Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Puolustautuminen naisia vastaan

Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 17261
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 34 kertaa
Tykätty: 79 kertaa

Puolustautuminen naisia vastaan

Viesti Andy »

En löytänyt sopivaa keskustelua, joten aloitin uuden. Eli miten näkisitte viisaimmaksi miehen puolustautua väkivaltaista naista vastaan? Teknisestihän asia ei yleensä ole ongelma. Vaikka mies ei olisi treenannut, niin hyökkääjä kyllä luultavasti asettuu, kun vetää nyrkillä leukaan.

Ongelmaksi tulee kuitenkin jälkiseuraukset sekä juridisesti että sosiaalisesti. Ja julkisella paikalla pelkkä painityyppinen ratkaisu voi aiheuttaa sen, että sivulliset miehet hyökkäävät päälle ja sitten pitää tapella heidän kanssaan.

Miten siis toimia taktisesti järkevästi?
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders

Kuvake
Rojola
kylkeenpotkija
Viestit: 2647
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Mullet City
Tykännyt: 16 kertaa
Tykätty: 10 kertaa

Puolustautuminen naisia vastaan

Viesti Rojola »

*rumpujenpärinää*

...riippuu tilanteesta? Vaikea tuohon(kaan) tilanteeseen ole mitään yleispätevää toimintamallia antaa. Järkeviä toimintapoja ovat mm. paikalta poistuminen tai vähäisimmän voiman käyttäminen mikäli voimailu on tarpeen. Tässä suhteessa Senshidon Shredder-konsepti lienee kohtalaisen hyvä ratkaisu koska siinä voiman määrää voidaan helposti skaalata uhkatilanteen mukaan ja lievimmillään kasvoihin ei tule edes jälkiä - joka on tietysti juridiselta kannalta hyvä asia. Tampereella olemme tällaisia skenaarioita joskus harjoiteltukin.

Tuossa se suurin hankaluus on varmaankin päätöksenteko vastatoiminnan aloittamisesta. Kynnes lienee tavanomaista suurempi.

Tässä keväällä oli tilanne jossa itselleni ennestään tuntematon pariskunta aloitti väkivaltaisen riitelyn grillijuhlissa. Menin ystäväni kanssa väliin ja pariskunnan naisihminen alkoi käyttämään väkivaltaa ystävääni kohtaan, joka tyytyi pitämään lähinnä leuan rinnassa ja käsillä esteli nyrkkien viuhumista kunnes raivottarelta loppui into ja kunto n. 10 sekunnissa. Fiksu ratkaisu, koska jo valmiiksi raivoissaan oleva mies olisi saattanut innostua mikäli voimailua olisi harrastettu enemmän.
Janne Paavilainen

...ja ninjaprofeetta sanoi: älköön olko havistu!

Harjoitteletteko te siellä Bujinkanissa oikein tuelta tätä asioiden ja sanomisten vääristelyä ja asiayhteyksien muuten vain sekoittelua?

Kuvake
Totte
etupotkija
Viestit: 4384
Lauteille: Toukokuu 2008
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Puolustautuminen naisia vastaan

Viesti Totte »

Hyvin mielenkiintoinen avaus. Olen joskus miettinyt asiaa itsekin ja päätynyt siihen tulokseen, että ottaisin varmaan mielummin itse reilustikin osumaa ennen minkäänlaisten aktiivisten voimakeinojen käyttämistä. Ongelmana on tietenkin se, että kyllä naisetkin voivat saada ihan oikeaa vahinkoakin aikaan, jolloin lyöntipussina oleminen ei enää olekaan validi vaihtoehto. Jos väistöt ja torjunnat eivät riitä niin en ainakaan itse ole keksinyt mitään hyvää pelisuunnitelmaa.

Tavallaan ironisesti ne pehmeimmät keinot (hallinta tai jopa kontrolloitu maahanvienti yms.) voivat julkisilla paikalla olla pahimmat, sillä lopputulos näyttää pahalta ja joku huomaa ne melko varmasti (ajallisen kestonsa takia). Sitten voikin joutua hätävarjelemaan muita kuin naisia vastaan.

Vastaus on jyrkkä ehkä en tiedä.
"Jos minulla olisi kaikki valta, etenisin tältä pohjalta, mutta harmi kyllä, minulla ei ole lainkaan valtaa."
- Osmo Soininvaara

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 13613
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 10 kertaa
Tykätty: 41 kertaa

Puolustautuminen naisia vastaan

Viesti Kari Aittomäki »

Yllättävältä taholta hyvä avaus.
On tosiaan aika pirullista taltuttaa ääliöksi heittäytyvä naaras. Koska society niin sanoo ja vastineet on matalakynnyksisiä, ritariässä-efekti on käytännössä varma.
Vanhoina pahoinahyvinä aikoina vedin monen likan tukasta pyöräyttäen tonttiin, karjaisemalla jotain kaunista.
"Käyttäydy perkele."
Usein tosin joutu/pääsi vetään ritareille mawan korvalle lits. "Painu v..tonnejonnekin sankari, nyt ei ole hyvähetki leikkiä ritariässää."
Se oli silloin se. Nyt elämme nilkimmissä oloissa ja uhriutuminen on motiiveissä korkeammalla.

Mä olen saanut sakot akkainhakkaamisesta, teon suoritin tekemättä ainoatakaan aktiivista tekoa ja käytännössä liikkumatta. Aika ninjameister.
Oikeudessa on käyty ja kuulusteluissa myös, olen kertonut siitä kun lehmänen teki ilmoituksen ja väitti mun kolhineen nyrkkejään paksulla päälläni. Ja tottahan se olikin, nuppailin sen nyrkkeihin ja potkuista en välittänyt mitään.
Naurelin vaan ja kerroin "erilaista ku salilla, vai mitä?"
Kuulustelussa tunnustin kaiken, kuulusteleva poliisi pidätteli hihiä koska todistajakonstaapelinainen tuhisi kiukkuaan.

Itse kysymyksenalaiseen ongelmaan en halua antaa neuvoja. Tehkää mitä.. no, parhaanne.
Itte annoin kerran luunapin nenään. Byhyääh mikä sika.

taikaviitta
munillepotkija
Viestit: 575
Lauteille: Maaliskuu 2011
Paikkakunta: Nokia
Etulaji: Hokutoryu Ju-jutsu
Sivulajit: Kobukai Kobudo / Sutekki ryu Bojutsu
Takalajit: EKJT
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 4 kertaa

Puolustautuminen naisia vastaan

Viesti taikaviitta »

Erittäin hyvä kysymys ja aihealue. Vaikea, tai vähintäänkin haastava. Tietysti jos tilanne todella vaatii, niin sitten naista otetaan kuin miestä haltuun. (Kylläpäs kuulosti pervolta.) Mutta jos vaan vähänkin lähellä on niin sanottuja miehiä näkemässä, nii n melkeinpä tilanteesta riippumatta joku ritari herää ja tulee meuhkaamaan ettei naiselle noin voi tehdä. Oli se akka sitten muinoisen itäsaksalaisen moukarimörssärin näkönen tai sporttinen nyrkkeilijä.

Mutta jos se onkin pienikokoisempi ja sirompi rakenteeltaan ja viskoo tavaraa tai käy päälle kun yleinen syyttäjä hirveän aggren vallassa, niin sitä haastavampi. Itse pelkää ettei riko sellasta. En muista että ois koskaan tullu sellasta naista töissä vastaan mikä ei ois kiukunpuuskansa jälkeen melko nopeesti rauhottunu. Riittänyt kun on erottanut taisteluparit erilleen. Lähinnä tulee mieleen kun on huitova nainen, että koittaa vaan päästä iholle ja ottaa halaukseen. Rimpuilkoot hetken siinä.

Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 17261
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 34 kertaa
Tykätty: 79 kertaa

Puolustautuminen naisia vastaan

Viesti Andy »

Rojola kirjoitti:*rumpujenpärinää*

...riippuu tilanteesta? Vaikea tuohon(kaan) tilanteeseen ole mitään yleispätevää toimintamallia antaa. Järkeviä toimintapoja ovat mm. paikalta poistuminen tai vähäisimmän voiman käyttäminen mikäli voimailu on tarpeen.
En tässä nyt tietenkään odottanutkaan sellaisia neuvoja, että "kun nainen iskee oikealla kädellä yläviistosta, suoritetaan vasemman käden pistävä torjunta ja otetaan käsi hallintaotteeseen numero 5". Mutta tuo neuvo ei kyllä yleisluontoisuudessaan anna oikein mitään lisäarvoa. Joka tilanteeseenhan voi sanoa että "kannattaa toimia niin kuin siinä tilanteessa on järkevintä ja tehokkainta", mutta ei sekään neuvo ketään auta.

Ajattelin esimerkiksi sellaista, että onko jollain kokemusta jostain huudoista, elehtimisistä tai muista toimintatavoista, joilla sivulliset saisi ymmärtämään että nainen on tilanteessa se hyökkääjä. Teknisestihän asiassa ei tosiaan ole ongelmaa ja yleensä naisen saa painiotteilla vaarattomaksi, ellei tämä nyt ole joku aivan poikkeuksellinen mörssäri.

Sitten jos naisella on teräase, niin tilanne on tietysti hyvin vaarallinen, mutta silloin varmaan muutenkin soveltuvat ihan yleiset toimintamallit teräasetta vastaan puolustautumiseen.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders

Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit: 12747
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Puolustautuminen naisia vastaan

Viesti MtJ »

Joskus historiassa sain tilanteen kerran rauhoitettua sillä, että otin vaan tyynesti ne iskut vastaan, mitä sieltä naikkosen suunnasta tuli (käsiin siis, ei perille). Siis passiivinen suhtautuminen koko asiaan. Ja ylipäätään perääntyminen, vaikkei sanoisi mitään, antaa ulkopuoliselle kuvan siitä, että se vastaanottaja ei ole aggressiivinen. Kun perääntyy passiivisesti, on otollinen alusta sivustaseuraajille huomata, kumpi on se aktiivinen osapuoli ja sen kautta ehkä saada läpi ajatusta, että ei tuokaan nyt oikein ole, että naikkonen huitoo nyrkillä päin.

Kaveri joskus läppi niitä nyrkkejä, kun nainen huitoi. Siis otti koppeja niistä. Samalla pitäen päätä kaukana takana. Toimi muuten hyvin, mutta se naikkonen joka takoi nyrkeillä sai ihan totaalikilarit siitä, että ei saa yhtään osumaa perille. Ei sekään oikein ollut hyvä vaihtoehto...
“All over the place, from the popular culture to the propaganda system, there is constant pressure to make people feel that they are helpless, that the only role they can have is to ratify decisions and to consume.” - Noah Chomsky

Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit: 12747
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Puolustautuminen naisia vastaan

Viesti MtJ »

Ai niin ja kerran tuttavapariskunnan naispuolisko kävi lyömään päähän (tästä on aikaa muutama vuosi). "olet sä kova vai". Siis kännissä... Annoin ihan vaan lyödä rauhassa, mutta kun kävi kipeään niin meni hermot ja heitin maahan lonkkaheitolla ja ihan kunnolla. Se homma sitten loppui kokonaan siihen... En nyt kyllä sanoisi, että se on oikea tapa reagoida, mutta kyllästyin vaan siihen, että sattuu päähän, kun sitä jatkui ja jatkui vaan. Osumia oli tullut jo toistakymmentä nyrkillä päähän, ennenkuin meni hermot. Olis varmaan pitänyt olla siinä passiivisempi, tosin lopputuloksena se huitominen loppui heti.
“All over the place, from the popular culture to the propaganda system, there is constant pressure to make people feel that they are helpless, that the only role they can have is to ratify decisions and to consume.” - Noah Chomsky

Kuvake
luupää
päähänpotkija
Viestit: 6416
Lauteille: Marraskuu 2006
Tykännyt: 4 kertaa
Tykätty: 27 kertaa

Puolustautuminen naisia vastaan

Viesti luupää »

Andy kirjoitti:Eli miten näkisitte viisaimmaksi miehen puolustautua väkivaltaista naista vastaan?

Tismalleen samalla tavalla kun miestä vastaan. Prinsseiltä tosin kannattaa ottaa luulot pois heti kättelyssä ettei joudu hätävarjelemaan ihan tosissaan...

Kuvake
Point
etupotkija
Viestit: 6870
Lauteille: Tammikuu 2009
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Puolustautuminen naisia vastaan

Viesti Point »

luupää kirjoitti:
Andy kirjoitti:Eli miten näkisitte viisaimmaksi miehen puolustautua väkivaltaista naista vastaan?

Tismalleen samalla tavalla kun miestä vastaan. Prinsseiltä tosin kannattaa ottaa luulot pois heti kättelyssä ettei joudu hätävarjelemaan ihan tosissaan...
Eikös olisi parempi puhua vaan kouluttamisesta?
Detox ei ole pelkkä dietti. Se on elämäntapa.

Kuvake
jonne.härkänen
polveenpotkija
Viestit: 193
Lauteille: Joulukuu 2016
Paikkakunta: Lappeenranta
Etulaji: Wing Tsung
Sivulajit: Lukkopaini, Kombatan
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Puolustautuminen naisia vastaan

Viesti jonne.härkänen »

Jos tilanteeseen pääsee ns. kolmantena osapuolena niin semmonen reipas karhunhali takaapäin toimii todella hyvin. Sitten kantaa daamin vähän syrjempään rauhottumaan. Tuo vastakkainen sukupuoli on monesti siitä helppoa kansaa, että ne leppyy yhtä nopeesti kun on suuttuneetkin :)

Tai sitten alkaakin vaan juttelemaan daamille kuinka kaunis se on yms. Saap vielä yöseuraakin samalla :D
“You must be shapeless, formless, like water. When you pour water in a cup, it becomes the cup. When you pour water in a bottle, it becomes the bottle. When you pour water in a teapot, it becomes the teapot. Water can drip and it can crash. Become like water my friend.” - Bruce Lee

Kuvake
luupää
päähänpotkija
Viestit: 6416
Lauteille: Marraskuu 2006
Tykännyt: 4 kertaa
Tykätty: 27 kertaa

Puolustautuminen naisia vastaan

Viesti luupää »

Point kirjoitti:
luupää kirjoitti:
Andy kirjoitti:Eli miten näkisitte viisaimmaksi miehen puolustautua väkivaltaista naista vastaan?

Tismalleen samalla tavalla kun miestä vastaan. Prinsseiltä tosin kannattaa ottaa luulot pois heti kättelyssä ettei joudu hätävarjelemaan ihan tosissaan...
Eikös olisi parempi puhua vaan kouluttamisesta?

Nope.

Eskaloituvassa tilanteessa pystyy viestittämään sanojen lisäksi yllättävän paljon myös äänensävyllä ja painotuksilla, olemuksella jne. Sama juttu jos joku tarttuu kiinni tms. Tapa jolla irrottaa otteen voi viestittää eri asioita vaikka käytetty tekniikka onkin sama ja mahtuu kokonaisuutena lievemmän haitan haarukkaan.

Siinä ohikiitävän lyhyessä hetkessä kun 1 vs monta tilanne alkaa karkaaman käsistä (vastapuoli on kiihottanut itseään riittävästi ja on voimaantunut näennäisestä ylivoimasta) on oikeasti kiire katkaista se kehityskulku tai muuten saattaa joutuu tappelemaan ihan tosissaan...bonuksena tietty vähäisemmän koiraan alistamisen tuoma egoboosti...

:smt003

tonik
munillepotkija
Viestit: 920
Lauteille: Helmikuu 2007
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Puolustautuminen naisia vastaan

Viesti tonik »

Naiset on väkivaltaisempia kun miehet. Mua viimeiseen puoleen vuoteen lyöty kerran ja toinen yritti heittää tuopilla päähän. Mustasukkasten naisten toimesta siis. En herrasmiehenä tehnyt tilanteissa mitään.
Kolmas näin että hypisteli käsilaukkua siihen malliin että just lyömässä ni katoin silmiin ja sanoin että lyön sit takasin. En olis mut meni perille.

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 13613
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 10 kertaa
Tykätty: 41 kertaa

Puolustautuminen naisia vastaan

Viesti Kari Aittomäki »

Konsensus näyttäis olevan että naiset ei ole vaarallisia vaan kiusallisia ja suurin hankaluus on katselijat.
Noinkin, mutta olen tavannut tyttöjä joilta mukilointi kyllä sujuu.
Häkkisjussikin aikanaan kertoili niistä irkkutytöistä joilla oli siideritölkki sukantäytteenä. On perinteinen irkkujen kivisukka ja ne ei epäröi käyttää. Samoin monet blokin mimmit käyttää väkivaltaa sujuvasti ja osaavasti.

Kokonaan oma osuutensa hankaluudessa on tämä melko yleinen uhri-käytösmalli, akat (sukupuolesta riippumatta) jotka yrittää suututtaa kohteensa käyttään väkivaltaa. Ihan parisuhdetasollakin. Motiivi lienee tuo uhriksi heittäytyminen ja ympäristön paheksunnan kosiskelu ja/tai suoran taloudellisen hyödyn tavoittelu.
Alkaa muuten suututtaa tässä naputellessa, tulee niin monta nilkkiä mieleen.
Siinämielessä lievästi ihmetyttää tuo jonne.härkäsen yöseura-läppä. Rähjäkäytös naisella on mulle niinku niin turnoff ettei tosikaan, en paijais edes porakoneella. Tai ehkä sillä.
Andy kirjoitti: Ajattelin esimerkiksi sellaista, että onko jollain kokemusta jostain huudoista, elehtimisistä tai muista toimintatavoista, joilla sivulliset saisi ymmärtämään että nainen on tilanteessa se hyökkääjä.
Tässä taasen näkyy se kokemuksen ja kontaktipinnan ohkaisuus. Silminnäkijät tajuavat vain hyvin vähän näkemästään ja ei ole sellasta sadetanssia tai loitsua jolla havaintoja voisi manipuloida väkivallanteon suorittajalle suosiolliseksi. Ihmiset ovat perseellisen tyhmiä ja tulkitsevat maailmaansa stereotypioiden ja ennakkoluulojensa kautta.
Mitään muuta ei ole tehtävissä kuin toimia niin tehokkaasti että kukaan ei uskalla tulla tärisemään. Ja jos uskaltaa.. sitte pitää uskaltaa heittää hiukan unihiekkaa tai ainaki puudutuspiikki.
Joka taas nykyään on mahdotonta.
Lakkiluken lakkiluke.
Esimerkki joka menee kohtuulähelle tuota taktiikkatoivetta oli eräs riehujamimmi jonka pyöräytin kuljetusotteeseen.. tai ihan vaan nappasin ranteista kiinni takaa ja nostin ilmaan ai-ka lujasti puristaen.
Ja kantoon.
Ähkyöhkyvalivali ja eräs toinen mimmi reagoi huutamalla:
- Miten sä voit tehdä noin naiselle?
- Helposti. Mä olen noin viisi kertaa vahvempi.

Viesti oli tietysti se että sie älä Rokan Antille ala. Toimi.
Sitten jos naisella on teräase, niin tilanne on tietysti hyvin vaarallinen, mutta silloin varmaan muutenkin soveltuvat ihan yleiset toimintamallit teräasetta vastaan puolustautumiseen.
Hmniin.. ei senyt kovin vaarallinen tilanne ole jos kohde on keilassa, airaktinveli Ode sai kerran mimmiltä puukkoa mutta se tuli sivulta. Likka nukahti ja Ode sai tikkejä.

Kuvake
Paanari
kylkeenpotkija
Viestit: 1995
Lauteille: Maaliskuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 8 kertaa

Puolustautuminen naisia vastaan

Viesti Paanari »

Joopa joo,
Komppaan Kari Aata..
Siinä kohtaa kun 120kg tiipettiläinen sotanorsu tulee silmille on ihan sama onko, lepso, transu, vai muuten vaan ilman palleja.
Silmille se tulloo... tulta etumaastoon... ripee vetäytyminen... rivit kuntoon ja rytmiryhäläisille kettuiluu että, taas jätitte yksin ..pelkurit...
Jaska
EX AGMINE HACCAPELLORUM LIBERA NOS DOMINE

Seuraajat

airakti
Kuvake
Andy
Kuvake
Jasse
Kari Aittomäki
Lasse Candé
Kuvake
Point
Kuvake
Totte