Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti.
✋:. Meistä on hienoa, kun selailet Potkun, Pohjoismaiden suurimman kamppailulajiyhteisön keskusteluja. Toivottavasti löydät mielenkiintoisia keskusteluja ja otat reippaasti osaa niihin. Samassa voisit sallia Ad Block -ohjelmasi näyttää mainoksia Potkun sivuilla, jotta voimme jatkossakin ylläpitää näitä keskusteluja. Voit myös liittyä etupotkijaksi, jolloin yksi etusi on mainokseton Potku. Kiitos kun ymmärrät. 🙇♂️
Kehäkettu kirjoitti:
Diabeteksesta, no on se kumma kun pointti ei vieläkään tullut selväksi. Syömällä 60% energiasta hiilihydraatteja, aiheutetaan hyvin todennäköisesti 2 tyypin diabetes jossain vaiheessa elämää.
Valitan, ei tämä tullut vieläkään selväksi.
Ketkä syövät 60 % hiilihydraatteja?
Mihin tuo todennäköisyys perustuu?
Katso muuten edellinen viestini.
No eikö sitä suositella?Enkä usko että se urheiljoiden ruokavaliosta tai suomalaisen(siis suositusten mukaisesti syövän) ihmisen lautasmallista paljon eroa.
Kehäkettu kirjoitti:
Kuva 2. Energiansaanti on lisääntynyt ja kulutus vähentynyt. Tämä koskee lähinnä "rasvateoriaa", eikä osoita muita väitteitä vähähiilihydraattisen ravinnon puolesta. Lienee kuitenkin uskottavampi kuin linkittämäsi tekstinpätkä.
Uskottavampi? Yritätkö pilailla vai miksi kirjoitat sekavia? Tuo minun lähteeni on se virallisista virallisin. Sitä paitsi tuon sinun käsittäkseni yksityistä yritystä edustavan lähteesi omat lähteet ovat vanhempia kuin tuo Valtion ravitsemusneuvottelukunnan teksti.
Odotan edelleen vastausta noihin kahteen kysymykseeni. Haluan nähdä mistä kaivat näitä tietoja.
Hieman ihmettelen ajatuksiasi. Aloitit tunti sitten näin:
Kehäkettu kirjoitti:
Näissä ruokavalioväittelyissä muodostuu monesti ongelmaksi se että kun kaksi amatööri "ravintoexperttiä" alkaa väittelemään keskenään ja vaaditaan todisteita sekä tutkimuksia väitteiden tueksi, ei kukaan oikein osaa tulkita tutkimustuloksia ja tutkimuksia oikein. Tutkimuksia on usein samasta asiasta sekä puolesta että vastaan, osa ei täytä edes uskottavan tutkimuksen määritelmiä tai sitten ne on irroitettu asiayhteydestään.
Pirun hyvin sanottu.
En ole itse lääkäri tai ravitsemusasiantuntija---
Tältä kertaa tähän, mutta eiköhän tämä jatku vaikka loputtomiin jos jatkaa...vastaukseni ovat sitten vain lukemani ja omien kokemuksieni perusteella kirjoitettuja. Kuten jo sanoin, en ole ammattilainen enkä jaksa/osaa/viitsi purkaa kokonaisia tutkimuksia auki.
Noin. Teit siis selväksi mistä tulet. Hyvä, tällainen selkiyttää keskustelua selvästi.
Mutta sitten lähdet väittämään ihan kummallisia juttuja, joille sinulla ei ilmeisestikään ole mitään lähteitä.
Kehäkettu kirjoitti:
No eikö sitä suositella?Enkä usko että se urheiljoiden ruokavaliosta tai suomalaisen(siis suositusten mukaisesti syövän) ihmisen lautasmallista paljon eroa.
Just.
Vaikka vastuullani onkin vastailla täällä tietojeni mukaan, niin kyllä tämä alkaa mennä jo trollaamisen puolelle.
Kehäkettu kirjoitti:
Kuva 2. Energiansaanti on lisääntynyt ja kulutus vähentynyt. Tämä koskee lähinnä "rasvateoriaa", eikä osoita muita väitteitä vähähiilihydraattisen ravinnon puolesta. Lienee kuitenkin uskottavampi kuin linkittämäsi tekstinpätkä.
Uskottavampi? Yritätkö pilailla vai miksi kirjoitat sekavia? Tuo minun lähteeni on se virallisista virallisin. Sitä paitsi tuon sinun käsittäkseni yksityistä yritystä edustavan lähteesi omat lähteet ovat vanhempia kuin tuo Valtion ravitsemusneuvottelukunnan teksti.
Odotan edelleen vastausta noihin kahteen kysymykseeni. Haluan nähdä mistä kaivat näitä tietoja.
Take it easy...heitteleekö sokeritasapaino? Enkö jo aikaisemmin kertonut että kommentoin vaan tämän hetkisen pääkopassani olevan tiedon( tai sitten "tiedon" pohjalta). En aio etsiä kaikkia tutkimuksia, enkä välttämättä edes muista missä olen niihin törmännyt. So not.
Miksi haluat nähdä mistä kaivan tietoja?Internetistä kaivan sekä kirjoista joita et kuitenkaan halua lukea.
Mä tykkään syödä noin, voin hyvin, treeni kulkee ja on hyvä fiilis. Muut saa tehdä niinkuin haluaa. Mun teoria oli 2 tyypin diabeteksesta se että liiat hiilarit aiheuttavat sen ja lisäksi se että eläinrasvat ja maitorasvat eivät ole haitallisia. Näistä kahdestako nyt väännetään?
Elintarvikkeiden kulutus vuosina 1950–2002 (lähde: Maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskus, ravintotaseet).
Siis onko tää joku yksityinen firma?En usko että ravitsemuskäyttäytyminen on muuttunut ratkaisevasti vuodesta 2002 ja tossa oli hyvin esitetty ravintorasvojen käyttömäärät. Kokonaisenergiamäärät ovat kasvaneet joten rasvan osuus ravinnosta on aikaisemmin ollut huomattavasti suurempi kuin käppyrä antaa ymmärtää.
Vai Trolli...vaikka oonkin vähän pseudotieteellinen niin en ole ainakaan tahallani trolli!
Musta on todella mukava kuulla vastaväitteitä, niistä oppii itsekin paljon ja voin kyseenalaistaa myös omia näkemyksiäni.
Intiassa on kuulemma 2 tyypin diabetes lähtenyt merkittävään kasvuun,sen jälkeen kun gheen(kirkastettu voi)käyttö on laskenut ja tilalle tullut margariini(lähde A.Heikkilä).
Jenkeissä tehtiin aikoinaan tutkimuksia 1. Kanamunat nostavat kolesterolia,teettäjä yhdysvaltain terveysvirasto/tai mikä se virallinen nimi sitten on.
2.Kanamunat eivät nosta kolesterolia,teettäjä yhdysvaltain kanamunatuottajat.
Tuntuu,että on vaikea saada ketään mukaan sponsoriksi vähähiilihydraattisen tutkimukseen.
Monet firmat ovat panostaneet ns terveys elintarvikkeisiin,eli ei ole mielenkiintoa alkaa tuottamaan täysin uusia tuotteita.
Oli tutkimus tuloksia tai ei henk.koht uskon nykypäivän ylipainon suurimmaksi osaksi johtuvan hiilihydraateista,niitä saadaan liikaa,oli kyseessä sitten karkit,pullat,leivät jne.
Pelkällä liikunnan vähyydellä,työn keveydellä,liialla rasvalla ei voida asiaa kokonaisvaltaisesti selittää.
Syödään liikaa,monet mm oma ylipaino tuli hiilareilla,söin ns normaalisti(eli vähän rasvaa) tulin hetkeksi kylläiseksi ja sen jälkeen kun verensokeri laski taas tuli nälkä jne.
Oma elämänmuutos tapahtui/tapahtuu karppaamalla,verebsokerit ei heittele eikä ole tarvetta syödä koko aikaa,en ole kokonaan jättänyt hiilareita,tarkkailen niiden määrää ja laatua.
Toivoisi,että vhh-ruokavaliota tutkittaisiin kunnolla,isolla ryhmällä ja pitkäkestoisesti.
MikkeM kirjoitti:
Intiassa on kuulemma 2 tyypin diabetes lähtenyt merkittävään kasvuun,sen jälkeen kun gheen(kirkastettu voi)käyttö on laskenut ja tilalle tullut margariini(lähde A.Heikkilä).
Heikkilää on useasti täällä käsitelty, mutta sanotaan vielä: epäluotettava lähde.
MikkeM kirjoitti:
Sanotaan näin,pidän A Heikkilän sanomisia samanarvoisina kuin kenen tahansa lääkärin,valitettavasti lääkäritkään eivät osaa/halua kyseenalaistaa.
OK. Jos kuitenkin vielä puhumme ravitsemusasioista, ne eivät ole lääkäreiden erikoisalaa, jos eivät sitten ole erikoistuneet siihen aihepiiriin.
Vielä kymmenen vuotta sitten akupunktiota pidettiin huuhaana,nykyään se alkaa olemaan jo hyväksytty hoitomuoto.
Tieteessä ei pidetä mitään huuhaana. Joko jostakin on riittävää tieteellistä (luotettavaa, toistettavaa jne.) näyttöä tai sitä ei ole - tiettynä hetkenä. Siksi erilaisia asioita tutkitaan, että niistä saadaan lisää tietoa. Kyseessä on ikiliikkuja.
Tuossa on uusin Harvardin ruokapyramidi joka on jo huomattavan lähellä karppiruokavaliota. Ehkä juuri se "hyväkarppi".(Zonehan luokitellaan suomessa karppiruokavalioksi). Luulisin että tuo on laadittu uusimman ravitsemustieteen mukaan ja tulee Suomeenkin muutaman vuoden päästä hieman jälkijunassa.
Pitkäaikaisten tutkimusten jälkeen nytkähdetään ehkä vielä vähän enemmän sinne suuntaan mistä itsekin puhuin. Kuten jo taisin mainitakin aikaisemmin, ympäristön(paitsi henkilön kanssaeläjien ) ja ilmaston kannalta on kuitenkin parempi että suurin osa syö leipää, pastaa ja pottua suurelta osin. Lihantuotannon hiilidioksidipäästöt ovat kaiketi aika suuria.
Kun tässä ketjussa on jo aiemmin keskusteltu pitkäänkin terveellisesta ruokavaliosta, niin tämän Harvardin ruokapyramidin sisältö ei ole mitenkään yllättävä tai ristiriidassa mm. omien viestieni kanssa:
Rasvan laatu; kasvikset, marjat, hedelmät; täysjyväviljatuotteet; vähärasvaiset lihat; vähärasvaiset maitotuotteet; kala rasvaisena. Siinäpä ne.
Ainoa mistä olisin eri mieltä tuon Harvardin pyramidin kanssa on monivitamiinipillerin napsiminen.