MRSA Suomessa

Keskustelua kamppailulajien oheisharjoittelusta, harjoitteluun vaikuttavista terveysongelmista sekä liikuntaravitsemuksesta
S_L
munillepotkija
Viestit ketjussa: 3
Viestit: 659
Lauteille: helmi 23, 2006
Paikkakunta: Tampere

MRSA Suomessa

#1

Viesti S_L » heinä 13, 2006, 20.32

MRSA tartunnat ovat käsittääkseni yleistyneet maailmalla sairaaloiden ulkopuolellakin ja näyttäisi, että vaarassa ovat mm. kamppailulajien harrastajat sekä kuntosalilla kävijät. Onko kenelläkään tietoa tartuntatilanteesta Suomessa?

tänäskän
munillepotkija
Viestit ketjussa: 2
Viestit: 585
Lauteille: heinä 1, 2006

#2

Viesti tänäskän » heinä 13, 2006, 21.30

Ainakin kansanterveyslaitoksen sivuilta löytyy runsaasti tietoa MRSA:sta. http://www.ktl.fi/portal/suomi/osastot/ ... s_aureus_/

S_L
munillepotkija
Viestit ketjussa: 3
Viestit: 659
Lauteille: helmi 23, 2006
Paikkakunta: Tampere

#3

Viesti S_L » heinä 14, 2006, 15.11

Nopealla silmäyksellä ei näkynyt kamppailu-urheiluun liittyviä mainintoja tuolla. Tai sitten en vaan löytänyt. Pitäisiköhän tämä ymmärtää niin, ettei asiasta kannata ainakaan suuremmin huolestua kotimaassa treenatessa? :thumbsup:

Ison meren takana näyttäisi olevan hieman heikompi tilanne laittamassani linkissä oli raporttia useammasta painijasta ja jenkkifutarista jotka olivat saaneen treeneissä moniresistentin staph-infektion.

Koko asia tuli mieleen, kun näin kuvia vapaaottelija Kevin Randlemanin leikkauksesta. Hän oli ymmärtääkseni aika ikävässä leikkauksessa saatuaan MRSAn (Ei kuitenkaan salilta vaan aikaisemmasta leikkauksesta). Vielä kun hygieniataso ei kaikesta yrityksestä huolimatta voi olla aivan huippua treenatessa (ts. iholla elävät bakteerit tarttuvat kyllä jos ovat tarttuakseen) ja ihon rikkoutumista tapahtuu joka lähes joka treeneissä niin kaikki mahdollisuudet ovat kyllä epidemialle.

tube
etupotkija
Viestit ketjussa: 1
Viestit: 606
Lauteille: kesä 17, 2006
Paikkakunta: Tapiola Garden City

#4

Viesti tube » heinä 14, 2006, 16.16

MRSA on maailmalla varsin yleinen pöpö. Normaalille kamppailulajien treenaajalle siitä ei kuitenkaan ole pahemmin vaaraksi, koska sen virulenssi - "ärhäkkyys" - ei ole kummoinen, kun pakteeriparka joutuu tuottamaan mikrobilääkkeenvastustuskeinoja tavallisten elintoimintojen ylläpitämisen lisäksi. Moniresistenttiys mikrobilääkkeille ei siis tee siitä ärhäkämpä taudinauheuttajaa, pikemminkin päinvastoin. Pöpö on vaarallinen lähinnä huonokuntoisille vanhuksille ja immuunipuutteisille.

MRSA-tartuntaa treeneissä kannattaa pelätä korkeintaan yhtä paljon kuin mitä tahansa kaverilta saatavaa bakteeria tai virusta tai miksei sientäkin tai vaikka satiaisia ja syyhypunkkia. Toki jos käy niin tårta på tårta säkä, että saa MRSA-infektion johonkin leikkaushaavaan, on hoito jkv hankalaa, mutta nykylääketieteelle ei mitenkään erityisen ylitsepääsemätöntä kunhan tapauksia on vähän.

/T
Tuomas Lähdeoja
Ei pidä ehtimiseen nykiä käsittimestä.

tänäskän
munillepotkija
Viestit ketjussa: 2
Viestit: 585
Lauteille: heinä 1, 2006

#5

Viesti tänäskän » heinä 14, 2006, 19.10

S_L kirjoitti:Nopealla silmäyksellä ei näkynyt kamppailu-urheiluun liittyviä mainintoja tuolla. Tai sitten en vaan löytänyt. Pitäisiköhän tämä ymmärtää niin, ettei asiasta kannata ainakaan suuremmin huolestua kotimaassa treenatessa? :thumbsup:

Näin minäkin näkisin asian olevan. Kyllä Suomessa näyttäisi kyse olevan sairaaloiden ongelmasta.
Miten sitten nämä asiat ovat maailmalla? Jossakin maailmalla saa mikrobilääkkeitä huomattavasti helpommin ja niitä myös käytetään herkemmin. Varmuuden vuoksi voidaan käyttää laajakirjoisempaa lääkettä kuin on välttämätöntä ja sen seurauksena bakteerit voivat kehittää yhä vastustuskykyisempiä kantoja.

S_L
munillepotkija
Viestit ketjussa: 3
Viestit: 659
Lauteille: helmi 23, 2006
Paikkakunta: Tampere

#6

Viesti S_L » heinä 18, 2006, 21.52

Asia selvä. Kiitos kommenteista.Palaa sivulle Mahanpururata

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 kurkkija