Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Miksi aloitit lajisi?

Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Nico Koskeva
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1439
Lauteille: Huhtikuu 2008
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#181

Viesti Nico Koskeva » heinä 31, 2008, 18.00

Tutustun lajeihin ennenkuin vakiinnun sen yhden ja tietyn kanssa, ei ehkä sitä "oikeaa" lajia ikinä löydykkään. Mutta enkai tässä mitään menetäkkään vaikka eri lajeija kokeilenkin.
Kwan Nyom Hapkido, 7. Kup
Treenipäiväkirja


Kuvake
Akuma
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1028
Lauteille: Elokuu 2005
Paikkakunta: Tampere
Tykännyt: 15 kertaa
Tykätty: 5 kertaa

#182

Viesti Akuma » heinä 31, 2008, 18.25

Oppiakseni sen. :D
Matti Vanhanen

"We do not become 'masters of form'; instead, we hopefully train long and hard enough that the form 'masters' us."
-Ellis Amdur

Kuvake
RikuLahdensuo
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 392
Lauteille: Lokakuu 2007
Paikkakunta: Lapua
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Re: Miksi reenaan itsepuolluskus / kamppailulajeja

#183

Viesti RikuLahdensuo » heinä 31, 2008, 22.21

saarikko kirjoitti:
Satumetsän Uroskeiju kirjoitti:Kysymys Jota joskus itsekkin ihmettelen :roll:
Sää varmaan pelkäät jotain :kiire:


Kaikilla Meillä Pelkomme ja Heikkoutemme.
MÄ PELKÄÄN ITKURAIVARIA JA SARJATULTA :cry:
Tyhmästä päästä kärsii koko kroppa. Mutta liian viisaista ihmisistä koko yhteiskunta !

Kuvake
Kuhmu
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 2527
Lauteille: Toukokuu 2005
Tykännyt: 83 kertaa
Tykätty: 11 kertaa

Re: Miksi reenaan itsepuolluskus / kamppailulajeja

#184

Viesti Kuhmu » elo 1, 2008, 04.05

Satumetsän Uroskeiju kirjoitti:
saarikko kirjoitti:
Satumetsän Uroskeiju kirjoitti:Kysymys Jota joskus itsekkin ihmettelen :roll:
Sää varmaan pelkäät jotain :kiire:


Kaikilla Meillä Pelkomme ja Heikkoutemme.
MÄ PELKÄÄN ITKURAIVARIA JA SARJATULTA :cry:
:maahan:
”You must enjoy this”.

Kuvake
Cira
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 19
Lauteille: Elokuu 2008
Paikkakunta: Turku
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#185

Viesti Cira » elo 4, 2008, 10.57

Aikidon aloitin 11- vuotiaana, koska olin ihastunut erääseen poikaan joka harrasti myös aikidoa. :roll: Halusin siltä rispektiä. Kävikin sitten niin, että innostuin itse lajista ja kamppailulajeista yleensäkin, ja jatkoin sitä vielä 3 vuotta senkin jälkeen, kun poika lopetti.

Sitten muutimme toiseen pienehköön kaupunkiin, ja halusin ehdottomasti harrastaa jotain kamppailulajia. Siellä pystyi harrastamaan taekwondoa ja judoa, ja valitsin taekwondon, koska minusta se oli coolimpi. Taekwondon tiellä olen yhäkin, vaikken enää asu siinä pikkupaikassa.
"Iriminagenauha"

Kuvake
kollegiassessori
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 2405
Lauteille: Kesäkuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#186

Viesti kollegiassessori » elo 4, 2008, 12.40

Cira kirjoitti: Siellä pystyi harrastamaan taekwondoa ja judoa, ja valitsin taekwondon, koska minusta se oli coolimpi.
No ei oo! ;)

Eipä silti, take on varmaan kaikkein näyttävin laji ikinä.
"It's a good tonic, altruism. Nothing helps one put problems in perspective like allegiance to higher cause."

Replot
nilkkaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 29
Lauteille: Marraskuu 2007
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#187

Viesti Replot » elo 8, 2008, 00.04

Pienenä tuli nähtyä American ninjat, Karate Kidit ja Van Dammet, ja tietenkin kavereitten kanssa leikittiin ninjoja, mutta siitä innostus jäi kytemään. Vasta noin 12-vuotiaana, vuosi taisi olla 1997, toisessa kaupungissa aloitin hokutoryun isäni kehoituksesta, ja sitä tulikin muutama vuosi nautittua. Parin vuoden tauon jälkeen, lukioikäisenä kävin hetken aikaa potkunyrkkeilyssä, mutta Vaasan seuran treenit olivat niin tupaten täynnä että into loppui vaikka ihan mielekästä olikin. Niinpä aloitin samassa paikassa BIFF escriman harjoittelun, miekat ja miekkailu kun oli kiinnostanut jo pikkulapsena. Escrimaa onkin tullut harjoiteltua vuodesta 2003, välillä muuttojen takia taukoa pitäen, nykyisin Turussa. 2004 sain ensikosketuksen karateen ja palattuani armeijasta jatkoin sitä escriman ohella.

Kuvake
Teo Parjanen
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 840
Lauteille: Heinäkuu 2005
Paikkakunta: Nummela City
Takalajit: Taekwondo, paini
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#188

Viesti Teo Parjanen » elo 8, 2008, 12.16

Minulla syy on niinkin hieno että kaveri kysyi josko lähtisin hänen kanssaa alkeiskurssille jottei tarvitse yksin mennä. Olimme tuolla 14-vuotiaita. Sillä tiellä ollaan edelleen...
Keep your head up, I'm back!

Kuvake
Ikkyu
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 722
Lauteille: Huhtikuu 2008
Paikkakunta: Turku
Etulaji: Suiō-ryū iai kenpō
Sivulajit: Kendo
Takalajit: ZNKR iaido
Tykännyt: 8 kertaa
Tykätty: 13 kertaa

#189

Viesti Ikkyu » elo 10, 2008, 22.30

Kendon aloitin aikoinaan koska halusin tietty oppia miekkailemaan kuten jedit silloin tuoreessa Star Warsin episodi ykkösessä (olin silloin nuorempi kuin nyt vanhempana) ja äiti sattui huomaamaan peruskurssin näytöksen ilmoituksen lehdessä. Ajan myötä kiinnostuin sitten lajista ihan omana itsenään ja sen kautta myös Japanin historiasta ja kulttuurista ylipäänsä.

Noin neljä vuotta harrastettuani aloin katselemaan saman seuran iaidokoiden treenejä että ihan mielenkiintoisen näköistä (jo kendossa pidin kataharjoittelusta huomattavasti) ja niin aloitin ZNKR seitei iaidon harjoittelun. Aikaa myöten aloin keskittyä enemmän siihen ja parin seuraavan vuoden aikana kendo jäi hiljalleen ikäänkuin sivuun, vaikka vakuutan nyt itselleni että sitäkin voisi katsella uudelleen vielä jonain päivänä.

Iaidon parissa olen vieläkin nyt nelisen vuotta myöhemmin vaikka vaihdoin paikkakuntaakin lähtiessäni opiskelemaan. Hiljalleen kiinnostus myös perinteisempiä lajeja kohtaan kasvoi ja nykyään koitankin tehdä itsestäni mahdollisimman tietäväisen koryû-lajien suhteen. Siksi myös kun hiljattain tarjottiin tilaisuutta harjoitella Suiô-ryûta ei tarvinnut kysyä kahta kertaa, ja tyyli vaikuttaa senverran juuri omalta jutulta että aion kyllä jatkaa harjoittelua jos vaan mahdollista.

Kuvake
cheetah
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 65
Lauteille: Toukokuu 2007
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#190

Viesti cheetah » elo 11, 2008, 12.09

Judossa keikuin joskus ala-asteaikoina, ja parin vuoden tauon jälkeen nykyinen mieheni houkutteli mukaan Hapkidoon. Sille tielle on jääty :lol:
Tärkeintä ei ole voitto vaan se, että Ruotsi häviää!!
_________________________
2002>Kwan Nyom Hapkido

Mika Väyrynen
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 806
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 43 kertaa

#191

Viesti Mika Väyrynen » elo 11, 2008, 13.09

Jaa-a, minulla se seuraavanalainen tarina: ala-asteella heiveröinen mummon luona asuva pikkupoika (vanhemmat eronneet jne.). Kasvupaikkana hiukan pahamaineisempi lähiö. Viikottaisia tappelunnujakoita, koulukiusaamista jne. En ollut ihan hierarkian alimmalla portaalla sillä seudulla, mutta en siellä yläpäässäkään. Sitten tuli se "olo", että pitää alkaa vahvistaa itseään ja opetella jotakin kamppailulajia, koulukaverit kun aloittivat myös (TaeKwonDo oli juuri saapunut Suomeen..:-). Ensiksi Judoon, ja sitä kautta alkoikin tapahtua. Varsinaisiin tappeluksiin siitä ei ollut apua, mutta itseluottamus ja kondis nousi kohisten - kun salilla tuli säännöllisesti käytyä.

Sitten alkoivat "vaellusvuodet", eli muutamissa lajeissa tuli vierailtua. Vöitä tippui siinä välillä keltainen-ruskea, lajeina kaikenlaista. Sitä episodia kesti viitisen vuotta. Sen jälkeen tapahtui "ankkuroituminen", eli se oma laji löytyi. Sillä tiellä ollaan, vaikkakin edellinen päälaji jäikin politiikka yms. sotkujen vuoksi pois lähemmäs parinkymmenen vuoden "uran" jälkeen. Nyttemmin kuljen miekan tiellä, ja varsin tyytyväisenä. Minulle treenaamisesta tuli vuosien myötä elämäntapa, en oikein osaa olla sitä tekemättä. En ole osannut olla vuosikausiin. Enkä varmaan koskaan tule osaamaankaan.

Ja "kostonikin" sain: se lapsuuden kasvualueeni pahin k..pää tuli sitten vastaan muutama vuosi näihin treenijuttuihin tuloni jälkeen. Ensin vanha rooli päällä sillä kaverilla. Loppui se episodi lyhyeen, eikä edes tarvinnut juuri mitään tehdä. Sain varmistuksen olettamukselleni: vaikka tekniikkani kehittyi, asenteeni kehittyi (tai paremmin: sisällä koko elämän piillyt asenne löytyi) vielä enemmän. Sen jälkeen ei ole tarvinnut väistellä elämässä, muuta kuin terveen järjen yms. vuoksi.

Treenaaminen muutti myös suhteeni kotikasvatukseeni, sain "nollattua" typerimmät ja epärealistisimmat kasvatuskoodit ("käännä toinenkin poski", elä väkivallattomassa maailmassa", ihmiset on hyviä" jne...:-). Opittua enemmän siitä mistä (oletan) tässä maailmassa olevan kyse. Ja löysin itsestäni aidomman puolen: sen, kuka ja mitä oikeasti olen. Agressioineen ja muine puutteineen päivineen:-)

Mika

Kuvake
Reveliina
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 10
Lauteille: Elokuu 2008
Paikkakunta: Pello
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#192

Viesti Reveliina » elo 16, 2008, 10.13

Mitenköhän se nyt sitten loppuenlopuksi menikään :) Joskus kuusivuotiaana kävin pari kertaa lähinnä seurailemassa judoharjoituksia, mutta olin, nyt kun muistelee, niin ehkä liian heiveröinen ja herkkä siihen vielä silloin. Laji jäi vähäksi aikaa, vuoden 2005 aikoina, kun ala-aste meni ja yläaste tuli, kamppailulajit alkoivat taas kiinnostaa. Menin uudestaan harjoituksiin, tällä kertaa hiukan vahvempana ja vielä enemmän kiinnostuneena. :oops: Nyt tässä lähtee sitten pikkuhiljaa neljäs vuosi judoa, ja kyllä aion mukana pysyä vielä kauan, jos ei mitään kummempia tapahdu :D Taekwondoakin kokeilin vuosi sitten, mutta joko se oikeasti oli vain niin outoa tai sitten ei vaan jotenkin kolahtanut :roll:

Kova hinku olis tässä myöhemmin, varmaan kun kaupunkiin muuton aika tulee, kokeilla vielä monia eri lajeja, mm. karatea ja potkunyrkkeilyä :smt118

Lisäys:// Ja ehkä se oli pienenä osana lajia että tuntee kovin suurta ylpeyttä harrastaessaan jotain tällaista :flex: Nykyäänkin kovin mielelläni kerron lajista muillekin kiinnostuneille, ja vaikka omahyväistä onkin, niin kailotan hyvin herkästi ihmisille että *kröhöm*, harrastan muuten judoa :lol: Hmmh :roll:
Aamumörriäinen 3 kyu [judo]

hpr
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 5
Lauteille: Kesäkuu 2007
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Re: Miksi aloitit lajisi?

#193

Viesti hpr » elo 29, 2008, 14.33

Newaza-randori Bujinkanissa oli niin kivaa, että päätin lähteä katsomaan miten homma hoituu niillä, keskittyvät siihen. Vei mukanaan.

Kuvake
Ôari
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 12434
Lauteille: Tammikuu 2005
Tykännyt: 365 kertaa
Tykätty: 20 kertaa

Re: Miksi aloitit lajisi?

#194

Viesti Ôari » elo 29, 2008, 20.29

hpr kirjoitti: Newaza-randori Bujinkanissa...
Ei ole itselleni tullut vastaan, kertoisitko tarkemmin?
______________________

Kuvake
Eelo
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1677
Lauteille: Kesäkuu 2007
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 4 kertaa
Tykätty: 11 kertaa

Re: Miksi aloitit lajisi?

#195

Viesti Eelo » elo 29, 2008, 21.04

Ôari kirjoitti:
hpr kirjoitti:Newaza-randori Bujinkanissa...
Ei ole itselleni tullut vastaan, kertoisitko tarkemmin?
Se mitä te aloitte yhtäkkiä sielä seminaarilla tekemään helsingin dojon päävetäjän kanssa?
Eelis Mikkola


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 14 kurkkijaa