Ei olekaan, eikä rasvalla yleensäkään sinänsä - lihominen ja laihtuminen on lopulta numeropeliä. Sinällään rasva (maidon tai muunkaan) ei lihota kalorejaan enempää.flammee kirjoitti: ↑huhti 18, 2020, 09.17 Fitzgerald perusteli tuota maidon rasvapitoisuutta jollain ruotsalaisella tutkimuksella, jossa oli todettu ettei maidon rasvapitoisuudella ole yhteyttä ylipainoon tjsp. Asia tuntuu toki kummalliselta itsestänikin, mutta en sinänsä ole kiinnostunut asian selvittämisestä, pyrkimykseni oli lähinnä esittää metodi tiivistetysti, omine erikoisuuksineen.
Kalorien osalta tällä ei ole hirveästi väliä eikä tumman riisin kuitupitoisuus ole merkittävässä määrin vaaleaa parempi.Omakohtaisesti näin hieman ongelmallisena sen että valkoinen riisi on refined grain, tumma kun ei oikein mene alas. Mutta jos söisi tummaa riisiä, niin toki sitä melko varmasti söisi paljon vähemmän.
Omassa ruokavaliossani lasken ensin 200g proteiinia ja sen kalorit. Jäljelle jäävistä kaloreista puolet tulee rasvasta, puolet hiilihydraateista ja alle kolmannes hiilihydraateista saa olla lyhytketjuisia (yleensä ei lähellekään). Kuituja yli 25g aina.
Kalorivaje tai -ylijäämä määrittyy tavoitteen mukaan, peruskalorit lasketaan painon mukaan.
Tietenkin tuo on aika koruton systeemi, jossa kaikki merkitään ja lasketaan. Silti, tuohon on tullut rutiini, joten sitä on suhteellisen helppo noudattaa myös näppituntumalta. Kun muutan vajetta tai ylijäämää, lasken taas kaiken.