Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Nijukun

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Nijukun
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 14
Viestit: 56
Lauteille: Tammikuu 2007

Nijukun

#1

Viesti Nijukun »

Eli, Tarkoituksena olisi pitää kirjaa omista harjoituksista, lähinnä omaks huviksi ja muiden kiusaksi..

Ikää on 20 vuotta, opiskelen IT-alaa, Jyväskylässä tietenkin :D
Ylimalkaisena pakkomielteenä japanilaiset lajit ja Japanin historia.

Erilaisia kamppailulajeja on tullut harrasteltua useita ja nykyisin vaikutan Shorinji-ryu renshinkan Karaten alueella. Aloitin myös Muso Shinden Ryu Iaidon Harjoittelun tänä syksynä (2007). Muita lajeja on ollut mm. Shukokai Karate, Aikido, Erilaisia Iaido/Iaijutsu ja Kenjutsu tyylisuuntia. Onpa tullut myös Taijia "testattua" :oops:. Yleisesti omana päälajina voi pitää Iaijutsua / kenjutsua.

Kiireisen harrastamisen vuoksi "Päikkäriä" olisi tarkoitus päivitellä noin kerran viikossa. :roll:

Kommentoidakin saa...
Kuvake
Nijukun
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 14
Viestit: 56
Lauteille: Tammikuu 2007

Good start...

#2

Viesti Nijukun »

Juuri sopivasti päiväkirjan aloitusviikolla laiskottelin melkein koko viikon. Keskiviikkona tuli käytyä pitkästä aikaa matsitreeneissä ja pitkästä aikaa myös tuli takki ihan kunnolla hiestä märäksi. Treeneissä hakattiin pistaria ihan miehekkäästi ja otettiin lopussa mielenkiintoista "kaikki-vastaan-kaikki" tyyppinen ottelu. Uskokaa pois, se oli mielenkiintoista. :lol:

Perjantaina kävin Ryukyu kobudossa, jossa opeteltiin uutta kataa, hamahiga no tonfaa. Harkkojen jälkeen vedin (ohjasin) nuorten-ryhmää.

Viikonloppuna olin yhtenä vetäjänä junnujen leirillä, jossa meininki oli tuttuun tapaan villi ja vapaa. Tosin pyrin pitämään junnut kurissa liikoja huutamatta. :evil:

Lauantaina junnuleirin jälkeen ampaisin Muso Shinden ryu Iaidon peruskurssille, jossa aiheena tietenkin shoden-sarja. Iaidon jälkeen pahoollisesti take-away pizzeriasta, tropicana tietenkin. Illalla vielä Harjoittelin toista miekkatyyliä vanhojen kavereiden kanssa, aamulla oli kyllä pirteä olo.

Ei mikään hirveän raskas viikko, mutta viikonloppu rasitti kyllä suhteellisen paljon. Ensiviikolla tarkoituksena käydä ainakin maanantai & torstai harjoittelemassa + plus junnujen pikkujoulut + plus vetovuoro & kobudo + oma tekniikkaleiri + iaido. :badgrin:
Kuvake
Nijukun
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 14
Viestit: 56
Lauteille: Tammikuu 2007

Lisää löysäilyä..

#3

Viesti Nijukun »

Karaten osalta ei tullut käytyä tällä viikolla itse harjoittelemassa normaaleissa harjoituksissa kertaakaan.. :?: :!: :?:

Tosin viikonloppuna oli tekniikkaleiri. Leirillä aiheena pääasiallisesti perustekniikka ja paritekniikka. Lauantai-aamuna hirveä horkkakohtaus ja perustekniikassa meinas lähtee taju :oops: , ihme kyllä myös kolme muuta kärsi samasta vaivasta.

Sunnuntaina olikin jo sitten jalat siinä kunnossa ettei uramawashigeri ihan rennosti sinne jodaniin noussut. Muuten sunnintaina ihan rempseet treenit.

Perjantaina vedin taas nuorten ryhmää, aiheena katat ja katan voimantuotto. Vetäjän ollessä kiireinen, vedin myös kobudon, aiheena bo kihon ja 10 kumite.

Lopputulos viikosta: saamatonta laiskottelua. Parannusta pitää hakea, mutta lupaan että ensivuoden puolella päästään taas kovaan vauhtiin.

Lauantaina leiritauolla kävin huitomassa iaidossa, jossa tehtiin shoden sarjaa ja NIK Toho 1-2.
Kuvake
Nijukun
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 14
Viestit: 56
Lauteille: Tammikuu 2007

#4

Viesti Nijukun »

Sopivasti on tullut pidettyä taukoo päikkärin kirjottamisesta, mut nyt olis tarkotus ruveta kirjottamaan ihan säännöllisesti.

Eli Joulu / Uusvuos meni vähä hiljasemmissa piireissä.

Karaten osalta harjottelin mahdollista vyökoetta varten 4 - 5 harjotusta viikossa ja tulihan sitä käytyä kerran pari lenkilläkin. Hatun nosto niille jotka lenkkeilevät säännöllisesti, se vaatii enemmän itsekuria kun lapsi karkkikaupassa. Painotus karaten osalta oli lähinnä Katassa (Sattumoisin oma lempialue). Erityisesti Kata Seisanin räväkkyys ja nopea / varma liikkuminen. Myös perustekniikkaa on tullut jauhettua, varsinkin Zenshin-Kotai, eli ennalta määrätty järjestys perustekniikkaa eteen-taakse, joka on yleinen tapa suorittaa perustekniikka vyökokeessa meidän tyylissä.

Iaidon puolella kävin 3 kertaa viikossa (la, su, ma). Aiheina oli lähinnä NIK Toho, jota käytiin hyvin syvälliseseti läpi, pikkuhiljaa alan ymmärtämään joitain pieniä juttuja niiden ajoituksesta, vaikkakin vielä suurin osa on piilossa pieneltä mieleltä. Harjoitusten toisena aiheena oli perusharjoitteen nukitsuke-kiritsuke rentous ja lyönnin tekniikka (sormien puristus ja tenouchi (käsien kierto kahvan päälle lyönnin lopussa), myös meille peruskurssilaisille neuvottiin vähän yoko-chiburin periaatteita)

Nämä aiheet olivat siis noin kolmen viikon harjoituksissa. Koska vuosi vaihtui, emme saaneet kaveriporukalle Iai/Kenjutsu-harjoitusvuoroa tälle keväälle, joten niiden harjoittelu siirtyy varmaankin enemmän soolo-muotoon, eli kataan, paritekniikan sijasta.

Tämmöistä "Joulu / Uusivuosi + muutama viikko" ajalta. Harjoittelutahti varmaankin Iaidon osalta vähenee 1 harjoitukseen / viikko, mutta karaten osalta harjoitukset lisääntyy.

Ja nyt opiskelemaan käyttöliittymäohjelmointia :bow:
Kuvake
kenttiensankari
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 5265
Lauteille: Toukokuu 2005
Paikkakunta: Wroclaw
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Thainyrkkeily, Vapaaottelu, BJJ, Karate

#5

Viesti kenttiensankari »

Nijukun kirjoitti: Painotus karaten osalta oli lähinnä Katassa (Sattumoisin oma lempialue). Erityisesti Kata Seisanin räväkkyys ja nopea / varma liikkuminen.
Yyh, jätkä on masokisti. :p Meikäläisen seisan oli aikanaan jotain kauheaa(kuten kyl kaikki katani), enkä oikein pitänyt sen harjoittelustakaan.

Oot ilmeisesti treenannut renshinkania pidempään? Ollaan varmaan joskus jollain leirillä nähty. J-kylässä taisin käydä pariin otteeseen ainakin(varmaan Suomen paras kaupunki jos miulta kysytään).
"Tärkeintä ei ole voitto, vaan jalo kilpa" - Eräs häviäjä
Kuvake
Nijukun
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 14
Viestit: 56
Lauteille: Tammikuu 2007

#6

Viesti Nijukun »

Kyllä me jollain leirillä oltiin samaan aikaan J-kylässä. Seisan ja Chinto on kyllä hienoja katoja. Bassaista ja Gojushihosta tykkään myös, mutta on tullut harjoiteltua viimeksi joskus 2005 nii ei oike enää oo pikkujutut muistissa. Kusanku tietysti oon tehny vaa kahella leirillä, muistan kyllä läpi, mut en osaa pikkujuttuja.

alotin tosin renshinkanin passin mukaan 1993 junnuna, olin sillo 6 v ja harjottelin "iskän kanssa". On sitä jonkun aikaa tullu väännetty. 2000 - 2003 oli pieni harjottelutauko kun selkä otti vähän itteensä.

Oikeastaan en harjoittele muuta kuin kataa, ilman sitä en varmaankaan harjottelis karatea ollenkaan.

Jos J-kyä on niin hyvä kaupunki, nii voithan sää käyä täällä leireilläkin sillontällön.
Kuvake
kenttiensankari
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 5265
Lauteille: Toukokuu 2005
Paikkakunta: Wroclaw
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Thainyrkkeily, Vapaaottelu, BJJ, Karate

#7

Viesti kenttiensankari »

Nijukun kirjoitti: Jos J-kyä on niin hyvä kaupunki, nii voithan sää käyä täällä leireilläkin sillontällön.
Kun en enää treenaa karatea niin on vähän ongelma tulla :D Gojushihosta tykkäsin itse kyl, sitä ja anankua jaksoin jopa treenata kunnolla.
"Tärkeintä ei ole voitto, vaan jalo kilpa" - Eräs häviäjä
Kuvake
Nijukun
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 14
Viestit: 56
Lauteille: Tammikuu 2007

#8

Viesti Nijukun »

Tiistai 15.1

Kävin ns."comeback dojolle" -harjoituksissa, jossa aiheenä lähinnä pariharjoiteet lyönneillä ja erilaiset väistöt & countterit. Pitkästä aikaa sai vääntää ihan kunnolla ja pukukin oli hieman kosteahko. Parhaat harkat pitkästä aikaa. Huomasin että korkeat asennot ovat taas nostaneet rumaa päätään ja löivät pystynyrkillä päin jodania. Oli hieman kiikkerää pariharjoitteissa, mutta hieman aktiivisella madalluksella sain asennot taas pysymään asteen verran matalampina.


Torstai 17.1

Lihashuolto harjoitukset. Aiheena oli 30 min kehon ja käsien lämmittely pariharjotteilla ja lyöntidrilleillä. Toisena oli koukkulyöntiin u-väistö ja samalla jabi vatsaan. Oli hyvä että harjotteita tehtiin riittävän kauan, jolloin sai lihakset vamasti lämpimiksi.

Toisena osana lämmittelyä oli erilaiset "voimaharjoittet" puukepillä, eli toinen pitää keppiä rinnan korkeudella ja toinen painaa sitä alas, jolloin kumpikin joutuu tekemään töitä. Tietenkin ns. "liikkeen vastustaja" antaa hieman periksi jotta "suorittaja" saa tehtyä liikkeen juuri ja juuri.

45 min oli passiivista venyttelyä parin kanssa, lähinnä niskaan, käsiin ja rintalihaksiin.

Viimeinen 15 min oli kevyttä hierontaa parille, lähinnä selkä ja kädet.

Eipä uskois mutta kyllä venyttelemälläkin saa hien pintaan.

Perjantai 18.1

Nakkisateen intensiivisyydestä johtuen löysin itseni klo. 15:00 ohjaamasta 8-10 vuotiaiden junnujen peruskurssia. Onhan junnut kivoja, ja varsinkin peruskurssi, mutta jostain kumman systä aina junnuharkkojen jälkeen kauhea migreeni pilaa loppupäivän.

Peruskurssin jälkeen Harjoittelin 75 min RyuKyu Kobudoa, jossa varsinainen vetäjä oli kipeänä, jolloin oman seuramme vetäjä hoiti harjoitukset. Aiheena Bo-kihon ("5,5 & 5"-harjoitus), ja Bo-10-kumite monella toistolla.

Kobudon jälkeen oli varsinainen oma ryhmä, eli Nuorten ns."Nyrkkiryhmä". Vedin harjoitukset ja olin parittoman parinä näyttämässä hyvää esimerkkiä tekniikoista. Aiheena pidin lähinnä paljon toistoja potkuilla, ja hieman potku yhdistelmiä. Lopuksi hieman kataa (Ananku ja ylemmille junnuille Wanshu).

Lauantai 19.1 (Pyh. henrikin Muistop.)

Launtaina aktivoiduin ja lähdin vappavuorolle muistelemaan Gojushihoa ja Bassaita. En ole harjoitellut niitä #¤&"#& pitkään aikaan joten kertaus oli kyllä tervetullutta. Hyvin huomaa että pienet yksityiskohdat hukkuvat nopeasti ajan kuluessa. Kaukana on ne ajat kun harjoiteltiin kataa 4 kertaa viikosa, ja tähdättin kansallisen tason kilpailuihin. Nyt ei enää kilpailut kiinnosta kun karateliiton lisenssi maksaa noin 200+ euroa, ja kävisin kilapilemassa noin 3 kertaa vuodessa, jolloin en mielestäni saa tarpeeksi katetta sille summalle. Nykyisin ihan vaan normaalisti treenataan kataa, lähinnä omaks huviks. Kata on parasta :D


Sunnuntai 20.1

Iaido: 2 tunnin harjoitukset. Ensimmäinen tunti harjoiteltiin reiho:a, eli muodollisia kumarruksia, jotka ovat yhtä tärkeitä kuin itse tekniikat. Tunnin loppuosassa harjoiteltiin miekan ojentamista toiselle.

Toisella tunnilla harjoiteltiin nopeaa vetoa (siis miekalla :lol: ) ja yritettiin saada sulavuutta liikkeeseen. Lopuksi harjoittelimme vetoa kesken kävelyn ja juoksusta. Kivaa oli :)

Sunnuntai iltana kävin itse myös harjoittelemassa iaijutsua bokkenilla :( ja kertasin yksin ilmaan perus pariharjoitteet.

Tarkoituksena olisi lisätä omia harjoituksia karaten osalta, mutta kun koulu verottaa aikaa niin pajon että tekee vähän kiirettä, ettei repeä joka paikkaan. Pitäisi tehdä vielä perus liahskunto harjoituksia, mutta ei van kerkee.
Kuvake
M. Vilenius
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 2443
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Tokio

Re: Nijukun

#9

Viesti M. Vilenius »

Nijukun kirjoitti: Aloitin myös Muso Shinden Ryu Iaidon Harjoittelun tänä syksynä (2007).
Kerrohan Oksalle terveisia :)
Erilaisia Iaido/Iaijutsu ja Kenjutsu tyylisuuntia. Yleisesti omana päälajina voi pitää Iaijutsua / kenjutsua.
Uteliaisuus herasi: mista tyylisuunnista on kyse ja minka verran olet niita opiskellut?
In 1194 Minamoto Yoritomo set out for a hunt with his vassals. On the 8th day the hunt was suspended for a Buddhist belief to abstain from killing on that day. Instead the party enjoyed the company of prostitutes from nearby post stations on the Tokaido road.
Kuvake
Nijukun
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 14
Viestit: 56
Lauteille: Tammikuu 2007

#10

Viesti Nijukun »

Pistetään Oksalle terveisiä heti kun näen :)

On tullut "testattua" muutamia tyylejä, mutta omana päälajina aina ollut Tennen Rishin Ryu ja siinä sivussa Hokushin Itto Ryu. Tähän soppaan oon jo ottanut kantaa yhdessä ketjussa, mutta siitä ei tullut kuin sekaannusta. Selvittelin vähän tietoja ja käsitykset korjaantuivat aikalailla. Luulin aikanaan kun Japanissa sanoivat että Hokushin Itto ryu ja Tennen Rishin Ryu olisivat samaa tyyliä mutta Tarkoituskena olikin että niitä harjoitellaan samalla dojolla Kiotossa. Meillä oli laukaassa harjoitteluporukka ja aloitettiin 1993. Nykyisin meitä on enää 3, joista yksi on intissä, jolloin tulee harjoiteltua nykyisin kahdestaan tai sitten yksin. Kaikki oppi on tullut Japanista haetuilta reissuilta. Lähinnä Paatelaisen hakemana. Fukijo Itsunaro toimi meillä ajoittaisena opettajana mutta pääosin harjoittelimme itsenäisesti.

Muita tyylejä on tullut Japanissa testailtua, esim. Katoria, Kashima ahinden jikishinkage ryu:ta, mutta vain muutamia kertoja.

Nyt on ollut noin 3-4 vuotta taukoa aktiivisesta miekkailun harjoittelusta, mutta päätin aloittaa Muso Shinden Ryu Iaidon, ja yritän totutella Siihen laajaan leikkaukseen, josta Oksan on päässyt muutaman kerran huomauttelemaan. :) . On vain niin onneton tunne kun alkaa vanhan pasmat sotkemaan kesken tekniikan, mutta eiköhän ne siitä selviä. Ootko muuten tulossa milloinka takaisin suomeen, vai jäätkö sine iäksi??? :shock:
Kuvake
M. Vilenius
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 2443
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Tokio

#11

Viesti M. Vilenius »

Nijukun kirjoitti: On tullut "testattua" muutamia tyylejä, mutta omana päälajina aina ollut Tennen Rishin Ryu ja siinä sivussa Hokushin Itto Ryu. Tähän soppaan oon jo ottanut kantaa yhdessä ketjussa, mutta siitä ei tullut kuin sekaannusta. Selvittelin vähän tietoja ja käsitykset korjaantuivat aikalailla. Luulin aikanaan kun Japanissa sanoivat että Hokushin Itto ryu ja Tennen Rishin Ryu olisivat samaa tyyliä mutta Tarkoituskena olikin että niitä harjoitellaan samalla dojolla Kiotossa. Meillä oli laukaassa harjoitteluporukka ja aloitettiin 1993. Nykyisin meitä on enää 3, joista yksi on intissä, jolloin tulee harjoiteltua nykyisin kahdestaan tai sitten yksin. Kaikki oppi on tullut Japanista haetuilta reissuilta. Lähinnä Paatelaisen hakemana. Fukijo Itsunaro toimi meillä ajoittaisena opettajana mutta pääosin harjoittelimme itsenäisesti.
Muistan kylla keskustelun, mutta enpa heti yhdistanyt sinua siihen. Kiitoksia tarkennuksesta.

Sattuisitko viela muistamaan Kioton (tai Kagoshiman tai Oitan) dojojen nimia tai kanjeja, joilla Fukijo Itsunaron nimi kirjoitetaan. On sen verran harvinaisen oloinen nimi, etten saa millaan kiinni... Kaviko hra. Paatelainen juuri Kiotossa harjoittelemassa tyylia? Mikali opettajien nimet ovat tiedossa, niin niista kuulisin myos mielellani :) Olen ymmartanyt etta seka Tennen Rishin ryulla ja Hokushin Itto ryulla on dojoja ainoastaan Tokiossa (+ HIR:n jaos Koreassa). Onko Paatelainen muuten Potkun jasen?

Keraan mielellani tietoa Suomessa harjoitelluista koryu tyyleista (joita on muuten melkoinen maara suhteessa vakilukuun!). Tieda josko sita joskus kirjoittaisi vaikka elakepaivillaan kirjan aiheesta :)
Ootko muuten tulossa milloinka takaisin suomeen, vai jäätkö sine iäksi?
Vahan vajaa kaksi vuotta on ainakin viela jaljella. Katotaan mihin elama sen jalkeen vie ;)
In 1194 Minamoto Yoritomo set out for a hunt with his vassals. On the 8th day the hunt was suspended for a Buddhist belief to abstain from killing on that day. Instead the party enjoyed the company of prostitutes from nearby post stations on the Tokaido road.
Kuvake
Nijukun
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 14
Viestit: 56
Lauteille: Tammikuu 2007

#12

Viesti Nijukun »

Tenne Rishin ryu:ta harjoitellaan nykyisin myös Tokiossa, minun käsittääkseni tominta ei ole tokiossa kovin vanhaa, vaan vasta muutama vuosi sitte sinne levinnyt. Pitää ottaa huomioon että Tennen Rishin Ryu on haarautunut kahdeksi linjaksi; toinen jonka Sokena toimii Tessei Takigami, ja toinen jonka Sokena toimii Kiyozou Miyagawa (tosin opettajana toimii Otsuka Atsushi, joka ilmeisesti toimi Paatelaisen). Luonnollisesti tästäkin aiheesta on japanilaiset saaneet suuren kiistelyn.

Mutta ainakin minun tietojen mukaan Miyagawan tyyliä on aina ollut Kiotossa, ja vasta lähiaikoina on levinnyt Tokioon. Takigamin tyylistä en tiedä tarkemmin.

Tokiossa harjoitellaan kahdella koululla Tokio-koululla (Tokio shinjuku ku), ja toinen taisi olla ushiko?? Itto ryuta olen nähnyt vain Tokiossa. Eli varsinaista dojoa ei ole, paitsi Honbu, jossa ei tosin harjoitella. Honbu mielestäni sijaitsee Kiotossa.

Tarkistin juuri että Itsunaron opettaja oli Namiya Shitayama (Jos käänsin kanjit oikein), joka on harjoitellut Otsukan kanssa (opettaja tai oppilas, ei varmaa tietoa). Harmillista on että tiedon kulku tänne suomeen ei ole kovin kaksinen, mutta yritetään pärjäillä.

Suurin osa tyylisuunnan tidoista hävisi aikanaan, ja oikeastaan virallinen Soke linja katkesi, tosin Miyagawa (josta Kondo oli aikoinaan peräisin) jatkaa tyylin opettamista. Joskus oli puhetta että kun Kuranosuke perusti TRR, ja Soke linja periytyi adoptoidulle suvun jäsenelle, olisi linja virallisesti katkennut ensimmäisen kerran, ja toisen kerran kun Kondo ei opettanut Ougi-tekniikoita seuraavalle Sokelle. Näissä väelissä tietoa kuulemma hukkui aika tavalla.

Siitä saatte sitten riidellä siellä Japanin päässä että kumpi on oikea virallinen linja, ja kun kummallakin on oma versionsa tarinasta, että kumpi on oikeassa. :bow:

P.S. Tää Muso Shinden Ryun valkoinen hakama ja gi on ongelmalliset, ne on meillä varattu Menkyo Kaideneille
Kuvake
M. Vilenius
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 2443
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Tokio

#13

Viesti M. Vilenius »

Kiitoksia edelleen karsivallisesta selvityksesta. Homma alkaa hahmottumaan pikkuhiljaa. Muutamia kommentteja ja taydentavia kysymyksia..
Nijukun kirjoitti: Tenne Rishin ryu:ta harjoitellaan nykyisin myös Tokiossa, minun käsittääkseni tominta ei ole tokiossa kovin vanhaa, vaan vasta muutama vuosi sitte sinne levinnyt.
Seka Shinbukan etta Hatsuunkai ovat lukemani perusteella toimineet aina perustamisestaan saakka Tokion alueella (ja Shinbukan nykyisin Ibarakissa), eivat Kiotossa. Nykyisin Shinbukanilla on treeneja kahdessa paikassa, Shinjukussa (Tokio) ja Ushikussa (Ibaraki).
Tokiossa harjoitellaan kahdella koululla Tokio-koululla (Tokio shinjuku ku), ja toinen taisi olla ushiko?? Itto ryuta olen nähnyt vain Tokiossa. Eli varsinaista dojoa ei ole, paitsi Honbu, jossa ei tosin harjoitella. Honbu mielestäni sijaitsee Kiotossa.
Hokushin Itto ryusta on ainakin kaksi linjaa. Genbukan honbu sijaitsee taalla Tokiossa Suginami-kussa. Lisaksi heilla on kolme salia Tokiossa: Megurossa, Shinjukussa ja Higashimurayamassa. Plus jaos Koreassa, kuten mainitsin. Toinen linja sijaitsee Ryugasakissa, Ibarakissa (Kozawan dojo). Muista linjoista en ole kuullut, mutta kuulisin mielellani mikali jollain on tietoa niista.

Tennen Rishin ryu saleja on Tokiossa kolme: Shinjuku (Shinbukan), Hinoshi (Hatsuunkai) ja Mitaka, joista kahdella (Shinbukan ja Hatsuunkai) on kasittaakseni Miyagawa soken "siunaus". Ushiku ei siis sijaitse Tokion alueella vaan Ibarakissa ja kuuluu siis Shinbukaniin.
Tarkistin juuri että Itsunaron opettaja oli Namiya Shitayama (Jos käänsin kanjit oikein), joka on harjoitellut Otsukan kanssa (opettaja tai oppilas, ei varmaa tietoa). Harmillista on että tiedon kulku tänne suomeen ei ole kovin kaksinen, mutta yritetään pärjäillä.
Olisiko lukutapa Shimoyama (下山)? Shitayamakin on mahdollinen, mutta Shimoyama tuntuu mukavammalta :) En ole viela oikein ymmartanyt Itsunaron roolia. Han siis opetti Laukaassa epasaannollisesti, mutta varsinaisesti hra. Paatelainen kavi Japanista hakemassa oppia Shinbukanista? Kaviko han useinkin taalla Japanissa ja ovatko suhteet edelleen kunnossa? Mitenkas nuo Oitan ja Kagoshiman dojot kuuluvat kuvaan? Jos sinulla on kanjeja niin kelpaisivat toki! Ja mikali suinkin olet hra. Paatelaiseen yhteydessa, niin voisitko hanta pyytaa ottamaan yhteytta minuun (tarvittaessa voin laittaa s-postiosoitteen YV:lla)?
Siitä saatte sitten riidellä siellä Japanin päässä että kumpi on oikea virallinen linja, ja kun kummallakin on oma versionsa tarinasta, että kumpi on oikeassa.
Minahan en moisesta ala riitelemaan :D Varsinkaan kun kyseessa ei ole oma koulukuntani. Haaroittuminen (ja riitelykin, ikava kylla) on ihan arkipaivaa naissa tyylisuunnissa ja historiasta kiinnostunut tormaa niihin jatkuvasti. Tallain "tutkijan" kannalta on tietysti mielenkiintoista, joskin valilla turhauttavaa, etta asioista on useampiakin lahteita :)
P.S. Tää Muso Shinden Ryun valkoinen hakama ja gi on ongelmalliset, ne on meillä varattu Menkyo Kaideneille
No, tyylissa tyylin tavalla :D

Tsemppia vaan treeneihin! (ja kestoa polviin :) )

Toivottavasti jaksat edelleen vastata karsivallisesti kaikkiin kysymyksiini. Tosiaan kanjit olisivat mukavia, mikali vaan loytyy. Helpottaisivat huomattavasti tutkimista.

Modet voisivat siirtaa taman keskustelun tuohon alkuperaisen keskustelun jatkoksi..
http://www.potku.net/forum/viewtopic.php?t=5695" onclick="window.open(this.href);return false;
In 1194 Minamoto Yoritomo set out for a hunt with his vassals. On the 8th day the hunt was suspended for a Buddhist belief to abstain from killing on that day. Instead the party enjoyed the company of prostitutes from nearby post stations on the Tokaido road.
Kuvake
Nijukun
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 14
Viestit: 56
Lauteille: Tammikuu 2007

#14

Viesti Nijukun »

Soittelin juuri Paatelaiselle ja kyselin vähän faktoja, eli:
Seka Shinbukan etta Hatsuunkai ovat lukemani perusteella toimineet aina perustamisestaan saakka Tokion alueella (ja Shinbukan nykyisin Ibarakissa), eivat Kiotossa. Nykyisin Shinbukanilla on treeneja kahdessa paikassa, Shinjukussa (Tokio) ja Ushikussa (Ibaraki).
Tästä keskustelimme Jounin kanssa ja sain muutaman muistutuksen historia oppimäärästä ja kirosanojen kaikukertoimesta nokian kännyköissä. Eli siis Dojot ovat olleet aina Tokiossa, mutta Jounin mukaan noin 4 vuotta sitten harjoittelupaikka muuttui koulusta toiseen, siis Shinjukuun. Kiotossa on ilmeisesti oma "kapinallis-harjoittelijajoukko", jotka harjoittelevat TRR ja muita lajeja, kyseessä on kuulemma enemmän Manga-kerho, kuin Dojo. :badgrin:
Hokushin Itto ryusta on ainakin kaksi linjaa. Genbukan honbu sijaitsee taalla Tokiossa Suginami-kussa. Lisaksi heilla on kolme salia Tokiossa: Megurossa, Shinjukussa ja Higashimurayamassa. Plus jaos Koreassa, kuten mainitsin. Toinen linja sijaitsee Ryugasakissa, Ibarakissa (Kozawan dojo). Muista linjoista en ole kuullut, mutta kuulisin mielellani mikali jollain on tietoa niista.
Paljon mahdollista, viitaten edelliseen viestiini, minulla ei ole paljoa tietoa Hokushin Itto Ryusta.
Tokiossa harjoitellaan kahdella koululla Tokio-koululla (Tokio shinjuku ku), ja toinen taisi olla ushiko?? Itto ryuta olen nähnyt vain Tokiossa. Eli varsinaista dojoa ei ole, paitsi Honbu, jossa ei tosin harjoitella. Honbu mielestäni sijaitsee Kiotossa.
Honbu dojolla viittasin TRR honbuun, ja tuli kirjoitettua samalla typo, tarkoitin siis Tokiota, gomenasai!!! :bow: .
Tennen Rishin ryu saleja on Tokiossa kolme: Shinjuku (Shinbukan), Hinoshi (Hatsuunkai) ja Mitaka, joista kahdella (Shinbukan ja Hatsuunkai) on kasittaakseni Miyagawa soken "siunaus". Ushiku ei siis sijaitse Tokion alueella vaan Ibarakissa ja kuuluu siis Shinbukaniin.
Olen siis elänyt epätietoisuudessa :) . Eli tokiossa on siis 3 ja vielä yksi Ibarakissa?? Luulin että on ainoastaan Shinjuku ja Ushiku. Omien tietojeni mukaan Soke tai Otsuka vierailee Ushikussa opettamassa silloin tällöin, mutta voin olla väärässä.
Olisiko lukutapa Shimoyama (下山)? Shitayamakin on mahdollinen, mutta Shimoyama tuntuu mukavammalta En ole viela oikein ymmartanyt Itsunaron roolia
Kanjit joista yritin kääntää ovat käsin kirjoitettua tekstiä, mutta tuo näyttää samalta. Itsunaro opetti Aikidoa Tukholmassa ja Helsingissä. Aina vieraillessaan suomessa leireillä poikkesi myös meillä.

Nimi kanjina: http://homes.jamk.fi/~d6307/NS_kanji.bmp , anteeksi huono käsiala kanjeilla :D

Kagoshimassa Ja Oitassa asuu TRR harrastajia, jotka käyvät harjoittelemassa Tokiossa, mutta eivät ilmeisesti pysty muuttamaan harjoittelemaan täysipäiväisesti Tokioon. Meidät neuvottiin heidän puheilleen kun olimme kiertämässä japania 2005.

Anteeksi jos hämmentää, mutta meillä ei hirveasti ole varmaa faktaa TRR Japanin päädystä. Ainoastaan pikkujuttuja. esim. luulin Ushikun sijaitevan Tokiossa.
Kiitoksia edelleen karsivallisesta selvityksesta
Vastaan mieluusti kysymyksiin jotka koskevat TRR:ta.
Kuvake
Nijukun
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 14
Viestit: 56
Lauteille: Tammikuu 2007

#15

Viesti Nijukun »

Tiistai 22.1

Tiistain "kalkkikerho". Aihena lähinnä sama kuin viime viikolla, eli paljon toistoa ja jatkuvaa liikettä, lähinnä käsillä. Vaikka ei harjoituksissa ollut hirvean kova tahti, niin kyllä siellä hien sai hyvin pintaan.

Torstai 24.1

Lihashuolto harjotukset. Tällä viikolla aiheena jalkojen ja alaselän venyttely ja lämmittely. Lämmittelynä jalkapalloa, jossa jalat sidottiin yhteen ja "hännän-ryöstöä". Vaikka ne nyt ei ihan aikuisten leikkejä olekaan, niin kyllä niillä itsensä hapoille sai :-) . Harjoitusten lopuksi pitkiä venyttelyjä jalkoihin ja pakaroihin.

Perjantai 25.1

Junnukurssi: 8-10 vuotiaiden junnukurssille tuli muutama harrastaja lisää, eli nyt noin 20 - 25. Opitin junnuille salietikettiä ja tehtiin paljon toistoja, lähinnä lyöntejä ja potkuja. Ihan perusharkat

Kobudo: Paljon toistoja perustekniikassa, ja 10-kumitessa. Lopuksi Hamahiga no Tonfa kataa. Tässä vaiheessa alkoi tuntua jo hieman kämmenissä :D.

Nuorten ryhmä: harjoitusten mottona "potkusulkeiset". Teetätin paljon erilaisia potkuja potkutyynyihin (maegeri, mawashigeri, sokutogeri, kaiten sokutogeri, uramawashigeri, ushiromawashigeri, maegeri-mawashigeri, jne.) suurilla toistomäärillä. Seuraavaksi laitettiin yksi kaveri keskelle ja neljä ristin muotoon ympärille ja siinä 4 potkun potkusarjaa 5 kierrosta. Lopuksi parivenyttelyä.

Lauantai 26.1

Iaido: Iaidon vapaavuorolla oli minä & vetäjä, jossa harjoittelin melkein koko harjoituksen perusharjoitetta nukitsuke-kiritsuke, ja yritin saada sitä kuuluisaa laajaa leikkausta. Jotenkin tuntui takkuiselta ja joutui työskentelemään tosissaan että yleensäkään miekka liikkui (huom. bokken :D). Tosin opin paljon kiritsuken puristuksesta ja ranteen liikkeestä. Ei se vielä ole lähellekkään siedettävä, mutta ainakin parani.

Karate: Iaidon jälkeen jäin kaverin kanssa harjoittelemaan tyylisuunnan katoja, kenshuhosta Kusankuun. Aikaa oli 1 h 30 min, ja kerkesimme tehdä katat 2, eli seisoskluks meni. Katojen jälken alkoi vyökoeharjoitukset, jossa aiheena katat ja potkut. Harjoituksien jälken jäin toisen kaverin kanssa harjoittelemaan Yakusoku-kumitea, eli 37 tekniikan sarjaa jossa on määrätyt hyökkäykset ja puolustukset. Lopuksi vielä Oyokumite 2,3 & 4. Kotia päästyä puvun kosteusproentti noin 95%. Illalla vielä Lutakkoon keikalle 8)

Sunnuntai 27.1

Iaido: Aiheena meille kurssilta tulleille miekan oikea asento pään päällä ja filosofia kiritsuken takana (etäisyys ja ajoitus). Harjoitusten lopuksi, harjoittelimme oikeaoppista notoa, eli miekan palauttamista tuppeen.

Tiistai 28.1

Iaido: Päätin tällä viikolla mennä Iaidoon karaten sijasta. Aiheena oli Toho Reiho, eli pystykumarrukset, ja normaali Reiho eli kumarrukset seiza istunnasta. Kävimme myös NIK Toho:n läpi (1-5).

Harjoitusten mielenkiintoisena aiheena oli hengitys ja kiai Iaido-tekniikassa. hengitykseen yhdistettiin lyönnin rentous, ja skädäm; koin valaistuksen :idea: . Omasta mielestäni lyönnistä tuli paljon laajempi ja rennompi kuin ennen (Ohjaaja voi olla eri mieltä :lol: ). Loppujen lopuksi sain paljon irti pelkästään perus ylälyöntiin.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 35 kurkkijaa