Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Jasse

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 628
Viestit: 2872
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 106 kertaa

Jasse

#616

Viesti Jasse » maalis 12, 2011, 15.37

Hyvä että jotain kiinnostaa :) Jos huomaan fiiliksissä jotain erikoista niin kirjotteen tänne. Ylättävän kivuttomasti täädirtti on pyörinyt. Pari ekaa päivää oli "pannu jumissa" ja nälkä mutta sen olo on ollut suht normaali. Pissallakaan ei tarvitse juosta enää tunnin välein niinkun alussa. Kaupassa on vaikea olla kun ei saa ostaa herkkuja... :(

Eilen ilalla söin 200g kalkkunaleikettä, purkin tonnikalaa ja 200g raejuustoa.

Latailin ja lueskelin eilen yöllä judoforumilta noita vanhoja jujitsu ja WW2combatives oppaita. Todella mielenkiintoista kamaa. Paljon aivan samoja ratkaisuja kun mitä "Kata-Helio" sisltää... Olen varmaan sen aijemminkin sanonut että mielestäni GJJ/BJJ edustaa sitä jiujitsua jota 1900-luvun alussa länsimaissa opetettiin. Sama "syntytarina", samat IP-tekniikat, ja moninaisten haasteotteluiden käyminen, testaus ja ennenkaikkea markkinointi mielessä. Varmasti Graciet oppilaineen ovat kehittäneet uusia tekniikoita ja taktiikoita (varsinkin 1 vs 1 otteluihin/tappeluihin) ja varmasti myös niitä klassisia IP-tekniikoita on hiottu ja viilattu mahdollisimman tehokkaiksi. Mutta siti. Näkisin että vahvasti samanlaisesta paketista on kyse. Ja hyvä niin!
"Memento Mori - Tiedä kuolevasi, tunne eläväsi"
-Idän Viisas


Kuvake
Elina
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 16300
Lauteille: Joulukuu 2004
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Jasse

#617

Viesti Elina » maalis 12, 2011, 16.02

Tuosta lajianalyysistä vielä, että siihen on hyvä sisällyttää myös pääsääntöisesti kuormittuvat lihakset ihan nimettyinä sekä niiden lihastyötavat. Nämä näin hajatuksina, kun itsekin pohtinut, pitäisikö jossain vaiheessa tankulasta vääntää lajianalyysiä vai ei.

Kuvake
L.K.
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 15
Viestit: 12811
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Kotka
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Jasse

#618

Viesti L.K. » maalis 12, 2011, 17.31

Jasse kirjoitti: Hyvä että jotain kiinnostaa :) Jos huomaan fiiliksissä jotain erikoista niin kirjotteen tänne. Ylättävän kivuttomasti täädirtti on pyörinyt. Pari ekaa päivää oli "pannu jumissa" ja nälkä mutta sen olo on ollut suht normaali. Pissallakaan ei tarvitse juosta enää tunnin välein niinkun alussa. Kaupassa on vaikea olla kun ei saa ostaa herkkuja... :(

Eilen ilalla söin 200g kalkkunaleikettä, purkin tonnikalaa ja 200g raejuustoa.
Joo,kiinnostaa todellakin. Koska itekin olin tossa vähän aikaa suht matalahiilarisella ja yllätyin siitä miten hyvältä se tuntu ja miten vähän oli nälkä, just noiden ekojen päivien jälkeen.
Sit iskikn vatsatauti:)

Sen jälkeen jotenkin jäi monesta safkasta mitä söi sillon "karpatessa" sellanen kestoällötys joten nyt on täytyn pikkuhiljaa "totutella" taas niihin.Jossain kolos ois tarkotus taas palata tohon.
"He´s too much blackbelt for you"- Tuntematon setä ravintelissa.

Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 628
Viestit: 2872
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 106 kertaa

Jasse

#619

Viesti Jasse » maalis 12, 2011, 18.47

Lueskelin lisää noita vanhoja opuksia täältä:Imaisia ja popeita ladata. Suosittelen.
Combato ja Shanhain poliisin opus oli jyvin jiu-jitsumaista. Kill or get killed ja dirtyfightin taas vähemmän.. Get tough, jotain siltä väliltä. Tällaiset nopeat analyysit. Sitten siellä on secret jujitsu vuodelta 1907 joka on käytännössä judoa. Mielenkiitoista oli havaita että jo sillon oli kehitetty psyco-puukkopuolustus amerikaanalla ja jopa Eddie Bravon "kehittämä" twister sidecontrol eli ura-kesagatame. Sinäänsä mikään edellämainitusta ei tullut yllätyksenä.

Nyt tiskit, sitten lenkki, kokkaus, ateriointi ja opiskelua. Illemmalla ehkä tanhuamaan..
"Memento Mori - Tiedä kuolevasi, tunne eläväsi"
-Idän Viisas

villem
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 132
Lauteille: Syyskuu 2007
Paikkakunta: helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Jasse

#620

Viesti villem » maalis 13, 2011, 22.54

Voi tsiisus sentään Jasse! Kuka jatkossa osaa geebeellä imitoida chuck liiteliä jos sä hulluttelet tollaisilla humpuukidieeteillä? Sun ihana, seksikäs alapömppöhän katoaa!

Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 628
Viestit: 2872
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 106 kertaa

Jasse

#621

Viesti Jasse » maalis 14, 2011, 02.17

Haha!

Kato mä voin sit Ville imitoida sua kun on rasvat -1% ja hirmuset hartia!
Kiitos muuten ellu vinkistä :) Toi nyt oli vaan tollanen nopea täytetehtävä mutta sitten kun valmistelen portfolion Miguelin hieronnoista ja treeneistä sekä judosta niin yritän vähän panostaa.

Dietti on tosiaan menny suht kivuttomasti. Nälkä ei oo mutta vanhan herkkupeppuna kyllä pyörii pulla ja munkit mielessä.
Viikonloppun menee tietysti päivät ja unirytmit sekasin... Esim. la-su välisenä "yönä" menin nukkumaan yhdeksältä sunnuntai aamulla ja heräsin sunnuntai iltana klo 19.30... La ja su on tullut syötyä: 700g hauhelihaa, parsaa, 3 purkkia tonnikalaa, 200g kalkkunaa, 6 munaa, 200g raejuustoa, paljon vettä ja muutama lasillinen jotain veden näköistä. ;) Lipsahti.

Kävin eilen pitkästä aikaa lenkillä. n. 45min + vähän lonkan venyttelyä + 1 punnerrus ja 1 leuka testatakseni olkapään kuntoa. Kyllä siitä vielä kalu tulee. Meillä oli pari viikoa sitte huippu juoksuvalmentaja koululla luennoimassa ja teettämässä harjoitteita ja yritin nyt huosta ohjeiden mukaisesti. Astun paljolti kantapäällä ja yritän nyt muuttaa tekniikan päkijäjuoksuun. Nyt on pohkeet kipeänä. Siis gastrocnemius ja soleus.

Päätävoitehan tälle vuodelle olisi päästä ensi vuoden sukeltajakurssile joten sekä juoksu- että untikunto/tekniikka pitäisi nyt täällä hioa kuntoon. Kun palaan Suomeen niin alan harjoitella testilajeja tarkemmin. Pitää vaan toivoa että käsi kuntoutuu tarpeeksi nopeasti. Luulenpa että kamppailutreenit on tältä keväätä ohi. Mutta ajon hyödyntää tilannetta niin että käytän ajan ja energian (juokuan ja uinnin lisäksi) liikkuvuuden lisäämiseen. Varsinkin lonkanseuduta olen notkea kuin rautakanki. Sinänsä hassua koska lantio taas liikkuu kuin rasvattu... ;)

Nyt pehkuihin. Buenas notses!
"Memento Mori - Tiedä kuolevasi, tunne eläväsi"
-Idän Viisas

Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 628
Viestit: 2872
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 106 kertaa

Jasse

#622

Viesti Jasse » maalis 14, 2011, 23.43

En jaksanut mennä kouluun tänään.. Heräilin puoliltapäivin, kävin kaupassa, söin 200g kalkkunaleikettä, 3 munan munakas ja kourallisen suolapähkinöitä. Äsken kävin kavereita moikkaamassa mutta muuten olen istunut tässä sohvalla tietokoneeseen jumittuneena. No luinhan mä tunnun anatomiaa. Ja teroitin m95 sissipuukon! Hoka muuten on todella hyvä retkipuukko. Leikkaa lihaa ja jänteetkin. Kokeiltu on. Omaan käteen :oops: . Kohta vedän purkin raejuustoa.

Huomenna pitäs herää aamulenkille 6.40. ja mennä kouluun. Huomenna saan syödä salaattiakin :) kurkkua, tomaattia ja vihreää salaattia.

Lueskelin taas lisää noita judofoorumin kirjoja. "Scientific unarmed combat" oli hyvin mienkiintoinen. Kirja on painettu 1954 (ehkä hieman aikaisemminkin, ei kutenkaan ennen 1945). Tekniikat oli samaa vanhaa mutta alun historia osuudessa törmäsin sekä uusiin että odottamattomiin lajeihin. Intialainen kirjoittaja väittää taitavansa sekä ju-jujutsun että Srilankalaisen "Cheena adin" (kiinalainen isku, tms.) joka taito tarinan mukaan on kukeutunut kiinasta intiaan budhaaisten pyhiinvaeltajien toimesta. En ole koskaan ennen kuullut tästä. Toisaalta kuten aikalaisissa kirjoissa yleensäkkin niin historiat ja temit ei ole välttämättä ihan niin hanskassa kun nykyisin. Esim. kirjassa mainittiin kempo ja kendo synonyymeinä tarkoittamaan ns. kovaa tyyliä. Judoa ja jujutsua käytettiin myös rinnakkain. Tämähän on hyvin tyypillistä varsinkin kirjoissa ennen maailman sotia, itseasiassa useimmiten käytetään vain tunnetumpaa jiujitsu termiä. Pitäisikö tästä sitten "syyttää" länkkäreitä vai japanilaisia? Kirjassa mainittiin myös sumopaini ja intialainen gushti-paini sekä roku-shaku-bo ja han-bo, pankration ja siiamilainen nyrkkeily (ilmeisesti viittaa thai-nyrkkeiyyn) josta on pieni historiikkikin. Lajit on listattu sivuilla 22-23. Tämä olisin aikaisn engannin kieline teos josta olen lukenut kiinalaisesta lajista tarkemmin sekä kuullut viittauksen thai-nyrkkeilyyn.

Kirjan voi lukea ylmaiseksi tuolta judofoorumin linkistä ylempää tai sitten täältä:

"Memento Mori - Tiedä kuolevasi, tunne eläväsi"
-Idän Viisas

Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 628
Viestit: 2872
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 106 kertaa

Jasse

#623

Viesti Jasse » maalis 15, 2011, 01.27

Helkutti! Helkuttaa kun on niin vähän aikaa ja rahaa.. Noita opuksia kun lukee niin tekisi mieli ostaa kaikki pois. Potkua kun lukee niin tekisi mieli trenat akikkia lajeja :) Kyllä sitä on ennen vanhaa osattu. On nimittäin pikkasen tiukkaa settiä noissa vanhoissa "WW2"-opuksissa. Cold steel, sef defence, unarmed combat. vähän painia ja jujutsua ja enimmäkseen sikaa. Toimii varmasti. Jos on luontoa.

Sitähän ei kukaan tunnu tietävän jotta miten Carlos, Helio ja muut veljet kehittivät Maedalta saatuja oppejaan mutta kyllä ainakin takakuristus/hadakajime/mata-leao/japanise-strangle on monissa opuksissa esitetty ja selitetty niin väärin kun voi.. Niin yksinkertain eja tehokas liike, oikein tehtynä. Ihmisen forkut eivät ole terävät ja RNC ei ole mikään giljotiini, RNC on käärme, kuristja käärme. Väärä tapa on työntää "apukädellä" niskaa eteenpäin. Tämä löystää koko paketin. Oikea tapa on puristaa kyynerpäitä yhteen, vetää lavat taakse, odottaa viisisekunttia ja virvoittaa pökerynyt vastus nostamalla jalat kattoa kohden.
Omaan reiteen on hyvä harjoitella. Sitten kun tuno lähtee varpaista viidessä sekunnissa niin alkaa olla kohillaan ;)

Pointti siis oli se että saattaahan se olla että niissä kulmissa mitä Graciet japanilaiselta oppi oli hiomisen varaa mutta nut akaa olee tekniikat aika kohillan. Tässä yksi RNC-video:

[youtube][/youtube]

Ryron, toinen Gracie-Combativesin keulakuva näyttämässä "sotilas-version".

PS: Tajusin tossa noita opuksi alukiessani että mua on ollu vuosia "Get toughin" ja "Codsteelin" huonosti piirretty ja selitetty hapis tiivistelmä "Military manual of self defence":Ostin aikoinaan Akateemisesta. Hyvää luettavaa kymmenen vuotiaalle pojalle... "Näin irroitat pään kenttälapiolla". :?
"Memento Mori - Tiedä kuolevasi, tunne eläväsi"
-Idän Viisas

Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 628
Viestit: 2872
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 106 kertaa

Jasse

#624

Viesti Jasse » maalis 15, 2011, 20.34

On tämä internetti sitten semmonen.. Tuolta tubestahan löytyy noita "WW2 combatives" videoita vaikka kuinka! Siis vanhaa matskuu. Seuraavassa on tekniikkaa Lieutenant Commander Wesley Brown Jr. nimisen erikoismiehen esittämänä. Kaveri on myös kirjoittanut kirjan "self-defense" (löytyy judo-foorumin sivulta). Ilmeisesti amerikkalainen mutta ikävä kyllä tämä video on saksaksi. Polvea munille ja painiksi. Paljon tulttuja ja hyviä ratkaisuja:

[youtube][/youtube]

KOHDASSA 3.30. SE VÄÄRIN KIRISTETTY RNC JOSTA PUHUIN.

Tänään syönyt: suolapähkinöitä,3 munan munakas, 200g kalkkunaleikettä, 3 munaa, 4 purkkia tonnikalaa ja SALAATTIA (eli jäävuorisalaatti, kurkku, tomaatti.) Kohta ajattelin vetää kanasalaatin.

Heräsin aamua 6.30 ja käytiin parin frendin kaa 30 hölkällä. Kouu 8.30-14.00.
"Memento Mori - Tiedä kuolevasi, tunne eläväsi"
-Idän Viisas

Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 628
Viestit: 2872
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 106 kertaa

Jasse

#625

Viesti Jasse » maalis 16, 2011, 00.51

Soin siis sen puolikkaan kana, vähän salaattia, kurkkua ja tomaatin. j aäsken kävin frendeillä ja siellä oli joku pro-kokki tekemässä valkosipuli perinat ja possunpihvejä pekonissa ja sienimuhennoksessa... En koskenut, perunoihin.

Nyt nukkuu. Huomenna lenkki klo. 6.45.
"Memento Mori - Tiedä kuolevasi, tunne eläväsi"
-Idän Viisas

Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 628
Viestit: 2872
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 106 kertaa

Jasse

#626

Viesti Jasse » maalis 16, 2011, 22.47

aamulla: 30 lenkki, suihku, 3munan munakas + 100g kalkkunaleikettä
Koulussa käsittelimme kipua käsitteenä ja kokeilimme neuloitusta. Iskin akupunktio neulan väärään kohtaan peukkuhangassa... Syytän puutteellista ohjeistusta. Sain itse neulan samaan, väärään paikkaan. :)
11.30: 3 purkkia tonnikalaa
12.45: sain alaraajahieronnan. Oikean jalan penikat (m. tibialis anterior, m. extensor digitorum longus, m. estensor halliqus longus) todella kipiät.
15.00 100g kalkkunaa, 200g raejuustoa, vähän pähkinöitä

Piti ukea anatomiaa mutta olenkin vaan ollut nenä kiinni potkussa koko ilan..

21.00 350g naudanhauhelihaa ja parsaa.

Kohta nukkumaan ja aamulla lenkille.
"Memento Mori - Tiedä kuolevasi, tunne eläväsi"
-Idän Viisas

Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 628
Viestit: 2872
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 106 kertaa

Jasse

#627

Viesti Jasse » maalis 18, 2011, 13.15

TO:

8.45: lenkki 30min, suihku, tonnikala salaatti (4purkkia), pikkasen anatomiaa, ja takas sänkyyn. En jaksanu mennä kouluun.
15.00 Herätys numero kaksi. 350g jauhelihaa ja parsaa.
10.00 olin kavereila ja maistoin kikkuisen jauhelihakastiketta jossa oli porkkanaa, parsaa ja kermaa. Paha minä.
03.00 1 tonnikalapurkki
"Memento Mori - Tiedä kuolevasi, tunne eläväsi"
-Idän Viisas

Mars
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 1048
Lauteille: Helmikuu 2007
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Jasse

#628

Viesti Mars » maalis 18, 2011, 15.08

Jassen päivyriä seuraamalla selviää kuinka paljon purkkitonnikalaa ihminen kestää.

Eikös se ole aika suolaista?
“Fatigue makes cowards of us all.”

Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 628
Viestit: 2872
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 106 kertaa

Jasse

#629

Viesti Jasse » maalis 18, 2011, 16.28

Haha!

En tiiä onko suolasta vai ei. Onhan sitä suolaa vaikka missä, mutta tuskin saan ylionnostusta jos ainoat ruuat mitä saa syödä on kala, liha, kana, raejuusto, parsa, kurkku, tomaatti, saatti. Toisaalta suola ei ole tässä dietissä kielletty ja lämpimissä maissa sitä voikin nauttoia hieman runsaammin. Itseasiassa tungen reiliusti suolaa ja pippuria kaikkiin kokattaviin ruokiin jotta sais vähän makua :)

Maanantaina hiilaripäivä. Jes,jes, jes!!!
"Memento Mori - Tiedä kuolevasi, tunne eläväsi"
-Idän Viisas

Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 628
Viestit: 2872
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 106 kertaa

Jasse

#630

Viesti Jasse » maalis 19, 2011, 00.13

Pe:
11.30. herätys, aamupala 4 munan munakas, rannalle opiskelemaan ja hauhamaan shaissea
15.00 kananrintaa n.350g + parsaa
16.00 takas rannalle
19.30 uimahallille: sekalaista rauhallista uinia 1h + 20min venyttelyt
21.30 kävin moikkaamassa judo-Antoniota keroakseni etten vieläkään pääse treenaamaan.

Oli todella mukava uida pitkästä aikaa. Olkapäät tunui tykkävvän ihan hyvää, välillä alkoi lonksuminen ja muljuminen jolloin otin iisimmin. Jos sitä sais käytyy kolme tai neljä kertaa viikkoon uinti+venyttely, kouluaamusin 30min lenkki ja lauantaisin pidempi lenkki tai coopperi.. Yritetään. Eli huomenna pidempi lenkki. Kylä tää tästä!

PS: päivän mietelause: "jossittelu on per$eestä."
"Memento Mori - Tiedä kuolevasi, tunne eläväsi"
-Idän Viisas


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 kurkkijaa