Filippiiniläiset ja Indonesialaiset lajit (Pekiti-Tirsia, Kombatan, Kali, Escrima, Eskrima, Silat, Arnis, Dumog, Mano Mano, Sikaran, Balisong, Baraw Sugbo jne.)

Hannu Hiltunen?

Filippiiniläiset ja Indonesialaiset lajit

Valvoja: Valvoja

Miklu
kylkeenpotkija
Viestit: 2122
Lauteille: Tammikuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Miklu »

Tuosta rahastuksesta vielä. Jos tietäisitte mikä ero voi opetuksessa olla.

"Toki voi jakaa seminaarillaan leipää ja muuta syötävää suun täydeltä. Sitten reissusta palanneelta kysytään mitä jäi käteen ja ei ole jaettavaksi kuin muutama homeinen leipä. TAI sitten voidaan seminaarissa antaa siemeniä, jotta voi itse kasvattaa viljansa leipää varten ja turvata leivän saannin kaikille muillekin."
Bruce Lee elää!

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 89884
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 122 kertaa
Tykätty: 36 kertaa

LOL

Viesti Mika »

Ihan hyvin sanottu silti, se on totta :)

Kuka ton on polkaissut alunperin? Hyvä vertauskuva :thumbsup:
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Kikudo
reiteenpotkija
Viestit: 291
Lauteille: Joulukuu 2004
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Kikudo »

Miklu, aika hauskaa mutta myöskin aika rajua tekstiä. onko teillä niin kovia jätkiä siellä oulussa vai missä te nyt ootte että on varaa kattoo alaspäin niitä seuroja jotka kovalla työllä yrittää opettaa jengille ees jotakin? montako kovan luokan täyskontaktimatsaajaa teillä siellä on? missä kisoissa käyty? vai onko opit niin kuolettavia ettette uskalla matsata muita vastaan tappamisen pelosta? missä se raja kulkee että sun mielestä ees saa opettaa? miten se mitataan?

tuntuu kuin sut olis aivopesty siihen että hyvä on aina kallista ja kaikki muu on skeidaa.

vähän rispektiä vaikka vitsiä heittäiskin.

Miklu
kylkeenpotkija
Viestit: 2122
Lauteille: Tammikuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Miklu »

Joo, tsori. Mulla iski taas saarnamies/mainostaja -moodi päälle! :D
Ja nyt tarjoat vähän turhankin hyvää mainostamispaikka amutta koitan olla herrasmies ;)

En ihan tarkottanut kuitenkaan millekkään jalustalle kiivetä, jotta vois muita alaspäin katella (pikemminkin varjoista naureskelen muitten touhuille ;)). Foorumeilla kun ei yleensä tekijämiehet pyöri ja se näkyy kommenteissa. Pitäisi itekki teeskennellä sellasita ja pysyä poissa mutta ei vain voi jos jokin asia vaatii oikaisua.
Tämä hinta-laatusuhde on yksi sellainen asia. Siihen liittyen meikä on treenaillu kait jotain 13-14 vuotta ja sen aikana on tullu nähtyä kaikenlaista. Aina kaikki on ollu hienoa ja mahtavaa kunnes hiljalleen on ruvennu erottumaan jyvät akanoista(lajien/opettajien suhteen). Eräänä kauniina joulukuun iltana meikälle annettiin esimakua siitä millaista tuntuu olla aloittelija vaikka henkisesti luulee olevansa jotakin.

Mulla oli kaksi vaihtoehtoa: Kieltää todisteet ja pitäytyä vanhassa, jossa olin hyvä tai hyväksyä ikuinen aloittelijan asenne. Voitte arvata että aivopesu onnistui :rolleyes:

Maksut eivät sinällään ole kovat mutta kun vertaa entisiin (unohtaen lisenssit sun muut) niin silloin hinta tuntuu kovalta. Toisaalta kun vertaa mitä saa... World class training. Ja lineage on varmasti kunnossa, ei tarvi epäillä sitä eikä tarvi epäillä "toimivuuttakaan". Kyllä sen tietää alitajunnassan kun homma toimii.

Sitten kun seminaareista ruvetaan oikeasti maksamaan paljon rahaa niin silloin sitä olettaa jotakin saavansakin (edelliseen viestiin viitaten). Ja kallistahan se on kun ulkomailta tuodaan big gun paikalle. Toinen vaihtoehto on jokaisen mennä itse treenaamaan ulkomaille. Tavallaan tuollainen opettajan paikalle kuskaaminen (järjestelyissä on työtä!) on seuralta kädenojennus harrastajalle.
Niin ja Suomesta ei yksinkertaisesti löydy tuon tason osaamista. Tällä en missään nimessä tarkoita, että kaikki ulkomailta tuleva on hyvää ja kaikki kotimaassa oleva huonoa! Ulkomaalaisten kanssa pitää ehkä olla jopa tuplasti tarkempi sen suhteen kenet tilaa paikanpäälle.
Bruce Lee elää!

Kuvake
mronkain
etupotkija
Viestit: 8608
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Roihuvuori
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti mronkain »

Tapani kirjoitti: Näin juuri, samaa mieltä Kikudon kanssa. Toivottavavasti en astu kenenkään varpaille(ja ei, en tiedä Inosantosta muuuta kuin mitä olen lehdistä lukenut), mutta tuollainen joka vuosi uusittava opetuslisenssi kuulostaa aina hiukan rahastukselta. Toisaalta Inosanton antamalla lisenssillä ei ole täällä läheskään niin paljon arvoa kuin Jenkkilässä, missä heppu on ilmeisesti erittäin tunnettu.

Tapani
Kannattaa muistaa pari asiaa:
- hän on tehnyt taistelulajeista ammattinsa
- hän on oikeasti tunnettu, myös Suomessa, niiden keskuudessa joita kiinnostaa hänen opettamansa lajit, sekä tietenkin Bruce Lee -fanien keskuudessa (mikä ei sinänsä anna mitään krediittiä hänen varsinaisesta työstään)
- hän on tunnetusti ja tunnustetusti tasokas ohjaaja

Ja sitten vielä vähän asian vierestä:
- jatkuva rahastaminen tuntuu olevan nykyisin yleinen käytäntö, esim. melkein kaikki isoimmat softatalot rahastavat firmoja jatkuvasti, ennen ostit ohjelman ja käytit sitä, that's it, nyt ostat lisenssin ja maksat siitä korvausta jatkuvasti -- ei sinänsä liity tähän, mutta hyvä esimerkki siitä että rahaa otetaan sieltä mistä sitä saa
- joissain muissa lajeissa/muiden opettajien kanssa on ollut huonoja kokemuksia siitä että joku saa lisenssin ja rupee sitten sooloilemaan ihan omiaan, tai peräti ottaa jonkin lajin omiin nimiinsä, siinä mielessä opetuslisenssin uusiminen tai jatkuvan taitojen päivittämisen periaate on laadun tae oppilaille

Sinänsä pitää myös ottaa huomioon että esim. Suomesta USA:han matkustaminen lisenssiä uusimaan vuosittain on iso kustannuserä, varsinkin kun ei se itse uusiminenkaan ilmaista ole, mikä tietenkin heijastuu täällä opetuksen hintoihin, harva opettaja kuitenkaan noita maksaa loppukädessä omasta pussistaan, ja tämä taas aiheuttaa sen, että opettajista on pula ja moni laji jää Suomeen tulematta liiallisen rahastuksen vuoksi. Vielä sen verran että esim. USA:n länsirannikolla monella alalla tienestit ovat jopa kolminkertaiset Suomeen verrattuna, ja veroa menee vähemmän (toki esim. vakuutuksiin ja lääkärikuluihin sun muihin sosiaalimenoihin menee enemmän), joten esim. 150 USD siellä (lienee noin 110-115 euroa) ei ole kovinkaan iso raha, mutta täällä se jo on sitä esim. opiskelijalle. Eli hinnoittelut pitäisi olla paikallinen, ei globaali, jos halutaan markkinoida lajia globaalisti. Toiset ovat tämän ymmärtäneet, toiset eivät.

- Marko

Miklu
kylkeenpotkija
Viestit: 2122
Lauteille: Tammikuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Miklu »

Ai niin, esim. Inosanton lisenssin uusiminen ei maksa kuin pari kymppiä eli sinällään ei kyllä taideta rahastuksesta edes puhua ;)
Bruce Lee elää!

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 89884
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 122 kertaa
Tykätty: 36 kertaa

Pätäskä

Viesti Mika »

Täällä alkaa tulla hyviä ajatuksia hinnoittelun suhteen. Koska aihe on Hiltunen ja koska Saunassa on olemassa tuore säie hinnoittelusta, voisitteko ohjata tulevat hinnoitteluun liittyvät kommentit - vaikka Inosantoonkin liittyen - sinne?

Kiitos :)
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Kuvake
Kuhmu
kylkeenpotkija
Viestit: 2533
Lauteille: Toukokuu 2005
Tykännyt: 4 kertaa
Tykätty: 2 kertaa

Viesti Kuhmu »

Hannu hiltunen on joka tapauksessa nauttinut inosanton henkilökohtaisesta opetuksesta, oli hänellä ohjaajan voimassa olevaa sertifikaattia tai ei.
Opettajana Hiltunen on selkeä ja asiansa osaava. Huhut todellakin kertovat, että hän olisi asettunut työn puitteissa lahteen, eikä ole perustanut sinne seuraa. Saattaa olla, että perhe ja työkuviot vievät enemmälti aikaa.

voipa
munillepotkija
Viestit: 994
Lauteille: Huhtikuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti voipa »

Tapani kirjoitti: Jos hiukan lainaa Tero Laaksosen Kamppailijoita dojolta tatamilta -kirjaa, niin:
Hiltunen aloitti Karatella Turussa v 1973. Filippiiniläisten lajien harjoittelun aloitti 1979, opettajan oli ollut Dan Inosanto ja paikkana Colorado. Oli ilmeisesti kuitenkin kakkoslajina, mutta siirtyi vähitellen enemmän filippiiniläisiin. Treenasi JKD:ta ensimmäisen kerran Inosanton alaisuudessa vuonna 1980. Saanut opetusta Inosantolta ja Cass Magdalta, sekä Pentjak Silatissa Victor de Thouarsilta.

Opetti kai ensin Ilpo Jalamon salilla täällä Turussa, mutta myöhemmin omassa seurassaan. On minun käsittääkseni yksi harvoista Inosanton auktorisoimista JKD -opettajista Suomessa. Korjatkaa jos olen väärässä.
Olin itse Hiltusen vetämällä leirillä joskus 1990-luvun puolivälissä ja sain oikein hyvän kuvan tyypistä. Ystävällinen ja hyvä opettaja, tuntui tietävän mitä tekee.
Hannu Hiltunen vastasi myös Turun Shaolinissa Jukoryu ju-jutsun opetuksesta vuosina 1981-1986. Suoritti lajissa 1.kyun mutta keskittyi sen jälkeen enemmän indonesialaisiin ja filippiiniläisiin kamppailulajeihin.