Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Taido kakkoslajina?

Japanilaiset lajit

Valvoja: Valvoja

jaunomus
nilkkaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 45
Lauteille: Heinäkuu 2005

#16

Viesti jaunomus »

Juuri tämän vuoksi vältän esittämästä mielipiteitäni lajista, koska en yksinkertaisesti tiedä siitä hyvinkään paljoa. Olen kyllä saanut hyvän kuvan harrastajapiireistä! Leppoisa treeniporukka on ehkä kaikista tärkeintä "toiminnan jatkuvuuden" kannalta. Itselläni juuri tällaisen porukan puute ajoi minut pois vanhasta thai-nyrkkeilyseurastani. Toiminta oli hieman liian vakavaa.
Silmitön raivo korvaa puuttuvan tekniikan.
Ale
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1210
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Lahti
Etulaji: Shorin-ryu Seibukan karate-do
Sivulajit: Okinawalainen kobudo
Takalajit: JKA-Shotokan
Sin moo hapkido
Shorin-ryu (Okuhara-ha)

#17

Viesti Ale »

Heh!

Kun tuo voimistelu on tässä ketjussa kerran mainittu, niin on pakko sanoa että, Se EI todellakaan sovi yhteen kamppailulajien kanssa.

Itselläni on ollut pari oppilasta jotka olivat pitkään harjoitelleet voimistelua. Kumpikaan ei sitten kirveelläkään oppinut lyömään tai potkimaan, vaan vain ojentelivat raajojaan. Elikkäs terävyys ja nopeus oli poissa iskun osuessa.
jaunomus
nilkkaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 45
Lauteille: Heinäkuu 2005

#18

Viesti jaunomus »

Eri asia varmaan jos ryhtyy harrastamaan voimistelua, kun omaa valmiiksi jonkinlaisen kokemuksen kamppailulajeista? ;)
Silmitön raivo korvaa puuttuvan tekniikan.
Kuvake
Nelson
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1216
Lauteille: Maaliskuu 2005

#19

Viesti Nelson »

Itse väittäisin että kehon hallinnan kannalta paras laji on juuri telinevoimistelu. Noihin vaan ei käsittääkseni järjestetä mitään kursseja vanhemmille ja oppiminen voi olla erittäin tuskaisaa jos ei aloita hyvin nuorena. Kamppailulajeihin siirtyminen voi olla ihan hyväkin asia. Ja kamppailulajeista löytyy myös paljon sellaisia juttuja, jotka vaativat hyvää koordinaatiokykyä yms. Joten haasteita varmasti saa kehon hallinnan kannaltakin.
Itselläni on ollut pari oppilasta jotka olivat pitkään harjoitelleet voimistelua. Kumpikaan ei sitten kirveelläkään oppinut lyömään tai potkimaan, vaan vain ojentelivat raajojaan. Elikkäs terävyys ja nopeus oli poissa iskun osuessa.
Voi olla aika henkilökohtainen juttu ettei oppinut. Yleensä voimistelijoilla oman kehon hallinta on erittäin hyvää ja siksi oppivat nopeasti uusia asioita jotka liittyvät kehon hallintaan. Bjj:ssäkin ketteryys on yleensä aika hyvä ominaisuus.
xrated
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 10
Lauteille: Heinäkuu 2005

Hello

#20

Viesti xrated »

No omasta mielestäni Laji on hyvä koordinaation kehittäjänä. Itse olen harjoitellut lajia muutaman vuoden ajan. Taidokat yleensä olevat aika sosiaalisia mukavia kavereita, joten eikun mukaan vaan......... Taido on itselleni antanut todella paljon ja opittavaa riittää vielä ihan älyttömästi.
Mukana on mielenkiintoinen filosofia ja tekniikoiden ideat ovat mainioita.
Eppu
fuusetsu
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 539
Lauteille: Maaliskuu 2005

Re: Taido kakkoslajina?

#21

Viesti fuusetsu »

Ensimmäiseen vyöhön mennessä sinulla on ainakin thai-seurasi paras spinning backfist :D . Sen verran paljon on sengiä ekassa kokeessa.

Itse harrastan taidon lisäksi potkunyrkkeilyä. Aika paljon samoja juttuja kummassakin lajissa. Ottelussa suurin ero tulee kyllä juuri liikkumisesta. Puolen vaihdot, ylös-alas-liikkuminen jne. Tukevat aika hyvin lajeina toisiaan.

Taisit valita uudeksi lajiksesi jo hokutoryun, joten turhaan tuli tuokin kirjoitettua...

---

Hienoja kommentteja taas taidosta. Kai se sitten on vaan niin, että taidossa liikutaan vain volteilla. Huoh. Kyllä se taidon perus liikkuvuus tulee ihan jostain muualta.
jaunomus
nilkkaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 45
Lauteille: Heinäkuu 2005

Re: Taido kakkoslajina?

#22

Viesti jaunomus »

fuusetsu kirjoitti: Hienoja kommentteja taas taidosta. Kai se sitten on vaan niin, että taidossa liikutaan vain volteilla. Huoh. Kyllä se taidon perus liikkuvuus tulee ihan jostain muualta.
Tämä oli kyllä odotettavissa, kun tämän aiheen avasin. Mutta ei anneta sen häiritä. ;)
Silmitön raivo korvaa puuttuvan tekniikan.
A.A.
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1166
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu

#23

Viesti A.A. »

Itse suosittelisin Taidoa lämpimästi jos siitä vain on kiinnostunut. Olimme viime talvena jollain Suomen taidoleirillä pitämässä capoeiraan tutustuttamistunnin taidokoille ja hyvä kuva jäi kyllä siitä porukasta. Näppäriä kavereita ja motivaatiota sekä henkeä riitti.

Haluan kumminkin ottaa hieman kantaa tuohon telinevoimisteluun. Imo se ei ole akrobatian saralta se paras laji kamppailulajien rinnalle kehonhallintaa opettamaan. Huomattavasti enemmän hyötyä tällaisen funktion mielessä on akrobatiasta, jossa kamppailulajiin liittyviä tekniikoita tehdään. Tällaista löytää nimenomaan juuri Taidosta, capoeirasta, wushusta ja "freestyle akrobatiasta" tai xma, martial arts tricks, millä nimellä tuota ilmiötä nyt kutsutaankaan. Telinevoimistelussa tekniikat opetetaan kuitenkin hivenen eri tavalla. Esimerkiksi kärrynpyörää ei capossa ole tarkoitus tehdä telinevoimistelumaisen preussilaisesti ja jäykästi, jne. Toki voimistelusta saa tavattoman tehokkaan akrobaattisen pohjan, mutta ei aivan samalla tavalla kehonhallintaa kamppailuun liittyvässä mielessä korostavan kuin varsinaisissa kyseistä asiaa painottavissa lajeissa.

Jos tällaista kehonhallintaa siis haluaa oppia, suosittelisin ennemmin juuri mainitsemiani lajeja. Yhtenä vaihtoehtona esim. yleistä akrobatiaa ja kehonhallintaa opetetaan imo hyvin tehokkaasti Helsingin aikuisopiston parilla akrobatiakurssilla. Suosittelen. Toinen kurssi tosin painottuu tämän akrobatian käyttämiseen capossa. Toinen mikä varmasti on tässä mielessä kovin tehokas, on jo mainittu Raminin Tampereella pitämä Art Wushu. Kummatkin sisältävät myös paljon telinevoimistelun elementtejä ja ainakin ensiksi mainittu on tarkoitettu nimenomaan aikuisille ihmisille. Siellä allekirjoittanutkin on volttinsa ja temppunsa pitkälti oppinut "vasta" parikymppisenä.

Itse asiassa ei kannata suhtautua akrobatiaan siten, että onhan tässä jo liian vanha aloittamaan, ei pysty. Vaikka kuinka moni vanhempikin ihminen on näin tehnyt. Myös balettiakin voi itse asiassa aikuisena ruveta harrastamaan, sekin kun taidettiin mainita. Aikuisbaletti on todellinen harrastus. ;)
Viimeksi muokannut A.A., elo 5, 2005, 14.08. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Vlad Tepes
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 6831
Lauteille: Elokuu 2005

#24

Viesti Vlad Tepes »

Tietämykseni Taidosta on vähäinen. Antakoot siis Taidon harrastajat anteeksi jos puhun perättömiä.

Ajattelin vain että eikö Taido ole kuitenkin lyönti yms tekniikan kannalta niin erilainen että mahtaisiko sopia jonkin ju-jutsun tai Thain kanssa yhteen.

Voin siis olla väärässä mutta sen verran mitä olen Taido ihmisten kanssa kikkaillut niin on muistuttanut esim lyöntitekniikassa urheilukaratea.

Voisiko tästä tulla hieman jakomielitautinen olo treenailuun.
Jiu-Jitsu
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 870
Lauteille: Huhtikuu 2005

#25

Viesti Jiu-Jitsu »

A.A. kirjoitti: yleistä akrobatiaa ja kehonhallintaa opetetaan imo hyvin tehokkaasti Helsingin aikuisopiston parilla akrobatiakurssilla. Suosittelen.
Tuohan kuulostaa mielenkiintoiselta. Voisitko kertoa tästä tarkemmin? Millä kurssilla olet ollut ja mitä liikkeitä ja millä tasolla siellä tarkalleen on opetettu? Helsingin aikuisopiston webbisivuilta ei kovin tarkkaa tietoa löytynyt.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 93914
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

#26

Viesti Mika »

Muistaakseni Osmo Tammisalo ohjaa jotakin tuollaista kurssia, mutta nyt en ole aivan varma, onko kyseessä aikuiskurssi. Muistaakseni on. Jos hänen nimellään et löydä mitään, lähetän hänelle tekstarin ja välitän tiedot tähän ketjuun.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
A.A.
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1166
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu

#27

Viesti A.A. »

Jiu-Jitsu,

http://www.helsinginaikuisopisto.fi/koulu/liikunta.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Tuolta sivulta löytyy siis nuo kaksi kurssia, jotka olen itse käynyt:

830121 Akrobatian peruskurssi
830122 Capoeira -akrobatia

Nuo muut ovat puhtaasti capoeira angolan kursseja, joissa en ole ainakaan tähän mennessä käynyt harrastaessani capoa muualla. Joka tapauksessa, tuolla akrobatian peruskurssilla tosiaan aloitettiin ihan perusteista. Opettaja, eli sivuilla mainittu Markus Vainio-Mattila on hyvin pätevä tyyppi ja erinomainen opettaja. Kaikenlisäksi loistava persoona muutenkin.

Liikkeitä lähdettiin käymään kuperkeikoista eteenpäin. Alkukurssista harjoittelimme eri suuntaan meneviä kuperkeikkoja hypyillä ja ilman, käsilläseisontaa, pikku hiljaa erilaisia kärrynpyöriä, sekä aloitimme hiomaan perus etu- ja takaperinvolttiin lähtemisen tekniikkaa - ei kuitenkaan varsinaista hyppyä vielä. Tunnin lopuksi oli yleensä suht. raskasta "voimistelulihaskunnon" treeniä, eli käsilläseisontapunnerrusta avustuksella, keskivartaloharjoituksia, jne. Haettiin sitä voimaa millä tehdä liikkeitä.

Näistä siirryttiin sitten pikkuhiljaa eteenpäin vähän vaativampiin liikkeisiin. Markus kyseli aina hieman saattaisiko porukalla olla jotain tiettyjä toivomuksia, eli haluavatko he tällä kurssilla keskittyä enemmän maa- vai ilma-akrobatiaan ja millaiseen mahdollisesti. Karkeasti sanottuna sieltä löytyi kärrynpyöriä aina perhosvolttiin asti, hieman erilaisia kuperkeikkoja tiikerihyppyihin asti (hypätään pitkälle eteen sukeltamalla kuperkeikkaan), volttiopetusta (sivuttainvoltti, etu- ja takaperinvoltti, sekä takaperinvoltti vauhdinottokärrynpyörästä (vert. arabialainen)), sekä muutamia erillisiä liikkeitä caposta ja muutenkin. Plus niitä kehonhallinta- ja voimistamisharjoitteita.

Tuo kumminkin lähti ihan perusteista hitaasti liikkelle, eli ensimmäisillä kerroilla ei todellakaan vielä voltteja hypitty, eikä niitä kaikki mitenkään välttämättä edes oppineet. Kyseessä on toki kumminkin akrobatiakurssi, eli liikkeitä kyllä tehdään ja opetetaan ja moni saattaa jäädä vielä ensimmäisellä kurssilla onnistumatta. Iso osa kurssilla ainakin minusta oli nimenomaan alustan antajana omana harjoittelulle, sillä perusideat ja harjoitusmenetelmät siellä oppi tehokkaasti. Omalla ajalla kun vääntää ahkerasti, oppii noita aika nopeasti.

Harjoittelu tapahtui judosalin tatamilla ja salissa oli kaksi paksumpaa patjaa joille myöhemmin hypittiin voltteja. Porukkaa oli 16-vuotiaasta yli kolmikymppisiin ja taustoiltaan kaikenlaisia. Jonkin verran capoporukkaa, joitain muiden lajien harrastajia ja joitain ihan muuten vain akrobatiasta kiinnostuneita, ei välttämättä kauheaa urheilutaustaa omaavia. Kehitystaso vaihteli aika rajusti. Jotkut oppi tosi nopeasti, jotkut paljon hitaammin. Ehkä sillä urheilupohjalla oli merkitystä, mutta toisaalta akrobatiakin on siitä jännä laji, että toisille se tuntuu vain tulevan luonnostaan.

Tuo toinen, capoeira akrobatia kurssi oli puolestaan nimenomaan sitä; akrobatian suorittamista capoeirapelissä. Siinä siis vaadittiin, että on capoeiraa jo harrastanut ja periaatteessa akrobatian alkeet käynyt, mutta jos on jo akrobatiataustaa tms. niin voi varmaan neuvotella kurssin vetäjän kanssa. Treenailtiin noita opittuja akrobatioita sitten enemmän siihen liikkeeseen ja muihin capotekniikoihin sovellettuna. Tuo ensimmäinen kurssi on kuitenkin ihan kenelle tahansa sopiva.

Noista kurssien vetäjistä juttua ja videoita löytyy enemmän heidän showryhmänsä sivuilta: http://www.teamcuidado.com" onclick="window.open(this.href);return false; Sieltä näkee jo useita liikkeitä mitä kurssilla saatetaan opettaa. Kierrevoltteja ja muita älyttömimpiä ei kurssilla kuitenkaan vielä opeteta, korkeintaan kierreliikkeistä b-twistiä, mikäli mitään sanoo.

Hmm, hieman varsinaiseen Taidoon liittymätön pitkä sepostus. :oops: Yritän välttää tulevaisuudessa liiallista off-topicointia.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 17 kurkkijaa