Nykyaikaiset itsepuolustuslajit eli Defendo, IMPACT, Krav Maga, MilFight, PDFS, Senshido jne.

Krav Maga

Nykyaikaiset itsepuolustuslajit eli Defendo, ICS, Krav Maga, MilFight, PDFS, Senshido jne.

Valvoja: Valvoja

Lowclass
kylkeenpotkija
Viestit: 1417
Lauteille: Huhtikuu 2010
Etulaji: Krav maga
Sivulajit: Nyrkkeily, MMA, Kali
Takalajit: Shotokan, taido yms...
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Krav Maga

Viesti Lowclass »

Vunak opettaa jeet kune doa, ei väkivaltaisempaa mutta veitset käytössä, kuten joissakin magatyylisuunnissa ei kaikissa. Blauerista en ole kuullut 90-luvun jälkeen, onko kehittänyt muuta kuin kyynerpäiden kilpiteorian? Systema, en ala kertomaan tässä menee kaspin- linjalle joudun paitsioon jos kerron. Siinäkin pitää olla oikeat opettajat.
kilpitorjunta
ilmaanpotkija
Viestit: 19
Lauteille: Joulukuu 2019
Etulaji: Realistinen itsepuolustus
Sivulajit: Senshido, Defcon alliance, Jeet Kune Do, Pfs, Blauer Tactical Systems, Jyrki Saario Defendo, Savate Defense, Krav Maga, Muay Boran, Combat Hapkido, Hokutoryu Jujutsu, Kali, Systema, Bjj
Takalajit: Streetwise Systems, Kung fu, Gojuryu Karate
Tykännyt: 0
Tykätty: 2 kertaa

Krav Maga

Viesti kilpitorjunta »

Vunak opettaa kyllä Jeet kune dota. Aikanaan se varmaan pelkästään tunnettiinkin ainoastaan sillä nimellä. Mutta oikeastaan homma varmaankin on mennyt suunnilleen niin että Vunak oli Bruce Leen harjoittelukumppanin Dan Innosanton oppilas. Innosanto oli tunnettu Filippiiniläisistä lajeista joissa taistellaan veitsin ja kepein. Innosanto muuten opetti Brucelle aikanaan nunchakujen käytön. No se siitä. Vunak meni Innosanton oppiin ja jatkoi katutaistelusta saamiaan kokemuksiaan Brucen ja Innosanton oppeihin lisäksi. Näin Jeet kune do meni taas eteenpäin. Progressive fightning system tuli kai siinä kohtaa nimenä mukaan kun Vunak alkoi opettamaan Seal teamia. Pfs on tavallaan Vunakin tyylisuunta Jeet kune dosta. Blauerin tunnetin on varmasti tuo torjuntahomma mutta sinne sisältyy paljon muutakin. Itsepuolustuksen pioneereja ja ensimmäisiä jotka alkoi opettamaan ns refleksi puolustusta. Senshidon kehittäjä Richard Dimitri oli Blauerin oppilas ja vei Senshidossa asiat vielä oman näkemyksen kautta vieläkin lähemmäs todellista itsepuolustustilannetta
Lowclass
kylkeenpotkija
Viestit: 1417
Lauteille: Huhtikuu 2010
Etulaji: Krav maga
Sivulajit: Nyrkkeily, MMA, Kali
Takalajit: Shotokan, taido yms...
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Krav Maga

Viesti Lowclass »

Eräs kaveri senshido-opettaja, ystävällistä sanallista keskustelua, itse kun uskon tekniikan treenaamiseen...
Kuvake
Nommo
sääreenpotkija
Viestit: 65
Lauteille: Maaliskuu 2021
Etulaji: Krav Maga
Sivulajit: satunnaisia teknisiä nyrkkeilytreenejä, harkinnassa BJJ
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 18 kertaa

Krav Maga

Viesti Nommo »

Himppasen alkanut tässä epäilemään että todella lahjakkaat ja nopeasti etenevät harjoittajat (eli siis monet muut, mutta en minä) hyötyvät ekstraa myös siitä jos saa treenata tosi paljon yhden ja saman parin kanssa. Olen aiemmin ajatellut että parin vaihtelu pitää homman mielenkiintoisempana ja oppiikin ehkä enemmän, mutta jos ajatellaan tätä ns. tavoitteellista harrastamista, eli haluaa keräillä vöitä, niin silloin häiriötekijöitä saa näemmä minimoitua silläkin että tahkoaa todellakin yhden ja saman kanssa kerrasta toiseen. Muut parit toimivat ehkä jonkinlaisena välipalana, mutta jos haluaa viedä homman maaliin asti, mitään ylimääräisiä yllätysmomentteja ei ole suotavaa olla.

Minullahan on ollut alusta asti (sekin) ongelma että "luottoparia" ei ole löytynyt. Kokemus, taito ja ennenkaikkea koko ei oikein tunnu napsahtavan kovinkaan usein kenenkään kanssa yksiin. Pari kertaa jo innostuin että nyt löytyi potentiaalinen luottopari, kun treenikemia on toiminut tosi hyvin. Tosi hyvällä tarkoitan sitä että yhdessä ratkaistaan ongelmia, ja mokat eivät jää niin hirveästi rassaamaan, kun parina on sen verran lunki tyyppi ettei ole sellainen tunne että hänen edessään pitää hävetä. Itse kohtalaisen puheliaahkona pärjäänkin parhaiten sellaisten kanssa joilla toimii se suuvärkki myös, eivätkä yrmyile naama nurinpäin päässä. Toisaalta vakavansorttisetkin parit ovat välillä ihan jees, ettei nyt mene pelkäksi naureskeluksi koko touhu.

Mutta niin vain sitten on käynyt että nämä potentiaaliset luottoparit ovatkin lopettaneet harrastamisen kesken kaiken. Ja taas sitä ollaan sitten yksin, taitavampien, taitamattomampien, ja täysin erikokoisten joukossa. Luulenpa että yhtä ainutta vyötä (no, yksi ainoa minulla enää olisikin ollut tähtäimessä) en enää yritä jos ei ala sitä vakiparia löytymään.

Seuraajat

Kuvake
AlakalA
Kuvake
Chaos
Kuvake
Clancy B.
dirac
eskojou
G12
Gaijin
Hades
Illu
jauho
JHa
K4 Center
Kaaleppi
keelson
kilpitorjunta
Koshander
Kuvake
ktalo
Lowclass
Kuvake
Luke
Kuvake
Lumina
Lybeck
Löyly
Kuvake
Maari
Maitonaama
Master Packer
MinnaL
miuku__
Kuvake
Mjölnir
Kuvake
ninja
Kuvake
NinjaMato
Kuvake
Nommo
Oar
Kuvake
Petri
Kuvake
Petri
Kuvake
Point
Prestamos
Sami Kaipio
SamiKiiskinen
Sekunda
Kuvake
Stick
Kuvake
TimoS
Kuvake
Totte
Tsaari
Tuoska
Kuvake
Tyttö
Kuvake
Vanish
Vili Tarkiainen
Kuvake
Wayne Edwards
xhyeenax
yloneha
Zamikki