Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Kali - Means to Scrape

Filippiiniläiset ja Indonesialaiset lajit

Valvoja: Valvoja

Kuvake
mronkain
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 8608
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Roihuvuori
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#16

Viesti mronkain » joulu 29, 2006, 23.56

bodyguard kirjoitti: Onko sinulla marko tietoa että missä määrin PT:tä opetetaan Filippiinien Force Reconeille? Eli opetetaanko vaan perusteet, vai onko opetus laajamittaisempaa?
Tämä on nyt ihan sen perusteella mitä olen lukenut/kuullut (mutta ihan luotettavalta taholta, mm. henkilöiltä, jotka ovat sitä olleet kouluttamassa), mutta peruskoulutus on suht. lyhyttä ja tehokasta, tavoitteena saada kattavat perusvalmiudet nopeasti. Esim. toissa vuonna Uli Weidle kertoi kouluttaneensa oikeastaan vain yhden tekniikan tai oikeastaan motorisen periaatteen ja teettäneensä sitten soveltavia harjoitteita joissa sitä oli tahkottu eri tilanteissa. Täytyy muistaa että vaikka aika olisi suht. lyhyt kalenterissa (esim. muutama viikko tai vaikka kolme kuukautta), treenitunteja tulee melkoinen määrä jos treenataan vaikka kuutena päivänä viikossa neljä tuntia (luvut vain esimerkin vuoksi, en tiedä mikä treenitahti oikeasti on, muutakin koulutusta toki on).
Tämä on peruskoulutusta. Jokaisesta tehtävästä tehdään raportti ja jos ja kun taitoja on jouduttu käyttämään, tapahtumia analysoidaan tarkasti ja koulutusta sovelletaan sen mukaan (tyyliin "Näin kävi, mitä muuta olisi voitu tehdä ja mitä jatkossa"). Ja luonnollisesti kun on kyse ammattisotilaista, koulutus ei pääty peruskoulutukseen. Kuuleman mukaan siellä on melkoisen kovia tyyppejä, varsinkin pidempään mukana olleissa. Yksi erikoinen piirre on Pekiti-Tirsia kouluttajakoulutus. Siihen kuuluu osana näiden Force Recon -joukkojen koulutus. Eli Pekiti-Tirsia kouluttajaoppillaat ottavat osaa esim. Balikatan-harjoituksiin (Filippiinien ja USA:n armeijoiden yhteisharjoitus) joissa he kouluttavat esim. jotain tiettyä osa-aluetta merijalkaväen tyypeille. Koulutusta seuraavat ja arvioivat kokeneemmat kouluttajat.

Arvatenkin tarkempaa tietoa noista on niukasti saatavilla. Yksi ihan mielenkiintoinen raportti eräästä leiristä täällä. Jokainen kuva aukeaa omaksi sivukseen, jossa enemmän tekstiä. Mailailin tuon kirjoittajan kanssa joskus jonkin verran ja hän kertoili myös vähän lisää. Niin kuin noista kuvista näkyy, sotilaskoulutuksessa treenaillaan tekniikoita myös ampuma-aseiden kanssa. Käsittääkseni siinä on kyse enemmänkin taktiikasta ja aseiden käytöstä muuhun kuin ampumiseen. Jenkeissä pääkouluttaja (Tim Waid) on myös ammattisotilas, Filippiineillä sekä Leo Gaje että Rommel Tortal (ja moni muukin pääkouluttajista) kouluttavat sotilasjoukkoja.

Tällainen vastaus siis, ja lyhyesti: aloitetaan perusteista mutta koulutus jatkuu ja mitä pidempään on mukana, sitä enemmän luonnollisesti oppii.


Kuvake
bodyguard
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 22944
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#17

Viesti bodyguard » joulu 30, 2006, 00.11

mronkain kirjoitti: Arvatenkin tarkempaa tietoa noista on niukasti saatavilla. Yksi ihan mielenkiintoinen raportti eräästä leiristä täällä. Jokainen kuva aukeaa omaksi sivukseen, jossa enemmän tekstiä. Mailailin tuon kirjoittajan kanssa joskus jonkin verran ja hän kertoili myös vähän lisää.
Kiitoksia, täytyykin käydä tässä yön aikana lävitse :)

‎-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.

Blogi

Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 kurkkijaa