Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Jim Shortt vastaa

Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Elina
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 16300
Lauteille: Joulukuu 2004
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Jim Shortt vastaa

#31

Viesti Elina »

Onpas hankalaa :D Onko puolustusvoimissa sitten paljonkin siviilejä töissä muissa hommissa kuin esimerkiksi vaikka, no, öh, keittäjinä tai kuntotestaajina?

Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 19951
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL
Tykännyt: 9 kertaa
Tykätty: 14 kertaa

Jim Shortt vastaa

#32

Viesti JanneM »

Rättivaraston hoitajat, keittäjät, datapimplaajat jne... on aika usein siviilihenkilöitä ja työt siviilitöitä vaikka PVn palveluksessa ovatkin. Tosin varmaan Mjölö osaa vastata tähän paremmin.
Toisaalta tämä taas menee melko pahasti aiheen vierestä, kun James Shorttilla tuskin on mitään tekemistä PVn muonitustoiminnan tai datapimplauksen kanssa. :D
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy

Kuvake
Elina
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 16300
Lauteille: Joulukuu 2004
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Jim Shortt vastaa

#33

Viesti Elina »

Juu, pahoittelut omalta osaltani OT:stä! Jatketaan aiheessa.

Sardaukar
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 22
Viestit: 223
Lauteille: Syyskuu 2008
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Jim Shortt vastaa

#34

Viesti Sardaukar »

Suomen puolustusvoimien määritelmä ei tässä liene kovinkaan relevantti, koska Ison-Britannian asevoimien rakenne on täysin toisenlainen ja perustuu vapaaehtoisuuteen.

Ison-Britannian asevoimissa asevoimien jäseneksi ja ex-jäseneksi yleisesti katsotaan peruskoulutuksen suorittanut henkilä joka on tämän jälkeen nimitetty asemaansa. Eli Private tai upseerin tapauksessa tietysti alin upseeriarvo. Recruit eli alokas, vaikka on asevoimien hallinnoimana tuossa tilanteessa, ei ole vielä yksikön jäsen.

Tilanne on kuitenkin hieman samankailtainen kuitenkin Suomen puolustusvoimien kanssa. Katsotaanko asevelvollisuutensa ennen sotilasvalaa keskeyttänyt sotilaaksi? Kyllä ilmeisesti kyseisenä aikana, mutta jälkeenpäin hän ei saa asevelvollisuuden suorittamisesta todistusta (Suomen tapauksessa sotilaspassi). Samanlaisen analogian tietysti voi vetää tähän tapaukseen.

Ison-Britannian asevoimien jäsenellä on hallussaan hieman erilaisia dokumentteja palveluksen suorittamisesta, kuin eri instanssien lähettämiä kiitoskirjeitä. Tälläisellä henkilöllä on selkeä todistus palveluksestaan, kyseisen yksikön tai esikunnan myöntämänä. Hän pystyy myös yleensä todistamaan, että hän on saanut palkkaa ko. yksiköltä.

Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 19951
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL
Tykännyt: 9 kertaa
Tykätty: 14 kertaa

Jim Shortt vastaa

#35

Viesti JanneM »

Mun mielestä tuohon Shorttin sotilasuraan ei kannata kiinnittää niin hirveästi huomiota. Se kun tuossa selkeästi kertoo missä yksiköissä on ollut ja kuinka. Kertoo ymös että ei ole varsinaisessa palveluksessa ollut lain. Sehän on päivän selvä asia. Ei ole papereita kun ei ole ollut palveluksessa.
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy

Sardaukar
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 22
Viestit: 223
Lauteille: Syyskuu 2008
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Jim Shortt vastaa

#36

Viesti Sardaukar »

Sitten hieman eri asiaa ja ikäviä kyssäreitä:

Eli, Jim välttelee sitä tosiasiaa, ettö Office of Chief Herald veti pois oikeuden tunnustaa Irlantilaisia ko. titteleitä Terence McCarthyltä (eli ns. McCarthy Mor-skandaali). Tuo oikeus oli myönnetty 1992 ja poistettiin 1999, koska hänen 80-luvulla esittämänsä genealogiset todisteet osoittautuivat vääriksi. Paronin titteli ei edes ole irlantilainen, eikä Baron of Castleshort-titteliä ole kukaan tunnustanut virallisesti (lukuunottamatta Mr. McCarthy, jolta se on ostettu..)

Hän ehken haluaisi myös kommentoida omilla nettisivuillaan esittämäänsä uhkausta: ¨The Royal Eóghanacht Galloglas Guard will use all resources at its disposal to investigate both the backgrounds and motives of the Office and individuals involved in this matter, as is our sworn oath to protect and serve the true MacCarthy Mór, Prince of Desmond and Lord of Kerslawny. The G2 Branch of the Headquarters have commenced a primary investigation in to the matter and a report will be submitted and published in due course."

Tuohan on aika suora uhkaus Irlannin tasavallan virastoa ja sen palveluksessa olevia ja olleita henkilöitä kohtaan.

Nämä ovat suoraa lainausta henkilöltä "gallowglass", jolla on B.A Historiassa sekä Kreikan ja Rooman kulttuurissa, M.A. Historiassa (UCD) ja Ph.D. Historiassa hankittuna Trinity College Dublinista. uskoisinpa, että luotan enemmän hänen sanaansa Irlannin historiaa koskevissa asioissa. Käsittääkseni Jimillä ei ole tutkintoa historiassa...

Sardaukar
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 22
Viestit: 223
Lauteille: Syyskuu 2008
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Jim Shortt vastaa

#37

Viesti Sardaukar »

JanneM kirjoitti: Mun mielestä tuohon Shorttin sotilasuraan ei kannata kiinnittää niin hirveästi huomiota. Se kun tuossa selkeästi kertoo missä yksiköissä on ollut ja kuinka. Kertoo ymös että ei ole varsinaisessa palveluksessa ollut lain. Sehän on päivän selvä asia. Ei ole papereita kun ei ole ollut palveluksessa.
Ongelmana asiassa sinänsä on, että hän on perustanut koko uransa esiintymällä SAS:n jäsenenä... Ellei hän olisi näin toiminut, samoin kuin esiintynyt myös 10 Paran jäsenenä (unohtaen mainita olleensa yksikkön sponsoroiman "partiolaisporukan" Adult Instructor...jossa tehtävässä hänellä oli oikeus kantaa Parachute Regimentin tunnuksella olevaa barettia. Baretin väri vain oli tummansininen. Jostain syystä ko. kuvat ovat mustavalkoisia...altaen mielikuvan ihan oikeasta para-baretista...

Koko juttuahan ei edes olis, jos mies olisi suoraan sanonut, ettei ole SAS, Para tai sotilas ollenkaan. Jos nyt fiktiivisiä yksiköitä etsitään, niin miehen oma Royal Galloglass Guard ja Legion of Frontiersmen ovat hyvin lähellä fiktiota. Sotilasyksiköitä ei kumpikaan.

Kuvake
TimoS
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 22797
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Hesa
Etulaji: Shorin ryu Seibukan karate
Sivulajit: Matayoshi kobudo
Takalajit: Matsuoi-ha Shorinji ryu Renshinkan karate
Tykännyt: 7 kertaa
Tykätty: 13 kertaa
Viesti:

Jim Shortt vastaa

#38

Viesti TimoS »

Sardaukar kirjoitti: Eli, Jim välttelee sitä tosiasiaa, ettö Office of Chief Herald veti pois oikeuden tunnustaa Irlantilaisia ko. titteleitä Terence McCarthyltä (eli ns. McCarthy Mor-skandaali).
Välttelee? Enpä tiedä. Minun mielestä hän sanoo sen aika suoraan tuossa vastikkeessaan:
However, during the period he was the MacCarthy Mor and prior to his abdication and self-imposed exile in Morrocco he received confirmation from the Chief Herald's office that he was able to grant the hereditary gaelic lordships listed under his charge.
Eli siis, Shortt myöntää tuossa, ettei Terence McCarthy ole enää "vallassa". Myönnettäköön, että tuon lauseen voi tulkita myös siten, että hän olisi täysin vapaaehtoisesti luopunut vallasta, mutta minusta sitä tulkintaa ei voi tehdä, kun katsoo tekstiä kokonaisuudessa.
Timo Saksholm

Karate wa kunshi no bugei

Kuvake
DeusVult
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 8469
Lauteille: Kesäkuu 2007
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Jim Shortt vastaa

#39

Viesti DeusVult »

Hienoa etta on saatu Shorttiin itseensa keskusteluyhteys.

Mitas meilla on talla hetkella kasassa? Shorttin tekstissa oli niin paljon lyhenteita, etta en talla koulutuksella saanut niista valitettavasti mitaan selvaa. Mutta lyhyesti:

- Shortt ei ole palvellut oikeassa SAS:ssa ikina, SAS:n 'viikonloppuversiossa'kin vain lyhyen aikaa. Han kaytti palveluksessa yksikon barettia ja tunnuksia, koska siihen aikaan kaikki huolto- ja tukijoukot kayttivat?

- Shortt on suorittanut Ruotsin, Latvian, Puolen ja Israelin erikoisjoukkojen paasykokeet ja laskuvarjohypyt, ja nain ansainnut kyseisten joukkojen baretit ja tunnukset?

- Shorttin mitalit ovat peraisin belgialaisilta veteraanijarjestoilta, ja niista hanella on todistukset.

- Shorttin paronintitteli on peraisin Terence Mac Carthylta, jolle nykykasityksen mukaan myonnettiin klaaninsa paallikkyys vaarin perustein, ja jonka paallikkyys sittemmin kumottiin. Vuoden 2003 jalkeen aatelisarvoilla ei ole ollut laillista erityisasemaa Irlannissa. Shorttin mielesta Mac Carthyn 'viraltapanoon' on syypaa Sean Murphy, jolla on henkilokohtaista kaunaa Mac Carthya vastaan ja rojalistisia aatteita. Shorrtin mukaan Mac Carthyn paallikkyys kumottiin vaarin perustein.

- Shortt kertoo olevansa myos oman klaaninsa paamies. Tahan ilmeisesti Irlannissa on nykyaan oikeus kenella tahansa, silla valtio ei enaa tunnusta paallikoita virallisesti.

- Shortt kertoo perheensa muuttaneen Irlantiin Skotlannissa, aikana ennen tartaaneja.


Kyssareita:

- Milla perusteilla Shortt paasi suorittamaan (kertomansa mukaan) Ruotsin, Puolan, Latvian ja Israelin erikoisjoukkojen paasykokeet? Yleensahan kait liittyakseen tietyn valtion asevoimiin, pitaa olla kyseisen maan kansalainen.

- Mika on ollut niiden belgialaisten mitalien myontamisperuste? Saisiko ne mainitut todistukset nahtaville?

- Miksi pitaa olla olevinaan paroni, kun titteli on seka merkitykseton, etta mita ilmeisimmin (joskaan ei tietysti kaikkien mielesta) vaarin perustein hankittu?

- Milloin oli 'pre tartan period' ?
Peter Karis
DJJV Ju-Jutsu, historiallinen kikkailu.

Onko kuvittelu totuutta oikeaa?
Onko totuus onttoa kuvitelmaa? Liike vai staattisuus, vai Pieksämäen asemalla blues?

Kuvake
Pauli
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 2135
Lauteille: Maaliskuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Jim Shortt vastaa

#40

Viesti Pauli »

Mutta eihän hän sano suorittaneensa mitään pääsykokeita. Kaiken maailman vierailijoita kyllä käy silloin tällöin erilaisissa yksiköissä ja erilaisia tapahtumiakin järjestetään kuten esim. jo mainittu ameriigan laskuvarjovanhusten organisoima systeemi. Näistä tämmöisistä tapahtumista yleensä jotain rihkamaa myös annetaan kotiin vietäväksi.

Kuvake
TimoS
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 22797
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Hesa
Etulaji: Shorin ryu Seibukan karate
Sivulajit: Matayoshi kobudo
Takalajit: Matsuoi-ha Shorinji ryu Renshinkan karate
Tykännyt: 7 kertaa
Tykätty: 13 kertaa
Viesti:

Jim Shortt vastaa

#41

Viesti TimoS »

DeusVult kirjoitti: - Milloin oli 'pre tartan period' ?
Tuohon on muuten suhteellisen helppo vastata ihan wikipedian perusteella:
Until the middle of the nineteenth century, the highland tartans were associated with regions or districts, rather than by any specific clan. This was due to the fact that tartan designs were produced by local weavers for local tastes and would tend to make use of the natural dyes available in that area. The patterns were simply different regional checked-cloth patterns, whereof one chose the tartans most to one's liking - in the same way as people nowadays choose what colours and patterns they prefer in their clothing. Thus, it was not until the mid-nineteenth century that specific tartans became associated with Scottish clans or Scottish families, or simply institutions who are (or wish to be seen as) associated in some way with a Scottish heritage
Timo Saksholm

Karate wa kunshi no bugei

Jarppa
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 5454
Lauteille: Heinäkuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 2 kertaa

Jim Shortt vastaa

#42

Viesti Jarppa »

Sardaukar kirjoitti: Jos on nimitetty sotilasvirkaan, tällöin on sotilas.
Eli esim. jos ravintolakokki on töissä huoltopalvelualiupseerina, hän on sotilas, mutta vapaaehtoista maanpuolustuskoulutusta (sisältäen vaikkapa ampumista ja toimintaa maastossa) kouluttava ei ole?

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 23395
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 19 kertaa
Tykätty: 31 kertaa
Viesti:

Jim Shortt vastaa

#43

Viesti Mjölnir »

Pauli kirjoitti: Näistä tämmöisistä tapahtumista yleensä jotain rihkamaa myös annetaan kotiin vietäväksi.
Pitää paikkansa. Arvovieralle monesti jaetaan honoris causa erilaisia merkkejä ja mitaleja, varsinkin jos on ansioitunut vaikkapa kyseisen armeijan / valtion kouluttajana. Vaikkapa siviilinäkin.
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Sardaukar
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 22
Viestit: 223
Lauteille: Syyskuu 2008
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Jim Shortt vastaa

#44

Viesti Sardaukar »

Jarppa kirjoitti:
Sardaukar kirjoitti: Jos on nimitetty sotilasvirkaan, tällöin on sotilas.
Eli esim. jos ravintolakokki on töissä huoltopalvelualiupseerina, hän on sotilas, mutta vapaaehtoista maanpuolustuskoulutusta (sisältäen vaikkapa ampumista ja toimintaa maastossa) kouluttava ei ole?
Suomen lain mukaan on tietysti, kuten Mjölnir asiaa koskevassa lakilainauksessaan selkeästi toteaa.

2 a) vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta annetun lain (556/2007) 18 §:ssä tarkoitettua puolustusvoimien vapaaehtoisissa harjoituksissa palvelevaa ja lain 21 §:ssä tarkoitettua kouluttajaa ja kouluammuntojen johtajaa; sekä (11.5.2007/563)


"Vapaaehtoista maanpuolustuskoulutusta" vaan ei tunneta UK:ssa vaan se kuuluu Territorial Armyn alle. Joka on asemaltaan aika lailla erilainen kuin esim. Suomessa vapaaehtoista maanpuolustuskoulutusta antavat. TA myös jaottelee jäsensä erilaisiin kategorioihin.
Viimeksi muokannut Sardaukar, syys 2, 2009, 21.23. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Ralle Ryökäle
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 3522
Lauteille: Maaliskuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Jim Shortt vastaa

#45

Viesti Ralle Ryökäle »

Olempa nähnyt SAS vaakunan Suomalaisella saunan seinälläkin. Lahjoitettu aikoinaan Herefordissa (koulutuksen / vierailun yhteydessä) ;)
Silti kukaan saunan Isäntää SAS-miehenä pidä heh.. Tyhmempiä nuoria kosseja on toki huvin vuoksi tuolla skoijattu silloin tällöin :lol:

Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Tommi317 ja 8 kurkkijaa