Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Elanto opettamisesta/ohjaamisesta

Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Jointti
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 75
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Häme
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#16

Viesti Jointti » helmi 10, 2007, 09.09

Tässä yksi ammattiopettaja lisää listalle:

http://www.sileniusbudo.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Kaikki sitä taivaaseen tahtoo, mutta kukaan ei haluaisi kuolla"


Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 12746
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo
Tykännyt: 3 kertaa
Tykätty: 33 kertaa

#17

Viesti MtJ » helmi 10, 2007, 09.40

Kari Aittomäki kirjoitti: Onko MB eli Veljexet Mustonen pistäneet pillit pussiin?
Taitavat olla? Ei ainakaan liiton puolesta ole tullut infoa leirittelyistä. Toivon, että eivät olisi.
“All over the place, from the popular culture to the propaganda system, there is constant pressure to make people feel that they are helpless, that the only role they can have is to ratify decisions and to consume.” - Noah Chomsky

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 23211
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 60 kertaa
Tykätty: 337 kertaa
Viesti:

#18

Viesti Mjölnir » helmi 10, 2007, 09.49

Negatiivisten asioiden vastapainoksi tuonpa muutaman muunkin asian:

Koen olevani ammattiopettaja, sillä työnkuvaani kuuluu huomattava osa opettamista. Vaikka opettaminen ei suoraa ole mitään budo- tms lajia, kuitenkin opetan työkseni ihmisiä selviytymään, puolustautumaan, hyökkäämään, suojelemaan jne.

Se, mitä etuja tästä saavutetaan, asioita, jotka palvelevat suoraa oppilaita, on muun muassa se, että opettajalla on aikaa valmistella treenejä. Voin esimerkiksi yleensä käyttää vaikka tunnin - kaksi päivästä illan treenien hahmotteluun ja suunnitteluun sekä keskustella asiasta muiden opettajien kanssa sekä muokata ohjelmaa tarpeen mukaan.

Lisäksi, kun elää sille jutulle, jota tekee (tosin, en väitä että tämä on ammattilaisten etuoikeus, tunnen monia semi-ammattilaisopettajia, jotka tekevät uskomattoman määrän ajatustyötä treeniensä eteen) mieleen kerkiää tulla paljon ideoita ja niitä voi kokeilla jne.

Lisäksi pääsee monesti työn kautta matkustelemaan ulkomaille, treenaamaan uusien kontaktien kanssa, jne. Tosin kyllä tätäkin vannoutuneet opettajat tekevät ihan harrastuspohjaltakin ja maksavat omasta pussistaan. Suuri kumarrus siitä vapaaehtoistyöntekijöille.

Vuodatuksen tarkoitus oli kuitenkin se, että uskon useimpien ammattiopettajien olevan lailleen tai asialleen vihkiytyneitä, eikä ammatikseen opettamiseen liity välttämättä lieveilmiöitä.
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 89093
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 724 kertaa
Tykätty: 246 kertaa
Viesti:

#19

Viesti Mika » helmi 10, 2007, 21.04

Kuhmu kirjoitti: Ammattiopettaminen tuo tullessaan lieveilmiöitä joissa käydään viikon ohjaajakurssi ja ollaan sitten sertifikaatin kanssa opettajia ja lisätään laji repertuaariin. Asiaa kommentoidaan sanomalla, että tää on mun ammatti, täytyy kouluttautua. Ja sitten aletaan opettaa tuota lajia sen 40 tunnin suomalla kokemuksella juuri siitä lajista. Eli eräänlaisia työvoimakursseja ammattimaisille kamppailuopettajille.
Tämähän juuri on se, mitä monet pelkäävät. Mutta. Onko tällaista tapahtunut esim. Suomessa? En missään nimessä halua kuulla mitään nimiä, luotan potkulaisten rehellisyyteen ja tietotasoon.

Ja järjestys pitäisi olla juuri tuo: ensin ollaan ammattiopettajia, sitten vähän kuin vesitetään hommaa. Päinvastaista on kyllä tapahtunut: yritetään monin keinoin päästä ammattiopettajaksi.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Kuvake
Elina
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 16300
Lauteille: Joulukuu 2004
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#20

Viesti Elina » helmi 10, 2007, 21.17

Veikkaisin, etten kykenisi toimimaan lajivalmentajana päivätyökseni :D Nykytilanteessa tietysti taitotaso rajoittaa :D , mutta ajattelin asiaa hypoteettisesti. Olen ollut liikunta-alalla vähintään osa-aikaisesti töissä vuodesta 2000 (silloin aloitin kuntosalilla työskentelyn sekä pt-hommat) ja huomaan, että jos saan liikkua vapaaehtoisesti, menen juoksemaan tai pyöräilemään ulkoilmaan - jos vietät tarpeeksi aikaa sisätiloissa, haluat luonnollisestikin riehumaan ulkoilmaan, koska se on jotain erilaista.

Olisikin mielestäni hyvin poikkeuksellista, jos joku haluaisi jatkuvan treenauttamisen lisäksi treenailla itsekin parisen tuntia päivässä sitä samaa lajia, mitä harjoituttaa monta tuntia päivässä. Ehkä tämä sitten taas erottaa minunlaiseni tavallisen ihmisen mestarista.

Kuvake
bodyguard
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 22944
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#21

Viesti bodyguard » helmi 10, 2007, 21.20

Olen Mjölnirin kanssa samoilla linjoilla. Ammattimaisuus näkyy opettamisessa. Ammattilaisella on myös enemmän aikaa opetella sekä mahdollisuus käyttää tähän enemmän rahaa.
Suomessa kyllä moni opettaa ammattimaisesti saamatta siitä kuitenkaan elantoaan.
Questao kirjoitti: Ymmärtääkseni Suomessa on ainakin kolme päätoimista capoeiraopettajaa, yksi suomalainen ja kaksi brasilialaista. Kaikki asuvat pääkaupunkiseudulla.
Onko Capoeirassa kalliitkin kurssimaksut? Luulisi kyseessä olevan niin pieni laji kuitenkin ettei se elättäisi kolmea opettajaa samassa kaupungissa. Käykö näillä sitten paljon yksityisoppilaita, vai mistä ne rahat tulee?
Mika kirjoitti: Päinvastaista on kyllä tapahtunut: yritetään monin keinoin päästä ammattiopettajaksi.
Älä muuta sano :roll:

‎-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.

Blogi

Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 16502
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 159 kertaa
Tykätty: 282 kertaa
Viesti:

#22

Viesti Andy » helmi 10, 2007, 21.23

Minusta näitä lieveilmiöitä syntyy helpoimmin silloin, kun ammattimaisuutta haetaan rakentamalla laajaa organisaatiota. Jotta tämä saadaan aikaan nopeasti, on käytännössä pakko tinkiä toiminnan laadusta, koska ei yksinkertaisesti ole riittävästi päteviä henkilöitä johto- ja opetustehtäviin.

Sen sijaan yhden salin ympärille keskittyvissä ammattilaistoiminnoissa en ole havainnut ongelmia, koska silloin on pakko nimenomaan satsata laatuun, että voi kilpailla halvempien talkoosalien kanssa. Potkunyrkkeilypuolella Rantalan sali on Suomen menestynein ja Sauraman toiseksi menestynein.

Minusta tällöin on fiksuin tapa tarjota useita erilaisia ryhmiä niin, että jokainen saa haluamansa. Kuntokickboxing naisille, jotka haluavat laihtua ilman mustelmia, harrastajaryhmä tavalliselle treenaajakansalle ja kilparyhmä, jossa vedetään sitten sata lasissa eikä kontaktia säästellä. Näin jokainen saa hyvää treeniä eikä eri asioita hakevista treenaajista ole toisilleen haittaa.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders

Kuvake
Kuhmu
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 2497
Lauteille: Toukokuu 2005
Tykännyt: 4 kertaa
Tykätty: 1 kerran

#23

Viesti Kuhmu » helmi 10, 2007, 21.29

Ei tietenkään voi yleistää ja onkin paljon siitä kiinni, että mitä pystyy oppilailleen tarjoamaan. Minulla ei ole mitään realistista ja jalat maassa olevaa kamppailulajien ammattiopettajaa kohtaan. Ja kuten mjölnir kirjoitti, niin välttämättä ei ilmaannu mitään lieveilmiöitä. Toivotan menestystä heille ketkä tuon tien ovat valinneet ja toivon, että he kykenevät tarjoamaan asiakkailleen valmiuksia, joilla heidän on mahdollista selvitä erilaisista mahdollisista eteen tulevista tilanteista.

Kamppailu ammattilaisuuteen eivät kuulu "ostaisitko tältä mieheltä käytetyn mawashi gerin" ;) tyyliset käytettyjen autojen kauppiaiden tapaiset palveluntarjoajat, sillä haudasta on huono tulla vaatimaan takuuta hankkimalleen palvelulle.
”You must enjoy this”.

Kuvake
L.K.
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 12811
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Kotka
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#24

Viesti L.K. » helmi 10, 2007, 21.42

Mjölniriltä hyviä pointteja.

Laaksonen ainakin opetti mielestäni ammattilaisena,nykytilannetta en tosin tiedä kun EKJT on muutenkin vähän huonossa hapessa..

Kauhanen tekee ainakin opettamisen lisäksi web-sivujen suunnittelua yms.

On varmaan mahdollista opettaa vuodesta toiseen ammattilaisena kovalla motivaatiolla,mutta se varmasti vaatii juuri sen todella kovan poltteen lajiin ja tod.näk sitä edeltäneen pitkän tai ainakin suht pitkän uran ns. talkoovetäjänä.

En kyllä oikein usko,että Suomesta kovinkaan montaa jos yhtään 40h kurssi ja valmis oot-tyylistä ammattiohjaajaa löytyy. :?
"He´s too much blackbelt for you"- Tuntematon setä ravintelissa.

Kuvake
Elina
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 16300
Lauteille: Joulukuu 2004
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#25

Viesti Elina » helmi 10, 2007, 21.43

Suoraan sanottuna olisi todella ikävää, jos Suomessa mentäisiin taas tässäkin asiassa jenkkimalliin eli siihen, että budosalit ovat yksityisiä ja opettavat henkilöt opettavat ammatikseen. Maksut olisivat takuulla hyvinkin korkeita ja taso melkein varmasti huononisi, koska mahdollistaakseen jatkuvan rahavirran, liitot alentaisivat opettajastatuksen kriteerejä. Voin toki olla tässä väärässä, mutta pahoin pelkään, että siihen mentäisiin.

Vaikka nykyään Suomessa tehdään opetustyötä kamppailu- yms. lajien puolella pyyteettömästi (ts. talkoovoimin tai hyvin pienellä korvauksella), on tämä parasta sekä harrastajille kuin myös sille monelle lajille ominaiselle perinteisyydelle. Ehkä tämä pyytettömyys aiheuttaa myöskin sen, että omassa mielessäni suomalainen lajikenttä on sydämestä lähtöisin eli kyse on monessa lajissa puhtaasti laji-innostuksesta ja halusta levittää rakastamaansa lajiaan eteenpäin. Olisi hyvin ikävää, jos tällainen innostus muuttuisi rahastukseksi.

Syyttäkää idealistiksi, jos haluatte.

Kuvake
Kuhmu
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 2497
Lauteille: Toukokuu 2005
Tykännyt: 4 kertaa
Tykätty: 1 kerran

#26

Viesti Kuhmu » helmi 10, 2007, 21.55

Ehkä tämä pyytettömyys aiheuttaa myöskin sen, että omassa mielessäni suomalainen lajikenttä on sydämestä lähtöisin eli kyse on monessa lajissa puhtaasti laji-innostuksesta ja halusta levittää rakastamaansa lajiaan eteenpäin. Olisi hyvin ikävää, jos tällainen innostus muuttuisi rahastukseksi.
Totta moni ammattilainen tekee asiaansa sydämestään, eikä niinkään talouden takia.
”You must enjoy this”.

Kuvake
Elina
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 16300
Lauteille: Joulukuu 2004
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#27

Viesti Elina » helmi 10, 2007, 21.58

Näin se onneksi Suomessa on. Jenkkisysteemin nähtyäni olen melkoisen vakuuttunut siitä, että rahastajien määrä lisääntyisi, jos systeemi tämän mahdollistaisi.

Tapani
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1996
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Turku
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#28

Viesti Tapani » helmi 10, 2007, 22.10

Andyn listasta voi ainakin Sipilät poistaa, heillähän on silkkipainoyritys täällä Turussa.

Mutta kyllä noita ammattiopettajia varmaan on yllättävänkin paljon. Itsestäni ei siihen olisi, minulle kamppailu toimii hyvänä harrastuksena paljon paremmin. Jotenkin sitä haluaa etsiä ne ammatilliset haasteet jostain muusta.


Tapani

Kuvake
Suvi
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 729
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Auckland, NZ
Tykännyt: 0
Tykätty: 1 kerran

#29

Viesti Suvi » helmi 10, 2007, 22.38

bodyguard kirjoitti:
Questao kirjoitti:Ymmärtääkseni Suomessa on ainakin kolme päätoimista capoeiraopettajaa, yksi suomalainen ja kaksi brasilialaista. Kaikki asuvat pääkaupunkiseudulla.
Onko Capoeirassa kalliitkin kurssimaksut? Luulisi kyseessä olevan niin pieni laji kuitenkin ettei se elättäisi kolmea opettajaa samassa kaupungissa. Käykö näillä sitten paljon yksityisoppilaita, vai mistä ne rahat tulee?
Questao on varmaan parempi vastaamaan tähän... Mutta vastaan silti :D. Capoeirassa ei todellakaan ole Suomessa kalliit kurssimaksut, noista opettajista brasseista toisella on sivubisnes (joskin käsittääkseni varsin tuore sellainen), toisen academialla on tietääkseni hiukan kalliimmat treenimaksut (toki myös omat treenitilat ja silti suhteellisen halvat) ja tunteja monessa kaupungissa. Jos nyt puhumme samasta suomalaisesta niin se taisi ainakin aiemmin olla opettamisen (capoeiraa ja akrobatiaa ainakin) lisäksi koti-isänä, ilmeisesti yhteiskunnalta heruu miespuolisillekin jotain kotihoidontukia yms.?

Helsingissä on kyllä kaupungin kokoon nähden tosi paljon capoeiran harrastajia ja verrattaen vanhoja ryhmiä, Glasgow on puolet suurempi mutta harrastajia on ehkä enintään 1/3 ja näistäkin tosi suuri osa on ihan aloittelijoita.
The Road goes ever on and on
Down from the door where it began.
-J. R. R. Tolkien-

Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 16502
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 159 kertaa
Tykätty: 282 kertaa
Viesti:

#30

Viesti Andy » helmi 10, 2007, 22.41

Kysymys. Jos menisitte lääkärille, menisittekö mieluummin ammattilääkärille vai harrastelijalääkärille :?:
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 95 kurkkijaa