Sivu 1/1

Tayo-ryu karate

Lähetetty: huhti 17, 2019, 17.27
fudo
Tuli sattumalta vastaan karaten tyylisuunta nimeltään Tayo-ryu. Onko jollain enemmän tietoa juurista ja sisällöstä?

Lajit Suomeen

Lähetetty: huhti 17, 2019, 17.32
flammee
Wikipedia näytti tuntevan..
https://fi.wikipedia.org/wiki/Karate#Tayo-ryu kirjoitti:Tayo-ryu karate (多様流), tarkoittaa erilaisuutta ja monipuolisuutta, mikä kuvastaa Tayo-ryu:n periaatetta. Tayo-ryu karate sai muotonsa 2010 -luvulla Suomessa. Sen taustalla vaikuttaa Wado-ryu karate sekä judo.

Tayo-ryu karaten harjoitusmetodi on suoraviivainen sisältäen karaten eri osa-alueet. Tayo-ryu karatessa huomioidaan harjoitteleva henkilö kokonaisuudessaan. Sitä kautta on mahdollistunut luoda harjoitusmetodit sekä henkilökohtainen karatepolku lapsesta varttuneeseen harrastajaan saakka. Harjoitteissa sekä vyökoejärjestelmässä periaate näkyy mm. vyökoevaatimuksien sisällöissä, missä huomioidaan esim. juniorien herkkyyskaudet sekä toisaalta harrastajien fyysiset rajoitteet.

Lajit Suomeen

Lähetetty: huhti 17, 2019, 19.23
Lasse Candé
(Ehdotin viestien siirtoa uuteen ketjuun dojolle, koska näyttää oman aiheensa arvoiselta.)

Nettisivujen mukaan seuroja on enemmän kuin yksi. Minulle jäi vähän epäselväksi, onko siis Kibudo seura ja Tayo-ryu karate tässä seurassa harjoiteltava karatetyyli?

Joka tapauksessa tuolla nettisivulla on ihan uusia ilmoituksia, eli toiminta on aktiivista.

Helmikuussa ollut leiri Solvallassa, josta nettisivu sanoo:
http://kibudo.fi/9-2-solvallan-tayo-ryu ... nnistunut/

"Tapahtuman järjestäjänä toimi Kirkkonummelta Combo ry, mikä toimi myös leirillä pidetyn karaten seuravalmentajakoulutuksen koulutusorganisaationa. Leirillä oli koulutusosana tekniikan käytännön opetuksen sisältö-osa.

Leirillä oli paikalla Tayo-Ryu tyylisuuntakollegion jäsenet; Pj. Oiva Tyni, sekä kollegion jäsenet Janne Henriksson sekä Mikael Nuotio.
Iloksemme paikalle pääsi Tayo-ryu tyylisuunta -yhteistyö tahoista kuopiosta Kari Koskinen, joka toimii Sito-ryu kollegion jäsenenä. Sekä Tommi Lehtimäki Nurmijärveltä, FSKA Shotokan kollegion jäsen."Elikkäs ihan nimekkäitä henkilöitäkin mukana. Kari sensei oli pitkään Wado-kollegion puheenjohtaja ennen kuin vaihtoi Shitoryuhun.

Nettisivulta myös ilmenee että tästä Kibudosta on käynyt kilpailijoita hakemassa pronssia turnauksista.

Galleriaa kun katsoo, näyttää myös aktiiviselta.Oikeastaan minua kiinnostaisi, kuinka Tayo-ryu poikkeaa Wadosta ja tietenkin sitten että millä tavalla judo on otettu mukaan? Minkälainen sekoitus mahtaa olla kyseessä?
Ja tietenkin että minkälainen tyylin opettajisto on?

Tayo-ryu karate

Lähetetty: huhti 21, 2019, 17.28
Jussi*M
Eihän tästä montaa vuotta ole kun Koskinen sai läksiäislahjansa wadokollegiolta. Olin kyseisellä leirillä ja Kari oli vielä sen kerran Dan-kokeita vastaanottamassa. Onko hän sen jälkeen vaihtanut tyylisuuntaa siis? Luulin että karate jäi taakse kokonaan mutta hyvä jos näin ei käynytkään.