Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Rojola
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 12
Viestit: 2637
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Mullet City
Tykännyt: 46 kertaa
Tykätty: 37 kertaa

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

#1

Viesti Rojola » joulu 22, 2014, 02.29

Tässä videossa on mielestäni hyviä huomioita veitsikamppailuun liittyen, oli sitten kyseessä veitsellä veistä vastaan pelaaminen taikka aseeton vs. veitsi -asetelma - kummin päin tahansa.

[video][/video]

Itse en täysin allekirjoita kritiikkiä yhden käden kontrollia kohtaan - enkä myöskään usko kahden käden kontrollin autuaaksi tekemiseen. Tuskin videon tekijäkään, mutta hän kuitenkin nosti nämä seikat esille. Aivan lopuksi tuli ilmi tuo kontrollin ja hyökkäämisen yhtäaikaisuus, mikä oli mielestäni hyvä asia.

Toinen hyvä pointti oli mielestäni kritiikki veitsen käytölle itsepuolustuksellisissa tarkoituksissa. Kilpasohimisessa molemmat saa todennäköisesti siipeensä ja mikäli liikutaan hätävarjeluksen alueilla, veitsen käyttäminen (etenkin jos tuli käyttäneeksi liian hyvin) saattaa olla lainopillinen ongelma. Toisaalta parempi 12 tuomittavana kuin kuuden kannettavana vai mitenkä se meni...? Veitsi ei ole kovin tehokas pysäyttämään, ellei se sitten osu pahasti jolloinka jälkiseuraamukset voivat viedä ojasta allikkoon.

Mitä mieltä Potkun veitsimiehethenkilöt ovat tuosta videosta?
Janne Paavilainen

...ja ninjaprofeetta sanoi: älköön olko havistu!

Harjoitteletteko te siellä Bujinkanissa oikein tuelta tätä asioiden ja sanomisten vääristelyä ja asiayhteyksien muuten vain sekoittelua?


Oar
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 24
Viestit: 456
Lauteille: Huhtikuu 2011
Tykännyt: 4 kertaa
Tykätty: 43 kertaa

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

#2

Viesti Oar » joulu 22, 2014, 05.59

Ei kovin hyvä pätkä mielestäni, seuraa samaa kaavaa kuin todella moni muu YouTubesta löytyvä video aiheesta.

Videon kuvauksessa lukee mm. "4 of the most common knife training drills in Filipino martial arts, and why they're unlikely to work in reality." En kyllä itse nähnyt videossa mitään mikä olisi todistanut tämän väitteen. Päinvastoin, niinkuin monessa muussa näissä videossa, tehdään FMA:sta helppo olkinukke jota vastaan hyökätä jotta näytetään itse paremmalta. Ei TIETENKÄÄN joku disarm drilli toimi suoraan agressiivisesti hyökkäävää vastustajaa vastaan, enkä usko että kovin monessa FMA koulussa näin opetetaankaan, vaan ensin kiinnitetään vastustajan huomio muualle atemeilla tai muulla vastaavalla. Mutta aina näissä videoissa veitsimies hyökkää "täysiä", koska hänellä on kumiveitsi, ja puolustautuja ei tietenkään voi oikeasti teloa hyökkääjää, joten hänen vaihtoehtonsa ovat vähissä... ja sitten todetaan että joku asia on todistettu koska puolustautuja ei pystynyt tekemään X:ää. Hauskasti aina kun demonstroidaan jonkin asian toimimattomuutta puolustautuja ei ikinä osaa tehdä muuta kuin pakittaa avuttomasti ja kaatua, mutta omaa tekniikkaa demotessa se hakataan perille vaikka väkisin.

Yhden käden kontrollin huonous "todistetaan" kanssa todella huonosti, ja muka-parempi kahden käden kontrolli näyttää kyllä todella vaaralliselta. Vissiin suurin osa veitsiopettajista on sitä mieltä nykyään että hyökätään ihmistä, ei asetta vastaan... tässä näköjään päinvastoin. Kaveri roikkuu kaksin käsin veitsikädessä kiinni ja on muuten ihan auki.

Tapani
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1996
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Turku
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

#3

Viesti Tapani » joulu 22, 2014, 08.32

Oar kirjoitti: Yhden käden kontrollin huonous "todistetaan" kanssa todella huonosti, ja muka-parempi kahden käden kontrolli näyttää kyllä todella vaaralliselta. Vissiin suurin osa veitsiopettajista on sitä mieltä nykyään että hyökätään ihmistä, ei asetta vastaan... tässä näköjään päinvastoin. Kaveri roikkuu kaksin käsin veitsikädessä kiinni ja on muuten ihan auki.
En ole missään nimessä Potkun veitsihenkilö, enkä edes veitsimies, mutta kommentoin kuitenkin. Ihan auki oleminen on tietysti totta, mutta kyllä tuossa tilanteessa (kaveri roikkuu kaksin käsin vahvemmassa kädessä) on todella vaikea saada aikaan sellaisia iskuja tai potkuja, joilla on oikeasti kunnon tehoa. Todennäköisesti tilanne etenisi tuosta aika nopeasti pystypainiksi, jolloin tuo kahden käden kontrolli on myös ihan kiva olla alkuun olemassa.
Tuollainen kädessä roikkuminen kaksin käsin ei toki toimi pitkän aikaa, mutta pidän sitä hyvänä ensimmäisenä ja aika luonnollisena tapana reagoida veitsellä lyöntiin. Tuon oppii nopeasti, se on tehokas tapa estää se isku ja siitä voi melko helposti edetä parempiin tekniikoihin/työkaluihin/konsepteihin/tmsiin.

Kuvake
L.K.
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 12811
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Kotka
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

#4

Viesti L.K. » joulu 22, 2014, 08.43

Yhden käden veitsikontrolli ei pystyssä pidä kyllä juuri koskaan hetkeä pidempään. Toki kontrollojeja on erilaisia, mutta varsinkin jos ote on vain veitsikäden ranteesta. Joku over/underhook-tyylinen voi toimia paremmin, mutta jättää sekin vielä usein kohtuu paljon liikkumatilaa veitselle. Yhdenaikainen hyökkääminen..omasta mielestä toimii vain kun on kunnon kontrolli, ehkä joku 1 lyönti jos ote vain yhellä kädellä, mutta sen jälkeen ainakin pitäisi pyrkiä kahden käden kontrolliin. JOs jäädään yhdellä kädellä roikkumaan veitsikäteen ja yritetän lyödä samalla toisella...ei toimi mun mielestä, koska lyönteihin ei saada tod.näköisesti riittävästi voimaa. Tilanen kun vielä harvoin on staattinen vaan se veitsimies liikkuu,repii jne.

Tuo FMA:ta vastaan tässäkin videossa käytetty kritiikki on kuitenki minusta ihan kohtuu perusteltua, koska nettikin on pullollaan puukotusvideoita ja en ole kyllä itse vielä törmännyt yhteenkään, jossa tehtäisiin sellaisia veitsihyökkäyksiä mitä näissä lajeissa käytetään. Tai sitten vaan ehkä näitä videoita ei ole näkyvillä ;)
"He´s too much blackbelt for you"- Tuntematon setä ravintelissa.

Kuvake
Rawson
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 678
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

#5

Viesti Rawson » joulu 22, 2014, 10.09

L.K. kirjoitti: Yhden käden veitsikontrolli ei pystyssä pidä kyllä juuri koskaan hetkeä pidempään. Toki kontrollojeja on erilaisia, mutta varsinkin jos ote on vain veitsikäden ranteesta. Joku over/underhook-tyylinen voi toimia paremmin, mutta jättää sekin vielä usein kohtuu paljon liikkumatilaa veitselle. Yhdenaikainen hyökkääminen..omasta mielestä toimii vain kun on kunnon kontrolli, ehkä joku 1 lyönti jos ote vain yhellä kädellä, mutta sen jälkeen ainakin pitäisi pyrkiä kahden käden kontrolliin.
Kahden käden kontrollia olen pari treeniä yhdessä lajissa harjoitellut. Yksi toimintamalli lopetusta ajatellen oli hyökkääjän jalan viiltely hänen omalla puukollaan. Jäin kuitenkin miettimään jos tuota hyökkääjän eteenpäin suuntautuvaa voimaa voisi hyödyntää tekemällä nopean kaariliikkeen etukautta ylöspäin ja siten kaataa hyökkääjä selälleen. Onko kukaan kokeillut tuollaista? Tuossa videolla näkyy tekniikka, joka on lähellä omassa lajissa olevaa käsipuukkoa. Se mahdollistaa kyynärnivelen murtamisen. En ole kuitenkaan harjoitellut sitä vielä elävästi puukkoa vastaan. Näyttäisi ihan toimivalta.
Purple belt papa power

Miklu
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 2116
Lauteille: Tammikuu 2005
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 0

Re: Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

#6

Viesti Miklu » joulu 22, 2014, 10.23

Hyvä video. Osoittaa hyvin sen, että liiku (oikein) tai kuole ja drilli ei ole kuin drilli (kuten Oarikin jo mainitsi). Niin ja tietysti pehmustetulla puukolla hyökkäävää ei lyöty tai revitty pehmustetuin välinein (tai heitelty tahi kaatuiltu raajat hassuissa/kivuliaissa asennoissa).

Tykkäsin tuosta lumielementistä. Se muuttaa tekemistä ja sulkee mahdollisuuksia. Videolta näkyi viitteitä tästä. Lumesta johtuu myös hyökkääjän jäätyminen kun kahdella kädellä otetaan lamauttava ote veitsikädestä.

Oli mulla joku pointtiki. Taisin unohtaa sen. Mutta hyvää kommentointia porukoilta.
Ai nii! Liiku! Tuossa näkyy se mitenkä IP on kuin ilmataistelua. Hyökkääjällä on suurempi energia eteenpäin suuntautuvan liikkeen sekä yllätyksen myötä. Noiden neutralisointi ei ole helppoa.
Tuli ja liike auttaa :)
Bruce Lee elää!

Kuvake
Kutsilyo
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 94
Lauteille: Heinäkuu 2014
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Baraw Sugbo
Tykännyt: 0
Tykätty: 2 kertaa

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

#7

Viesti Kutsilyo » joulu 22, 2014, 11.01

Nähdäkseni yllä oleva video on niitä parempia videoita veitsipuolustautumisen harjoittelusta.

Toki tulisi muistaa, että drillien tarkoitus useimmiten lienee enemmänkin kehittää joitakin osa-alueita tai yksittäisiä taitoja/tekniikoita, eikä niinkään simuloida aina täysimittaisesti IP-tilannetta.

Kahden käden kontrollin hyötyjen demoaminen toki tässäkin oli nähdäkseni hieman passiivisesti esitetty; aika vaikea siinä kädessä on hetkeäkään pidempää roikkua, jos hyökkääjä on hiemankin aktiivisempi.

Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 16814
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 731 kertaa
Tykätty: 357 kertaa
Kuukauden kynäilijä

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

#8

Viesti Lasse Candé » joulu 22, 2014, 11.23

L.K. kirjoitti: Tuo FMA:ta vastaan tässäkin videossa käytetty kritiikki on kuitenki minusta ihan kohtuu perusteltua, koska nettikin on pullollaan puukotusvideoita ja en ole kyllä itse vielä törmännyt yhteenkään, jossa tehtäisiin sellaisia veitsihyökkäyksiä mitä näissä lajeissa käytetään. Tai sitten vaan ehkä näitä videoita ei ole näkyvillä ;)
Minkälaisiin FMA-hyökkäyksiin viittaat?

Miten laajalti muuten FMA:n uhkakuva-ajattelu on yhtenevä itsepuolustusajattelun kanssa?
Siltä kantilta vaan, että jos selitystä mahdolliseen ristiriitaan löytyy vaikkapa jo ihan siitä jos lajien tarkoitusperät ovat toiset. (?)

Kuvake
Pasi Lunden
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 635
Lauteille: Syyskuu 2010
Paikkakunta: Turku
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

#9

Viesti Pasi Lunden » joulu 22, 2014, 11.47

Mielenkiintoinen video. Elkeistä huomaa, että on ennenkin touhuttu veitsien kanssa.

Drillitekniikat vs. päällejyrääminen oli aika selvää. Kas kun drillimies ei vielä kumartanut jyrääjälle.

Minua häiritsi eniten kahden käden jäykän kontrollin korostaminen.

Minäkin uskoisin, että veitsikäteen tarttuminen on useimmille aivan luonnollinen reaktio yrittää. Kuitenkin, jos on kaksin käsin veitsikättä pitelemässä sijaiten toisen vapaan käden liikesektorilla ja/tai veitsimiehen käsien vapaat liikesektorit osuvat toisiinsa, paikka on varsin huono. Siinä sitä ollaan auki hyvällä lyönti/potku/puukotus/puraisu/whatnot-etäisyydellä ja vielä tarjotaan lukittujen käsien kautta tukipintaa iskuja vasten. Jo pelkästään käsiotteen saaminen veitsen oikeasti viuhuessa on varsin haastavaa.

Ehkä tuo toimiikin, jos veitsimies on kokematon ja/tai on mielessään liian kiinni veitsessä? Vähänkin kokeneempi estänee/murtanee helpohkosti tuollaisen jäykän kahden käden otteen tai vaikkapa ottaa sen veitsen toiseen käteen.

Loppuvaiheen esitys näytti mielestäni jo ihan hyvältä. Olin näkevinäni samanaikaista väistöä, torjuntaa, atemia sekä purjehdusta veitsikäden heikolle alueelle/toisen käden ulottumattomiin. Siellä lopuksi kommitoidutaan lukitukseen. Vieläpä niin, etteivät veitsimiehen kädet pääse yltämään toisiinsa.

Kun veitsimies jyrää päälle, on vain jyrättävä takaisin. Muuten se on loppu. Tai pikemminkin, todennäköisesti se on muutenkin loppu.

Veepee
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1113
Lauteille: Tammikuu 2014
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taido, 白眉
Sivulajit: Tachimura-ha Shuri-Te, Capoeira-kuokkavierailu
Takalajit: Judo, moderni taijiquan
Tykännyt: 7 kertaa
Tykätty: 32 kertaa

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

#10

Viesti Veepee » joulu 22, 2014, 12.26

L.K. kirjoitti: Tuo FMA:ta vastaan tässäkin videossa käytetty kritiikki on kuitenki minusta ihan kohtuu perusteltua, koska nettikin on pullollaan puukotusvideoita ja en ole kyllä itse vielä törmännyt yhteenkään, jossa tehtäisiin sellaisia veitsihyökkäyksiä mitä näissä lajeissa käytetään. Tai sitten vaan ehkä näitä videoita ei ole näkyvillä ;)
Onkohan tää joku kulttuurisidonnainen juttu? Tarkoitan nyt sitä, millä tavalla veitsellä missäkin kulttuurisessa ympäristössä hyökätään. Hyökkääkö afrikkalainen samalla tavalla kuin intialainen tai venäläinen? Tullaanko Scream-leffaosastolla :axe:-tyyliin, vai suoralla pistolla á la :smt064, vai viilletäänkö nahkaa auki niin paljon kuin suinkin kykenee ja sitten vasta kurkku auki jne...

En myöskään ole ihan vakuuttunut siitä että JOKA IKINEN veitsellä huitoja käy päälle näin:
[youtube][/youtube]

Tuohan on aivan ehdottomasti se pahin mahdollinen tilanne, mutta en usko että noin murhanhimoisesti ja aggressiivisesti monellakaan päällekävijällä on oikeaa intressiä hyökätä.

Pahimpaan kannattaa ehdottomasti varautua ja sitä potentiaalista vaarallisinta tilannetta vastaan harjoitella, mutta hajontaa eri hyökkäysten suhteen on varmasti tässäkin.
Ville-Pekka Turpeinen

"If your unsoku is good, you can never be touched." -Kozo Kitamura, taido 8. dan hanshi, Suomen taidoliiton kesäleiri 2012

"Kun olet kiillottanut tekniikkasi ja saavuttanut liikkeiden vapauden, saat luonnostaan ihmeelliset voimat." -Musashi Miyamoto, Go Rin no Sho, Tulen rulla

Kuvake
DeusVult
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 21
Viestit: 8466
Lauteille: Kesäkuu 2007
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 44 kertaa
Tykätty: 58 kertaa

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

#11

Viesti DeusVult » joulu 22, 2014, 12.50

Siinä oli ihan käypiä pointteja, kuten se että kahdella kädellä on tukevampi roikkua asekädessä kuin yhdellä (no shit, aika sillai helposti kenen tahansa todennettavissa... :D), mutta esitystapa oli tuollainen vanha tuttu olkinukkejen hakkaaminen. Voisin melkein lyödä vetoa, että jos te esittäisitte minkä tahansa tekniikan tai periaatteen veistä vastaan puolustautumiseen, mistä tahansa lajista, niin minä voisin tehdä videon jossa "todistetaan" miten se ei toimi oikeasti. :D

Ja tosiaan, vaikka en niin noista FMA-lajeista niin tiedäkään, niin ymmärtääkseni niitä ei todellakaan ole suunniteltu länsimaisen lainsäädännön pykälät täyttävään hätävarjeluun, joten ei ehkä ihme jos ne tuntuvat vähän epäoptimaalisilta jos ajattelee puhtaasti IP-näkökulmasta.
Peter Karis
DJJV Ju-Jutsu, historiallinen kikkailu.

Onko kuvittelu totuutta oikeaa?
Onko totuus onttoa kuvitelmaa? Liike vai staattisuus, vai Pieksämäen asemalla blues?

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 13
Viestit: 23315
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 72 kertaa
Tykätty: 370 kertaa
Viesti:

Re: Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

#12

Viesti Mjölnir » joulu 22, 2014, 13.17

Olen samaa mieltä DVn kanssa mm. siitä, että näytä mulle tekniikka, niin pystyn perustelemaan, miksi se ei toimi
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Kuvake
Pasi Lunden
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 635
Lauteille: Syyskuu 2010
Paikkakunta: Turku
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

#13

Viesti Pasi Lunden » joulu 22, 2014, 13.26

Jos joku käy päälle veitsen kanssa, onko järkevää siinä vaiheessa ruveta millään tavalla arvioimaan hyökkääjän aggressiivisuutta tai omaa vastetta?

Poikki ja pinoon vain. Jälkeenpäin on mukavampi arvioida sitä agretasoa tai sitä mitä tuli tehtyä. Jos on sitä vielä arvioimassa.

Jos saa (mielestäni harvinaisen) mahdollisuuden hetken arvioida uhkaa, vaikkapa uhoamisvaiheen aikana, ehkä joku kokeneempi voi nähdä mitä on vastassa ja sen perusteella säätää vastetta?

Kuvake
Alioppilas
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 4992
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 19 kertaa

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

#14

Viesti Alioppilas » joulu 22, 2014, 13.28

Itsekään en tiedä veitsijutuista mitään, mutta on kieltämättä hölmöä, että ensin demotaan kuinka jotkut monimutkaiset aseenriistot eivät toimi (vaikka kaikissa esimerkkitekniikoissa taidettiin ihan ensimmäiseksi pistää molemmat kädet siihen veitsikäteen kiinni) mutta sitten esitellään, kuinka (vähemmän monimutkainen?) samanaikainen torjunta, päähänlyönti ja sitten sen veitsikäden nappaaminen kiinni on videon tekijän henkilökohtainen suosikkitapa. Taitavat mennä taas periaatteet, tekniikkaharjoittelu ja soveltaminen sekaisin.

jjs
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 200
Lauteille: Helmikuu 2009
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

#15

Viesti jjs » joulu 22, 2014, 13.39

Hyvä ja huono video.

Ongelmia:

- Veitsihipan huonous: Jos joku opettaa tätä realistisena itsepuolustuksena veitsiuhkiin niin... Voisi lopettaa :P. Tuossa arvostellaan veitsikäteen kohdistuvan veitsihyökkäyksen tehoa. Pehmeiden esineiden sijaan sitä voi kokeilla tylsillä metallisilla harjoitusveitsillä niin, että lyödään kovaa. Saattaa muuttaa mielipidettä. Siihen ei tietty voi luottaa, että käden rikkoutuminen johtaisi veitsen menettämiseen. Myöskään tässä ei taida ideana olla se, että tositilanteessa pysyttäisiin tuolla kivalla hippasteluetäisyydellä, vaan tässä yksinkertaisesti on kyseessä sille etäisyydelle sijoittuva harjoite, jota ei varmaan (toivottavasti) tehdä missään ainoana harjoitteena.

- Perinteiset FMA-disarmit on ihan huonoja: Juu, niinhän ne on, eikä toimi oikeasti koskaan. Jännästi niitä näkyy silti Dog Brothersinkien välillä varsin reipashenkisissä matseissa. Marc "Crafty Dog" Denny on tätä aika usein kommentoinut. Ainoana harjoitteena varmaan huono valinta, mutta kun siitä asekädestä saadaan ote, on ihan näppärää hallita aseen irrottaminen siitä fiksusti.

- Kombot epärealistisia, koska vastustaja seisoo pysähtyneenä: Vaikea ymmärtää, miten hyvällä kehonkäytöllä tehdyt iskut, pistot ja viillot teräseella muutuu toimimattomiksi, ellei vastustaja ole X-Menien Kolossi. Tämäkään ei taida muodostaa minkään FMA-lajin koko oppimäärää. Helppo irrottaa juttuja asiayhteydestä ja tuomita ne. Vaikka tällee viiva kerrallaan.

- "Here's how a real knife attack is likely to look": Yksikään livenä näkemistäni oikeista veitsihyökkäyksistä ei ole näyttänyt tolta.

- Näin käy, jos yrität pysyä long rangellä: En ole kyllä tuota perse pitkällä jäätymistä nähnyt harjoiteltavan fman piirissä etäisyyden pitoa varten tai muutenkaan. Monesti tuossa nähnyt vaikka jonkinlaista sidesteppiä. Sinänsä varsinainen tieteellinen läpimurto huomata, että etäisyys lyhenee toisen juostessa päin.

- Veitsikädellä ei voi kontrolloida vastustajaa: Toki voi. Tuolla videon tekijän mainostamalla treenikokemuksella luulisi sen tulleen tutuksi.

- Yhden käden hallinnan huonous: Kaikissa mitenkään havainnomissani fma-tyyppisissä lajeissa sen yhden käden veitsenohjailun ideana ei ole ollut vastustajan veitsikäden pitäaikainen pysäyttäminen sillä omalla yhdellä kädellä, vaan sen ohjaaminen. Siitä ohjaavasta kädestä ei siis voida breakata freeksi, koska se ei edes yritä vangita hyökkääjän kättä. Peittää vain hetkellisesti osan hyökkäyskulmista.

- Ja sitten setä lopuksi kontrolloi veitsikättä yhdellä kädellä, vaikka eihän sen pitänyt toimia.

Ihan hyvä ajatus tuossa oli, mutta lähestysmistapa videontekoon olisi saanut olla toinen.


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 15 kurkkijaa