Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Dumog, filippiiniläiset mattotekniikat

Filippiiniläiset ja Indonesialaiset lajit

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Zetor
nilkkaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 25
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kerava
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Pekitin dumog perustuu veitseen

#31

Viesti Zetor » helmi 22, 2006, 13.42

Kuhmu kirjoitti: Ei välttämättä kuulla Dennyn oppilaista vähään aikaan, kun he eivät aivan heti pääse noihin suurimpiin turnauksiin. Ensin täytyy hankkia nimeä,että niihin pääsee. Mahtaako koiraveljien touhut olla aivan kokonaan fma:ta, sillä mattokamppailusta ja painista ovat hakeneet bjj oppia Machadon veljeksiltä. Tarkoittanee sitä, että otettiin sitä, mikä on tehokkainta, ainakin tuolloin taisi olla todella huonosti dumoqia tarjolla. Ja kun muistetaan,että Eric Knaus on Leo Gajen oppilaita, niin mitkä lie olleet Gajen grapling taidot tuolloin, kun oppia mattoon on pitänyt hakea bjj:stä?Mahtaisikohan Knaus kertoa koirafoorumilla, jos tuota kysyisi. :?:
Ymmärtääkseni Pekiti-Tirsiassa tilanteessa kuin tilanteessa - myös dumogissa - oletetaan että vastustajalla on veitsi (tai kolme).

Erilaisiin ongelmiin erilaiset ratkaisut. Pekiti-Tirsiassa yhtälöön kuuluu pääsääntöisesti yksi tai useampi terä, DBMA:ssa pääsääntöisesti "a stick is just a stick".

Kannattaa kokeilla miltä tuntuu perisuomalainen parin oluen jälkeinen miehinen vääntö ilman kumipuukkoa ja kumipuukon kera. Painin luonne muuttuu melkoisesti. :shock:


Asgeir
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 215
Lauteille: Kesäkuu 2005
Paikkakunta: Helsinki, Meilahti
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#32

Viesti Asgeir » helmi 22, 2006, 16.08

Muista kali/eskrima-tyylisuunnista olisi varmastikin löytynyt osaamista myös kepin käyttöön matossa (esim. Doce Pares), mutta DBMA-matsit muistuttavatkin mattokamppailultaan enemmänkin vapaaottelua johtuen suojien ja kypärien käytöstä. Tällöin brassi (vale tudo-vaikutteilla) onkin ehkä paras laji sovellettavaksi heidän tarkoituksiinsa, sillä aika pitkälle kalissa luotetaan kepillä päähän/käsiin lyömiseen, jolloin lopetusliikkeet tehdään jo reilusti vahinkoa kärsineille vastustajille.

Dumog veitsillä/kepeillä tai ilman on toimiva systeemi mutta perustuu myös pitkälti vastustajan pehmittämiseen ja sen jälkeen lukkojen/kuristusten tekemiseen. Kyllä peruslukkopaini on varmaan aika harvinaista Fma:n osalta vaikka monet BJJ/FMA/JKD seurat niitä jenkeissä sekoittavatkin keskenään.

Kuvake
mronkain
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 8608
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Roihuvuori
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#33

Viesti mronkain » helmi 23, 2006, 10.13

Kuhmu kirjoitti: Ei välttämättä kuulla Dennyn oppilaista vähään aikaan, kun he eivät aivan heti pääse noihin suurimpiin turnauksiin. Ensin täytyy hankkia nimeä,että niihin pääsee. Mahtaako koiraveljien touhut olla aivan kokonaan fma:ta, sillä mattokamppailusta ja painista ovat hakeneet bjj oppia Machadon veljeksiltä.
Nimen omaan kyseessä on hybridi. Mukana on eri FMA-tyylejä, BJJ:tä, Krabi Krabongia yms. Ja vielä niin, että jokaisella on oma tyylinsä, johon on sitten lainailtu sen mukaan, mikä itselle sopii.
Mutta eikös joihinkin turnauksiin pääse suurin piirtein kuka vain, kellä on pokkaa osallistua? Käsittääkseni UFC ainakin ennen toimi juuri näin.
Eipä silti, en usko että hemmoilla on tavoitteena isot turnaukset ihan heti. Sitä paitsi, käsittääkseni Denny valmentaa nimen omaan vapaaottelijoita tuohon Kali Tudo -tyyliin, eli kyseessä eivät siis ole Dog Brothersin oman kaverit, vaan jo kannuksensa ansainneet vapaaottelijat.
Kuhmu kirjoitti: Tarkoittanee sitä, että otettiin sitä, mikä on tehokkainta, ainakin tuolloin taisi olla todella huonosti dumoqia tarjolla. Ja kun muistetaan,että Eric Knaus on Leo Gajen oppilaita, niin mitkä lie olleet Gajen grapling taidot tuolloin, kun oppia mattoon on pitänyt hakea bjj:stä?Mahtaisikohan Knaus kertoa koirafoorumilla, jos tuota kysyisi. :?:
Ainahan voi kysyä...

- Marko


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 kurkkijaa