Keskustelua kamppailulajien oheisharjoittelusta, harjoitteluun vaikuttavista terveysongelmista sekä liikuntaravitsemuksesta

Laihduttaminen

Keskustelua voimaharjoittelusta, kamppailulajien oheisharjoittelusta, liikuntaravitsemuksesta ja urheiluvammoista

Valvoja: Valvoja

AnaS
ilmaanpotkija
Viestit: 22
Lauteille: Tammikuu 2021
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate
Judo
Aikido
Tykännyt: 22 kertaa
Tykätty: 14 kertaa

Laihduttaminen

Viesti AnaS »

Puni kirjoitti: tammi 18, 2021, 14.18
AnaS kirjoitti: tammi 18, 2021, 13.19 116,6kg aamupaino
Tsemppiä, about samoissa mennään/mentiin. Syksyllä olin jo puristanut 102kg, mutta sitten tuli vähän takapakkia lääkkeiden takia. Täällä tosin liehuvaa liekinvartta hulppeat 167cm.
Tsemppiä! Kyllä se sieltä tulee. Minkä muuten asetit tavoitteeksi ja mitä metodeja käytit?

Itse olen sellainen ristiriitainen laiska ajokoira joka vain lötköttää mutta jos annetaan tavoite niin sitten juoksen itseni sitä kohti vaikka henkihieveriin.
Kuvake
Kyynikko
kylkeenpotkija
Viestit: 3427
Lauteille: Marraskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Takalajit: MMA, shootfighting, eurooppalainen jujutsu, Latosa escrima, Pekiti tirsia kali, judo, voimankäyttö.
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 30 kertaa

Laihduttaminen

Viesti Kyynikko »

Itse olen viime elokuusta pudottanut painoa noin 11 kg. Olen tehnyt lihasmassaa kasvattavilla toistomäärillä punttia koko ajan, ja silmämääräisesti jotain on tapahtunutkin, eli rasvaa lienee poistunut kehosta enemmänkin. Nyt käyn joka toinen päivä salilla, joka toisella kerralla jalat ja joka toisella ylävartaloa jaettuna ojentajat/rintalihakset/olkapäät/käsivarret ja selkä/hauikset/epäkkäät/käsivarret jakoon. Kerran viikossa olen pitänyt kalorivapaan päivän, silloinkin yleensä syön kohtuumaltilla mutta brenkkua tulee sitten otettua :D No välillä lipsuu vähän muutenkin. Olen koittanut vähintään 500 kalorin miinuksilla mennä, mutta annoksia en punnitse. Proteiineja koitan saada 1,5 per kg, muuten en katso makrojen määriä.

Kotiruokaa syön mutta annoskokoja olen vähentänyt radikaalisti, lisäksi päivisin heraproteiinia ja yötä vasten kaseiinia 3-4 kertaa päivässä. Monivitamiini/mineraalikapseli päälle ja joku PWO juoma ennen treenejä. Kofeiinia ja chilikastiketta menee päivittäin muutenkin, menisi muutenkin mutta polttanee tuo kait rasvaakin. Salilla yleensä vajaan puolen tunnin intervallisessio kuntopyörässä ja soutulaitteessa ennen punttia. Vammat haittaavat punttailua ja selkävika varsinkin.

Nyt viimeisimpään ongelmana niska ja hartiat menevä't todella pahaan jumiin jo kesken treenien. Kerran käynyt urheiluhierojalla ja ylihuomenna uudestaan. Sähkölaitteella ole niitä koittantu aukoa ja ilahduttantu ympäritöä tiger balmilla.

Tarkoitus olisi jatkaa tällä menolla "toistaiseksi" :D

Riittävä proteiinin saaminen lihasten kasvamiseen ja samall akalorivaje on kyllä osoittautunut hankalaksi kun ei itselleen tee ruokaa vaan syö samaa mitä muukin perhe. Ja kun aamuisin ei ruoka maistu ja yhtään enempää en kyllä proteiinijuomia en aio juoda kuin nyt jo :D
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan Kyynikko viestistä:
Jussi HäkkinenIle
"Ei pidä syyttää peiliä jos nenä on vino." - Nikolai Gogol

Mukamas viisas. Mukamas keppimiäs.
Kuvake
Puni
etupotkija
Viestit: 3613
Lauteille: Kesäkuu 2010
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taekwondo Ilshin
Sivulajit: -
ITF Taekwon-Do
(Ch'ang Hon)
WT Taekwondo
(Kukkiwon, SimUu)
Takalajit: -
Urheilu
Kilpailu
Tykännyt: 47 kertaa
Tykätty: 8 kertaa

Laihduttaminen

Viesti Puni »

AnaS kirjoitti: tammi 18, 2021, 14.42 Minkä muuten asetit tavoitteeksi ja mitä metodeja käytit?
Puoli kiloa viikossa kunnes olen tyytyväinen. Alimmillaan olin 2015 EM-puntarissa 2015 (70.8kg), siinä hujakoilla ois varmaan ok.

Vähän rajallisesti keinoja, koska muut vaivat, mutta periaatteellisesti peekoota kunnes voi tehdä kevyttä voimailua. Isoin vaiva varmasti pitää maltti mukana.

Sulamon nettisovelluksella natsittelen kilokaloreita, sääsin nollaliikunnalle ja koitan pitää sen alle syönnit, liikunnat sitten päälle mitä pystyy.

Kokonaisuudessaan siis ehkä enemmän säätö ravinnossa.
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan Puni viestistä:
AnaS
Kamppailutaiteiden maaritelmä: Energian tuottaminen ja ohjaaminen kohti päämäärää, jossa vallitsee täydellinen harmonia ja väkivallattomuus.
Risto Hentunen

(Puni) Olet kamppailu-urheiliijan irvikuva ja kamppailuyhteisön häpeäpilkku mielipiteittesi kanssa.
-JM
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit: 10928
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 15 kertaa
Tykätty: 20 kertaa

Laihduttaminen

Viesti flammee »

Aamiainen on ehkäpä sittenkin päivän tärkein ateria, tai ainakin se syöminen pitäisi lopettaa hyvissä ajoin, mikä on myös helpompaa jos on syönyt jo aamusta enempi..

https://www.cambridge.org/core/journals/british-journal-of-nutrition/article/abs/effects-of-consuming-later-evening-meal-versus-earlier-evening-meal-on-weight-loss-during-a-weight-loss-diet-a-randomized-clinical-trial/B8967889CBD49D9AF2170F92457F8CD7 kirjoitti:Previous evidence confirms a relationship between the timing of food intake and weight loss. We aimed to evaluate the effect of late v. early evening meal (EEM) consumption on weight loss and cardiometabolic risk factors in women during a weight loss programme. Eighty-two healthy women (BMI 27−35 kg/m2; age 18−45 years) were randomly assigned to two groups: EEM group (eating at 19.00−19.30 hours) or late evening meal (LEM) group (eating at 22.30−23.00 hours), for 12 weeks. Compared with the LEM group, the EEM group had a greater mean reduction in weight (EEM: −6·74 (sd 1·92) kg; LEM: −4·81 (sd 2·22) kg; P < 0·001), BMI (EEM: −2·60 (sd 0·71) kg/m2; LEM: −1·87 (sd 0·85) kg/m2; P < 0·001), waist circumference (EEM: −8 (sd 3·25) cm; LEM: −6 (sd 3·05) cm, P = 0·007), total cholesterol (EEM: −0·51 (sd 0·19) mmol/l, LEM: −0·43 (sd 0·19) mmol/l, P = 0·038), TAG (EEM: −0·28 (sd 0·10) mmol/l, LEM: −0·19 (sd 0·10) mmol/l, P < 0·001) and homoeostasis model assessment of insulin resistance (EEM: −0·83 (sd 0·37); LEM: −0·55 (sd 0·28), P < 0·001) after 12 weeks. In conclusion, eating an earlier evening meal resulted in favourable changes in weight loss and plasma cardiometabolic risk markers during a weight loss programme.
Ja toinenkin..
https://www.cell.com/current-biology/fulltext/S0960-9822(20)31669-9 kirjoitti: Highlights
•An early (0800 h–1900 h) versus delayed (1200 h–2300 h) eating schedule reduces weight
•Eating early versus later improves insulin resistance and insulin and glucose levels
•Eating early versus later improves fat oxidation, cholesterol, and trunk-to-leg fat ratio
•An early eating schedule benefits weight and cardiometabolic health
Ilmeisesti kyse on siitä että aamulla kroppa ei varastoi safkaa, kun illalla kroppa on sitten enemmän energian varastointimoodissa.
https://bmcmedgenomics.biomedcentral.com/articles/10.1186/1755-8794-2-7 kirjoitti: Circadian (diurnal) rhythm is an integral part of the physiology of the body; specifically, sleep, feeding behavior and metabolism are tightly linked to the light-dark cycle dictated by earth's rotation.
...
The present study examines the effect of diurnal rhythm on gene expression in the subcutaneous adipose tissue of overweight to mildly obese, healthy individuals. In this well-controlled clinical study, adipose biopsies were taken in the morning, afternoon and evening from individuals in three study arms: treatment with the weight loss drug sibutramine/fasted, placebo/fed and placebo/fasted.
...
The results indicated that diurnal rhythm was the most significant driver of gene expression variation in the human adipose tissue, with at least 25% of the genes having had significant changes in their expression levels during the course of the day. ... The genes essential for energy metabolism and tissue physiology were part of the diurnal signature. We hypothesize that the diurnal transition of the expression of energy metabolism genes reflects the shift in the adipose tissue from an energy-expending state in the morning to an energy-storing state in the evening.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 90768
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yinjooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 440 kertaa
Tykätty: 157 kertaa

Laihduttaminen

Viesti Mika »

Jep, tuota lukuisat asiantuntijat ovat sanoneet jo iät ja ajat. Esimerkiksi melko taannoin näin Patrik Borgin jonkin haastattelun, jossa hän sanoi, että kaikkia hänen pakeilleen hakeutuvia yhdistää yksi tekijä: huono ateriarytmi. Patrik siinä lisäsi, että hyvä aamiainen on tärkeä, koska silloin nälkä ei hyppää muutaman tunnin päästä silmille koston kera, jolloin maistuvat munkit ja sellaiset ja jolloin annoskoot voivat olla selvästi normaalia isommat.

Se ehkä tärkein ohje siinä on, että huono tai väliin jätetty aamiainen kasvaa korkoa koko päivän.

Toki ihminen pystyy aivoillaan ohittamaan tällaisia kehon signaaleja, mutta ilmiselvästi läheskään kaikki eivät onnistu siinä. Ehkä se monipuolinen ja ravitseva aamiainen olisi kuitenkin hyvä lähtökohta. 🍳
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit: 10928
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 15 kertaa
Tykätty: 20 kertaa

Laihduttaminen

Viesti flammee »

Eihän tossa pointtina ollut se että aamiaisen väliin jättäminen aiheuttaisi epäterveellisempää/isompaa syömistä, vaan se että kun syö päivän aikana tismalleen samat kalorit, niin aiemmin syötynä ne eivät varastoidu eivätkä vedä muita terveyteen liittyviä muuttujia huonompaan suuntaan. Eli jos vaikka vetää pekonit ja munat aamuysiltä ja syö viimeisen aterian klo 18, niin se on parempi kuin jos syö ekan aterian klo 12 ja vetää ne pekonit ja munat iltaysiltä. Tällasta settiä ei nähdäkseni ole asiantuntijat aiemmin esittäneet.
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit: 18548
Lauteille: Helmikuu 2005
Tykännyt: 84 kertaa
Tykätty: 163 kertaa

Laihduttaminen

Viesti Jussi Häkkinen »

Sinällään tuossakin on se juttu, että kalorit ovat kaloreita. Huono ateriarytmi luo kiusauksia helpommin, mutta samalla kokonaiskalorimäärällä ei liho sen kummemmin, mikäli se ei mene ylläpitokalorien yli.

Sitten kun aletaan virittää ruokaa aktiivisen ajan mukaan - kuten tuossa aamiaista (hieman turhaan) korostavassa setissä tehdään - saadaan aikaan hivenen marginaalisia mutta todennettavissa olevia hyötyjä (lepäävän kehon metaboliikka on hitaampi, siitäkään ei mihinkään pääse).

Jos aamiainen ei maistu, sen syömisellä ei saavuteta mitään merkittävää etua kokonaiskalorimäärän pysyessä samana. Myöhään syödyt kalorit saattavat varastoitua marginaalisesti helpommin lepometaboliikan takia. Mutta kokonaiskalorimäärä on kuitenkin se kriittinen tekijä laihduttamisessa - 7700 kilokaloria on kilo rasvaa.

Rytmistä sikäli mielenkiintoisesti, että oma ruokapäiväni alkaa yleensä n. 11-12 aikaan ja päättyy 20-21 aikoihin - ja jälkimmäinen on selkeästi aktiivisuusaikanani, usein ennen iltatreeniä. Kyse on myös siis vuorokausirytmistä. Olen havainnut kolmen ateran syömisen itselleni paremmaksi kuin tiheämmän rytmin etenkin painonhallinnan kannalta.

Nyt käynnissä veto 87 kilosta 80 kiloon, veikkaan viimeisten 2-3 kilon olevan melkoista tikustelua. No, nautitaan sitä ennen. Rytminä 750 graman viikkopudotus alussa, loppupäästä menee 250-500 grammaan.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 17810
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 103 kertaa
Tykätty: 288 kertaa

Laihduttaminen

Viesti Andy »

Kalori on kalori. Vastikään kuuntelin podcastia, jossa suomalainen fitnessvalmentaja kertoi 18-vuotiaana laihduttaneensa "luokan paksusta pojasta" laihaksi syömällä pakastepizzoja ja juoksemalla. Hän oli siis myös lihonut tällä pakastepizza-ruokavaliolla, mutta alkoi vain syödä vähemmän ja kulutti enemmän liikkumalla. Nuoren aineenvaihdunta ja hormonitoiminta tietysti tekee tästä astetta helpompaa.

Kaveri totesi, ettei tässä mitään järkeä ollut mutta se toimi silti. Eihän energiaa tyhjästäkään tule, joten se otettiin läskistä. Laihduttaahan voi vaikka syömällä pelkkää pöytäsokeria (puutostauteja tietenkin tulisi ajan mittaan) ja vakiokaloristen ruokavalioiden erot ovat käytännössä siinä, että toisilla ruokavalioilla olo on paljon mukavampi kuin toisilla. Kaikki muu on sitten lillukanvarsia.
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan Andy viestistä:
Jussi Häkkinen
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit: 10928
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 15 kertaa
Tykätty: 20 kertaa

Laihduttaminen

Viesti flammee »

Tossa kyllä lukee että painoa putosi ~35% enemmän erilaisella syömisen ajoituksella plus terveysmuuttujat (glukoositasot, insuliinintasot, insuliiniresistenssi, kolesteroli, rasvanpoltto) menivät parempaan suuntaan, kyllä se mun mielestä on varsin merkittävää. Mä en oikein hahmota että millä perusteella se ei olisi merkittävää...

Painon pudottaminen on tunnetusti joillekin todella vaikeata ja näkisin että tällaiset helpot* jutut kannattaa kyllä käyttää. Ruokailurytmihän on aikalailla elämäntapa, eli jos 12 viikossa erilaisilla syömisen aikaikkunalla on merkittäviä eroja, niin minkälaiset ne erot ovat vaikkapa kymmenessä vuodessa? Tai jos syö iltapainotteisesti, niin kuinka paljon terveellisempi ruokavalion pitää olla että päästään samalle tasolle aamupainotteisen syömisen kanssa.

*Itelleni on ollut kyllä todella vaikeata päästä pois iltapainotteisesta syömisestä, mutta olettaisin että kaikille se ei ole yhtä vaikeata ja pelkästään tieto siitä että kun syö saman verran kuin aiemmin, mutta aamupainotteisemmin, niin paino putoaa, jos se on aikasemmin pysynyt stabiilina, voi hyvinkin olla riittävä tekijä homman toteuttamiseen.
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit: 18548
Lauteille: Helmikuu 2005
Tykännyt: 84 kertaa
Tykätty: 163 kertaa

Laihduttaminen

Viesti Jussi Häkkinen »

Ensimmäisessä tutkimuksessa on huomioitava, että tutkittavana ovat ylipainoiset (BMI 27-35) naiset. Lisäksi laihdutusmetodiikkaa ei ole määritetty - tuolla BMI:llä voisi aika hyvällä syyllä olettaa, että kyseessä eivät ole treenaavat tai esim. vastusharjoittelevat ihmiset.

Joka tapauksessa, tehosi dieetti nopeasti tai ei, merkittävintä on syödä kulutustaan vähemmän. Se on siis se ensimmäinen juttu jonka jälkeen voi ehkä alkaa säätää rytmiään - mieluiten sellaiseksi, että kalorivajeen saa pidettyä pitkäjänteisesti.

Oikeastaan laihdutuksessa on seuraava tärkeysjärjestys.

1: Kokonaiskalorimäärä
2: Makroravintoaineet (keho saa tarpeeksi toimiakseen hyvin)
3: Kuitupitoisten vihannesten määrä (painoa on helpompi hallita, kun ei ole nälkä)
4: Riittävä uni (v:tuttaa vähemmän ja on vähemmän altis erilaisille houkutuksille, lisäksi kroppa toimii kuten pitääkin). Tämä voisi mahdollisesti olla sijalla 2.

Näiden jälkeen sitten tulee muu.

Omalla kohdallani kohtalaisen armelias kroppa on kyllä kiva vehjes. Ateriarytmistä riippumatta 1100kcal päivävaje pudottaa kilon, 550kcal päivävaje puoli kiloa viikossa. Nyt siis päällä n. 775kcal päivävaje. Kaikki syöty menee appiin.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Kuvake
Kyynikko
kylkeenpotkija
Viestit: 3427
Lauteille: Marraskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Takalajit: MMA, shootfighting, eurooppalainen jujutsu, Latosa escrima, Pekiti tirsia kali, judo, voimankäyttö.
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 30 kertaa

Laihduttaminen

Viesti Kyynikko »

Nyt on elokuusta 2020 tippunut 17kg. Tänäänkin oon syöny kunnolla pannukakkua vaniljakastikkeella ja hillolla ja juonut lonkeroa. Perjantaina söin normisti mutta otin keskivahvat tumut lonkulla ja punaviinilllä ja vedin levyn suklaata.

Tosiaan se on se kalorimäärä viikossa joka ratkaisee, ei juurikaan muu. Itse otan ennen nukkumaanmenoa yleensä kaseiinia ja en syö aamuisin muuta kuin heraproteiinijuoman ja vitamiinikapselin ja kalaöljykapselit.

Silti on mun mielestä aika hyvin recomposition mennyt, ku tosiaan lihaskasvunkin on huomannu muutkin kuin omat ei-objektiiviset silmät :D
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan Kyynikko viestistä:
Jussi Häkkinen
"Ei pidä syyttää peiliä jos nenä on vino." - Nikolai Gogol

Mukamas viisas. Mukamas keppimiäs.
Kuvake
Njor
polveenpotkija
Viestit: 150
Lauteille: Lokakuu 2012
Etulaji: karate
Sivulajit: nintendo
Tykännyt: 0
Tykätty: 5 kertaa

Laihduttaminen

Viesti Njor »

Njor kirjoitti: huhti 16, 2020, 15.03 Kirjoitan nyt tähän ketjuun lähinnä itseni motivoimiseksi.
--

Viime vuodet olen tehnyt paljon töitä, tai oikeastaan aivan helvetisti töitä. Työpaikkaruokalassa olen syönyt kuten opiskeluaikoina, eli kaikkeaniinpaljoinkuinmahtuu, ihan vain varmuuden vuoksi ja kun tästä nyt on kerran maksettukin. Liian usein kotimatkalla mukaan on tarttunut pakastepitsa tai vastaavaa etäisesti ruokaa muistuttavaa. Viikonloppuisin olen hukuttanut ahdistukseni kaljaan. Liikkuminen on jäänyt todella vähään. Nyt kaikki tämä alkaa näkyä kropassa liikaa. Nyt on aika tehdä muutos. En halua elää näin.

Painoindeksi näyttää nyt 28.4 mikä ei välttämättä kuulosta paljolta.
Njor kirjoitti: heinä 17, 2020, 04.08 3kk ja 25.3 :)

Paino on siis pudonnut hieman yli 10kg.

Nyt en enää kirjaa ylös syömisiäni, mutta pyrin syömään pääasiassa järkevästi ja käyn vaa´alla joka aamu. Tästä voisi syksyn mittaan lähteä vielä 1-2kg ja toisaalta aion lisätä liikuntaa aiemmasta jolloin lihasta voisi tulla edes hieman lisää.

Koko projekti on ollut yllättävän helppoa, vaikkakin kesä taitaa olla ylipäätään kaikkein haasteellisinta aikaa tällaseen projektiin..
Koska tällaisilla projekteilla on tapana pidemmällä aikavälillä kariutua, kerron teille nyt että on kulunut tasan vuosi tuosta ensimmäisestä viestistäni ja painoindeksini on nyt 25.4 eli laskua on -3 yksikköä. Kiloissa mitattuna paino on pyöreästi -11% lähtötilanteesta :-8

Syksyllä oli todella hyvä tekeminen päällä kun treenaaminen maistui. Korona sulki sisäliikuntapaikat ja vuodenvaihde oli sen vuoksi ankeaa. Onneksi nyt kevään myötä keksii liikuntaa ulkonakin. Odotan kuitenkin suuresti että koronatilanne helpottuisi ja pääsisi taas normaalisti harrastamaan :)

Ei tämä sen kummempaa ole ollut. Vaatii vaan asennemuutosta ja sitä että innostuu edes jollain tasolla liikkumaan. Rohkaisen kaikkia muitakin samassa tilanteessa olevia ryhdistäytymää :D
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan Njor viestistä:
MikaJussi Häkkinen
Fight well - and if you´ll fall - surely Odin will take you to Valhalla.
Kuvake
Kyynikko
kylkeenpotkija
Viestit: 3427
Lauteille: Marraskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Takalajit: MMA, shootfighting, eurooppalainen jujutsu, Latosa escrima, Pekiti tirsia kali, judo, voimankäyttö.
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 30 kertaa

Laihduttaminen

Viesti Kyynikko »

Näin se menee.

Itse on todettava ett nyt on paino jymähtäny vajaaksi kuukaudeksi paikoilleen, kuntosalin sulkeutuminen ja ehkä liika lipsuminen on aiheuttanut hidastumista.

Ei voi muuta kun vähentää niitä vkl tasauslonkeroita.

Pahimman gradupaineen aikaan tämä ei ole helppo ratkaisu mutta tämä on nyt kärsittävä.

Tai tietenkin on mahdollista että nyt muutaman viikon melkein totaalilevossa harjoittelusta lihakset ovat kasvaneet niin että kokonaismuutokset painossa on +-0 😇😇😇😂
"Ei pidä syyttää peiliä jos nenä on vino." - Nikolai Gogol

Mukamas viisas. Mukamas keppimiäs.
halmehe
munillepotkija
Viestit: 637
Lauteille: Elokuu 2009
Tykännyt: 15 kertaa
Tykätty: 5 kertaa

Laihduttaminen

Viesti halmehe »

Itsellä toi 16/8 on ollut toimiva. Yleensä 9-17 aikaikkunassa.
...ei siinä auta hillo, jos on polttanut jo letut... (Raappana)
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit: 18548
Lauteille: Helmikuu 2005
Tykännyt: 84 kertaa
Tykätty: 163 kertaa

Laihduttaminen

Viesti Jussi Häkkinen »

Kyynikko kirjoitti: huhti 16, 2021, 10.37 Näin se menee.

Itse on todettava ett nyt on paino jymähtäny vajaaksi kuukaudeksi paikoilleen, kuntosalin sulkeutuminen ja ehkä liika lipsuminen on aiheuttanut hidastumista.

Ei voi muuta kun vähentää niitä vkl tasauslonkeroita.

Pahimman gradupaineen aikaan tämä ei ole helppo ratkaisu mutta tämä on nyt kärsittävä.

Tai tietenkin on mahdollista että nyt muutaman viikon melkein totaalilevossa harjoittelusta lihakset ovat kasvaneet niin että kokonaismuutokset painossa on +-0 😇😇😇😂
Ajattele siten, ettei ainakaan ole paino noussut ja että välillä on hyväkin syödä hetken ajan ihan ylläpitokaloreihin.

Siitä on hyvä jatkaa.

Omalla kohdalla tuli salien sulkemisen jälkeen v_tutus ja tapahtui aika sama toviksi. Nyt on sitten vajaassa kuukaudessa ropsahtanut taas sillä tahdilla vek, että taas ollaan tavoitevauhdissa. Vielä kun pääsisi treenaamaan kunnolla, kehonpainotreeni kotona ei nappaa pätkääkään.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."

Seuraajat

AnaS
Kuvake
Dojon Jäykin
Kuvake
HannuL
Kuvake
Jussi Häkkinen
Kuvake
Kyynikko
Laari
MikkeM
Kuvake
Njor
Oar
Kuvake
Point
Kuvake
sivarinlötkö