Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Efo

Muun maailman lajit

Valvoja: Valvoja

Vastaa
airakti
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 637
Lauteille: Marraskuu 2007
Tykännyt: 68 kertaa
Tykätty: 141 kertaa

Efo

#241

Viesti airakti » joulu 13, 2019, 21.39

Toimittajalla ei ollut mitään kontaktia väkivaltaan, eikä edes Efo tyypeillä. Aika ikävää että tämän kaltaiset p@skan jauhajat saavat telkkarissa näkyvyyttä. "Itämaiset kamppailulajit vaativat monen vuoden opiskelun, mutta EFO:n opit nopeasti" meinaa mennä tunteisiin. Jukkahan selvästi on harjoitellut kamppailua, perusasiat on hanskassa. Vaikka alan olemaan jo vanha äijä, noin 20v vanhempi kuin Jukka, niin mielelläni koittaisin kumpi pysyy pystyssä, EFO ukko vai vanha jäärä. Haaste jätetty Jukalle.
TimppaA


Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 30
Viestit: 16891
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 188 kertaa
Tykätty: 423 kertaa
Viesti:

Efo

#242

Viesti Andy » joulu 13, 2019, 22.02

Minä en siis yritä haastaa Jukkaa mihinkään tappeluun tai vapaaotteluun tai sellaiseen - suostun siihen kyllä jos välttämättä vaaditaan - vaan siihen, että minä yritän vauhtia ottaen taklata Jukan ja hän koettaa pysäyttää rynnistykseni Efo-voimillaan.

Tämä ei ole vaarallista kummallekaan ja homman toimivuus selviää silläkin. Tarvittaessa voidaan kokeilla vaikka kymmenen tai kaksikymmentä kertaa, jos toimivuus ei ole ihan 100%.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders

Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 10818
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 85 kertaa
Tykätty: 70 kertaa

Efo

#243

Viesti flammee » joulu 13, 2019, 22.15

airakti kirjoitti:
joulu 13, 2019, 19.52
Ohjelmahan oli oikein viihdyttävä, kaikki olivat mukavia, Efoepelit ja toimittaja. Olisi ollut kiva yllätys juoneen jos toimittaja olisi Helsingistä lähtiessään koukannut piritorin kautta ja ottanut Kouvolaan mukaan jonkun kunnon rähinänarkin :-D Olisikohan sydän auennut.... Kaikenlaista p@skaa sitä ihmisille tyrkytetään.
Videohan oli erinomainen ja debunkkasi EFOa varsin hyvin. Siis siinä mielessä että EFO on huuhaata ja että mihin se perustuu. Ei tietoisen näyttelemiseen vaan mukavien tyyppien löytämään yhteisymmärrykseen, jonkinlainen psykologinen prosessi. Kaippa EFO voi kadullakin toimia, jos hyökkääjä on tosi mukava tyyppi, jolla ei ole kovin merkittävää pahaa tahtoa hyökkäyksessään. No sinällään jos on "tietyntyyppinen" ihminen niin tää videonpätkä voi jopa innostaa kokeilemaan lajia.

Oiskohan "kamppailukumbaya" oikeampi kategoria kuin itsepuolustus...
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan flammee viestistä (yhteensä 2):
AndyÔari

Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 10818
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 85 kertaa
Tykätty: 70 kertaa

Efo

#244

Viesti flammee » joulu 13, 2019, 22.29

Ilmiö voisi perustua samaan kuin ouija-lauta. Ideomotorismiin, eli kun porukat tietävät mitä pitäisi tapahtua niin he sitten jollain alitajunnan tasolla tuottavat kyseisen tapahtuman, ilman että tietoisesti tekisivät mitään.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ideomotor_phenomenon kirjoitti: The ideomotor response (or ideomotor reflex), often abbreviated to IMR, is a concept in hypnosis and psychological research.[1] It is derived from the terms "ideo" (idea, or mental representation) and "motor" (muscular action). The phrase is most commonly used in reference to the process whereby a thought or mental image brings about a seemingly "reflexive" or automatic muscular reaction, often of minuscule degree, and potentially outside of the awareness of the subject. As in reflexive responses to pain, the body sometimes reacts reflexively with an ideomotor effect to ideas alone without the person consciously deciding to take action. The effects of automatic writing, dowsing, facilitated communication, and Ouija boards have been attributed to the phenomenon.

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 13305
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 98 kertaa
Tykätty: 348 kertaa

Efo

#245

Viesti Kari Aittomäki » joulu 14, 2019, 03.50

Älkää nyt vaatiko käytännön näyttöjä jutulta joka on lähinnä teosofiaa.

Väkivallaton väkivalta on jotenkin sellainen mahdoton yhtälö, vahvan ihanteellinen. Ikäänkuin otettais arsenelupin-jiujitsusta se pakoton joustavuus ja vietäis se jonnekin taivaanrannan taa.
Arsene Lupin on fiktiivinen mestarivaras, Sherlock Holmesin aikalainen ja tasoinen nero ja Sherlockin lailla kamppailumestari. Telkkarisarjan jutsu oli nokkelaa ja hyvinajoitettua.

Näkeehän sen noista tyypeistä että myllyttäjiä ne ei ainakaan ole, vaikka palikoita ehkä löytyiskin. Se ei ole huono asia ensinkään.
Tuo joukkokumbaya on hauska vertaus mutta pätee kyllä joka satujumppaan.
Ainahan siellä sisäisellä etiketillä mennään.

Kuriositeettina, olen kuullut saman lauseen (eivät tajua tappelusta mitään) niillä palikoilla että tajuamattomia olisivat kilpanyrkkeilijät.
Joita oli kys terassilla viidestä eteenpäin.
Lausujana cockney/eastender, itsekkin nyrkkeillyt Itälontoon hardman. Tosi paha niska. Paikka oli Espanja joka ei tuolloin luovuttanut roistoja.
Hän myös perusteli väitteensä ja demosi.

Tämä vetäjä saa puolestani tutkia sydämen aukeamisia rauhassa, toivottavasti antoisaa on.
Itseänikin kiinnostaisi tuntemukset kyllä, mutta ku olen kaiketi antiteesi koko näkemykselle.
Kolmesta pienestä possusta mä kun olen se neljäs joka ei rakentanut taloa yhtään mistään vaan piereksi mettässä ja kysy puhku-sudelta:
- Yksinkö meinaat yrittää? Täältä pesee takas. KRUIIIK!

Tuo on mulle kerrottu esimerkki ja juttua edelsi aika hyvä keskustelu jossa sijoiteltiin lajeja niitten possujen majoihin. Hauska hahmotus sinänsä.
Paitsi että mulla meinas rakko pettää kun nauratti niin.
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan Kari Aittomäki viestistä:
Mika

Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 10818
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 85 kertaa
Tykätty: 70 kertaa

Efo

#246

Viesti flammee » joulu 14, 2019, 04.46

Tossa ehkä vielä vähän parempi lainaus, joka mielestäni on paremmin yhdistettävissä siihen että ideomotoriikan ilmiöiden parissa siellä treeneissä ollaan ihmeissään. Sinänsä, kun asialla on nyt jonkinmoinen tieteellinen selitys, niin voihan se olla että efo nyt toimisi myös Andya vastaan ja kumbayapuoli ei olisikaan täysin välttämätön. ;) Olisi jännä testiasetelma jos "sydämen avaamisen" sijaan selitysmalliksi otettaisiin suoraan tämä ideomotoriikka ja andyt/skeptikot kävisivät testaamaan josko saisivat sillä sitten kaadettua toisiaan ilman kosketusta.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ideomotor_phenomenon kirjoitti:Scientific tests by the English scientist Michael Faraday, Manchester surgeon James Braid,[9] the French chemist Michel Eugène Chevreul, and the American psychologists William James and Ray Hyman have demonstrated that many phenomena attributed to spiritual or paranormal forces, or to mysterious "energies", are actually due to ideomotor action. Furthermore, these tests demonstrate that "honest, intelligent people can unconsciously engage in muscular activity that is consistent with their expectations".[10] They also show that suggestions that can guide behavior can be given by subtle clues (Hyman 1977).

Some operators claim to use ideomotor responses to communicate with a subject's "unconscious mind" using a system of physical signals (such as finger movements) for the unconscious mind to indicate "yes", "no", "I don't know", or "I'm not ready to know that consciously".[11]

A simple experiment to demonstrate the ideomotor effect is to allow a hand-held pendulum to hover over a sheet of paper. The paper has keywords such as YES, NO and MAYBE printed on it. Small movements in the hand, in response to questions, can cause the pendulum to move towards key words on the paper. This technique has been used for experiments in extrasensory perception, lie detection, and ouija boards. This type of experiment was used by Kreskin[12] and has also been used by illusionists such as Derren Brown.[13]

A 2019 study of automatic pendulum movements using a motion capture system showed that pendulum illusion is produced when the fingers holding the pendulum generate an oscillating frequency close to the resonant frequency of the pendulum. At an appropriate frequency, very small driving movements of the arm are sufficient to produce relatively large pendulum motion.
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan flammee viestistä:
Lasse Candé

Hemmukka
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 94
Lauteille: Heinäkuu 2019
Sivulajit: Nyrkkeily, rbsd, muay thai
Takalajit: Taekwondo, shootfighting
Tykännyt: 6 kertaa
Tykätty: 11 kertaa

Efo

#247

Viesti Hemmukka » joulu 14, 2019, 05.45

Hiukan huvittaa nää haastamiset.
Miksi?
Täs vaiheessa tulee mieleen leffa art of self-defence.
Naurattaa valmiiks loppukohtaus efo tyypin toimesta.
There is no rules.
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan Hemmukka viestistä (yhteensä 2):
lumbagoMika

Kuvake
lumbago
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 93
Lauteille: Syyskuu 2018
Paikkakunta: Kuusankoski
Takalajit: Taekwondo, Krav Maga, Hokutoryu Jujutsu
Tykännyt: 26 kertaa
Tykätty: 23 kertaa

Efo

#248

Viesti lumbago » joulu 14, 2019, 16.55

Hemmukka kirjoitti:
joulu 14, 2019, 05.45
Täs vaiheessa tulee mieleen leffa art of self-defence.
Naurattaa valmiiks loppukohtaus efo tyypin toimesta.
There is no rules.
Ei liity efoon tää mun postaus, mut iha hauska leffa tuo jonka mainitsit. Kattelin toissapäivänä.

Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 14
Viestit: 16573
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 698 kertaa
Tykätty: 333 kertaa
Kuukauden kynäilijä

Efo

#249

Viesti Lasse Candé » joulu 15, 2019, 18.28

Oli oikein antoisa tiirailtava. Hemmetin hyvällä otteella tehty pätkä!
Jos minusta tulee Miss Suomi, aion puhua väkivallan ja eläinkokeiden puolesta.
- Sanna Theman

Lassen treenituumailuja fiiliksen mukaan

Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 30
Viestit: 16891
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 188 kertaa
Tykätty: 423 kertaa
Viesti:

Efo

#250

Viesti Andy » joulu 15, 2019, 22.31

Hemmukka kirjoitti:
joulu 14, 2019, 05.45
Hiukan huvittaa nää haastamiset.
Miksi?
No sillähän se helpoimmin selviäisi kaikille osapuolille, että toimiiko Efo vai ei.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 13305
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 98 kertaa
Tykätty: 348 kertaa

Efo

#251

Viesti Kari Aittomäki » joulu 16, 2019, 01.12

Kukapa sen toiminnan määritteleepi?
Kun kyse on kuitenkin siinäasiassa viitekehyksistä ja kamppailupeleissä ne on aikalailla eri sivulla kuin voimavirtojen manipuloinneissa ja muissa semmosissa.

Jup, noissa treeneissä olisit luultavasti kuin kala terraariossa, kuten minäkin.
Kuitenkin tuo porukka tuntuu saavan positiivisuuksia harrasteestaan.

Eihän noilla jutuilla mitään tee silloin kun ilma käy paksuksi ja pitis tehdä rujouksia.
Mutta se lause toteutuu melkolailla kaikkien ahdasrajoisten treenimetodien kohdalta.
Eli käytännössä kaikkien.
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan Kari Aittomäki viestistä (yhteensä 2):
MikaPuni

Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 14
Viestit: 16573
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 698 kertaa
Tykätty: 333 kertaa
Kuukauden kynäilijä

Efo

#252

Viesti Lasse Candé » joulu 16, 2019, 11.40

Efoahan on "debunkattu" youtubessa jo melko tunnetuissakin videoissa. En nyt muista tarkalleen miten ja missä, mutta oli jossain ulkomailla ja demoaminen ei oikein onnistunut. Nämä löytyy mitä suurimmalla varmuudella myös tästä ketjusta.

Mitä uutta tietoa tuolla Andyn testiasetelmalla haluttaisiin siis saada?
Jos minusta tulee Miss Suomi, aion puhua väkivallan ja eläinkokeiden puolesta.
- Sanna Theman

Lassen treenituumailuja fiiliksen mukaan

Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 30
Viestit: 16891
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 188 kertaa
Tykätty: 423 kertaa
Viesti:

Efo

#253

Viesti Andy » joulu 16, 2019, 12.13

Uskon että koejärjestely on mahdollista suunnitella niin, että myös Lampilalle itselleen selvenee, kykeneekö hän oikeasti energiavoimillaan vaikuttamaan ihmisiin vai eikö kykene. Esimerkiksi tuo taklaaminen olisi oikein hyvä tapa, jos sen toistaa muutamia kymmeniä kertoja.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders

Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 14
Viestit: 16573
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 698 kertaa
Tykätty: 333 kertaa
Kuukauden kynäilijä

Efo

#254

Viesti Lasse Candé » joulu 16, 2019, 12.22

Et ehkä riittävästi huomioi, mitä on jo testattu ja jaettu nettiin ja mistä olet itsekin täysin tietoinen. Pieni kertaus siis.

Tässä yksi video, joka ilmeisesti oli Iltalehden jutussa tässä ketjussa aiemmin. En nähnyt siinä jutussa enää videota. Videolla Lampilan ukena on se toinen opettaja Areenan setistä ja sitten ilmeisemmin toimittaja, johon tekniikat eivät enää toimi yhtä hyvin:

Tässä melko tunnettu video Barcelonasta, jonka uskon nähneeni ketjussa. Mahdollisesti on kyse videosta, joka on poistettu videopalvelun toimesta.

Videolla skeptikot menevät seminaarille. Ensiksi näytetään ilmeisesti Kouvolassa kuvattuja klippejä ja sitten seminaarilta jossa Kyusho-mestari vastaanottaa tekniikkaa, joka vielä toimii. Sen jälkeen erinäiset skeptikot menevät testaamaan toimivuutta.

Kohdassa 2:30 aika rauhallista settiä eikä toimi skeptikkoon joka vain seisoo paikallaan.
Noin 2:45 parin sekunnin verran vastaavaa toiselle henkilölle.
Sen jälkeen heti perään pari kysymystä siitä että toimisiko itsepuolustukseen, johon Lampila vastaa kaikkien tarkentavienkin kysymysten jälkeen myöntävästi.
Kohdassa 3:15 tuleekin sitten ensimmäinen skeptikko monella tavalla työntäen. Tätä jatkuu hieman yli minuutin. Mukana myös mallattuja lyöntejä ja välillä hieman ärhäkämpää työntelyä, mutta kuitenkin todella rauhallisesti.
4:30 jälkeen toinen skeptikko tönii hieman nopeammin. Ei niinkään ns zombiharjoitteen mukaisesti vaan vähän enemmän muistuttaen riidan haastamistönimistä. Ei toimi.
4:45 videon teksti toteaa ettei Lampila enää suostunut testauksiin. Sitten siihen liittyen näytetään keskustelua.
Lopulta sitten joku vielä yrittää päästä demoamaan ja lyö vähän nurkassa olevaa säkkiä. Lampila ei halua demota.

Videolla siis jonkin verran onnistumisia omissa porukoissa ja Kyushon harrastajan kanssa. Skeptikoiden kanssa taas mikään ei toimi ja kattaus on jokseenkin monipuolinen, niin toimintatavoiltaan kuin myös pareilta.

Minä en ihan hahmota minkälaista testiä nimenomaan Efolle tässä ketjussa nyt tuoreemmiltaan ehdotetaan. Ymmärrän toki jos jotakuta kiinnostaa tietää henkilökohtaisesti että toimiiko ja saada arvauksia että miksi se toimii harrastajille. Mutta tämä vaikuttaa omasta mielestäni enemmän henkilön omalta uteliaisuudelta ja omalta projektilta. Uskon että riittävät testit on mahdollista järjestää ihan vain menemällä treeneihin. Kokeneet kamppailijat osaavat varmasti peräti selvittää haluamansa hyökkäämättä millään tasolla oikeasti tilanteessa. Itse asiassa luulen että kokeneet kamppailijat saavat selville haluamansa jo ihan videoista.

Mutta jos olen väärässä, kiinnostaisi tietää mitä uutta Efoon liittyen nuo testit tuovat tähän?
Jos minusta tulee Miss Suomi, aion puhua väkivallan ja eläinkokeiden puolesta.
- Sanna Theman

Lassen treenituumailuja fiiliksen mukaan

Kuvake
Kyynikko
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 3317
Lauteille: Marraskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Takalajit: MMA, shootfighting, eurooppalainen jujutsu, Latosa escrima, Pekiti tirsia kali, judo, voimankäyttö.
Tykännyt: 14 kertaa
Tykätty: 98 kertaa

Efo

#255

Viesti Kyynikko » joulu 16, 2019, 14.35

En itse ollut tietoinen juuri tuosta videosta, enkä usko suurimman osan ihmisistä koskaan nähneen sitä. Muistetaan nyt että tämä kaveri a. väittää lajin toimivan hyökkääjää vastaan ja b. ottaa rahaa opetuksestaan.
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan Kyynikko viestistä:
Jorge
"Ei pidä syyttää peiliä jos nenä on vino." - Nikolai Gogol

Mukamas viisas. Mukamas keppimiäs.


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: SamuV ja 8 kurkkijaa