Heti kun kirjaudut sisään, kaikki mainokset katoavat. Etupotkijat ovat jo vuosia voineet valita mainoksettoman Potkun, ja nyt tämä etu tarjotaan kokeiluluontoisesti kaikille potkulaisille. Ole hyvä ja lue lisää täältä sekä kerro mielipiteesi. :)

Kysymyksiä Hontai Yoshinryu Jujutsu:sta

Japanilaiset lajit

Valvoja: Valvoja

Kuvake
VrT
ilmaanpotkija
Viestit: 22
Lauteille: Kesäkuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Kysymyksiä Hontai Yoshinryu Jujutsu:sta

Viesti VrT »

Päivää Olen ajatellut aloittavani Hontai Yoshinryu Jujutsun. Kuinka pahasti silmälasit häiritsevät tämän lajin harrastamista?
Onko lyönneillä tässä lajissa suurtakin merkitystä, vai ovatko heitot ja kaadot jotenkin "tärkeemmässä" asemassa?
Järjestetäänkö tässä tyylissä jonkinlaisia otteluita? ja jos järjestetään, niin kuinka korkea on kynnys ottelemisen aloittamiseen ?
Miten tämä eroaa Hokutoryu Ju-jutsu:sta ?
Kuvake
Naked
etupotkija
Viestit: 2185
Lauteille: Elokuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Naked »

Täältä Potkusta löytyy ainakin yksi Hontai Yoshin ryūn treenaaja, joka varmaan voi vastailla tarkemmin yksityiskohtiin. Yritän siis puhua vähän ympäripyöreitä.

Silmälasit varmasti häiritsevät, mutta en uskoisi, että liikaa. Jokaisessa japanilaisessa jūjutsussa on tähän mennessä tullut vastaan silmälasipäisiä treenaajia - niin varmasti myös Hontai Yoshin ryūssä. Piilolaseja voin kyllä silti henkilökohtaisesti lämpimästi suositella - jūjutsuja silmälasit päässä vuosikaudet treenanneena.

Lyönnit ovat japanilaisessa jūjutsussa usein vähän erilaisia kuin muualla. Ne ovat hyvin tärkeässä asemassa ja harvoin löytää tekniikkaa jossa ei ole yhtään lyöntiä tai paikkaa lyönnille, mutta kyllä kyse silti loppujen lopuksi on jūjutsusta, Se vääntely on kuitenkin ominaista ja lyönnit ovat tukemassa vääntelyä.

Itse olen nähnyt Hontai Yoshin ryūn kata-kisat täällä Suomessa. Kilpailuja kai siis on vähän, mutta käsittääkseni ne ovat aika marginaaliasemassa. Tästä joku osaa varmaan sanoa paljon tarkemmin.

Hokutoryu Ju-jutsun kanssa ei ole mitään yhteistä. Lyhyesti sanottuna Hokutoryu Ju-jutsu ei ole jūjutsua, vaikka se nimessä mainitaankin. Täältä Potkusta löytyy hyvin lisätietoa jos aihe kiinnostaa.

Varmaan kun näin suoraan kyselet, niin sinulla on jo mielessä paikka missä treenata Hontai Yoshin ryūtä. Helsingistä ainakin löytyy kaksikin salia - lauttasaaresta ja pitäjänmäeltä. Voin suosittaa, että käyt ainakin katsomassa menoa - salilta varmaan saa oikein hyvät vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin ja näkee myöskin vähän mistä on kysymys.
Nuutti Kotivuori

"Karvainen ja helppo"
tabitha
päähänpotkija
Viestit: 6065
Lauteille: Toukokuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti tabitha »

Naked tässä vastasikin jo aika tyhjentävästi, mutta tosiaan itselleni on päässyt muodostumaan sellainen kuva että lajin kisat yleisesti eivät ole ottelua, vaan (pari)kataa, ja että ne eivät olisi kovinkaan tärkeässä asemassa.
Viimeksi muokannut tabitha, kesä 27, 2006, 21.15. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Eerik Norvio
Wer mit Ungeheuern kämpft, mag zusehn, dass er nicht dabei zum Ungeheuer wird. Und wenn du lange in einen Abgrund blickst, blickt der Abgrund auch in dich hinein. -Friedrich Nietzsche
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 91754
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yinjooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 795 kertaa
Tykätty: 325 kertaa

Viesti Mika »

Hyvällä tuurilla Hontai Yoshin ryū:ta voi nähdä seuraavassa Potku-tapaamisessa. Mutta tästä lisää myöhemmin...;)
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 15119
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 247 kertaa
Tykätty: 484 kertaa

Viesti Kari Aittomäki »

Vieläkös se Uusoksa tontilla piereksii vai onko kantapäitten kutina vienyt miehen merten taa?
Siinä on muuten ihan aidosti mainio mies.
fatman
kylkeenpotkija
Viestit: 4036
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Karkkila
Tykännyt: 16 kertaa
Tykätty: 7 kertaa

Viesti fatman »

Vastan ainoastaan silmalaseja koskevaan kohtaan. Itselläni likinäköisyys on n. -5 luokkaa molemmissa näkimissä. Treenaan lyöntilajia ja pärjään mainiosti ilman pullonpohjia. Jujutsussa paljolti roikutaan ranteessa tai takissa vuorotellen, joten vähemmälläkin näkemisellä pärjää. Joku joskus jollain toisella foorumilla totesi, että kahta metriä lähempänä olevan nyrkin erottaa mainiosti, eikä kauempana olevista tarvitse välittää.

Opettajan näyttäessä tekniikkaa pidetään okulaarit päässä. Rauhallisemmassa tekniikkaan tutustumisvaiheessa voidaan tuplasilmät päässä vielä hillua, mutta kun puolitosissaan ruvetaan rytistelemään on optiikka parasta viedä tatamin reunalle.

Hyvänä puolena puolisokkona treenaamisessa on tottuminen kehnompaan näön tarkkuuteen nujuamisessa. Saattaa tosipaikassakin varanäkö pudota kyydistä heti kättelyssä, jolloin joudutaan pärjäämään käsikopelolla.

Piilolasit ovat kyllä mukavat, olen niilläkin treenannut. Mutta jos valuuttan kanssa on yhtään tiukempaa, kannattaa jemmalasit jättää kauppaan.
In my heart, in my mind, in my soul
lalalaalaa lalalaalaa lalalaa
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit: 18739
Lauteille: Helmikuu 2005
Tykännyt: 161 kertaa
Tykätty: 287 kertaa

Viesti Jussi Häkkinen »

Itselläni on yhdet lasit (vanhemmat) treenikäyttöön, toiset arkikäyttöön. Ilman laseja treenaamisesta ei tule oikein mitään (tarkkaa näköä piisaa n. 15cm matkalle, näkö kun on n. -6,5). Matsia voi ottaa ilman laseja kyllä, mutta mieluusti sekin joko prillit päässä tai piilarit silmissä. En oikein nauti puolisokeudesta - ja treeneihin kuitenkin mennään ennen kaikkea viihtymään.

Kesäaikaan ongelmaa piilarien käyttöön tuovat moninaiset siitepölyt, jotka ovat allergikolle hilpeitä. Tuolla budohallin puolella ongelma on sitten hieman ympärivuotista sorttia - joko tatameissa (koko sali judon pomppulinnaa, plääh) tai sitten salin rakenteissa pesii jonkinasteinen homeongelma, joka ei piilareille hyvää tee.


Mutta juu, myös heittoisampia lajeja lasit päässä treenanneena: Eiköhän pärjänne, etenkin jos on treenejä varten eri lasit.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
fatman
kylkeenpotkija
Viestit: 4036
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Karkkila
Tykännyt: 16 kertaa
Tykätty: 7 kertaa

Viesti fatman »

Komppaan Jussia vanhan optiikan hyödyntämisessä sekä lisääntymispölyongelmassa.
Enkä väitä seminäöstä nauttivani, sen kanssa tulee toimeen.
In my heart, in my mind, in my soul
lalalaalaa lalalaalaa lalalaa
jkk
kylkeenpotkija
Viestit: 1067
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Re: Kysymyksiä Hontai Yoshinryu Jujutsu:sta.

Viesti jkk »

Täältä Potkusta löytyy ainakin yksi Hontai Yoshin ryūn treenaaja,
Hep! :lippaan


Silmälasit eivät estä harrastamista. Haitoista en osaa sanoa kun en itse moisia omaa.
Lyöntejä harjoitellaan, varsinkin aseilla, mutta just esim. heitot ja kaadot ovat sen verran vaikeampia, että niitä harjoitellaan varmaan enemmän.

Otteluita ei järjestetä. Joskus on tuommosia leikkimielisiä katakilpailuja järjestetty ja kaikki halukkaat saivat osallistua, mutta käytännössä ei kilpailuja siis.

Hontai Yoshin ryū on melkein 400 vuotta vanha japanilainen tyyli. Sopii moisista perinteistä kiinnostuneille. Suomalaisiin itsepuolustuslajeihin en ole perehtynyt, joten vähän vaikea eroista on kertoa.

Vieläkös se Uusoksa tontilla piereksii vai onko kantapäitten kutina vienyt miehen merten taa?
Ilmavaivoistaan en onneksi tiedä, mutta kotomaassa yleensä kesänsä viettää.
Siinä on muuten ihan aidosti mainio mies.
Samaa mieltä.
Kuvake
VrT
ilmaanpotkija
Viestit: 22
Lauteille: Kesäkuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti VrT »

Kiitoksia vastanneille. Tämä sai innostukseni lajia kohtaan vain kasvamaan, eli nytten vaan peruskursille ilmottautumaan.
jkk
kylkeenpotkija
Viestit: 1067
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti jkk »

VrT kirjoitti: Kiitoksia vastanneille. Tämä sai innostukseni lajia kohtaan vain kasvamaan, eli nytten vaan peruskursille ilmottautumaan.
Taitavat alkaa vasta syssymmalla, mutta sinne vaan!
IsoVaalee
polveenpotkija
Viestit: 212
Lauteille: Heinäkuu 2006
Paikkakunta: Espoo
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti IsoVaalee »

jkk kirjoitti:
VrT kirjoitti:Kiitoksia vastanneille. Tämä sai innostukseni lajia kohtaan vain kasvamaan, eli nytten vaan peruskursille ilmottautumaan.
Taitavat alkaa vasta syssymmalla, mutta sinne vaan!
Tervehdys!

Itse harjoittelin nuorempana Hontai yoshiryuta useamman vuoden ajan (taisin muistaakseni sinisen vyön suorittaa) Lauttasaaren budocentterissä (ah niitä aikoja...). Sittemmin on veri vienyt muihin lajeihin mutta ehdottomasti kannatan lajiin tutustumista! Mielenkiintoinen laji ja hyvä porukka oli ainakin silloin. Tuskimpa Kauko ja/tai Sallisen veljekset ovat niistä ajoista hurjasti muuttuneet :)

Itse lajiin on ilmeisesti tullut uutta asepuolella. Kävin kurkkaamassa kaverini vyökokeita ja huomasin bokkeninkin kuuluvan nykyisin ohjelmaan. Mun aikana ainoa ase jota treenattiin oli Bo ja sitäkin vain satunnaisesti kasinon rannalla (muiden auringon ottajien seassa)

Onko pääkaupunkiseudulla muuten muita paikkoja enää kuin nishi dojo? Bojutsudojon sivut tuntuvat olevan välillä kateissa tai ainakin pahasti vanhentuneet.
jkk
kylkeenpotkija
Viestit: 1067
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti jkk »

Nishi dojon (pitajanmaella) on Helsingissa mahdollista reenata myos Lauttasaaressa. Budocentter on nykyiselta nimeltaan Lauttasaaren liikuntakeskus, mutta paikka muuten taitaa olla sama.

Itse lajiin tuskin on tullut vahaan aikaan lisaa aseita. Treenien sisalto riippuu vetajan lisaksi resursseista. Nykyaan lauttasaaressa reenaillaan aseilla kesaisin ulkona ja talvisin koulun liikuntasalissa.

Joku vois vois tosiaan koodailla noita hintternet sivuja. Kovin montaa nollaa ja ykkosta ei muutamaan vuoteen liene sinne lyoty.
Kuvake
VrT
ilmaanpotkija
Viestit: 22
Lauteille: Kesäkuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti VrT »

Katos pirskutti noi sivut olivatkin noin vanhat. Onko kenelläkään tietoa onko siuntiossa enää Hontai yoshin ryu seuraa jossa pystyisi harrastamaan kyseistä lajia? Koitin lähettää sähköpostia heille mutta kävikin ilmi että heidän osoitteensa ei ollutkaan toiminnassa :cry:
IsoVaalee
polveenpotkija
Viestit: 212
Lauteille: Heinäkuu 2006
Paikkakunta: Espoo
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti IsoVaalee »

jkk kirjoitti: Nishi dojon (pitajanmaella) on Helsingissa mahdollista reenata myos Lauttasaaressa. Budocentter on nykyiselta nimeltaan Lauttasaaren liikuntakeskus, mutta paikka muuten taitaa olla sama.
Jaha siis larussa toimii vielä HJR? Luulin että Keijon karate porukka on ominut salin vain itselleen ;)
jkk kirjoitti: Itse lajiin tuskin on tullut vahaan aikaan lisaa aseita. Treenien sisalto riippuu vetajan lisaksi resursseista. Nykyaan lauttasaaressa reenaillaan aseilla kesaisin ulkona ja talvisin koulun liikuntasalissa.
Muistelen ainakin iaido puolen olleen esillä silloinkin mainoksissa ja pahvipöytäpuheissa mutta treeneihin asti se ei ehtinyt. Liekö ollut niin ettei tuo aseetonkaan sujunut meiltä vielä riittävän hyvin :oops:
jkk kirjoitti: Joku vois vois tosiaan koodailla noita hintternet sivuja. Kovin montaa nollaa ja ykkosta ei muutamaan vuoteen liene sinne lyoty.
Tämä tuntuu olevan aika yleinen ongelma :( Itse kun teen sivustoja elääkseni niin harmittaa kun näkee sivustojen rappeutuvan. Toki meidänkin porukoissa innokkaiden saaminen näihin hommiin on välillä todella vaikeata (huom. en ole itse tekemisissä meidän seurojen sivujen kanssa!) Hyvin hoidettuna hemmetin hyvä mainoskanava vain ovat nuo sivustot nykypäivänä! (tai huono jos ei ylläpidetä)

Olen nykyisimmin töiden takia evakossa espoon puolella, mutta voisimpa joskus tulla laruun vanhoja muistelemaan :D

Seuraajat

kartsa_bjj
kimmokammo
kivi
Kuvake
Point
Kuvake
TimoS
Turtle