Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Goju-ryu Karate

Japanilaiset lajit

Valvoja: Valvoja

K.E.K
ilmaanpotkija
Viestit: 18
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Tampere
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Goju-ryu Karate

Viesti K.E.K »

Terve potkulaiset!
Goju-ryu:sta on täällä ollut juttua eri kirjoituksissa ja yhteyksissä, mutta aiheesta ei varsinaisesti ole ollut omaa threadia. Aktiivisia harrastajia, entisiä harrastajia ja kiinnostuneita on kuitenkin useita satoja. Sitä en tiedä moniko näistä tälle kanavalle eksyy tai on eksynyt jää nähtäväksi.

Tällä hetkellä itse treenaan (Okinawa Goju-ryu karate do):ta Karateseura Gakuseissa Tampereella.
Muita varsinaisia saman tyylisuunnan seuroja on Forssan-Tammelan Jundokan ja Nokialla Goseikan. Helsingissäkin taitaa olla jonkinlaista toimintaa, mutta ei varsinaista seuraa. Päätoimintaa Suomessa vetää Finnish Jundokan.
Goju-ryu:ta harrastetaan myös Tampereen Seigokan:issa, jossa kävin aikoinaan hakemassa hyvää lisäoppia vuoden ajan. http://www.seigokan.net

Miten me treenataan? Aika paljon tehdään paritekniikkaa ja perinteisiä harjoitteita. Kata ja katan sovellukset eli bunkait kuuluu osana koulutusta. Sitten treenataan monipuolisesti liikkumista, potkuja, lyöntejä, torjuntoja, heittoja, lukkoja, kaatoja, horjutuksia ja muuta mitä katoihin on yleisesti kätkettynä. Välillä potkitaan ja hakataan pistehanskoihin ja potkutyynyihin sekä joskus painitaan ja murskataan. Välillä hypitään vapaissa treeneissä voltteja, tehdään ukemeja ja otellaan kevyesti. Välillä kokeillaan vatsalihasten ja luiden kestävyyttä parin kanssa ja seuraavissa treeneissä ihastellaa gebardin pilkkuja. Joskus otetaan raakaa lihastreeniä kun taas toisinaan hierotaan teknisiä hienouksia. Kilpakaratea ei meillä juurikaan harrasteta.

Joskus Goju-ryu tekniikoissa haetaan äärimmäistä voimantuottoa, mutta toisessa tilanteessa asiat hoidetaan vain kevyellä kosketuksella. Tavoitteena on, että tekniikat suoritetaan virtaavasti, sekä kovat ja pehmeät osuudet vaihtelevat. Tyyli on haastava eikä sovellu hätäisille eikä äkäisille, osalle harrastajista Goju-ryu tarjoaa elämän mittaisen harrastuksen, terveyttä, asennetta, kuntoilua ja mukavia kavereita. Toiset edistyy lajissa nopeammin toiset hitaammin. Kaikki treeni suoritetaan omien rahkeiden mukaan ja paria kunnioittaen.

Laitan muutamia linkkejä josta voi tutustua tähän Goju-Ryu:hun:
Okinawan päädojo:
http://www.jundokan.jp/

Bunkai video, jossa Goju-ryuta esitellään ranskalaisessa tv-dokumentissä:
http://www.syracusejundokan.com/media/tairabunkai.wmv

Tietoa Goju-Ryu:sta, kata animaatioita
http://www.syracusejundokan.com

Goju-Ryu:ta on muitakin suuntauksia, mutta kaikki kuitenkin juontaa juurensa enemmän tai vähemmän Chojun Miyagin(1888-1953) kokoamiin oppeihin. Lyhyt kuvaus lajin historiasta löytyy osoitteesta
http://www.students.tut.fi/~gakusei/history.html
Miyagin jälkeen rivit ovat ajan saatossa rakoilleet ja erimielisyydet ovat ajaneet harrastajia ja organisaatioita erilleen. Mikä on sitten sitä autenttisinta Chojun Miyagin Goju-ryu:ta onkin vähän vaikeampi selvittää ja koulutuksen tässä vaiheessa siihen on paha ottaa kantaa. Esim. Morio Higaonnasta, hänen opetuksestaan ja viimeisimmistä dan arvoistaan maailmalla liikkuu erilaisia huhuja ja artikkeleitä. Mikä niistä on totta ja mikä tarua, jää ainakin itselle epäselväksi. Kyseisen kaverin Goju-ryu DVD:t on ihan kivoja, varsinkin Power training. Ainakin hän on saanut tyylille näkyvyyttä ja julkisuutta, joka ei varmaan kaikkia taas miellytä.

Innolla odotan innostaako tämä sepustus avoimeen Goju-ryu keskusteluun tällä palstalla.


Moderaattori: Ensimmäinen linkki korjattu toimivaksi.
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit: 18758
Lauteille: Helmikuu 2005
Tykännyt: 172 kertaa
Tykätty: 294 kertaa

Re: Goju-ryu:sta

Viesti Jussi Häkkinen »

K.E.K kirjoitti: Tällä hetkellä itse treenaan (Okinawa Goju-ryu karate do):ta Karateseura Gakuseissa Tampereella.
Kuka muuten on okinawalainen pääopettajanne ja kuinka usein olette yhteydessä häneen?

Olisi mukava visiteerata muidenkin okinawalaista karatea harrastavien seurojen tapahtumissa (ja esim. pääopettajien leireillä). Suomessa kun näitä tyylejä on kokolailla vähän, ei yhteistyö välttämättä olisi huono idea.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
K.E.K
ilmaanpotkija
Viestit: 18
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Tampere
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Pääopettajasta

Viesti K.E.K »

Itselleni on tällä tasolla riittänyt Goju-ryu Dan kollegion jakama tietous, joka perustuu Okinawan Jundokan:in oppeihin. Perinteisesti syksyisin on Hiromi Suzuki Ruotsista käynyt pitämässä Nokialla pari päiväisen leirin. Dan kollegion jäsenet käyvät lisäämässä tietouttaan Ruotsissa, Euroopan leireillä ja Okinawalla.

Suzukin leirit ovat perinteistä opetusta eli kata ja bunkai painotteisia. Oman tason kata:t on hyvä osata että pääsee jyvälle mistä on kyse. Gojuryussa on erilaisia katoja, jolla on oma tarkoituksensa. On hengitystekniikkaan vaikuttavia ja voimantuottoa lisääviä katoja ja sitten runsaammin erilaisia tekniikoita sisältäviä katoja. Ensimmäiset opetettavat katat on ns. koulukatoja, joilla treenataan perustekniikkaa pääasiassa. Koulukatojen parissa kuluu yleensä pari vuotta, jonka jälkeen päästään pureutumaan syvemmälle varsinaisten katojen salaisuuksiin ja tekniikoihin, joita jossain päin maailmaa mainostetaan lennokkaasti jopa ns. salaisiksi tekniikoiksi. Homma on kuitenkin niin, että peruskurssilla oppii puolessa vuodessa lyömään, torjumaan, potkimaan ja saa perus itsepuolustusosaamista, mutta vaaditaan vuosien/vuosikymmenien harjoittelua, että pääsee kunnolla jyvälle, että mistä tässä on kysymys. Portaittain edetään ja koitetaan kehittyä matkan varrella niin fyysisesti kuin henkisesti.
Kuvake
M. Vilenius
etupotkija
Viestit: 2443
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Tokio
Tykännyt: 0
Tykätty: 1 kerran

Viesti M. Vilenius »

Tervetuloa Potkuun! Ja kiitos varsin informaatiorikkaasta viestistä. Esimerkillisen hyvä avaus Potku-uralle :)
In 1194 Minamoto Yoritomo set out for a hunt with his vassals. On the 8th day the hunt was suspended for a Buddhist belief to abstain from killing on that day. Instead the party enjoyed the company of prostitutes from nearby post stations on the Tokaido road.
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit: 18758
Lauteille: Helmikuu 2005
Tykännyt: 172 kertaa
Tykätty: 294 kertaa

Re: Pääopettajasta

Viesti Jussi Häkkinen »

K.E.K kirjoitti: Itselleni on tällä tasolla riittänyt Goju-ryu Dan kollegion jakama tietous, joka perustuu Okinawan Jundokan:in oppeihin. Perinteisesti syksyisin on Hiromi Suzuki Ruotsista käynyt pitämässä Nokialla pari päiväisen leirin. Dan kollegion jäsenet käyvät lisäämässä tietouttaan Ruotsissa, Euroopan leireillä ja Okinawalla.
Okinawalle siis kuitenkin on yhteys? Käyvätkö suomalaiset dan-kollegion jäsenet nimenomaisesti siis Jundokanissa, kun vierailevat Okinawalla? Tulevatko dan-arvon suorittaneiden dan-sertifikaatit suoraan Jundokanista?

Kysymykset siksikin, että esim. Seigokan (ja käsittääkseni aika moni muukin Goju-ryu -seura Suomessa) taisi vaihtaa Japanin pääsaarten puolella vaikuttavan opettajan alle. Olisi kiintoisaa tietää, vieläkö Suomessa on Jundokan-väkeä ylipäätään olemassa ja että kenen okinawalaisen opettajan alaisuudessa he toimivat.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
K.E.K
ilmaanpotkija
Viestit: 18
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Tampere
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Goju-ryu:sta

Viesti K.E.K »

Käyvätkö suomalaiset dan-kollegion jäsenet nimenomaisesti siis Jundokanissa, kun vierailevat Okinawalla?


Kyllä ovat käyneet. Jundokan on siis Eiichi Miyazaton – 50 luvulla perustama dojo/klubi. Miyazato oli myös perustamassa OGKK yhdistystä, joka toimii maailmanlaajuisena järjestönä. Miyazato toimi tämän järjestön puheenjohtajana kuolemaansa saakka 1999. Joistain erimielisyyksistä johtuen Okinawan Jundokan erosi OGKK:sta vuonna 2004.
http://www.jundokan.jp/english/declaration.htm

Miten tämä sitten täällä Suomessa on vaikuttanut? Tavallisen rivi karatekan toimiin ei mitenkään, mutta toiminnan päävetäjät joutuivat pohtimaan kenen leirissä jatkavat. Suomessa Finnish Jundokan on kuulunut OGKK:hon, mutta nyt eronnut siitä. Ulkomaan yhteydet toimii silti Suzuki Sensei:n kautta, jolla on myös yhteydet Jundokan:iin Okinawalle.

Suzuki Sensei 8. dan on toiminut suomalaisen Goju-Ryu:n kummisetänä 80 luvulta alkaen. Suzuki on Miyazaton oppilas kuten Morio Higaonnakin. Higaonna on ollut Suzukin senpai ja Suzuki on toiminut jonkin aikaa Higaonnan organisaatiossa. Sittemmin Suzuki siirtyi takaisin Jundokan:iin.

Aikoinaan Suzuki lähetettiin maailmalle levittämään Goju-ryu karatea ja päätyi Ruotsiin. Suzuki lopetti täysaikaisen karaten opettamisen vuonna 1994, jolloin hän oli Euroopan pääkouluttaja. Kokonaan hän ei kuitenkaan lopettanut. Taas tänäkin syksynä suomessa on Suzukin leiri, jossa voidaan ihmetellä miten eläkeikää lähestyvä kaveri voi olla niin nopea ja taitava.
Tulevatko dan-arvon suorittaneiden dan-sertifikaatit suoraan Jundokanista?
Alimpia dan arvoja voi suorittaa Dan-kollegiolle tai Suzukille. Suurin osa ylemmistä dan arvoista taitaa olla Suzukin myöntämiä. Mutta mikään ei kai estä menemästä Okinawalle Jundokaniin vyökokeeseen. Uhraa pari kolme viikkoa vuosilomastaan ja varaa 2-3 tonnia matkarahaa niin mikä ettei. Vai onko helpompi ottaa Turusta lautta Ruotsiin perjantaina ja tulla sunnuntaina takas. Rahaa menee muutama sata euroa. Kokemuksena ei ehkä ihan samaa luokkaa :) . En voi kuitenkaan sanoa etteikö itselläkin olisi haaveena joskus päästä Okinawalle hojoamaan.

Muutamia linkkejä:
Miyazato:n haastattelu:
http://calypso.wolmail.nl/~wr7334/miyaz ... erview.htm

OGKK:n sivu: kannattaa klikata kohta [interest], jossa on suurin osa artikkeleistä (Miyazato Eiichi - Okinawa Den Goju Ryu Karate-do, 1978) kirjasta
http://jundokan.gojuryu.cz/index.htm

Keskustelupalsta:
http://www.gojuryu.net

Okinawa karaten sivu:
http://www.karate.org.yu/

Yamaguchi:n Goju-kai arikkelit:
The history and fundamentals on goju-ryu karate:
http://www.fightingarts.com/reading/article.php?id=136
Significance of Kata:
http://www.fightingarts.com/reading/article.php?id=137
Practice fighting:
http://www.fightingarts.com/reading/article.php?id=138
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit: 18758
Lauteille: Helmikuu 2005
Tykännyt: 172 kertaa
Tykätty: 294 kertaa

Re: Goju-ryu:sta

Viesti Jussi Häkkinen »

K.E.K kirjoitti:
Tulevatko dan-arvon suorittaneiden dan-sertifikaatit suoraan Jundokanista?
Alimpia dan arvoja voi suorittaa Dan-kollegiolle tai Suzukille. Suurin osa ylemmistä dan arvoista taitaa olla Suzukin myöntämiä. Mutta mikään ei kai estä menemästä Okinawalle Jundokaniin vyökokeeseen. Uhraa pari kolme viikkoa vuosilomastaan ja varaa 2-3 tonnia matkarahaa niin mikä ettei. Vai onko helpompi ottaa Turusta lautta Ruotsiin perjantaina ja tulla sunnuntaina takas. Rahaa menee muutama sata euroa. Kokemuksena ei ehkä ihan samaa luokkaa :) . En voi kuitenkaan sanoa etteikö itselläkin olisi haaveena joskus päästä Okinawalle hojoamaan.
Hyvä näin, mutta tuota en tarkoittanut kysymykselläni.

Ovatko siis - kenen tahansa myöntämät - dan-arvot Suomen Jundokan-porukassa myös Okinawan Jundokanin sertifioimia? Ts. ovatko sertit Jundokanilta (ja sinne rekisteröityjä) vai Suomen Karateliiton / Suzukin jne. sertejä?
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
K.E.K
ilmaanpotkija
Viestit: 18
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Tampere
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Re: Goju-ryu:sta

Viesti K.E.K »

Jussi Häkkinen kirjoitti: Hyvä näin, mutta tuota en tarkoittanut kysymykselläni.

Ovatko siis - kenen tahansa myöntämät - dan-arvot Suomen Jundokan-porukassa myös Okinawan Jundokanin sertifioimia? Ts. ovatko sertit Jundokanilta (ja sinne rekisteröityjä) vai Suomen Karateliiton / Suzukin jne. sertejä?
Itse en ole dan sertifikaatti asioista perillä kun en sellaista omista, mutta MikaHS oli kirjoittanut Perinteinen Karate keskustelussa maaliskuussa 2005 samoista Suomen Goju-ryun tilaa koskevista asioista.
MikaHS kirjoitti: Pitkästi:
Suomessa on laskutavasta riippuen 5-6 Goju-ryu -seuraa. Karateliitossa Goju-ryulla on oma tyylisuuntakollegio, jonka jäsenet kuuluvat myös Suomen Jundokaniin. Joka puolestaan on Goju ryu-tyylin karateseurojen yhteistyöelin ja toimii myös kontaktina Okinawa Goju Ryu Karate Do Kyokai Jundokaniin (joka nyttemmin tunnetaan nimellä Jundokan dojo, lisää alla). Tyylisuuntakollegiolle suoritetut dan-arvot rekisteröidään sekä Suomen Karateliitolle että Jundokan Finlandin kautta Okinawalle. Miyazaton kuoltua 1999 Jundokan otti siipiensä suojaan Goju-kain (japanilaisen - tai pitäisikö sanoa japanilaisemman - version Goju-ryusta). Seurasi firman sisäistä vääntöä, jonka seurauksena Jundokan erosi 2004 Okinawa Goju-Ryu Karate-Do Kyokai:sta - ja samalla Goju-kai poistui ohjelmasta. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että Jundokan -kytkös elää ja voi hyvin Suomen Goju-ryussa.
Eli ilmeisesti Dan sertifikaatit on rekisteröity sekä Karateliitolle että Okinawalle.

Sertifikaatteja tärkeämpää kuitenkin treenaamisessa on, että koulutus on kovaa ja haasteellista. Lisäksi on hyvä että lajin opettajat tietävät mitä ja miten opettavat sekä tähtäävät oppilaan kehityksen tukemiseen eikä rahastamiseen. Tässäkin asiassa voi havaita että: "kokemus tuo varmuutta". Loppupelissä taas oppiminen on kiinni omasta motivaatiosta. Fysiikkaa ja taidot kyllä kehittyy, vaikka ihan nollasta, jos vain on motivoitunut ja osaa ottaa rakentavaa kritiikkiä ja palautetta vastaan opettajaltaan. Aikansa se kyllä ottaa, ihmeitä ei tehdä hetkessä. Motivaation puutteeseen on paha löytää lääkkeitä, mutta hyvä ja kannustava treeni-ilmapiiri sekä asialliset ohjaajat ei ainakaan huononna sitä.
Kuvake
Ôari
etupotkija
Viestit: 12669
Lauteille: Tammikuu 2005
Tykännyt: 987 kertaa
Tykätty: 74 kertaa

Re: Goju-ryu:sta

Viesti Ôari »

K.E.K kirjoitti: Sertifikaatteja tärkeämpää kuitenkin treenaamisessa on, että koulutus on kovaa ja haasteellista. Lisäksi on hyvä että lajin opettajat tietävät mitä ja miten opettavat sekä tähtäävät oppilaan kehityksen tukemiseen eikä rahastamiseen.
Juuh, näin loppupeleissä :) Mutta me "perinnevammaiset" joihin Häkkisen Jussikin taitaa lukeutua :D penäämme aina tuota yhteyttä nimettyyn perinteeseen, sen varsinaisiin tuntijoihin/pääopettajiin. Ja jos sertifikaatit eivät tule oikeasta lähteestä, niin voi herätä kyse että miksei, ja mikä muu saattaisi olla "toisin kuin pitäisi"?

PS. siis yleisesti, ei juuri tähän tilanteeseen liittyen
______________________
Kuvake
MarkkuT
päähänpotkija
Viestit: 6492
Lauteille: Maaliskuu 2005
Tykännyt: 3 kertaa
Tykätty: 8 kertaa

Goju-ryu karate Suomessa

Viesti MarkkuT »

MUOKKAUS: Jaa tämmönenkin ketju oli olemassa. Tuossahan noita vastauksia jo olikin. Käytin kyllä hakua, mutta tämä meni ohi. Eli tämän viestin voi vaikka poistaa...
Ylipotkija: Yhdistetty omasta aiheestaan.


Ilmoitustaululla oli tämmöinen:

Okinawa Goju ryu alkeiskurssi-ilmoitus

Onkos suomalaisten goju ryu -karatekoiden kytköksissä maailmalle tapahtunut jotain muutoksia, kun tuo Okinawa on nyt mukana?

Gakusein sivuilla puhutaan okinawalaisesta goju ryusta, kun taas Seigokan näyttäisi olevan pelkkää gojua. Ovatko nämä kaksi seuraa samaa porukkaa?
Ain't no one.
Keinonen
aloituspotkija
aloituspotkija
Viestit: 2
Lauteille: Syyskuu 2008
Paikkakunta: Tampere
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Re: Goju-ryu karate Suomessa

Viesti Keinonen »

Gakusein sivuilla puhutaan okinawalaisesta goju ryusta, kun taas Seigokan näyttäisi olevan pelkkää gojua. Ovatko nämä kaksi seuraa samaa porukkaa?
Tervehdys,

Seigokan kuului aikoinaan Jundokanin piiriin, mutta erosi siittä erinäisten erimielisyyksien vuoksi ja siirtyi Yushinkan Goju-Ryun piiriin belgilaisen Sensei Eddy De Vosin (6. Dan) opetukseen.


Ylipotkija: Lainausmerkinnät lisätty.

Ylipotkija: Korjattu ylipotkijan korjausmerkintää :D
Juha Keinonen
Gojua vuodesta -97
Kuvake
TimoS
etupotkija
Viestit: 23161
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Hesa
Etulaji: Shorin ryu Seibukan karate
Sivulajit: Matayoshi kobudo
Takalajit: Matsuoi-ha Shorinji ryu Renshinkan karate
Tykännyt: 112 kertaa
Tykätty: 113 kertaa

Re: Goju-ryu karate Suomessa

Viesti TimoS »

Keinonen kirjoitti: Seigokan kuului aikoinaan Jundokanin piiriin, mutta erosi siittä erinäisten erimielisyyksien vuoksi ja siirtyi Yushinkan Goju-Ryun piiriin belgilaisen Sensei Eddy De Vosin (6. Dan) opetukseen.
Entäs tämä toinen porukka, Gakusei? Ovatko hekin Yuishinkan Goju ryu:tä?
Timo Saksholm

Karate wa kunshi no bugei
Keinonen
aloituspotkija
aloituspotkija
Viestit: 2
Lauteille: Syyskuu 2008
Paikkakunta: Tampere
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Re: Goju-ryu karate Suomessa

Viesti Keinonen »

Tietääkseni Gakusei edelleen treenaan Jundokanin kautta. Kuten yllä ketjun aloitusviestissä on sanottu.

Mutta pistetään perään tietopaketti. Teksti on otettu suoraan Seigokanin sivulta http://www.seigokan.net/seigokan.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

International Ryushinkan Goju-Ryu organisaation pääopettaja euroopassa on Belgialainen Sensei Eddy DeVos (6.dan), joka käy säännöllisesti Suomessa opettamassa Seigokanilaisia ja myös Seigokanin jäsenet vierailevat Sensei DeVosin dojolla Belgiassa.
DeVos on saanut oppinsa Yuishinkan Goju-Ryu tyylin mestarilta, Tomoharu Kisakilta tämän dojolla Japanin Osakassa. Tomoharu Kisaki kuoli äkillisesti vuonna 1996.

Vuonna 2003 DeVos löysi uuden kontaktin Osakasta ja näin yhteistyö jatkuu Sensei Takashi Taniguchin kanssa. Taniguchi oli Kisakin tärkeä oppilas, jolle Kisaki opetti kaiken tyylistään.

Vuosia Kisakin kuoleman jälkeen Taniguchi perusti oman dojonsa nimeltään Int-Ryushin-Kan Goju-Ryu jossa harjoitellaan Sensei Kisakin oppien mukaisesti ja hänen perinteitään, arvojaan ja opetuksiaan kunnioittaen.

Ihmettelijöille, vaikka dojo on nimetty Int-Ryushinkan Goju Ryu, niin tyylisuunta silti on Yushinkan Goju-Ryu.

Ja perään pahoittelu, edellisen viestin kieliopillisista virheistä ja kirjoitusvirheistä. :D
Juha Keinonen
Gojua vuodesta -97
Kuvake
Niksoni
polveenpotkija
Viestit: 203
Lauteille: Syyskuu 2010
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Goju-ryu:sta

Viesti Niksoni »

Edelleen kaikki edellä mainitut Goju-seurat treenaa jundokanin kautta paitsi Seigokanin porukka. Tosin Hiromi ei enään opeta vaan nykyään lähin pääopettaja taitaapi olla Ryoichi Onaga, joka asuu Espanjassa.
Whatever doesn't kill you...It's gonna leave a scar
Kuvake
Vanish
sääreenpotkija
Viestit: 76
Lauteille: Huhtikuu 2009
Paikkakunta: Vantaa
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Goju-ryu:sta

Viesti Vanish »

Itse tuli harrastettua Forssan-Tammelan Jundokanissa puolisen vuotta, kunnes tuli muutto pois kotipaikkakunnalta. Ihastuin kovasti tyyliin tosin, toivon että tulevaisuudessa olisi mahdollista jatkaa tyylisuuntaa kunhan tulee mahdollisuus. :)

TimoS, mainitsit eräässä toisessa topicissa okinawalaisen karaten world cupista. Millä säännöillä ottelut käydään?

Seuraajat

Keinonen
Kenshikai Finland
Kuvake
Lasse J
Maitonaama
Kuvake
SamuV
Kuvake
TimoS
Kuvake
Vanish
Veepee
waichinen
Wehmas