Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Keskustelua seisontaharjoituksista ja muustakin

Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Valvoja: Valvoja

Viestiketju lukittu
ka1
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 18
Viestit: 2188
Lauteille: Maaliskuu 2005

#1

Viesti ka1 »

Andy kirjoitti: Ei ole. Syynä on se, että seisomisen harjoittelu on varsin hyödytöntä kamppailun oppimisen kannalta.
Ei ole. Seisontaharoitteiden avulla saavutetaan räjähtävää nopeutta ja voimaa. Niiden terveysvaikutukset ovat myös huomattavat. Yleisesti ottaen seisontaharjoitteissa ei ole kyse pelkästä seisomisesta, vaan niihin kuuluu olennaisesti erilaisia mielikuvaharjoitteita.

Hmm... mikäs sen lajin nimi oli, jossa on periaatteessa vain seisomisharjoituksia ja mielikuvaharjoituksia. Suomeksi lausutaan "ii tsun", muta miten kirjoitetaan, onko kellään tietoa?
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 19103
Lauteille: Helmikuu 2005

#2

Viesti Jussi Häkkinen »

ka1 kirjoitti: Ei ole. Seisontaharoitteiden avulla saavutetaan räjähtävää nopeutta ja voimaa.
Miten? Miksi länsimaisen urheiluvalmennuksen harjoitukset räjähtävään voimaan ja nopeuteen ovat sangen dramaattisesti erilaisia? Miten staattisen lihastyön pitkäkestoinen harjoitteleminen lisää nopean aktiivisen lihastyön tehoa?
Niiden terveysvaikutukset ovat myös huomattavat.
Millaisia terveysvaikutuksia seisontaharjoituksilla on ja millaisin lääketieteellisin kokein nämä on varmistettu juuri seisontaharjoituksista johtuviksi?
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 17
Viestit: 18952
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

#3

Viesti Andy »

Mitenkäs seisoskelijoiden kisamenestys on näin viime aikoina ollut? Onko olemassa mitään täyskontaktilajia, jossa esimerkiksi maailman- tai euroopanmestari luottaisi seisontaharjoitteluun olenaisena osana harjoitusohjelmaansa?

Jos on, niin mikä laji ja kuka henkilö? Jos ei, niin mistähän se johtuu?
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
MikaHS
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 93
Lauteille: Maaliskuu 2005
Paikkakunta: Turku

#4

Viesti MikaHS »

ka1 kirjoitti: Hmm... mikäs sen lajin nimi oli, jossa on periaatteessa vain seisomisharjoituksia ja mielikuvaharjoituksia. Suomeksi lausutaan "ii tsun", muta miten kirjoitetaan, onko kellään tietoa?
Yi quan tai I chuan riippuen translitteroinnista... tuo ensimmäinen on nykykäytännön mukainen.
Kuvake
KungFuMiäs
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 13
Viestit: 5372
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Vaasa

#5

Viesti KungFuMiäs »

kovin ahdasmielistä kommenttia taas Andylta. Niikuin jo mainittiin niin eihän se maastaveto, punnerrus tai jalkakyykky suoranaisesti kamppailutaitoa kehitä, se kehittää kehoa niikuin seisonta kehittää kehoa.
Olen tainnut jo käydä läpi tämän seisomis jutun vs. kehä tappelun sielä suomi24osessa, yksinkertaistettuna se on niin että seisonta on osa sellaisia lajeja joilla ei tapella isoissa kilpahenkisissä urheilu kisoissa (pride, k-1, UFC). Tosin pienemmissä skaboissa on aina silloin tällöin seisojia, esim. yiquan seisojia on otellut viimeiset 10 vuotta nyrkkeily, potkunyrkkeily, paini ja ties missä kisoissa, toinen joka tulee mieleen on tämä "Shooter" heppu joka treenaa taiji miehiään vapaaottelukehään Amerikan puolella, häneltä voisi ehkä jopa irrota joskus ottelija johonkin isoonkin turnaukseen. Monet seisojat ovat saaneet suurta kunnioitusta MMA sun muiden kilpaurheilu piireissä yksityisten otteluiden kautta, esim. Marcello Texeira (RIP) Brasiliassa ja Black taoist New Yorkissa. Sitten ollaanhan me seisojat oteltu keskenään satoja vuosia, jos sitä lasketaan.

Omissa lajeissani seisonta on keskeisenä harjoituksena Xingyissä, siitä saa sitä "kehoa" tekniikkoihin. Bajissa sitä käytetään eniten alussa että saadaan voimakkaat jalat. Xingyissä on pääseisontaahrjoitus San ti ja sitten on olemassa jotain muitakin joilla voi täydentää harjoitusta, bajissa on Ma Bu ja Kou Bu pääharjoitukset ja sitten siihen tulee muita joilla voi täydentää treeniä.
Kuvake
renne
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 406
Lauteille: Tammikuu 2005

#6

Viesti renne »

kerrotko jonkun menestyneen potkunyrkkeiljän nimen, joka on seisoskelemalla kehittynyt?

Pidän tasapainon harjoittelemista erittäin tärkeänä, mutta näkisin sen kehittyvän muilla harjoitteilla paremmin kuin seisomalla paikoillaan.

Miten seisoskelu kehittää räjähtävyyttä?
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 17
Viestit: 18952
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

#7

Viesti Andy »

KungFuMiäs kirjoitti: kovin ahdasmielistä kommenttia taas Andylta. Niikuin jo mainittiin niin eihän se maastaveto, punnerrus tai jalkakyykky suoranaisesti kamppailutaitoa kehitä, se kehittää kehoa niikuin seisonta kehittää kehoa.
En ole toistaiseksi sanonut muuta, kuin että kysyin seisoskelijoiden kisamenestyksestä. Kertoo aika paljon se, että pidät sitä ahdasmielisenä.

Seisomisopetusta on tarjolla käytännössä kelle hyvänsä ja hyvät harjoitusmetodit otetaan kyllä urheilupuolella käyttöön ennemmin tai myöhemmin, yleensä ennemmin. Seisoskeleminen ei ole suosittu treenimenetelmä siksi, että sillä ei pärjää verrattuna siihen, että saman ajan treenaisi jotain oikeasti hyödyllistä.

Niitä punnerruksia, kyykkyhyppyjä jne. tekee kyllä jokainen menestyvä kamppailu-urheilija. Mutta tämä ei suinkaan osoita, että treeneissä kannattaisi seisoskella, vaan että kannattaa sen sijaan tehdä niitä punnerruksia ja kyykkyhyppyjä. Niillä kun kehitetään kamppailussa käyttökelpoisia ominaisuukisa paljon paremmin kuin seisoskelulla, joka kehittää vain staattisen jännityksen sietokykyä. Jossain voimamieskisoissa tai laskettelussa tämä voi ehkä olla hyödyllistä, mutta ei kamppailulajeissa.

Seisomalla oppii seisomaan.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
ka1
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 18
Viestit: 2188
Lauteille: Maaliskuu 2005

#8

Viesti ka1 »

Eipä ollut vaikea arvata, että juuri tämmöistä kommenttia tulee :? . Ja tämä vastaukseni aiheuttaa vielä enemmän samanlaista kommenttia :( .
Jussi Häkkinen kirjoitti:
ka1 kirjoitti:Ei ole. Seisontaharoitteiden avulla saavutetaan räjähtävää nopeutta ja voimaa.
Miksi länsimaisen urheiluvalmennuksen harjoitukset räjähtävään voimaan ja nopeuteen ovat sangen dramaattisesti erilaisia?
En usko voivani vastata tähän kovin hyvin, johtuen mm. siitä, että viestistä tulisi liian pitkä, sillä kysymykseen vastatakseni joutuisin selittämään lukuisia eri asioita. Nämä asiat taas ovat hyvin laajoja, ja niillä on suora yhteys meidän jokaisen henkilökohtaiseen maailmankuvaan. En koe tarpeelliseksi alkaa selittämään täällä tällaisia asioita. Ehkä olisi parempi lopettaa tämä vastaus tähän kohtaan, mutta yritän nyt näppituntumalta kirjoittaa jotain. Lopputulos pelottaa jo nyt :) .

Lyhyt vastaus Jussi Häkkisen esittämään kysymykseen: Länsimaisen ja itämaisen maailmankuvan eroavaisuuksien takia (suuri syypää: länsimainen tiede :evil: ).

Pitkä (ja epäselvä) vastaus Jussi Häkkisen esittämään kysymykseen: Länsimainen ja itämainen kulttuuri ja maailmankuva eroavat toisistaan täydellisesti. Länsimaista kulttuuria voi länsimaisen silmistä katsoen pitää ainoana sivistyneenä kulttuurina (ja nyt se on leviämässä/levinnyt kaikkialle maailmaan länsimaalaisten mukana). Tähän liittyy mystinen asia nimeltään tiede, jonka länsimaalaiset ovat korottaneet uskonnon asemaan. Länsimaalaista maailmankuvaa on hyvin vaikea kuvailla länsimaalaiselle, mutta omasta mielestäni se on hyvin suppea. Yksinkertaisuudessaan tiede ja tieteellisesti todistettavissa olevat faktat kontrolloivat kaikkea. Lopulta on menty siihen, että tieteellisiä vastauksia haetaan asioihin jotka ovat tieteen ulkopuolella. Kaiken lisäksi länsimainen tiede on mennyt joiltain osin pahasti metsään - mutta ei siitä sen enenpää.
Länsimaista ja itämaista lääkettiedettä vertaillessa korostuvat näiden kahden kulttuurin eroavaisuudet erinomaisesti.
Länsimaissa ei luoteta mihinkään vähääkään tieteellisesti epäilyttävään (mikä on yleensä erinomainen asia) ja siksi seisontaharjoitteita/mielikuvaharjoitteita ei pahemmin länsimaisessa lääketieteessä tunneta. Toinen syy on myös yksinkertaisesti maantieteelliset seikat.
Länsimainen lääketiede on länsimaisen tieteen näkökulmasta tarkasteltuna hyvin pitkälle kehittynyttä, ja on korvannut vanhat parannuskeinot täydellisesti. Mutta sitten on alettu mennä vähän vinkkeliin. Tätä on vaikea selittää. Vanhat parannuskeinot ja kaikki länsimaisen tieteen ulkopuolelta tulevat asiat on todettu huuhaaksi. Tästä johtuen länsimaisessa lääketieteessä on suuria aukkoja. Olen sitä mieltä, että itämainen ja länsimainen lääketiede täydentävät toisiaan loistavasti. On asioita/tauteja/oireita, joita länsimaalainen lääketiede ei putkinäköisyytensä vuoksi ymmärrä tai kykene parantamaan. Yleensä itämainen lääketiede pystyy kuitenkin hoitamaan nämä asiat. Niistä asioista, joista länsimaisen lääketieteen saralla ollaan tietämättömiä, tiedetään itämaisessa lääketieteessä. Ja toisin päin. Ihmisen fysiologiassa länsimainen lääketiede on auttamatta jäljessä. Mm. tämän takia vaikkapa siesontaharjoituksia ei tunneta länsimaissa.

Lopetan tämän turhan selittelyn nyt tähän. Vastaus on suhteellisen huono väsymykseni takia. En jaksa nyt kaikkia mahdollisia asioita selittää. Tarkenna sitten kysymysten mukaan. Toivon myös ettei minua nyt heti tuomita tämän vastauksen perusteella ikuiseen kärsimykseen.



Andy kirjoitti: Mitenkäs seisoskelijoiden kisamenestys on näin viime aikoina ollut?
En ole tietoinen asiasta.
Andy kirjoitti: Onko olemassa mitään täyskontaktilajia, jossa esimerkiksi maailman- tai euroopanmestari luottaisi seisontaharjoitteluun olenaisena osana harjoitusohjelmaansa?
En ole tietoinen asiasta. Epäilen kuitenkin asiaa.
Andy kirjoitti: Jos ei, niin mistähän se johtuu?
Sama vastaus kuin Jussi Häkkiselle.
ka1
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 18
Viestit: 2188
Lauteille: Maaliskuu 2005

#9

Viesti ka1 »

Suosittelen tutustumaan lajiin nimeltä Yi quan, ja tämän lajin mestariin Zhang Chang Wangiin.
Kun Kiinassa vuonna 1982 alettiin järjestää San Shou- eli täyskontaktiottelukilpailuja, Zhang Chang Wang ja Xia Cheng Qun osallistuivat Yi Quan'in valittuina edustajina kilpailuihin. Zhang voitti kevyen sarjan ja Xia raskaan sarjan mestaruuden. Samalla molemmat valittiin mukaan Pekingin edustusjoukkueeseen.
Lainaus on tältä sivulta: http://www.sisaisenvoimankeskus.fi/yiquan/zcw.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Erittäin hyvä sivu!
Kuvake
AriJ
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 12708
Lauteille: Tammikuu 2005

#10

Viesti AriJ »

Ei taas tätä "mun iskä vastaan sun sikä" ja "Teräsmies vastaan Tarzan"...

Noista tieteellisistä jutuista - nykyään on meille ihan itsestäänselvyyksiä, pikkulapsillekin ehkä, asiat jotka Keski-ajalla olisi varmaan tuomittu ties minkä vihtahousun temppuina....

Ja lottonumerotkin ehkä osattaisiin ennustaa oikein joka kerta jos kaikki niihin vaikuttavat voimat kyettäisiin määrittämään oikealla tavalla.

Mikä sitten on parempaa kuin toinen? Missä tapauksessa? Mihin tarkoitukseen? Milloin?
______________________
Hutkija
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 79
Lauteille: Helmikuu 2005

#11

Viesti Hutkija »

Huoh. Tulin taas käymään täällä eikä näytä jutun taso parantuneen. :roll:
Valtaosa keskusteluista näyttää menevän Andyn & Jussin noitajahtiin tai 15 vuotiaiden rippikoulukokemuksista kertomisiin. Harmi.

Vastauksena kysymykseen. Yi Quanissa seisontaharjoittelu muodostaa pääosan treenistä. Pari vuotta on tullut treenattua päivittäin.
Kuvake
kenttiensankari
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 5265
Lauteille: Toukokuu 2005
Paikkakunta: Wroclaw
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Thainyrkkeily, Vapaaottelu, BJJ, Karate

#12

Viesti kenttiensankari »

Vaikka noi seisontaharjoitukset ei olisikaan hyödyllisempiä kuin vaikka kyykyt, mutta ainakin kovasti sitkeyttä kasvattaa. Voi jokainen huvikseen kokeilla olla vaikka shikodatchi asennossa 10 minuuttia. Renshinkanin pääsiäisleirillä Imatralla oltiin polvi-istunnossa noin 10 minuuttia, oli minulle täyttä tuskaa, mutta sisulla kestin sen. Sitä paljon mieluummin tekisi niitä kyykkyjä ja punnerruksia tuon 10 minuuttia. Japanissa kuulemma pitää olla polvi-istunnossa 2 tuntia alkurituaalien verran kun siellä ne mestaruuskisat, ei siihen ihan joka jamppa pysty.
Viimeksi muokannut kenttiensankari, touko 13, 2005, 20.19. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
ka1
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 18
Viestit: 2188
Lauteille: Maaliskuu 2005

#13

Viesti ka1 »

Hutkija kirjoitti: Valtaosa keskusteluista näyttää menevän Andyn & Jussin noitajahtiin tai 15 vuotiaiden rippikoulukokemuksista kertomisiin. Harmi.
Ja sitten on kaikkien yläpuolella oleva Hutkija Suuri, joka vetää omat johtopäätöksensä maan matosten puheista kultaisessa palatsissaan. Valitettavasti hän vetää jälleen vääriä johtopäätöksiä.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 20
Viestit: 93914
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

#14

Viesti Mika »

Hutkija kirjoitti: Huoh. Tulin taas käymään täällä eikä näytä jutun taso parantuneen. :roll:
Valtaosa keskusteluista näyttää menevän Andyn & Jussin noitajahtiin tai 15 vuotiaiden rippikoulukokemuksista kertomisiin. Harmi.
:ot:

Mutta nyt olisi kyllä pakko kuulla vähän perusteluja. Mihin ketjuihin ja viesteihin viittaat kommenteillasi? Ja mitä tarkoitat, kun kirjoitat "eikä näytä jutun tason parantuneen"?

Odotan mielenkiinnolla vastaustasi.

Ystävällisin terveisin,

Mika, 35 vuotta

PS. Yksi syy sivuston hyvälle maineelle on se, että tuollaiset viestit (Hutkijan viesti) ovat täältä aiemmin lähes tyystin puuttuneet. Aion muuten vaalia sitä mainetta. Tämä tiedoksi mainittakoon.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 17
Viestit: 18952
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

#15

Viesti Andy »

ka1 kirjoitti: Suosittelen tutustumaan lajiin nimeltä Yi quan, ja tämän lajin mestariin Zhang Chang Wangiin.
Kun Kiinassa vuonna 1982 alettiin järjestää San Shou- eli täyskontaktiottelukilpailuja, Zhang Chang Wang ja Xia Cheng Qun osallistuivat Yi Quan'in valittuina edustajina kilpailuihin. Zhang voitti kevyen sarjan ja Xia raskaan sarjan mestaruuden. Samalla molemmat valittiin mukaan Pekingin edustusjoukkueeseen.
Kiinassahan oli varmaan 80-luvun alussa aika kova taso Sandassa. :badgrin: Itseasiassa nuo puolalaiset salikisatkin vakuuttavat enemmän. Totta kai, jos pannaan kaksi miten kehnoa ottelijaa tahansa vastakkain, niin toinen niistä voittaa. Mutta onko nämä Zhang ja Xia otelleet jotain sellaista ottelijaa vastaan, josta joku tietäisi edes nimen?
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Viestiketju lukittu

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 28 kurkkijaa