Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Härkätaistelua

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Härkä
aloituspotkija
aloituspotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 4
Lauteille: Helmikuu 2016
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Härkätaistelua

#1

Viesti Härkä » helmi 2, 2016, 22.46

Katson itseäni silmiin. Peili heijastaa väsyneet silmät jotka räpsähtävät silloin tällöin. Mietin miksi silmäni ovat väsyneet. Onko paine liian kova. Onko siitä nyt noin kaksi vuotta kun elämäni paskimmat yhdeksän tai kaksitoista kuukautta alkoivat. Näen kehän. Pystysparria valmentajan kanssa. Rento täydellinen yläpotku valmentajaa pään sivulle ja valmentajan silmien leimahdus. Eikö tää ollutkaan mukavaa, eikö saakkaan onnistua. Leukaani sattuu. Seuraava viikko keittosafkaa. Tai jotain sinnepäin. En ymmärrä.

Viikon treenitauko vaihtuu toiseen viikkoon, toinen viikko kuukauteen. Kuukausi seuraavaan, seuraavaan, seuraavaan... Elimistöni on aivan puhki. Rappusten kävely hengästyttää pahemmin kuin coopperi. Ehkä karma puuttui peliin kun en osannut itse levätä. Ehkä kehoni huusi lepoa ja alitajuisesti vedin puoleeni totaalista stoppia. Viimeiset puoli vuotta olivat tårta på tårta. tårta på tårta työvuorot joten lepo jäi vähiin. Neitsyt kävi töissään aivan eri tahtiin, joten jos aioin käydä ohjatuissa treeneissä, töissä, viettää aikaa Neitsyen kanssa ja treenata omatoimisesti ei nukkumiselle jäänyt aikaa. Ja safka. Tilillä pyöri euro pari, vuokra huuteli nurkan takana. Jatkuva stressi. Ja safka. Siitähän on järkevä säästää. Uni ja ruoka pois, treeni korvaa kaiken. Kyllä ihminen voi olla tyhmä. Onneks se mulkku valmentaja laitto mut pakkolomalle.

Yhdeksän kuukauden jälkeen jakso alkaa vähän treenata. Kevyttä lenkkiä, leukoja, punneruksia. Mutta jatkuva tunne ettei saa tehoja irti. Kai se siitä kun palauttelee rauhassa. Kolme kuukautta kevyttä treeniä. Pikkuhiljaa kovempaa. Jatkuva tunne ettei saa revittyä viimesiä tehoja vaikka yrittäis. Kyllä se siitä.

Katson itseäni silmiin. Peili heijastaa väsyneet silmät jotka räpsähtävät silloin tällöin. Mietin miksi silmäni ovat väsyneet. Onko paine liian kova. Duunit, ihmissuhteet ja treeni pitäisi taas sovittaa yhteen. Pitäisi syödä ja nukkua hyvin. Nyt ei tarvi rahasta stressata, perustreenimahdollisuudet nurkan takana. Eli asetelma ihan hyvä. Mutta se kalvava tunne. Puntti maistuu puulta. Treeneissä ei saa revittyä tehoja irti. Tuntuu kuin tekisi puolitehoilla jatkuvasti. Onneksi paini maistuu hyvälle. Pystyä en oo moneen vuoteen ottanut kuin muutaman satunnaisen erän mutta tiedän vapaaottelun olevan tosirakkauteni. Silti treenejä jää väliin ja vyötäröllä ylimääräistä. Oikean vapaaottelusalin ovea en ole avannut, ehkä ensi viikolla. Okei, tiedän olevani ihan ookoo peruskunnossa, coopperi 2900 ja 3000 väliin, leukoja päälle kymmenen, rauta nousee ihan ookoosti vaikkei revikkään kaikkea irti. Mutta se ei riitä. Tahdon olla terästä, päästä eroon sisuksiini majoittuneesta pullamössötunteesta. Siksi poistun peilin äärestä, otan koneen ja alan kirjoittamaan. Tahdon olla vastuussa jollekulle. Jollekulle jota en tunne ja joka ei tunne minua. Voiko sellaiselle olla vastuussa. En tiedä mutta uskon niin. Nykyään ei riitä että olen vastuussa itselleni. Sekin asia korjautuu entiselle mallille jahka pullamössö poistuu sisältäni. Lupaan kirjoittaa maailman arvioitavaksi seuraavat kolme kuukautta sisäistä taisteluani. Kolme päivää treeniä, yks lepo. Kolmesta päivästä kaks lajitreeniä ja yks puntti. Kolme päivää, kolme viikkoo, kolme kuukautta. Härkä on palannut.


Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 89266
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 853 kertaa
Tykätty: 289 kertaa
Viesti:

Härkätaistelua

#2

Viesti Mika » helmi 2, 2016, 23.16

Johan oli sisääntulo! :D


:tervetuloa:
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 2866
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 10 kertaa
Tykätty: 91 kertaa

Härkätaistelua

#3

Viesti Jasse » helmi 3, 2016, 00.00

Kovaa kamaa Härkä!
Toi on kyllä tuttu tunne että itseleen vastuussa oleminen ei riitä, eikä tuota tulosta. Itsensä voi pettää, jotain toista ei.
"Memento Mori - Tiedä kuolevasi, tunne eläväsi"
-Idän Viisas

Härkä
aloituspotkija
aloituspotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 4
Lauteille: Helmikuu 2016
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Härkätaistelua

#4

Viesti Härkä » helmi 3, 2016, 21.54

Herään aamulla semiväsyneenä. Syön aamupuuron ja olen valmis työpäivään. Yövyin työpaikallani. Mietin kuka hullu nukkuu työpaikallaan, mutta toisaalta jos siihen mahdollisuus on niin mikä jottei. Asunnolleni kuitenkin tunnin matka ja työpäivät venyvät usein aika pitkiksi, joten tavallaan nipistän itselleni kaksi tuntia lisää vuorokaudessa. Kaksi tuntia enemmän aikaa treenata, levätä ja painaa duunia. Kaksi tuntia pois ajasta Neitsyen kanssa. Hän on asian kanssa sujut ja olemme jokatapauksessa muuttamassa piakkoin lähemmäksi työpaikkaani joten asia ei vaivaa millään tavalla. Huippu kumppani kyllä, sen myönnän.

Kahvitauko. Ostan suklaapatukan. Mietin että tonkin voisi jättää ostamatta mutta ostan kuitenkin. Illalla treenaan, lähtisiköhän joku työkaveri painiin. En kysy sitä työpaikan chätissä koska olo tuntuu väsyneeltä, vetelältä. Jos lupaan chätissä niin on mentävä. Päätän odottaa työpäivän loppuun ennen kuin kysyn. Työpäivä lähenee loppuaan ja laitan chättiin viestin. Aika hiljaista on. Kysyn yhdeltä työkaverilta kasvotusten ja hän suostuu jos mennään suoraan töitten jälkeen. Sopii. Safkaa naamaan ja painimaan. Alku tuntuu pahalta. Tuntuu että happi loppuu nopeeta ja ojentelen käsiä ilmaseks. Pian paini kuitenkin tasaantuu ja alan saamaan hyviä tilanteita. Mahtava tunne joka kerta kun pääsee kontrolloimaan tai onnistuu jossakin. Tuntuu pahalta joka kerta kun joutuu ahtaaseen paikkaan, tekisi mieli taputtaa ihan vaan siksi ettei tuntuisi ikävältä. En taputa. Tilanteet alkavat kääntyilemään puolin ja toisin. Työkaveri ehdottaa vielä kahta erää, sanon kolme. Ihan vaan periaatteesta.

Painin jälkeen hyvä fiilis. Lihaksissa tuntuu että on tehnyt jotain, mieli on positiivisella vireellä. Hetkeksi saunaan istumaan. Mietin että tänään illalla piti tehdä vielä yks työjuttu, mutta sen ehtii huomennakin. Käyn vielä kirjoittamassa tilinteon ja sitten nukkumaan. Avaan koneen ja huomaan että pari kommenttia tullu. Aika siistiä, on kaiken lisäks positiivisia. Nyt on myöhästä perääntyä! Huomenna jos sais painiseuraa ja perjantaina tekis puntin niin olisi ensimmäinen vaihe toteutettu. Pitänee etsiä tai kehittää joku uus saliohjelma siinä toivossa ettei puntti maistuisi niin ykstoikkoselta ja puiselta. Mutta se ei oo tän päivän ongelma...

Härkä
aloituspotkija
aloituspotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 4
Lauteille: Helmikuu 2016
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Härkätaistelua

#5

Viesti Härkä » helmi 4, 2016, 20.58

Kahvitauko. Tekisi mieli ostaa suklaapatukka. Jätän ostamatta. Töissä väsyttää mielettömästi, meinaan väkisin nukahtaa. Hoidan kuitenkin hommat ja päätän siirtää ylimääräiset duunit viikonlopulle. Päätän että lopetan tänään aikaisemmin, käyn painimassa ja lähden Neitsyen luokse.

Kun lopetan duunit koitan saada painiseuraa. Olen jo päivemmällä muutamalta kysellyt, mutta saanut kieltävän vastauksen. Kyselyni ei tuota nytkään tulosta. Ilmeisesti flunssa verottaa muita enemmän kuin minua, mutta en anna sen häiritä. Lähden salille. Puntin aloittaminen tuntuu vaikealta. Ei huvittaisi tehdä yhtään mitään, mutta alan kyykkäämään. Homma maistuu puulta. Yleensä kun on hetken ollut salilla, menee tukkoisuus ohi ja treeni alkaa kulkemaan. Tänään on joku muu päivä kuin yleensä, treeni maistuu puulta koko ajan. Oikeastaan salitreenin kohdalla niin on ollut jo jonkin aikaa. Periaatteessa tykkään punttitreenistä, ainakin ennen tykkäsin, mutta nyt olen alkanut tosissani harkitsemaan kahvakuula- tai crossfit-treenin aloittamista. Ohjatut jumppatunnit ovat aina tuntuneet hölmöiltä, ja crossfit vaikuttaa lisäksi täysin ylihinnoiteltua. Ohjatut kahvakuulatreenit alkavat kuitenkin tuntumaan enenevässä määrin kokeilemisen arvoiselta jutulta. Etäisyys vain tökkii.

Miksi matkustamisesta on tullut niin ylitsepääsemätöntä? Olenko töitten jälkeen aina niin puhki etten yli sataa metriä kauemmas jaksa lähteä? Ehkä kyse on enemmänkin tunteesta ettei aika riitä. Puoltuntia suuntaansa on vielä siedettävä, pidempiä matkoja katsellessa alkaa vastareaktio nousemaan pintaan. Enkö koe sen olevan sen arvoista? Ehkä en. Googlaan kahvakuulatreenejä ja jätän asian hautumaan.

Härkä
aloituspotkija
aloituspotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 4
Lauteille: Helmikuu 2016
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Härkätaistelua

#6

Viesti Härkä » helmi 19, 2016, 22.57

Aika tehdä tiliä tekemisistään. Yksi viikkokatsaus jäänyt välistä mutta summataan kaksi viikkoa kerralla. Töissä ollut äärettömän hektistä. Hektisyys jatkuu vielä ensi viikon, sitten näillä näkymin on hetken rauhallisempaa. Hyvä niin sillä rajoilla on menty. Viikolla 6 treenit sujuivat hyvin, neljä kertaa painimassa ja yksi kevyt lenkki. Olo oli mahtava.

Viikonlopuksi otin yhden projektin tehtäväksi. Sain kuin sainkin sen kynsin hampain tehtyä, koko viikonloppu vain meni samalla pilalle. Tämä viikko on mennyt täydellisessä sumussa. En edes ole yrittänyt vaivautua treenaamaan, yöt ovat olleet unettomia ja lihakset voimattomia. Takaraivossa kummittelee ylikunnon peikko, vaikka tiedänkin stressinomaisen reaktion olevan töistä johtuvaa ja kevyen liikunnan olevan hyväksi tässä tilanteessa. Tällä viikolla yksikin askel oli vain liian raskas. Uskottelen itselleni että viikon jälkeen tilanne alkaa purkautumaan. Uskon vakaasti mitä itselleni uskottelen. Ensi viikolla vedän normipainisettiä, sitä seuraavalla vasta otan mukaan kahvakuulailun. Tahdon käydä hakemassa pohjaosaamisen opastettuna ja uskon myös saavani enemmän itsestäni tehoja irti muiden silmien alla. Odotan innolla kahvakuulailua. Kynnys ohjattuihin treeneihin astelemiseen on kuitenkin korkealla, vaikka tiedänkin astuneeni tämän kynnyksen yli maaliskuun ensimmäisen viikon loppuun mennessä. Se on fakta.

Pyörittelen mielessäni toteamustani viikon loppuun mennessä. Naurahdan suomenkielen hauskuudelle. Viikon loppuun mennessä ja viikonloppuun mennessä tarkoittavat eri asiaa vaikka merkitsevätkin samaa (vai toisin päin eli toisinpäin?). Googlaan (eli googletan) suomenkielen todetakseni että sekin pitäisi kirjoittaa suomen kielen hauskuudelle. Enää ei naurata.

Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 16891
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 188 kertaa
Tykätty: 423 kertaa
Viesti:
Kuukauden kynäilijä

Härkätaistelua

#7

Viesti Andy » helmi 20, 2016, 00.19

Tämä systeemisi ei kuulosta ollenkaan hyvältä eikä tule johtamaan ainakaan urheilulliseen menestykseen. Sinun pitäisi miettiä työ-treeni-parisuhde-kuvio kokonaan uusiksi ja katsoa sitten tavoitteet sen mukaan.

Sinulta puuttuu nyt kokonaan tämä: http://muaythaipros.com/training-in-the ... muay-thai/" onclick="window.open(this.href);return false;
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders

Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 2866
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 10 kertaa
Tykätty: 91 kertaa

Härkätaistelua

#8

Viesti Jasse » helmi 21, 2016, 23.31

Ei kai Härkä urheilullisesta menestyksestä ole mitään puhunutkaan, vaan mainitsi tavoitteeksi: "Tahdon olla terästä, päästä eroon sisuksiini majoittuneesta pullamössötunteesta."

Härän kirjoituksia on ainakin hauska lukea, mutta ehkäpä systeemissä olisi parantamisen varaa. Voi olla helppo livetä treeneistä jos ei etukäteen, esim. päivää aikaisemmin, ole lyöty lukkoon.

Itselläni ei ole hajuakaan millaista on treenata työkiireiden painaessa, mutta luulisi että kevyt treeni voisi antaa energiaa ja tyhjentää mielen hetkeksi työasioista.

Härkä, ole Teräs-Härkä! Älä lipsu!
"Memento Mori - Tiedä kuolevasi, tunne eläväsi"
-Idän Viisas


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 kurkkija