hoidamme myös jäsenrekisterin, laskutuksen ja tapahtumailmoittelun (leirit yms).

Hinnoista yleisesti kerrottakoon, että koska tämä kausi on tynkä, kausimaksu lienee noin 50-75 euroa. Tästä päättää hallitus vielä erikseen vuosikokouksen yhteydessä.
Normaalihinnasto:
http://beom.fi/hinnat/
(maksupalvelun tarjoaja MyClubin kautta Paytrail tai Maventa).

Kun kerran kotisivuille asti pääsitte, niitäkin voi toki ihastella ja palautettakin otetaan ilolla vastaan.
Toinen seikka mikä on syytä tietää, ensimmäisen kuukauden jälkeen jokaisella Suomen ITF Taekwon-Do-liiton alaisissa seuroissa harjoittelevilla tulee olla lisenssi. Lisätietoja alta.
https://info.suomisport.fi/

Taekwon-Do (태권도)
First and most importantly, Taekwon-Do is a KOREAN martial art.” – GM Hwang Ho Yong

Historiasta:
Taekwon-Do juuret ovat Korean niemimaalla, lajia kehitti alunperin armeijan tarkoituksiin Kenraali Choi Hong Hi toimiessaan 29. jalkaväkidivisioonan johtajana Jeju-saarella. Kenraali oli itse opiskellut Japanissa kamppailulajeja, jonka pohjalta hänellä oli hyvä pohja kehittää lajia uniikiksi korealaiseksi kulttuuriperinnöksi yhdessä monien pioneerien kanssa, joita hänelle oli komennettu alaisiksi armeijassa.
Lajia hiottiin vuosien kuluessa tätä ennen, mutta varsinainen lähtölaukaus lajin kehittymiselle ja leviämiselle ammuttiin tuolla eteläisellä saarella, jota kutsutaankin Taekwon-Do:n kohduksi. Lajin virallinen nimeäminen Taekwon-Do:ksi tapahtui vuonna 1955.
Lajin nimi tarkoittaa kirjaimellisesti Tae (jalka/potkaista) kwon (nyrkki/lyödä) –Do (tie/ajatus).
Myöhemmin laji jakautui poliittisten ja henkilökohtaisten ristiriitojen seurauksena kahdeksi päätyylisuunnaksi, Kukkiwonin WTF-Taekwondoksi ja Kenraalin alkuperäiseksi ITF Taekwon-Do:ksi, jota myös Beom Taekwon-Do ry edustaa.

Organisaatiot:
Lajin Suomen kattojärjestönä toimii Suomen ITF Taekwon-Do ry, jonka jäseneksi Beom hyväksyttiin lokakuussa 2015.
SITF-Liitto on jäsenä myös Euroopan kattojärjestö AETF:ssä joka on puolestaan jäsenenä maailman kattojärjestössä International Taekwon-Do Federationissa, jonka presidentti on Suurmestari Paul Weiler.

Osa- ja kilpailuosa-alueet:

Perustekniikka:
Perustekniikka sisältää erilaisia käsi- ja jalkatekniikoita, joita harjoitellaan hyökkäyksiin ja puolustuksiin. Pääasiallinen harjoitustapa on perinteinen muodossa liikkuminen armeijan perinteitä kunnioittaen. Lajin kurrikulumiin kuuluu myös perustekniikkaharjoittelu neljään suuntaan liikkeinä.

Liikesarjat:
Perustekniikasta on muodostettu liikesarjoja kuvitteellisia vastustajia vastaan. Liikesarjoissa perustekniikoita suoritetaan ennalta määrätyssä järjestyksessä ja siinä ilmenee lajin voima ja kauneus muodollisessa paketissa. Liikesarjaottelu on erittäin suosittu kilpailumuoto.

Ottelu:

Otteluharjoittelu aloitetaan kolmen-, kahden-, ja yhden askeleen otteluilla, joista edetään luontevasti puolivapaan ottelun ja muiden sovellusten kautta kautta varsineiseen otteluun. ITF Taekwon-Do:n ottelu on semikontaktisäännöillä, jolloin voiman sijaan korostuu taito ja näyttävyys. Ottelu on yksi viidestä pääkilpailumuodosta.

Erikoistekniikkamurskaus:
Erikoistekniikoissa pyritään halkaisemaan levyjä erilaisilla hyppypotkuilla huomattavan korkealta. Tämä osa-alue mittaa fyysisiä ominaisuuksia erinomaisesti ja onkin siksi näyttävimpiä kilpailuosa-alueita.

Voimamurskaus:
Kun ottelussa pyrittiin osoittamaan teknistä osaamista semikontaktilla, voimamurskauksessa pyritään esittämään tekniikan todellista voimaa halkaisemalla paksuja puu- ja muovilevyjä. Voimamurskaus on myös kilpailulaji, mutta vasta täysi-ikäisille annetaan lupa osallistua.

Itsepuolustus:
Itsepuolustusnäytös on myös eräs kilpailumuoto, mutta käytännön itsepuolustustaidot kehittyvät lajillisen harjoittelun seurauksena. Itsepuolustusta harjoitellaan paitsi ylläolevien osa-alueiden kautta, myös erilaisilla opettajakohtaisilla sovelluksilla.
Lisätietoja kilpailulajeista liiton sivuilta: http://www.taekwon-do.fi/kilpailutoimin ... ailulajit/

Vyöarvojärjestelmä:
Vyöarvot on jaettu kymmeneen värivyöarvoon, joista valkoinen, 10. gup on ensimmäinen, alkeiskurssilla käytettävä väri ja 1.gup, punainen mustalla raidalla viimeisin ennen mustia dan-arvoja. Mustia vöitä on yhdeksän eri astetta, joita merkitään roomalaisilla kirjaimilla I, II, …, IX dan. I-III dan ovat apuohjaaja-arvoja (Boosabum), IV-VI dan opettaja-arvoja (Sabum), VII-VIII dan ovat mestariarvoja (Sahying) ja lajin korkein vyöarvo on IX dan suurmestari (Saseung).

Kuva
Kamppailutaiteiden maaritelmä: Energian tuottaminen ja ohjaaminen kohti päämäärää, jossa vallitsee täydellinen harmonia ja väkivallattomuus.
Risto Hentunen

(Puni) Olet kamppailu-urheiliijan irvikuva ja kamppailuyhteisön häpeäpilkku mielipiteittesi kanssa.
-JM

Seuraajat

Kuvake
Puni