Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Turvallisuusalojen palkkaus?

Keskustelua suojelu- ja turvallisuusammateista

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Daddy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 2908
Lauteille: Elokuu 2011
Paikkakunta: Mansesta päin
Tykännyt: 23 kertaa
Tykätty: 3 kertaa

Turvallisuusalojen palkkaus?

#16

Viesti Daddy »

Järjestyksenvalvojapuolella on ehkä hyvinkin paljon työvoiman liikatarjontaa. Kun eipä tuo jv-kortti vaadi kuin 32h kurssin ja hommat sopii opiskelijoille yms extrarahan tienaamiseen. Eikä ala ole käytännössä järjestäytynyt ollenkaan, niin näkyyhän tämä kaikki sitten palkoissa ihan kysynnän ja tarjonnan lakien mukaan.

Vartijapuolellekin on suht helppo päästä, minimissään se 40h kurssi niin saa tehdä 4kk/vuosi töitä. Sentään TES löytyy, mutta onhan siinäkin määritellyt palkat aika pienet.

Rikastumaan ei tosiaan taida päästä turvallisuusalan palkoilla, varsinkaan suorittavassa portaassa. Toisaalta usein hommat on aika löysiä, että silleen on kysymys helposta rahasta. Itsekin on tehnyt monen monta vuoroa, jossa ei käytännössä ole mitään tekemistä; riittää että on paikalla ja näyttää särmältä.
"Täydellinen on hyvän pahin vihollinen"
-Tuntematon

taikaviitta
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 574
Lauteille: Maaliskuu 2011
Paikkakunta: Nokia
Etulaji: Hokutoryu Ju-jutsu
Sivulajit: Kobukai Kobudo / Sutekki ryu Bojutsu
Takalajit: EKJT
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 0

Turvallisuusalojen palkkaus?

#17

Viesti taikaviitta »

Sitä kaunista päivää odotellessa, että JV ala järjestäytys ja alalle saatas TESsi ja sitäkautta edes lisät. Nyt alan palkkaus on melko villiä ja ennenkaikkea alipalkattua. Yksi pieni tuntipalkka joka sisältää jo kaiken, mukaanlukuen lomarahat. On hienoa olla pyhätunteinakin töissä kun korvaus on olematon. Jos alat itkemään niistä niin eipä tule tuntejakaan enää. Sama käytäntö likimain kaikilla alan firmoilla.

Pääsääntösestihän hommat on helppoja eikä tarvi paljoa hikoilla. Melkein riittää kun on paikalla ja on tekevinään kun firma on maksavinaan.

Vartiointipuolella nyt sentään on lisät ja jonkinmoinen korvaus menetetystä vapaa-ajasta. Plus että tuntimäärät on paljon isompia kun esim. ravintolahommissa. Tapahtumapuolella niitä työtunteja sitten tuleekin enemmän.

Rikastumaan ei tosiaan pääse. Harmi kun tipitkin on lähes kadonnut luonnonvara millä sai ees vähän ekstraa.

Kuvake
L.K.
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 12812
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Kotka
Etulaji: Defendo
Tykännyt: 0
Tykätty: 0
Viesti:

Turvallisuusalojen palkkaus?

#18

Viesti L.K. »

bodyguard kirjoitti: Sen lisäksi kyllä valtiolla on kyllä kaikkia muitakin hommia joissa, toisin kuin poliisin hommassa, ei vaarana ole kuin makuuhaavat. Kaikenlaiset ministeriöiden vartijat ja intín vartiopäälliköt. Nuo on hommia joissa ei yleensä vaadita käytännössä mitään ja palkkakin on vaan aavistuksen poliisia pienempi. Poliisin pitää kuitenkin käydä polisikoulu jne. Tosin ongelmana noissa on töihin pääsy, niihin harvoin pääsee kuin suhteilla, mutta kun hommiin pääsee niin pois ei joudu kun nyt vaan muistaa tulla suurinpiirtein ajoissa ja suurinpiirtein selvinpäin töihin.
Nohnoh, eipäs nyt ihan liioitella kuitenkaan. Spol-au hommissa (ent.vartiopäälliköt) riippuu todella paljon paikasta missä on duunissa. Siis työn vaativuus, rankkuus jne. Tietenkään "keikkoja" ei ole lähimainkaan poliisin luokkaa, mutta alakin kehittyy koko ajan, samaten koulutus skeä vaatimukset.

Pääseminen virkaan on kyllä ilman muuta helpompaa (siis koulutuspohjan kautta), mutta toisaalta paikat on sen verran kortilla että hakijoita on myös todella paljon eikä näissäkään tosiaan läheskään aina milään suhteilla mennä, vaikka osittain kyllä.

Palkkakin riippuu paikasta ja vuorojärjestelyistä. Joistan paikoista repii varmaan parempaakin liksaa kuin poliisipuolella, mutta keskimäärin varmaan tosiaan jää aavistuksen alle tai aika samassa.

Pokehommissa ei varmastikaan enää juurikaan tienaa kuin ihan satunnaisissa rafloissa. Aikanaan tullut verotusmuutos sekä ovien ajautuminen vartiointiliikkeille yhä enenevässä määrin on varmasti yksi iso syy. Myöskään käteistä jengillä ei enää ole hirveästi mukana joka karsii tippejä eikä se tippikulttuurikaan ole enää tosiaan sitä mitä se oli aiemmin.
"He´s too much blackbelt for you"- Tuntematon setä ravintelissa.

taikaviitta
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 574
Lauteille: Maaliskuu 2011
Paikkakunta: Nokia
Etulaji: Hokutoryu Ju-jutsu
Sivulajit: Kobukai Kobudo / Sutekki ryu Bojutsu
Takalajit: EKJT
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 0

Turvallisuusalojen palkkaus?

#19

Viesti taikaviitta »

Kyllä mun mielestä suurempi ongelma pokefirmojen kanssa on alalle aikanaan tulleet hinnanpolkijat. Ravintolat on mielissään kun firma laskuttaa reippaasti alle 20 € tunti ja eikä mitään lisiä tai korotuksia tule mukaan. Siitä sitten maksetaan työntekijälle se 9€-11€/h läpeensä. Noin suunnilleen. Tuolla tavalla ahneemmat firmat saa paljon baareja itelleen ja työllistettyä väkeä. Ja kun yhdellä firmalla on suurin osa kaupungin baareista on siinä aika vähissä vaihtoehdot kelle tehdä töitä jos meinaa ovihommia tehdä. Tai sitten vaihtaa vaan alaa ja tienaa oikeista töistä paremmin.
Järjestäytyminen ja TES olisi alalle vaan hyväksi.

Sepä se kun kaikki maksaa vaan kortilla eikä kanna käteistä mukana. Maksaminen on ylipäätään pirun hidasta eikä kortilla paljon tippejä jaella. Käteisellä olisit jo kännissä -ajatus on paljon parempi.

sihteerilintu
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 126
Lauteille: Lokakuu 2008
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Turvallisuusalojen palkkaus?

#20

Viesti sihteerilintu »

bodyguard kirjoitti: ...mutta kun hommiin pääsee niin pois ei joudu kun nyt vaan muistaa tulla suurinpiirtein ajoissa ja suurinpiirtein selvinpäin töihin.
Tuo saattaa mennä vielä valtion viroissa, mutta ainakin yhdessä suuressa vartiointiliikeessä työnantaja on sen verran päivittänyt vaatimuksiaan, että ei niistä kuka vaan enää selviä, sillä sen lisäksi, että vartijan pitään olla ajoissa töissä (työnantaja kontrolloi), niin pitää kaiken huipuksi olla selvinpäin (työnantaja puhaluttaa). Palkka ei kuitenkaan ole vastaavasti noussut, vaikka vartijaltakin nykyisin vaaditaankin lähes kohtuutonta sitoutumista työhönsä. ;)

Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 7 kurkkijaa