Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Wado-ryu karate

Japanilaiset lajit

Valvoja: Valvoja

Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 386
Viestit: 20843
Lauteille: Joulukuu 2007

Wado-ryu karate

#1141

Viesti Lasse Candé »

Suomalaisia kävi kai viisi kappaletta Wadokain mm-kisoissa ja niiden yhteydessä siellä täällä treenailemassa. (Kisat siis ovat tyyliorganisaation sisäiset ja pitävät sekä kumiten että katan sisällään.)

Tässä leiriraportti Nikolta Joen Mawashista.
http://joenmawashi.fi/wadokai-world-cup-2015/" onclick="window.open(this.href);return false;
Suht pitkä, mutta mukavaa luettavaa jos treenireissut japaniin tai Wado kiinnostaa.

Reissulla tuli ylenemisiä, kun Niko Utriainen Joensuusta sai 5. danin ja Harri Heikkari ylensi ohjaajalisenssiään (instructor) 2. kyun lisenssiin.

Suomen vähintään 5. danin Wadokaiarvon omaavat ovat nyt:

Jari Nieminen 6. dan
Yrsa Lindqvist 5. dan
Harri Heikkari 5. dan
Niko Utriainen 5. dan
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 386
Viestit: 20843
Lauteille: Joulukuu 2007

Wado-ryu karate

#1142

Viesti Lasse Candé »

Sain eilen tietooni että tällainen video perustajasta on tuubissa missä onkin sitten niinkuin puoltoista tuntia aiemmin julkaisematonta materiaalia. Ollut nyt vähän epätodellinen fiilis tästä aarteesta.

[video][/video]

(Nimi kirjoitettu väärin.)

Videolla on samasta sessiosta kuin Ajarin videolla materiaalia, mutta kuvakulmat ovat toiset, jolloin monet tekniikat näkyvät paremmin. Toisekseen osa teknikoista ylipäätään näkyy.

Ehdottomasti parasta antia on kuitenkin sisällä kuvatut kun näkee jatkuvasti asioita joita perustaja demoaa tekniikoiden yhteydessä. Lisäksi perustajan kehonkäyttö ei samalla tavalla tule esiin julkisessa jakelussa aiemmin olleista editoiduista videoista kuin näissä joissa hänet näkee opetustilanteissa.

Tämä on merkittävin julkiseksitulo varmaan koskaan. Toki Ajarin video katoineen, perustekniikoineen ja kihon kumiteineen oli myös vallankumouksellinen, kun siihen mennessä ei ollut kuin Budokanin video 70-luvulta jossa kumitegataa, tantodoria ja shinken shirahadoria.

Kannattaa varata puolitoista tuntia aikaa ja istahtaa alas.
Tämä on iso juttu.

Ylipotkija: Video upotettu.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 386
Viestit: 20843
Lauteille: Joulukuu 2007

Wado-ryu karate

#1143

Viesti Lasse Candé »

Videosta on älähdetty. Ei olisi saanut jakaa joidenkin mielestä ja oletettavasti vain hyvin harvalla oli video. (Ei pitäne paikkansa... Puhuttaneen nyt ainakin reilusta kymmenestä. Ehkä muutamista kymmenistä.)

Enivei, saattaa olla pienoinen mahdollisuus että älähdyksen seurauksena video katoaa jonkin ajan päästä. Wadokoiden saattaisi kannattaa ladata se itselleen varmuuden vuoksi. Itsellä realdownloaderi huutaa parhaillaan ja pädiltä tuo jo löytyykin.

Henkilökohtaisesti toivon että jos video katoaa, se ilmestyy jonnekin muualle uudestaan. En oikein näe mitään syytä varovaisuuteen näin vuonna 2015, kun kaikki tekotavat jotka ovat ristiriidassa Otsukan vanhojen tapojen kanssa ovat jo vahvasti vakiintuneet, aina videoihin asti ja opetusorganisaatiot toimivat hienosti. (Otsuka kehitti tyyliä edelleen tuon jälkeen... lienee vuodelta 65.) Noh, onneksi tuota on jo katseltu melkein 3000 kertaa, joten eiköhän se ole muutamalle koneellekin päätynyt...



Ja sitten toinen juttu...
Wadokailta on tullut loistava kirja "Wado-Kai Karatedo Textbook - Kata Section (Vol. 1.)"

Juttuun on nähty huolella vaivaa, vaikka kannessa sitten onkin kiljoitusvilhe.

Kirja käy läpi yhdeksän kataa + Niseishin, joka on Shiteigata-statuksen kautta saavuttanut muita ylimääräisiä katoja suuremman suosion.

Lisäksi kirja käy läpi seisonnat ja perustekniikat. Joitain ihan hyviä ajatuksia löytyy jopa tällaiselle, joka on opetellut kaiken tiedon periaatteella: prikulleen. Itselleni suurin anti on kirjan standardoivassa funktiossa. Enää ei tarvitse väitellä mistään, pääsemättä mihinkään vaan nyt voi kuka tahansa tarkistaa kerralla miten asia on. Mutta onneksi kirja ei tosiaankaan jätä juttua pelkästään tuohon vaan antaa myös opetuksia.

Sitten kun tätä alkaa löytyä jostain silleen että ihan tänne Suomeenkin näkyy, kannattaa ehdottomasti hankkia. Itse maksoin reippaasti ylihintaa kun päätin saada sen heti, mutta olen käsityksessä että se maksaa japanissa 3000 jeniä, eli jotain vähän yli 20e. Kirjan tasoon nähden se on erittäin halpa.

Tietenkin on mahdollista että ne missä on kirjoitusvirhe kannessa lähtee ensiksi halvemmalla... (?)
Kuvake
Jussi*M
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 46
Viestit: 1534
Lauteille: Maaliskuu 2005
Etulaji: Karate JKF Wadokai
Sivulajit: Haidong Gumdo, nyrkkeily

Wado-ryu karate

#1144

Viesti Jussi*M »

Omassa päivyrissäni jo ongelmaa vähän avasinkin mutta tuodaan asia tänne josko löytyisi "kohtalotovereita".... ;)

Miulla on ongelmana se että en saa tehtyä tekniikoita rennosti. Tekeminen on tosi "hartiapainotteista" ja rentoudesta ei ole tietoakaan. Hämäävintä tässä on se että vaikka kuinka yritän "lyödä voimatta" niin se vain nyt on jäykkää. Lienee tästä seurauksena se että tekeminen on myös hidasta. Jossain vaiheessa olis haaveena mennä ekaa dania suorittaan, mutta tällä tekemisellä siitä ei vielä kannata edes haaveilla... :oops:

"Synkimpinä hetkinä" olen ajatellut jo pistää "wadohanskat naulaan" ja alkaa katsella jotain minun kropalleni ja kyvyilleni ehkä paremmin sopivaa tyylisuuntaa, mutta jos ei nyt vielä kuiteskaan... ;)

Onko muilla ollut tällaisia haasteita omassa treenissään? Miten olette saaneet tilannetta parannettua?
"On olemassa aina joku, joka tietää sinua itseäsi paremmin, mitä olet sanomallasi tarkoittanut.". -emeritusprofessori Osmo A. Wiio
*Kirjoitan yksityishenkilönä ja harrastajana, eivätkä kommenttini edusta minkään organisaation virallista kantaa.*
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 24
Viestit: 18952
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

Re: Wado-ryu karate

#1145

Viesti Andy »

Onko olemassa joku laji jossa olisi ok lyödä jäykästi?
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
Jussi*M
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 46
Viestit: 1534
Lauteille: Maaliskuu 2005
Etulaji: Karate JKF Wadokai
Sivulajit: Haidong Gumdo, nyrkkeily

Wado-ryu karate

#1146

Viesti Jussi*M »

Tokkopa... mutta wadomaisen äärimmäistä rentoutta ei ihan joka lajissa mielestäni ole/edellytetä. Voin toki olla väärässäkin.
"On olemassa aina joku, joka tietää sinua itseäsi paremmin, mitä olet sanomallasi tarkoittanut.". -emeritusprofessori Osmo A. Wiio
*Kirjoitan yksityishenkilönä ja harrastajana, eivätkä kommenttini edusta minkään organisaation virallista kantaa.*
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 386
Viestit: 20843
Lauteille: Joulukuu 2007

Wado-ryu karate

#1147

Viesti Lasse Candé »

Tuota vikaa lienee ollut hyvin monellakin. Wado-opetuksessakin on usein ongelmia, niinkuin kaikessa muussakin opetuksessa. Wadon tapauksessa nopeustoive yhdistettynä rentouteen ja minimiliikkeeseen aikaansaa usein erikoisia tulkintoja ja lisäksi koen itse että tyylin harjoittelu edellyttää oheisharjoittelun tekemistä, kymmenen vakioperustekniikan ja muiden yleisten perustekniikoiden lisäksi.

Kaikkei tärkeintä olisi luultavimmin opettaa keholle raajojen luonnolliset kurssit, mikä on sellainen ajoitus-rentous -juttu. Tähän auttaa erilaiset käsien heiluttelut ja pyörittelyt vartalovoimalla, kädet ihan naruna. Sitten tunnustelee, miten ne kädet saa pidettynä naruna ja miten hartioista ei tule vuotokohtia. Selventääkseni mitä tarkoitan, otetaan vertauskuvaksi sellainen reilun sentin paksuinen puolimetrinen naru, jonka päässä on solmu. Jos esitetään kysymys, miten pystyy nostamaan solmun ylös ja lyömään alas siten että sekä viritys että lyönti tapahtuu edestä nostaen ja lyöden? Kuinka tämä tehdään nopeasti, aikaansaaden hyvä lyönti? Tässä tullaan siihen että jotakin pitää tehdä hitaammin ja sekä rytmi että kurssi on tärkeä. Vastaavaa ajattelua voi pohtia myös vaikkapa puolen metrin mittaisen kepin tai muidenkin tapauksessa. Tästä tullaan yleiseen harhakäsitykseen Wadon minimiliikkeestä. Pidän yhtenä missionani opettaa jengille pinan shodanin takakäden sotoukeja ja kushankun alun sotoukeja jotka tehdään oleellisesti samalla tavalla, mutta joita jengi ei tee rennosti, koska heillä on liian kiire ja koska heidän liikkeensä ovat liian pieniä.

Perustekniikoista tuota kurssia pääsee parhaiten fiilistelemään meidän gedanbaraissa, joka on muita tyylejä korkeammalla, osin koska piiskamaisuudesta yhdistettynä kataliikkeittemme dynamiikkaan seuraa että sinne se käsi luonnollisesti tulee. Timo Klemolalla on hyviä harjoitteita tähän käden gedanbarai-sukuiseen narunapitoon. Ei mitään rakettitiedettä tai muutoinkaan mullistavaa, mutta ne hyvät toistot pitää kerätä sieltä.




Sitten tuosta ongelmasta noin omana kokemuksena.

Joskus about 2007 harjoittelin paljon Naihanchia ja seisontoja, oppiakseni miten ryhti ja raajat ovat yhteydessä sekä miten hartioita sulatetaan. Lisäksi miten voimaa tuotetaan asennoilla ja niiden vaihdoilla.

Joskus 2008-2009 harjoittelin paljon "moottoria", eli juuri noita käden naruinapitämisiä ja voiman hakemista vartalosta.

Edellistä piti tarkentaa, joten joskus 2009-2010 fokus siirtyi parempaan tarkkuuteen. Halusin lyödä kuutiosentin tarkkuudella, eli se sentti jokaisessa kolmessa ulottuvuudessa.

Vielä vuonna 2010 fokus siirtyi selän avaamiseen ja kyynärpään linjaamiseen nyrkin ja olkapään kanssa samaan pystytasoon. Tässä vaiheessa löytyi paljon asioita siitä miten tämä kaikki on yhteydessä alaselkään ja myös yläselkään.

Seuraavaksi lähti hikite uuteen tarkasteluun ja lyöntitarkkuus myös. Mukaan tuli myös liuta uusia perusharjoitteita joissa suora lyönti on purettu paloihin. Osan näistä olen keksinyt itse.

Sitten alkoi tulla uusia oivalluksia voimantuotosta taas ja itsensä huijaamisesta nopeammaksi. On ollut vaiheita joissa taon sellaisia yhdistelmiä että tekniikka ei pysy mukana, vaikka liikkeet ovatkin ulkoisesti oikeita. Ja sitten heti perään uusi, jossa edellisen virhe yritetään korjata. Takoa juttua todella kehoon, intellektuellin kikkademoharjoittelun sijaan.

Nämä kaksi viimeistä joista puuttuu vuosiluvut syvenevät tälläkin hetkellä ja koko ajan on myös tietämys tekniikoiden hyvästä suoritustavasta jalostunut. Lisäksi aiempia askelia tulee leivottua sisään tarpeen mukaan ja on huomattu että noita kaikkia joutuu työstämään raivaten pois esteitä hyvän tekniikan edestä. Tällä hetkellä suurin haaste on lonkissa tapahtuva voimanvälityksen vuoto, joka johtuu jossain määrin huonosta nilkkojen taipuisuudesta. Ja asiaa työstetään.



Siihen ajatukseen vain pitää päästä että kaasu on vartalossa ja raajat ovat mahdollisimman hyvällä ohjaustehostimella varustettuja ratteja. Treenitavoiksi ainakin
1. suoraan moottoriin ja rentouttamiseen tähtääviä harjoitteita
2. tarkkuuteen tähtääviä harjoitteita + oikeisiin liikeratoihin tähtääviä harjoitteita
3. suoritteiden harjoittelua nopeuteen pyrkien

Tärkeää on yhdistää oikealla tavalla oikea suoritus ja nopea suoritus. Jos jompaa kumpaa ei jalosta, ei jalosta Wadossa kumpaakaan. Pitää välttää sekä liika yritys oikaisuineen että mukavuusalue ja saada lisäksi haukkuja.

Ja aina hommat etenee - aina ne eivät etene riittävästi suhteessa johonkin ulkoiseen tasovaatimustulkintaan. Tämän prosessin aikana on hankittu kolme hylsyä vyökokeista ja vedetty välissä edellistä korkeampi koe kirkkaasti läpi. Kehittymiseen ei voi luottaa lyhyinä ajanjaksoina. Pitää luottaa prosessiin. Joskus lähivuosina tulee seuraava merkittävä kehityskausi kun sitä etsii ja harjoittelee.
Kuvake
fudo
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 916
Lauteille: Elokuu 2010
Etulaji: Kase Ha Shotokan Ryu

Wado-ryu karate

#1148

Viesti fudo »

Ovatko virtaavat ja "iholla olevat" drillit tyypillisiä Wado-harjoittelussa?
空手に先手なし
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 386
Viestit: 20843
Lauteille: Joulukuu 2007

Wado-ryu karate

#1149

Viesti Lasse Candé »

Tarkoittaako "virtaava" sitä että harjoitteessa toistetaan jotakin juttua jatkuvalla puolustus-vastahyökkäys johon toinen puolustautuu ja vastahyökkää kunnes päätetään lopettaa?

Jos näin, niin eipä juuri. Olen toki törmännyt tällaiseen, mutta idea on tällöin mitä luultavimmin muualta lainattu. Joskus aikoinaan olen ollut skeptinen täällä kurrikulumilisäyksiin, joita silloin Nassesetä peräänkuulutti. Nykyään olen sitä mieltä että tuontyyppisiä juttuja voi keksiä myös tarpeeseen tai lainata muualta. Jos mulla olisi seura, niitä tehtäisiin melko suurella todennäköisyydellä.


Mitä ihollaoloon tulee, yleisemmin vain tehdään alasvienti tai sitten harjoitellaan kuzushia. Jälkimmäinen edellyttää sitä että pääsee tuntemaan, joten molemmilla harjoittelijoilla pitää olla oikea mindsetti ja välillä vähän kiireettömyyttäkin. Ehkäpä tässä on sellaista ihollaoloa mitä peräänkuulutetaan, mutta en tiedä meneekö tarkoitettuun kategoriaan.

Itse tykkään toistaa jotakin asiaa nopeasti peräkkäin ja teetän kokemattomammalle usein niin pariharjoittelussa.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 386
Viestit: 20843
Lauteille: Joulukuu 2007

Wado-ryu karate

#1150

Viesti Lasse Candé »

Ilmoitustaululle on näköjään tullut kutsu Toby Threadgillin seminaariin Hämeenlinnassa:
http://www.potku.net/forum/viewtopic.php?f=25&t=21092" onclick="window.open(this.href);return false;

Viime kerralla olikin pari potkulaista paikalla. Nyt sama meininki! Tämä kannattaa tarkastaa omasta lajista riippumatta!

Jatkettakoon tuolla ketjussa!
Veepee
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 17
Viestit: 1298
Lauteille: Tammikuu 2014
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taido, Tenshin shōden Katori shintō-ryū
Sivulajit: Tachimura-ha Shuri-Te, 白眉, Shaolin
Takalajit: Judo, moderni taijiquan

Wado-ryu karate

#1151

Viesti Veepee »

Lasse Candé kirjoitti: Ilmoitustaululle on näköjään tullut kutsu Toby Threadgillin seminaariin Hämeenlinnassa:
http://www.potku.net/forum/viewtopic.php?f=25&t=21092" onclick="window.open(this.href);return false;

Viime kerralla olikin pari potkulaista paikalla. Nyt sama meininki! Tämä kannattaa tarkastaa omasta lajista riippumatta!

Jatkettakoon tuolla ketjussa!
Eikä jatketa! :D

Mä hyödynnän tän mahdollisuuden kysymällä nimittäin, että mitä wadoka todennäköisesti saa tuolta leiriltä irti? Tiedän kyllä hyvin, ett Ohtsukalla oli tosiaan Shindo Yoshin-ryu pohjalla ennen kuin mies alkoi treenailla karatea. Mitä osaamista keskiverto wadokalla on jo valmiiksi Shindo Yoshin-ryusta, ja mitä tällä vastavuoroisesti on jo handussa tyylistä verrattuna sekä wadoa että SYR:iä koskaan harrastamattomaan henkilöön?

Sitä vaan aloin tässä miettimään, että kuinka paljon kehonkäyttöä ja strategiaa nykypäivän wadoon on valunut "juurilta" ja millä tavoin se näkyy.
Ville-Pekka Turpeinen

"If your unsoku is good, you can never be touched." -Kozo Kitamura, taido 8. dan hanshi, Suomen taidoliiton kesäleiri 2012

"Kun olet kiillottanut tekniikkasi ja saavuttanut liikkeiden vapauden, saat luonnostaan ihmeelliset voimat." -Musashi Miyamoto, Go Rin no Sho, Tulen rulla
Kuvake
AriJ
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 119
Viestit: 12708
Lauteille: Tammikuu 2005

Wado-ryu karate

#1152

Viesti AriJ »

Veepee kirjoitti: Sitä vaan aloin tässä miettimään, että kuinka paljon kehonkäyttöä ja strategiaa nykypäivän wadoon on valunut "juurilta" ja millä tavoin se näkyy.
Kysymys kiinostaa täälläkin, tuota olen aina koittanut silloin tällöin kummastella eri videoista, ihan ei asiaan vihkiytymättömälle ulkopuoliselle selviä.... mutta tietty pitääkö edes :D
______________________
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 386
Viestit: 20843
Lauteille: Joulukuu 2007

Wado-ryu karate

#1153

Viesti Lasse Candé »

Mitä osaa jo valmiiksi, riippuu paljon henkilöstä. Lähtökohta on kuitenkin että eipä juuri mitään. Sen verran eri lajit on kyseessä ja Wadon moderniuden mukana tulema opin laadullisesti heikko leviäminen nostaa todennäköisyyksiä vielä korkeammalle.

Jos taas on saanut hyvää opetusta, huomaa yhtymäkohtia paljon ja Wadosta aukeaa sekä strategisia että kehonkäytöllisiä ulottuvuuksia. Ja toivottavasti vielä oikein. :) Ainahan on kuitenkin vaara nähdä asioita suuremmassa merkityksessä kuin mitä niillä on. Onkin tärkeä tajuta mahdollisimman hyvin että lajit ovat eri ja että ne ovat sukua.

Jos on henkilö joka osaa vastaanottaa ja jolla ei ole kiire vetää liiallisia yhtäläisyysmerkkejä tai täyttää tyhjiöitä automaattisesti ensimmäisenä vastaantulevalla "vastauksella", voi oppia paljonkin. Yksi mikä jeesaa oppimista Wadokan tapauksessa on, että Threadgill senseillä on taustaa Wadosta ja hän tuntee melkolailla Wadon menehtynyttä ja nykyistä kärkiosastoa ja muitakin Wadokoita. Hän osaa siis kohdistaa opin Wadokoille melko hyvin. Samassa tämä ei haittaa Wadon ulkopuolelta tulevia. Viime kerrallakin jengi otti todella hyvin vastaan ja varmaan suurin osa pääsi tuntemaan sensein tekniikkaa omakohtaisesti.

Opittu kehonkäyttö on universaalia. Tämä nyt ainakin avaa silmiä ihan kenen tahansa tapauksessa.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 386
Viestit: 20843
Lauteille: Joulukuu 2007

Wado-ryu karate

#1154

Viesti Lasse Candé »

Ollut hyvää karatekeskustelua Whatsappiryhmässä ja tuli kysymys että mikäs se Wadon pihvi on?

Yksi opettaja sanoi kerran että Wadon pihvi on kilpakarate ja nagashizuki.
Tämä on melkolailla typistetty vastaus, mutta siinä mielessä myös melko ansiokas. Kilpakarateviittaus on luultavimmin siihen että Wado on enemmän lyöntipotkukaratea kuin okinawalainen itsepuolustuskarate. Wadossa on myös etäisyys pidempi. Nagashizuki-viittaus taas kertoo siitä miten Wado eroaa muista japsikarateista. Nagashizuki-perustekniikka on sellainen missä kurkottavaan jabiin yhdistetään väistö. Potkumiitissä hyvin vastaavanlainen lyönti tuli esiin sen yhden kehälajivalmentajan toimesta, jonka nimeä en nyt muista. Laajemmin nagashizuki viittaa samanaikaiseen väistöön ja lyöntiin ja sovelluksessa usein myös torjuntaan. Vielä laajemmin viittaus siihen saattaisi viitata Wadon japanilaisiin perinteisiin, joissa tutkitaan osapuolten suhteutumista erinäisiin voimantuottolinjoihin. Väistölyöntejä ja taisabakia on tietenkin muissakin karateissa, mutta uskon että jutussa voi olla eroja.

Itse luonnehtisin Wadoa niin että
- siinä on nopeuspainotus suurempi kuin muissa karateissa yleensä
- se on hyvin etäisyys- ja ajoitusherkkää
- siinä on korkeammat, monesti lyhyemmät ja luonnollisemmat asennot kuin muissa karateissa, myös perustekniikoissa

Itse tykkään Wadon etäisyys- ja ajoitusherkkyydestä, koska se pakottaa jalostumaan niissä, mikä avaa kamppailustrategiaa omalta osaltaan kivasti. Whatsappissa oli kyseessä Wadon mahdollinen ottaminen sivulajiksi ja sanoisin että kokeneelle kamppailijalle homma toimii oikein hyvin. Kun Wadon kiinni hakattu sisältö ei ole juurikaan "tee näin, kun toinen tekee näin" -osastoa vaan skenariot ovat lähes äärimmilleen pelkistettyjä, ei laji ihan helpolla aiheuta minkään muun lajin kanssa ristiriitoja.



Vähän sivuttiin myös yhteensopivuutta itsepuolustuslajien kanssa. Luulisin että Wado on hieman yhteensopivampi Krav magan kanssa kuin Defendon. Muistelisin että Mjölnir joskus luonnehti näiden lajien lähtökohtaeroa siten että Krav magassa pidetään valppaus koko ajan vähintään kevyesti yllä, kun taas Defendossa lähdetään siitä liikkeelle että saattaa tulla yllätetyksi. Toisekseen että Krav magassa muistaakseni edelleen Mjölnirin mukaan on pienempi painipainotus ja suurempi lyöntipotkupainotus. Niiltä osin mikä kuva itselläni on Krav magasta, se sopisi jotakuinkin saumattomasti Wadon kanssa yhteen, mutta en usko että Defendonkaan tapauksessa tulisi mitään ongelmia ajattelevalle ihmiselle.
Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 20207
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL

Wado-ryu karate

#1155

Viesti JanneM »

Olisko nagashitsukista jotain esimerkkivideota heittää?
Kilpailu ja sovelluspiolelta... Ehkä katasta myös.
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 25 kurkkijaa