Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

BBCode-lisäykset

Ylläpidon viestit potkulaisille. Ole hyvä ja lue säännöt.
Instructions in English Kuva

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Valvoja
Aulis Gerlander (virallinen valvoja)
Viestit: 679
Lauteille: Heinäkuu 2007

BBCode-lisäykset

Viesti Valvoja »

Taustaväri

Nappula: tausta=
Kuva: Kuva
Käyttö: [tausta=väri kirjoitettuna (esim. yellow), joka voi olla myös hex-koodi]Teksti jonka tausta väritetään[/tausta]
Esimerkki: Teksti jonka tausta väritetään


Muokkaus

Nappula: muokkaus
Kuva: Kuva
Käyttö: jätä pois ylimääräinen välilyönti sulkumerkin jälkeen -> [ muokkaus]Lisättävä teksti[/muokkaus ] <- jätä pois ylimääräinen välilyönti sulkumerkin jälkeen
Esimerkki:
MUOKKAUS: Lisättävä teksti

Paljastus

Nappula: paljastus
Kuva: Kuva
Käyttö: jätä pois ylimääräinen välilyönti sulkumerkin jälkeen -> [ paljastus]Paljastettava teksti[/paljastus ] <- jätä pois ylimääräinen välilyönti sulkumerkin jälkeen
Esimerkki:
paljastus:
Paljastettava teksti

Taulukko

Nappulat: taulukko, rivi, soluotsikko, solu
Kuvat: Kuva Kuva Kuva Kuva
Käyttö: jätä pois ylimääräiset välilyönnit sulkumerkkien sisällä
[/rivi ] [/rivi ]
Perinteiset lajit[/soluotsikko ] Nykyaikaiset lajit[/soluotsikko ] Kamppailu-urheilulajit
Tanglang[/solu ] Defendo[/solu ] Judo
Baji[/solu ] Krav Maga[/solu ] Muay Thai[/solu ][/rivi ][/taulukko ]
Esimerkki:
Perinteiset lajitNykyaikaiset lajit Kamppailu-urheilulajit
Tanglang Defendo Judo
Baji Krav Maga Muay Thai

Tekstin tai kuvan sijoittaminen vasemmalle, keskelle tai oikealle

Jätä pois ylimääräiset välilyönnit sulkumerkkien sisällä

Nappula: vasen
Kuva: Kuva
Käyttö:
Teksti[/vasen ]
Esimerkki:
Teksti
HUOM: Teksti ja kuvat asettuvat vasemmalle oletusarvoisesti


Nappula: keski
Kuva: Kuva
Käyttö:
Teksti[/keski ]
Esimerkki:
Teksti

Nappula: oikea
Kuva: Kuva
Käyttö:
Teksti[/oikea ]
Esimerkki:
Teksti

Tekstin tasaaminen

Jätä pois ylimääräiset välilyönnit sulkumerkkien sisällä

Nappula: tasaa
Kuva: Kuva
Käyttö:
Potku.net on kaikkien taistelu-, kamppailu- ja itsepuolustuslajeista kiinnostuneiden kohtaamispaikka. Sivustolla esitellään lajeja, seuroja ja henkilöitä, käsitellään liikuntaa ja ravitsemusta sekä kehitetään eri lajien välistä yhteistyötä. [/tasaa ]
Esimerkki:
Potku.net on kaikkien taistelu-, kamppailu- ja itsepuolustuslajeista kiinnostuneiden kohtaamispaikka. Sivustolla esitellään lajeja, seuroja ja henkilöitä, käsitellään liikuntaa ja ravitsemusta sekä kehitetään eri lajien välistä yhteistyötä.
Kuvake
Valvoja
Aulis Gerlander (virallinen valvoja)
Viestit: 679
Lauteille: Heinäkuu 2007

Re: BBCode-lisäykset

Viesti Valvoja »

Kirjasintyypit

Nappula: kirjasin=
Kuva: Kuva
Käyttö: Jätä pois ylimääräiset välilyönnit sulkumerkkien sisällä [kirjasin = kirjasintyyppi ]Teksti[/kirjasin ]
Esimerkki: Tämä on Courier ja tämä on Garamond (niille joilla nämä kirjasimet ovat koneellaan)


Yliviivaus

Nappula: v
Kuva: Kuva
Käyttö: Jätä pois ylimääräiset välilyönnit sulkumerkkien sisällä Yliviivattu sana[/v ]
Esimerkki: YliviivattuYläindeksi

Nappula: yla
Kuva: Kuva
Käyttö: Jätä pois ylimääräiset välilyönnit sulkumerkkien sisällä x2[/yla ] + y3[/yla ]
Esimerkki: x2 + y3Alaindeksi

Nappula: ala
Kuva: Kuva
Käyttö: Jätä pois ylimääräiset välilyönnit sulkumerkkien sisällä C2[/ala ]H5[/ala ]OH
Esimerkki: C2H5OHSisennys

Nappula: tab
Kuva: Kuva
Käyttö: Jätä pois ylimääräiset välilyönnit sulkumerkkien sisällä numero pikseleissä[/tab ]Teksti
Esimerkki: Teksti
[sisennys = 40]


Linkkinappula

Nappula: linkki=
Kuva: Kuva
Käyttö: Jätä pois ylimääräiset välilyönnit sulkumerkkien sisällä [linkki = http://www.potku.net" onclick="window.open(this.href);return false;]Potku[/linkki ]
Esimerkki: Potku[/linkki]


Erotinviiva

Nappula: erotin=
Kuva: Kuva
Käyttö: [erotin=väri]korkeus pikseleinä[/erotin]
Esimerkki:

[yllä väri on blue ja korkeus 3]
Kuvake
Valvoja
Aulis Gerlander (virallinen valvoja)
Viestit: 679
Lauteille: Heinäkuu 2007

Re: BBCode-lisäykset

Viesti Valvoja »

MP3-soitin

Nappula: gmp3=
Kuva: Kuva
Käyttö:
Esimerkki:

Lenin's Godson[/gmp3]

MUOKKAUS: Ei toimi enää.

Kolumnit

Nappula: kol
Kuva: Kuva
Käyttö: Jätä pois ylimääräiset välilyönnit sulkumerkkien sisällä
ensimmäisen kolumnin teksti toisen kolumnin teksti[/kol ] [b]Esimerkki:[/b] [kol]Lihasmassaa lisääviin valmisteisiin kuuluvat mm. massanlisääjät, kreatiini, HMB (ß-hydroksi- ß-metyylibutyraatti) ja BCAA (haaraketjuiset aminohapot eli valiini, leusiini ja isoleusiini). Laihdutusvalmisteisiin lukeutuvat mm. LCD:t (low calorie diets eli vähäkaloriset dieetit), kalsium, lesitiini, kromi, CLA ja l-karnitiini.|Suorituskykyä lisääviä tuotteita ovat mm. kofeiini ja kreatiini. Kestävyyssuorituksissa auttavat mm. erilaiset hiilihydraattivalmisteet. L-glutamiinia taas käytetään yleisimmin immuniteetin vahvistamiseen. Lisäksi markkinoilla on proteiinivalmisteita, joihin kuuluvat mm. hera- ja soijaproteiinit.

Pikkukuvalinkki

Nappula: www
Kuva: Kuva
Käyttö:
Esimerkki:
Vierityspalkkilaatikko

Nappula: palkit
Kuva: Kuva
Käyttö: Jätä pois ylimääräiset välilyönnit sulkumerkkien sisällä
teksti[/palkit ]
Esimerkki:
Useissa fyysistä kuntoa arvioivissa mittaavissa testeissä tarkkuus paranee, mitä lähemmäs maksimisuoritusta testattavaa voidaan kuormittaa. Mutta maksimitasoa lähestyttäessä myös testauksen riskitekijät nousevat merkityksellisiksi. Aikaisemmin mainitussa ACSM:n suosituksessa kohtalaisen riskin testattavilla suositellaan lääkärin lähettyvillä oloa ja pikaista saatavuutta maksimaalisessa testauksessa. Korkean riskin testattavilla vastaava vaatimus toteutuu jo submaksimaalisissa testeissä. Näin ollen ainakin korkeariskisten asiakkaiden kohdalla tulee todella varmistua riittävästä testaajien ammattitaidosta ja riittävästä lääketieteellisestä asiantuntemuksesta kuntotestausta tehtäessä. Samalla testauksen tarpeellisuus tällä asiakasryhmällä tulee harkita tarkoin.

Testin tulee olla riittävän erotteleva, jotta kuntotasossa tapahtuvat muutokset tulevat esille seurantatesteissä. Samoin testin tulee mitata tai arvioida sitä ominaisuutta, jota halutaan testata. Mitä kovempitasoisesta asiakkaasta fyysisen kunnon puolella on kyse, sitä merkityksellisemmäksi nämä kaksi seikkaa muodostuvat. Valitettavan harvoin kuitenkaan testauksessa kiinnitetään huomiota siihen, onko testien välillä tapahtunut kuntomuutos merkittävä, vai mahtuuko se testin virhemarginaalin sisään. Samoin vähäiselle huomiolle on jäänyt myös seikka, onko testiä yleensä tarkoitettu testiin tulevalla asiakaskunnalla käytettäväksi. Jos asiakkaan tavoitteena on parantaa maratonkuntoaan osallistumalla maratonkouluun, onko kävelen tehtävä testi soveltuva antamaan palautetta niistä kestävyyskunnon osa-alueista, joita maratonia varten tulee kehittää, tai onko se riittävän luotettava kertomaan kuntotason kehittymisestä tällaisella asiakkaalla?

Kuntotestauksen käytöstä asiakkaan liikunnan motivointikeinona voidaan olla montaa mieltä. Hyväkuntoisella asiakkaalla tuntuisi hyvä testitulos kannustavan jatkamaan liikunta-aktiivisuutta, mutta miten kuntotestin kokee huonokuntoinen, liikunnallisesti passiivinen tai liikunnasta aikoinaan negatiivisia kokemuksia saanut asiakas? Tai asiakas, jolla on todellisia aika-, talous- tai olosuhderajoitteita harrastaa liikuntaa, vaikka sitä itse haluaisikin? Tai miten asiakkaat kokevat ryhmätestitilanteen, jossa joko tuntemattomat tai hyvinkin läheiset tuttavat pääsevät arvioimaan suoraan kunkin testattavan suoriutumista fyysisissä ponnistuksissa, kun testaustapahtumassa ei ole kiinnitetty yksityisyyden suojaan huomiota?

Kuntoilun tai harjoittelun vaikutusten seurantaa kuntotestien avulla voidaan myös pitää yhtenä motivointikeinona. Kilpaurheilu- ja kuntokilpailutasolla seuranta auttaa kilpailijaa lisäksi keskittymään harjoittelussa niihin fyysisen kunnon osa-alueisiin, joissa hänellä on puutteita suorituskyvyn maksimoimiseksi. Seurattaessa harjoittelun vaikutuksia kuntotestien avulla tulee erityisesti kiinnittää huomiota käytettävien testien luotettavuuteen ja toistettavuuteen sekä testiolosuhteiden vakiointiin. Tässä kohdin valitettavasti monilla testeillä on puutteita.

Seuranta edellyttää aina testauksen puolelta jatkumoa. Kuitenkin asiakkaille ei ole kovinkaan helppoa myydä useamman kerran testauspakettia tai saada asiakkaita sitoutumaan vaikka kahden vuoden testauskokonaisuuteen, vaikka siitä olisikin osoitettavissa hyötyä.

Numeroarvosana

Nappula: numero
Kuva: Kuva
Käyttö: Jätä pois ylimääräiset välilyönnit sulkumerkkien sisällä [numero ]42[/numero ]
Esimerkki:
   23
   43
   73

Kirjasinvalikko

Nappula: ei nappulaa vaan pudotusvalikko
Käyttö: Valitse pudotusvalikosta haluamasi kirjasin, jolloin tekstin voi suoraan kirjoittaa oikeaan kohtaan, tai maalaa haluamasi teksti.
Esimerkki: Tämä on Palatino.


Seuraavat kaksi toimintoa liittyvät toisiinsa. Toiminto lunastaa paikkansa paremminkin pidemmissä teksteissä, mutta luettavuuden helpottamiseksi alla oleva esimerkkiteksti on lyhyt.

Ankkuritoiminto

Nappulat: ankkuri
Kuva: Kuva
Käyttö: Jätä pois ylimääräiset välilyönnit sulkumerkkien sisällä ankkurin nimi[/ankkuri ]

Nappula: mene=
Kuva: Kuva
Käyttö:

Koodi: Valitse kaikki

[mene=ankkurille annettu nimi]nimi[/mene]

Esimerkki: Tekstin alku[/ankkuri ]

Rooney on alansa huippuja. Kuntoon on laitettu niin UFC:n kamppailijoita kuin amerikkalaisen jalkapallon NFL-mestareita. Rooneyn omaan kilpahistoriaan kuuluu arvokisaedustusta USA:n kelkkailujoukkueessa. Koulutusta miehellä on kunnioitettavasti - plakkarissa on paitsi fysioterapeutin koulutus myös terveystieteiden maisterin tutkinto sekä alempi korkeakoulututkinto liikuntafysiologiasta, puhumattakaan rapakon takana alalla tärkeistä sertifikaateista (NSCA, NASM). Kokemuksen rintaääneen yhdistyy siis vankka asiantuntemus. Rooneyn tilastot urheilijoidensa onnistumisesta ovat varsin vakuuttavia. Moni kamppailija ei aloitettuaan harjoittelun Rooneyn kanssa ole juurikaan hävinnyt. Rooneyn harjoitettavia ovatkin mm. Gracien perheen jäsenet, muassaan Renzo ja Kyra Gracie.
Takaisin alkuun

Sama teksti koodina:

Koodi: Valitse kaikki

[ankkuri]Alku[/ankkuri]
Rooney on alansa huippuja. Kuntoon on laitettu niin UFC:n kamppailijoita kuin amerikkalaisen jalkapallon NFL-mestareita. Rooneyn omaan kilpahistoriaan kuuluu arvokisaedustusta USA:n kelkkailujoukkueessa. Koulutusta miehellä on kunnioitettavasti - plakkarissa on paitsi fysioterapeutin koulutus myös terveystieteiden maisterin tutkinto sekä alempi korkeakoulututkinto liikuntafysiologiasta, puhumattakaan rapakon takana alalla tärkeistä sertifikaateista (NSCA, NASM). Kokemuksen rintaääneen yhdistyy siis vankka asiantuntemus. Rooneyn tilastot urheilijoidensa onnistumisesta ovat varsin vakuuttavia. Moni kamppailija ei aloitettuaan harjoittelun Rooneyn kanssa ole juurikaan hävinnyt. Rooneyn harjoitettavia ovatkin mm. Gracien perheen jäsenet, muassaan Renzo ja Kyra Gracie.
[mene=Alku]Takaisin alkuun[/mene]
Takaisin alkuun -linkki vie siihen kohtaan viestissä, jonne ankkuri on pudotettu - tässä tapauksessa alkuun. Samaan tekstiin voi sijoittaa useita ankkureita, ja samaan ankkuriin voi linkittää useamman kerran. Ankkureihin voi linkittää myös muissa viesteissä kopioimalla ankkurin osoitteen viestistä.
Kuvake
Valvoja
Aulis Gerlander (virallinen valvoja)
Viestit: 679
Lauteille: Heinäkuu 2007

BBCode-lisäykset

Viesti Valvoja »

BBCode-kirjastoa on muokattu uutta ulkoasua varten. Tämä tarkoittaa myös sitä, että aiemmin kirjoitetut BBCodet eivät välttämättä näy viesteissä oikein, vaan koodi näkyy sellaisenaan. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa vaivaa.

Osa harvemmin käytetyistä BBCodeista on poistettu viestinäkymästä. Ne ovat silti edelleen olemassa.
Kuvake
admin
tekninen ylläpito
Viestit: 1087
Lauteille: Joulukuu 2004

BBCode-lisäykset

Viesti admin »

valvoja kirjoitti: BBCode-kirjastoa on muokattu uutta ulkoasua varten. Tämä tarkoittaa myös sitä, että aiemmin kirjoitetut BBCodet eivät välttämättä näy viesteissä oikein, vaan koodi näkyy sellaisenaan. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa vaivaa.
Tämä ongelma pitäisi nyt olla takanamme. Olkaa hyvä ja kertokaa jos näette virheellisiä BBCodeja viesteissä (ei koske lainausten sisällä olevia BBCodeja).
Kuvake
admin
tekninen ylläpito
Viestit: 1087
Lauteille: Joulukuu 2004

BBCode-lisäykset

Viesti admin »

Potkuun on lisätty toiminto, jonka avulla voidaan nimetä potkulainen, jolloin kyseinen potkulainen saa ilmoituksen tästä joko sähköpostilla tai yksityisviestillä. Tämän ilmoituksen voi myös kytkeä pois.

Omat → Asetukset → Viestien lähetys → Nimeäminen

Tämä BBCode toimii näin:

Koodi: Valitse kaikki

[tag]potkulaisen nimi[/tag]
Sen kuvake viestiä lähettäessä on heti kirjasinlistan jälkeen ja näyttää tältä:
Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia nähdäksesi tämän viestin liitetiedostoja. Ole hyvä ja rekisteröidy tai kirjaudu sisään.
Kuvake
admin
tekninen ylläpito
Viestit: 1087
Lauteille: Joulukuu 2004

BBCode-lisäykset

Viesti admin »

Potkuun on lisätty kaksi sosiaalisen median BBCodea.


Kuvake viestinäkymässä on Kuva

Koodi: Valitse kaikki

[fbpost]julkisen Facebook-viestin osoite[/fbpost]

Kuvake viestinäkymässä on Kuva

Koodi: Valitse kaikki

[instagram]Instagram-kuvan tai -videon osoite[/instagram]


Huomaa! Jos linkin loppuosa on ?taken-by=xxx, ole hyvä ja poista se. Linkin tulee päättyä /-merkkiin.

Huomaa! Näissä BBCodeissa, joihin liittyvät kolmannet osapuolet (tässä tapauksessa Facebook ja Instagram), on aina se mahdollisuus, että ne eivät enää toimi, jos nämä kolmannet osapuolet muuttavat koodiaan.
Kuvake
admin
tekninen ylläpito
Viestit: 1087
Lauteille: Joulukuu 2004

BBCode-lisäykset

Viesti admin »

Twitterin BBCode on lisätty Potkuun.

Kuvake viestiä lähettäessä on Kuva

Koodi: Valitse kaikki

[twitter]Twitter-viestin osoite[/twitter]
[twitter][/twitter]

Huomaa! Kolmannet osapuolet, tässä tapauksessa Twitter, voivat muuttaa koodiaan koska tahansa, jolloin BBCode ei enää toimi uusissa tai vanhoissa viesteissä.