Sivu 1/144

Kyokushinkai karate

Lähetetty: maalis 1, 2005, 13.44
Tom Tekken
Harrastetaanko Suomessa Kyokushinkai Karatea. En ainakaan löytänyt liiton sivuilta. Käytetäänkö muissa koulukunnissa tamashiwaria yhtä paljon?

Onko tämän koulukunnan suosio maailmalla kuinka suuri? :rock:

Re: Kyokushinkai karate

Lähetetty: maalis 1, 2005, 14.22
must1
Tom Tekken kirjoitti: Harrastetaanko Suomessa Kyokushinkai Karatea
Melkein:
http://www.kyokushin.fi/

Lähetetty: maalis 1, 2005, 22.34
mronkain
Tuosta murskauksesta sen verran, että käsittääkseni se on kyokushinkaissa käytössä silloin kun ottelu päättyy tasapeliin, jolloin voittaja ratkaistaan sillä kuka murskaa eniten tiiliä (voin olla väärässäkin, mutta tällainen muistikuva minulla on). Samoin se on usein näytöslajina kilpailuissa ja erittäin käytetty treenausmenetelmä. Kyllä sitä ainakin ennen harrastettiin myös muissa tyylisuunnissa, jopa -- nimestä huolimatta -- Wado Ryussa.

- Marko

Lähetetty: maalis 2, 2005, 10.38
fatman
Masutatsu Oyama on joskus sanonut, että karate ilman murskausta on kuin puu, joka ei kanna hedelmää.

Kyokushinkaissa murskaus on tapa testata tekniikan toimivuutta/voimaa.
Se on yksi harjoittelun osa - ei varmasti edes pakollinen - mutta mainosjippojen kautta suurelle yleisölle ehkä se tunnetuin. Tähän murskauksen -yleisön silmissä - korostuneeseen asemaan Kyokushinkaissa on varmaankin vaikuttanut eniten herra Oyama itse lukuisilla näytöskiertueillaan.

Lähetetty: maalis 2, 2005, 13.24
Jussi Häkkinen
fatman kirjoitti: Tähän murskauksen -yleisön silmissä - korostuneeseen asemaan Kyokushinkaissa on varmaankin vaikuttanut eniten herra Oyama itse lukuisilla näytöskiertueillaan.
Kiintoisa asia on myös se, että Oyama ei välttämättä ajatellut murskausta pelkkänä voimatestinä vaan toi myös markkinoinnilliset puolet esiin. Kirjoissaan hän mm. kuvaa, miten näennäisen mahdottomia murskauksia voi tehdä helposti. Täytyy myöntää, että pari kaveria on ollut suhteellisen hämmentyneinä kun luonnonkivia aikoinaan noilla neuvoilla naksauttelin. :lol:

Lähetetty: maalis 2, 2005, 13.32
TimoS
Asiaan muuten liittyen tulin tuossa toissailtana (?) katsoneeksi Eurosportilta ensin hippakaratea ja sitten perään Kyokushin ottelua ja erohan oli kuin yöllä ja päivällä. Mutta se mikä minulle ei oikein ole valjennut noissa Kyokushin ottelusäännöissä että mihinkä heidän pistelaskunsa oikein perustuu ? Ymmärrän toki että kyseessä on ns. knock-down - ottelu, eli vastustaja pitää saada nurin, mutta minkä perusteella noissa päätellään kumpi oli voittaja ?

Lähetetty: maalis 2, 2005, 13.48
Jussi Häkkinen
TimoS kirjoitti: Asiaan muuten liittyen tulin tuossa toissailtana (?) katsoneeksi Eurosportilta ensin hippakaratea ja sitten perään Kyokushin ottelua ja erohan oli kuin yöllä ja päivällä.
Niin oli - hippakaratea katsoessa lähestulkoon itketti, että tuolta pohjalta sitä yleisö omaakin harrastusta arvioi. No, jospa siitä tulisi olympialaji ja joku tämän sauvakävelymaan edustaja pärjäisi, niin saisi mahdollisista uusista innokkaista harjoittelijoista kilpailua opettamattomatkin salit palansa...
Mutta se mikä minulle ei oikein ole valjennut noissa Kyokushin ottelusäännöissä että mihinkä heidän pistelaskunsa oikein perustuu ? Ymmärrän toki että kyseessä on ns. knock-down - ottelu, eli vastustaja pitää saada nurin, mutta minkä perusteella noissa päätellään kumpi oli voittaja ?
Käsittääkseni yleisellä hallinnalla ja "hyvien osumien" määrällä on jotain tekemistä asian kanssa. Hieman on jäänyt epäselväksi minullekin.

Lähetetty: maalis 2, 2005, 13.55
mronkain
Jussi Häkkinen kirjoitti:
TimoS kirjoitti:Asiaan muuten liittyen tulin tuossa toissailtana (?) katsoneeksi Eurosportilta ensin hippakaratea ja sitten perään Kyokushin ottelua ja erohan oli kuin yöllä ja päivällä.
Niin oli - hippakaratea katsoessa lähestulkoon itketti, että tuolta pohjalta sitä yleisö omaakin harrastusta arvioi. No, jospa siitä tulisi olympialaji ja joku tämän sauvakävelymaan edustaja pärjäisi, niin saisi mahdollisista uusista innokkaista harjoittelijoista kilpailua opettamattomatkin salit palansa...
Muistan itse aikoinaan jopa kohtalaisen innoissani seuranneeni noita hippamatseja, mutta täytyy myös myöntää että aika tuskaista katsottavaa.

Kyokushinkaista on hauska video, The Godhand (Nyrkit terästä), joka kertoo valmistautumisesta lajin toisiin MM-kisoihin eri puolilla maailmaa. Melkoista hehkutusta mutta ihan mielenkiintoinen dokkari, runsaasti otteluita on saatu mukaan myös. En tiedä saako videoita nykyisin enää mistään, se oli aikoinaan Suomessa vuokravideona.

Samaa mieltä olen myös tuosta että kyllähän karate olympialajina toisi lisää harrastajia niin karatelle kuin muillekin lajeille, sekä lisäisi arvostusta -- ainakin urheilulajeina.

- Marko

Lähetetty: maalis 2, 2005, 14.08
TimoS
mronkain kirjoitti: Kyokushinkaista on hauska video, The Godhand (Nyrkit terästä), joka kertoo valmistautumisesta lajin toisiin MM-kisoihin eri puolilla maailmaa. Melkoista hehkutusta mutta ihan mielenkiintoinen dokkari, runsaasti otteluita on saatu mukaan myös. En tiedä saako videoita nykyisin enää mistään, se oli aikoinaan Suomessa vuokravideona.
Joo, hämärästi muistan tuon videon. Taisivat siinä tehdä kyykkyhyppyjä joitain portaita ylösalas, muistaakseni hiekkasäkki selässä. Vois olla ihan mielenkiintoinen nähdä uudelleen

Lähetetty: maalis 2, 2005, 14.34
Ale
Tuossa "hippakaratessa" ei olisi mitään vikaa, jos sen harrastajat olisivat karatekoja eivätkä urheilijoita. Allekirjoittanut päästää aina rumia sanoja kun näkee kamppailijan näyttävän ottelun tiimellyksessä että, sattuu, saati että, vielä oikein heittäytyy maahan osuman tullessa.
Tuo "hippakarate" on parhaimmillaan salikisoissa yms. pikkukarkeloissa joissa osanottajat eivät jahtaa mainetta ja menestystä,vaan jotain muuta.
Eurosportilta tullut lähetys osoitti kyllä jälleen todeksi väitteeni, että "karaten" suurin ongelma on kansainväliset kisat ja se mitä vaaditaan niissä menestymiseen. Lajin otteluiden henki on täysin kadonnut sen muututtua kansainväliseksi urheiluksi.

Kuten sanottu huippu-kilpakaratekat eivät ole karatekoita vaan urheilijoita.

Jaahas taidanpas katsoa Godhandin taas ja lähteä takomaan makiwaraa samalla.

Lähetetty: maalis 2, 2005, 21.56
juhani_l
Alkuperäiseen kysymykseen viitaten, myös karateliiton sivuilta löytyy artikkeli shiai kiukkarista.

http://www.karateliitto.fi/karate/tyyli ... kyokushin/ .

t. Juhani

Lähetetty: tammi 22, 2006, 22.19
Mika
http://www.kyokushinmail.com/pillars_matsui01.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Kuinka lähellä Suomessa ollaan lajin päämiestä (eikös Kancho Matsui ole päämies?)? Keitä ulkomaisia opettajia täällä käy? Kuinka usein käydään Japanissa?

Japanin puolelta tämä laji on aina kiinnostanut. Kovaa menoa. :respect:

Lähetetty: tammi 23, 2006, 00.16
mronkain
Uusimmassa Budokassa (6/2005) muuten oli juttu otsikolla "Kyokushin-karate Suomeen". Nurmijärveläinen Kai Hallamaa on tuomassa lajia Suomeen. Lehdessä oli myös hänen yhteystietonsa. Jos joku niitä kaipaa, eikä omista lehteä, voi laittaa privaviestiä minulle. Julkisena en viitsi niitä tänne nettiin laittaa etteivät spammerit poimi mailiosoitetta.

- Marko

Lähetetty: tammi 23, 2006, 07.41
fatman
Omien tietojeni mukaan tuo Hallama kuului Hokkisen Shiai Kyokushin -porukkaan. Hallama oli Ilmeisesti Intiassa kiukkaria treenaamassa n. vuoden päivät ja näköjään kotiuduttuaan on halunnut pitäytyä siinä "aidossa" Kyokushinkaissa.

En siis ole lukenut tuota Budokan artikkelia vaan ainoastaan kuullut sirpaletietoa. Hallaman kytkökset Shiai Kyokushinkaihin olen päätellyt itse yhdistelemällä tietoa puhelinkeskustelusta Jyri Hokkisen kanssa.

Todella vilpittömästi toivon, että molemmat tyylisuunnat mahtuvat Suomeen ja jaksavat kukoistaa. Ja samaan perheeseen kuuluva Ashihara meillä jo on. :thumbsup:

Lähetetty: tammi 23, 2006, 09.19
MarkkuT
fatman kirjoitti: Todella vilpittömästi toivon, että molemmat tyylisuunnat mahtuvat Suomeen ja jaksavat kukoistaa. Ja samaan perheeseen kuuluva Ashihara meillä jo on. :thumbsup:
Joo olisihan se hienoa saada knockdown -kisoja Suomeenkin niin ei meidänkään lähimmät kisamahdollisuudet olisi Ruotsin lapissa asti. Ihan vain vaikka salikisoina rajoitetuilla säännöillä aluksi.

:)