Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Ukemi

Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
MikaM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 5303
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Naantali
Etulaji: Jumppa

Ukemi

#61

Viesti MikaM »

Kymmeniä! Voitko tarkentaa, koska tuohan riittää 90 asti? Pläts.
“Maamiinat kioskeihin”
RadioRock
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 16107
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Ukemi

#62

Viesti Kari Aittomäki »

Parhaat ukemit ikinä olennähny aikidossa, se on vaan kauneutta.
Shorinjikempon alastulo on myös huomionarvoinen eikä varsinaisesti ukemi ensinkään.

Nuo parkouraajat on umpihulluja kaikin puolin.
Hitto ku ois nuorempi ja mallia hämäkäkki.
Pyörisin koko ajan joraamassa capoeiraa/breakdancea ja treenimatkat menisin kattoja pitkin.
Ei ole raskastekosemman hommoo.

Parhaat ukemit olen nähny kapakassa, niissä toteutuu se "ajatuksettomuus" monella tasolla.
Miten pirussa ne tulee portaat alas ku pallot - ja tuopista ei läiky pisaraakaan!
Örg-örg ja pudistelu, pikatsekkaus (tuoppi ensin) ja eiku baila-baila.
Komiaa!

Äijä on tullut seitsemästä metristä jäisten rankojen väliin, jurrinen nosturikuski pyyhkäs sen ales tellingiltä.
Kävin mittaamassa, 7m + senttejä päälle.
Jätkät oli huudellu "elääkö se?", "elää, kiroilu kuuluu!"
Äijä paino tuolloin sen 110kg ja talvikamppeet päälle, se on iso palanen lihaa vauhtia keräämässä.
Se oli kuulemma ollut hankala saada nosturista alas ja ambulanssiin, se oli menossa lyömään sitä kuskia, joka taasen veti marakattina tankoa ylös.
Näin kerto duunikaverinsa.
Äijä sai sellasen pusun jotta muisti meni mutta kropasta ei menny ku kylkiluita muutama.

Ehkä se sai pään väliin.
ka1
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 2188
Lauteille: Maaliskuu 2005

Ukemi

#63

Viesti ka1 »

Parhaita ukemeita lienee nähty niissä tapauksissa, joissa henkilöt ovat pudonneet lentokoneista kilometrejä ihan vapaasti, ja selvinneet hengissä ja muutamilla murtuneilla luilla! :D
Näitähän on jonkin verran. Lumihankeen tjms. tippuneita toki osa, mutta jokin aika sitten kattelin telkkarista dokumentin tyypistä, joka putosi tosiaan lentokoneesta ihan tasaiselle ja kovalle maalle ja selvisi ilman pysyviä vaurioita. Yhdeksi selitykseksi ehdotettiin kai tajunnan lähtemistä ja siten täydellistä rentoutta ennen maahan osumista. Tota kyseistä tapausta en nyt löytänyt netistä, mutta esim. wikissä mainittu joitain muita (kohdassa Surviving falls): http://en.wikipedia.org/wiki/Free_fall" onclick="window.open(this.href);return false;
Kuvake
Hakkyouken
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 275
Lauteille: Syyskuu 2007

Ukemi

#64

Viesti Hakkyouken »

Ilmavirrat hidastanut putoamista, tai jopa pysäyttänyt hetkellisesti. Ei sitä välttämättä itse siinä pudotessa tajuta, että putoaminen pysähtyy. Teeppä sama tarkotuksella, voi vaatia aika monta yritystä (ja hyvät ukemit).
Kuvake
Oskari
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 702
Lauteille: Joulukuu 2006
Paikkakunta: ...

Ukemi

#65

Viesti Oskari »

En tiedä nyt varsinaisesti, että liittyykö ukemeihin, mutta.. Skeitatessa huomasin sen, että jos on reilusti vauhtia eteenpäin voi alas pudottautua huomattavasti korkeammalta kuin jos putoaisit suoraan alaspäin. Itse olen tullut lauta jalkojen alla jostakin n. 4 metrin korkeudesta ja ihan polvista joustamalla ottanut impaktin vastaan. Vauhtia oli samalla eteenpäin aika reilusti, niin ei edes tuntunut pahalta tuo. Jos taas pitäis ihan paikallaan pudottautua tuosta korkeudesta (ja vaikka ilman sitä lautaa), niiin luultavasti sattuisi ainakin vähän.

Voisin kuvitella että sama homma toimii esim. korkealta hypättäessä ihan ilman sitä lautaakin. Eli jos saa jatkettua sitä liikettään eteenpäin (esim just sillä rollilla) kun osuu maahan, niin tärähdys ei ole niin voimakas. Jos se David Belle vaikka hyppäisi 7:n metrin uimahyppytasanteelta kovalle maalle ihan kynttilähypyn, niin impakti on varmasti huomattavasti kovempi, kuin jos vauhtia olisi samassa hypyssä reilusti eteenpäin.
------------
Lauri Olavi
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 10
Lauteille: Kesäkuu 2010
Paikkakunta: Mikkeli
Etulaji: Karate

Ukemi

#66

Viesti Lauri Olavi »

MikaM kirjoitti: Kymmeniä! Voitko tarkentaa, koska tuohan riittää 90 asti? Pläts.
Anteeksi epämääräisyyteni, tarkoitin suunnilleen 20 metriä.
tuomass
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 5
Lauteille: Heinäkuu 2008
Paikkakunta: Jyväskylä

Ukemi

#67

Viesti tuomass »

Lauri Olavi kirjoitti:
MikaM kirjoitti: Kymmeniä! Voitko tarkentaa, koska tuohan riittää 90 asti? Pläts.
Anteeksi epämääräisyyteni, tarkoitin suunnilleen 20 metriä.
Nyt vähän suhteellisuudentajua peliin, David Belle eikä kukaan muukaan varmasti pysty tekemään tuollaisia pudotuksia ilman, että seurauksena on massiivisia ruumiillisia vahinkoja. Ninjat ovat sitten asia erikseen.

Tuohon aiempaan kattohyppyvideoon liittyen, patjoilla on onnistumisessa suuri merkitys. Sen lisäksi että ne ottavat vastaan osan liike-energiasta, ne hidastavat impaktia ja antavat hyppääjälle reagointiaikaa. Täysin joustamattomalle alustalle pudotus tuostakin korkeudesta on liki mahdoton hallittava impaktin nopeuden takia. Voimalla ei ole mitään väliä, jos iskuun ei ehdi reagoida ajoissa.
toni-f
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 269
Lauteille: Tammikuu 2009

Ukemi

#68

Viesti toni-f »

Minä opiin ukemit henkilökohtaisesti niin, että menin suoraan vanhempien treeneihin ja kun he tekivät ukemeita niin, että hyppivät toisten yli, niin en kehdannut olla tekemättä perässä. Muutama ensimmäinen sattui ihan kivasti, mutta sitten sitä huomas, että mitä tekee väärin ja opastustakin tuli. Vois sanoa, että seuraavalla treenikerralla ukemit meni ihan ok.
Minulla on yleensäkkin oppiminen sellaista, että katson ja teen sitten kotona jos ei ole tilaa harjotella, niin ajattelen liikettä paljon.
En nyt tarkoita sitä, että ensimmäiseltä sillalta kannattaa loikata olkapään yli :smt003
J. Suojanen
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1454
Lauteille: Kesäkuu 2006

Ukemi

#69

Viesti J. Suojanen »

Tuossa korkealta hyppimisessä kannattaa pitää muistissa, että vaikka jostakin korkeudesta pystyisikin kerran pudottautumaan rollin kanssa ilman välitöntä vammaa niin silti samasta korkeudesta useamman kerran alas tultaessa voikin rasitus alkaa käymään nivelten päälle.

Mitä tulee tuohon, että miten korkealta ihminen pystyy hyppäämään ainakin sen kerran ilman vammaa niin itse olen muutamastakin eri paikasta kuullut ja lukenut tarinaa hotellivarkaista, jotka ovat hyppineet ikkunasta/parvekkeelta alas kun olisivat muuten jääneet kiinni.
AIka maagisena rajana tuntuisi olevan noin neljännen kerroksen korkeus suurinpiirtein... Ja tuossakin on otettava huomioon, että en tiedä onko nämä varkaat esim pudottautuneet ekana roikkumaan tai hypänneet suoraan alas ym. Tai miten pahasti tuo pudotus on tärähtänyt jalkoihin etc. Sen vain tiedän, että noista korkeuksista on ihmisiä tullut alas ja päässeet vielä omin jaloin karkuun juoksemaan. :smt003
Lelu
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 366
Lauteille: Heinäkuu 2008

Ukemi

#70

Viesti Lelu »

Kaltaiselleni puuhastelijalle Ukemi tarkoittaa kaatumisen käytäntöä tietyn filosofian pohjalta. Sen perustekniikan ideahan on ihan vaan olla yksi esimerkki siitä, miten liikevoima tulisi pyrkiä ohjaamaan niin, ettei se kaikki vapaudu suoraa sitä alustaa vasten, jolle kaatuu (pyörivä liike ja nassulleen tehtävässä ukemissa jousto ja sillai), ja näin ollen se ei varmaankaan liene paras tapa treenata ukemia. Haluaako joku fyysikonalku tai turtuneempikin tapaus korjailla termistöäni? Randoria vaan, josta seuraa yllättävää lentelyä. Siinä se ajatusmaailma sitten kehittyy ja oppii funtsimaan riittävän nopeasti, miten sitä kannattaisi mahdollisesti tulla alas ja sen pohjalta sitten laskeutuu mahdollisuuksien sanelemissa puitteissa. Eiköhän se siitä, jos säilyy treenistä elossa.

Internet Sensein homma vois olla aika leppoisaa…. Pitäneen laittaa harkintaan joku McNet Dojo, joskin alalla taitaa olla jo kova kilpailu…
Kuvake
Kääpä
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 51
Lauteille: Marraskuu 2009

Ukemi

#71

Viesti Kääpä »

Lelu kirjoitti: Randoria vaan, josta seuraa yllättävää lentelyä. Siinä se ajatusmaailma sitten kehittyy ja oppii funtsimaan riittävän nopeasti, miten sitä kannattaisi mahdollisesti tulla alas ja sen pohjalta sitten laskeutuu mahdollisuuksien sanelemissa puitteissa. Eiköhän se siitä, jos säilyy treenistä elossa.
Mmm-m. Johan oma ukemi pehmeni kummasti kun alettiin kunnolla heitellä.
Kunhan perusukemi sujuu jotenkin, niin vauhdikkaampaa ja yllättävämpää heittelyä, niin kroppa tulee rentona alas. Kyllä se ukemi siitä sitten lähtee kunnolla muodostumaan.
Kuvake
AriJ
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 13
Viestit: 12708
Lauteille: Tammikuu 2005

Ukemi

#72

Viesti AriJ »

Kääpä kirjoitti: Mmm-m. Johan oma ukemi pehmeni kummasti kun alettiin kunnolla heitellä.
Tuossa varmaan se, että ei tartte enää itse koittaa kehittää samalla sitä ympärilaittavaa voimaakin, vaan voi vaan keskittyä siihen olemisen oikeanlaisuuteen ja johan alkaa kulmat katoamaan.
______________________
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 16
Viestit: 20858
Lauteille: Joulukuu 2007

Ukemi

#73

Viesti Lasse Candé »

Lelu kirjoitti: Haluaako joku fyysikonalku tai turtuneempikin tapaus korjailla termistöäni?
Ei ne termit näin käytännöllisessä yhteydessä välttämättä helpota asiaa. Olen kirjoittanut ennenkin ukemeista korkealentoista, joten yritän nyt listata muutaman pointin simppelisti.
- Tärkeää on jakaa laskeutuminen pitkälle ajalle. Se selittää osaltaan "jälkikuperkeikan" vaikka itse pudotus tulee jaloille. Painopiste siis putoaa vielä tästä.
(Periaatteessa tuomass kirjoitti tästä pointista edellä)
- Iskut on hyvä jakaa koko vartalolle siten että kestävämmät osat vastaanottavat tarvittaessa kovemmin kuin vähemmän kestävät. (lyönti ukemissa)
(Vastaava idea on kahden käden lyöntitorjunnoissa joissa yksi käsi torjuu hidasta liikettä enemmän työntäen/painaen ja toinen torjuu tällimäisemmin. Pelkällä toisella joko tälli tulisi läpi tai satuttaisi kättä tms. Varsinkin keppitorjunnoissa käytetään ideaa.)
- Vastustaja kannattaa vetää mukana, yleensä jo pudotuksenkin takia, mutta varsinkin strategisesta syystä.
(Ihmettelen tästä aihepiiristä välillä vastakkaisia neuvoja joita kuulen.)
- On hyvä joskus jättää joitain ruumiinosia, kuten yksi jalka, ylös. Näin painopiste putoaa vähemmän. Myös yksi rullaamisen idea on ettei painopiste putoa yhtä alas.
Jos ajautuu ihan levyksi saakka lattialle, on tärkeää nostaa siinä vaihessa esim jalka ylös tai nousta hieman istuvampaan asentoon, mikäli mahdollista. Pystyy potkimaan ja nouseminen helpottuu koska painopiste on ylempänä ja asento muutenkin parempi.


Jälkikuperkeikassa hypätessä korkealta otetaan ensiksi jaloilla, sitten jaetaan muulle vartalolle ja mahdollisesti otetaan vielä lopuksi jaloilla. Pudotus jakautuu sekä pidemmälle ajalle, että laajemmalle osalle vartaloa. En tiedä mitään siitä missä menee rajat tällaiselle toiminnalle. Vauhti eteenpäin helpottaa rullaamista ja sitä kautta noita kahta pointtia.


Haluaisin nähdä sen 20m tai vaikka 10m. Onko videoita?
Kuvake
Oskari
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 702
Lauteille: Joulukuu 2006
Paikkakunta: ...

Ukemi

#74

Viesti Oskari »

Tässä videossa nyt ainakin löytyy muutama ihan suht korkealta tehty hyppy. En nyt ihan 20 metristä puhuis, ehkä 7-10 metriä vois olla noissa korkeimmissa lähellä.

" onclick="window.open(this.href);return false;
------------
Rahanpesijä
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 2402
Lauteille: Toukokuu 2010

Mitä kamppailulajia haluaisit harrastaa?

#75

Viesti Rahanpesijä »

voipa kirjoitti: Ehkä ei tietoisesti mutta sen oppiminen mahdollistaa heitto- ja kaatoharjoittelun jatkossa.
Ukemien treenaaminen on välttämätön, harmillinen juttu, jotta voi treenata heittoja. Treenivuosien lisääntyessä mulle käy aina vaan suuremmaksi mysteeriksi mitä jollain pyörivillä ukemeilla on käyttöä.
Tylsällä tarkoittanet sitä, ettei tekniikka ole pitkä, monimutkainen ja vaadi paljon hienomotorista osaamista?
En vaan sitä, että tekniikkaa on tylsä treenata. Ja onhan se varsin epäseksikäskin (mikä tarkoittaa juuri tuota mitä kysyit). Esim. lyöminen on kivempaa vaikka ei siinä juuri monimutkaisemmasta asiasta ole kyse.
3kk on loppujen lopuksi aika lyhyt aika oppia keltaisen vyön tekniikat vaikka kävisi kaikki 1,5h-treenit, jos ei ole aiempaa pohjaa yhtään mistään. Tehdään alkeiskurssilla paljon muutakin mutta jokainen voi tietysti valita, haluaa oppia paljon asioita huonosti tai vähemmän asioita paremmin samassa ajassa.
Ei kai se vaikka minulle ole pitkä aika. Olenhan ollut valmis muutaman vuoden treenaamaan mun mielestä tylsiä juttuja päästäkseni vihdoin treenaamaan kivempiakin juttuja. Mutta nykyään on kaikenlaista krav defendoa tarjolla, jossa oletan päästävän ASIAAN huomattavasti nopeammin. Tää viimeinen tosin perustuu vain saamiini mielikuviin defendoista.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 100 kurkkijaa