Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Kasvissyönti

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Nade
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 1083
Lauteille: Heinäkuu 2005

#61

Viesti Nade »

Puoliraaka sisäfilepihvi valkosipuliperunoiden kera on taivaallinen ruoka.
Läskisoosikin on ihanaa, mutta läskit pitää paistaa rapeiksi ennen kuin niistä tekee kastikkeen.
Valitettavasti minulla todettiin kohonnut kolestroli. Se on meidän suvussa kaikilla.
Nykyään syön joka päivä salaatin ja olen aivan mukavasti tottunut siihen. Salaatti on vain pakko maustaa erityisen hyvin esim. valkosipulilla. Valkosipuli tekee mistä tahansa ruuasta hyvän.
En kuitenkaan suostu olemaan fanaatikko uudella ruokavaliollani vaan annan itselleni luvan joskus syödä läskisoosia tai pihviä. Muutaman viikon välein kun kunnolla nauttii, niin ei harmita salaatit arkiruokana.
Kuvake
maikki
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 320
Lauteille: Kesäkuu 2005
Paikkakunta: yvi

#62

Viesti maikki »

Valkosipulipotut kandee tehä ilman kermaa jos tahtoo niistä terveellisempiä, ja kolesterooliin niin paljo vaikuttavia. Parit 3-6 valkkosipalin kynttä silppuaa hirmu pieneks, kulhoon, jotain öljyä - rypsi käy hyvin - päälle nii että ne peittyy. Rosamundat (vaikka 1kg) kuorittuna ja siipaloituna kulhoon ja pyörittelee, vähä suolaa ja mustapippuria (+ muut mausteet jos tahtoo) 225(kiertoilmauunis 200) astetta, 25-35 mins. (tai sopiva pinta perunoilla)Oi ku on hyvää. Ite en tykkää laittaa ruokaa aikojen tai lämpöjen mukaan mutta tuo on iha hyväksi havaittu.

Ja ettei ois nii OT ni tää sopii myös jäniksen ruuasta pitäville. :lol:

Vois kyl olla joku muuki ketju olemassa tämmösille resepteille, ehkä on jo mutku pääsin vauhtiin. Asianomainen voi tän sinne siirtää jos jo löytyy.

edit: typoja
Kuvake
p a
nilkkaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 35
Lauteille: Elokuu 2006

#63

Viesti p a »

Kaivelin arkistoja ja törmäsin tähän ketjuun, päätin nostaa esille.
Aluksi itsestäni, päälle 2 vuotta lakto-ovo (maitotuotteet, kananmuna) kasvissyöjänä. Olo huomattavasti parempi kuin lihalinjalla. Ruokavalion syynä terveydelliset sekä eettiset syyt.

Proteiinin saanti lakto-ovona (ja vegaanina myöskin) on erittäin helppoa. Soijarouhe on yli 50% proteiinia, ja sisältää "täydellisen aminohappoketjun". Suomeksi -> soijaa syömällä voit korvata kaiken eläinperäisen ravinnon ilman minkäänlaisia ongelmia. Täydellinen aminohappoketju löytyy myös tattarista, kvinoasta (quinoa), ja hampunsiemenistä.

Maitotuotteet ja kananmunat luonnollisesti helpottavat. Kuivatut pavut, kikherneet, linssit ym palkokasvit sisältävät lähes poikkeuksetta samanverran tai enemmän proteiinia kuin sama määrä lihaa. Täysjyväviljassa on myös runsaasti proteiinia. Kasviksia yhdistelemällä voi myös saada kaikki aminohapot mutta soija tarjoaa ne yhdessä paketissa.

Sitten soijan "vaaroihin":
Soija sisältää aineita, jotka ovat samaa sukua estrogeenien kanssa. Tästä juontuu käsitys siitä että soija nostaisi estrogeenitasoja -> huonontaisi treenausta. On todistettu että soija ei nosta estrogeenitasoja miehissä millään lailla (tottakai asiasta löytyy myös ne toiset tutkimukset jotka väittävät toista, mutta onpa maailmassa vegaanibodareita joita ei homma tunnu haittaavan). Kyseinen aine (jonka tiettellistä nimeä en muista) sen sijaan ehkäisee mm. eturauhas- ja rintasyöpää. Joissakin tutkimuksissa esitetään että LIIALLINEN soijankäyttö aiheuttaisi joitakin negatiivisia terveysvaikutuksia. Asiasta ollaan montaa mieltä, mutta toisaalta jos otetaan vertailuun liha kolestroleineen ja huonoine rasvoineen niin.... Ja jos ajatellaan mitä kaikkea hormooneja yms löytyy lehmänmaidosta, lihastas jne niin taas..

Kasvisruokavaliolla saa samat hyvät ravintoaineet, ja vähemmän mm. huonoa rasvaa ja kolestrolia.
Itselläni kesti n. 2viikkoa että oma kroppa tottui lihattomaan ruokavalioon. Sen jälkeen tätä "ei kasviksista täyty" tunnetta ei ole ollut.
Suurinosa kasvissyöntiä kohtaan olevista ennakkoluuloista johtuu tietämättömyydestä ja ruokavalion "hippi-imagosta". Ajatellaan että kasvisruoka on salaattia ja perunaa. Yhtä hyvin voisi sanoa että liharuokavalio on nakkeja ja makkaraa. Kuten jo mainittu, kyse on tietämättömyydestä.

Loppuun vielä muutama linkki vegaani treenauksesta joka on myöskin täysin mahdollista eikä edes vaikeaa (koska lakto-ovo linjalla ei ole puhettakaan mistään vaikeudesta tai puutoksista) :

http://www.veganfitness.net/
http://www.veganbodybuilding.com/
http://www.veganbodybuilding.org/veganbasics.htm

Lihan syömistä ei nykypäivänä oikein voi perustella muutenkuin maulla, tottumuksella ja laiskuudella :badgrin: Aina voi totutella asioista pois...
Sen kummempaa provoilematta, syökää ihmiset sitä miltä tuntuu ja jos haluaa että tuntuu hyvältä niin syökää ainaki enemmän niitä "pupun ruokia" :)
kkkk
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 948
Lauteille: Toukokuu 2006

#64

Viesti kkkk »

p a kirjoitti: Lihan syömistä ei nykypäivänä oikein voi perustella muutenkuin maulla, tottumuksella ja laiskuudella :badgrin: Aina voi totutella asioista pois...
Sen kummempaa provoilematta, syökää ihmiset sitä miltä tuntuu ja jos haluaa että tuntuu hyvältä niin syökää ainaki enemmän niitä "pupun ruokia" :)
Olen mäkin tuota kasvisruokavaliota välillä miettinyt. Tiedän vegetaristeja ja täytyy sanoa että se näkyy myös päältä.

Mutta kun se ei ole niin yksinkertaista. Laiskuudesta ei ole kyse. Olen melkoinen kulinaristi ja ruoasta nauttiminen tärkeä osa elämää. Kotona ongelmia ei varmaan tulisi, kasviksista pystyy väsäämään erittäin hyviä ja hyvänmakuisia ruokia. Elämää on vaan niin paljon kodin ulkopuolellakin. Käyn aika paljon etnisissä ravintoloissa syömässä, kaikenlaisissa kyläilyissä ja pidoissa. Samoin matkustelun yksi funktio on syöminen. Kasvisruokavaliolla joutuisi luopumaan paljosta, monista makunautinnoista, enkä taida olla siihen uhraukseen valmis. Mutta ehkä sitten joskus, mielellään ennen ensimmäistä veritulppaa :lol:
Kuvake
p a
nilkkaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 35
Lauteille: Elokuu 2006

#65

Viesti p a »

hehe

Jep, kyllähän sitä joutuu uhrauksia/myönnytyksiä tekemään, mutta yllättävän vähän. Esim mainitsemasi etniset ravintolat, kokeileppa sieltä niitä kasvisvaihtoehtoja! Ja nykypäivänä kun on kehitetty ties mitä korvikkeita jotka maistuvat erehdyttävästi alkuperäiseltä.
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 56
Viestit: 19092
Lauteille: Helmikuu 2005

#66

Viesti Jussi Häkkinen »

p a kirjoitti: Ja nykypäivänä kun on kehitetty ties mitä korvikkeita jotka maistuvat erehdyttävästi alkuperäiseltä.
Miksi haluta alkuperäistä makua jos on tietoisesti luopunut alkuperäisestä?

Jalostettuja kasviksiahan se lihakin vain on. Jos hinkuu sen makua, voi aivan hyvin syödä lihaa.

Ja FYI: Eivät maistu.


Olin aikoinaan reilun vuoden vegaanina (hullu nuoruus). Vaikka oli ammattilaisen kanssa suunniteltu ruokavalio, se ei toiminut - lihasmassa katosi, oli kaikenlaisia hauskoja imeytymishäiriöitä ja muuta hassua. Lisäksi ei sopinut allergioideni kanssa yhteen. Viimein kyllästyin ongelmiin ja lopetin homman yhdellä rysäyksellä - 400 gramman pihvillä (ei tullut mitään ongelmia). Sen jälkeen kasvikset ovat olleet ruokavaliossani oikealla paikallaan...mausteina. :ahmii:
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Kuvake
mronkain
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 8623
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Roihuvuori

#67

Viesti mronkain »

Jussi Häkkinen kirjoitti:
p a kirjoitti:Ja nykypäivänä kun on kehitetty ties mitä korvikkeita jotka maistuvat erehdyttävästi alkuperäiseltä.
Miksi haluta alkuperäistä makua jos on tietoisesti luopunut alkuperäisestä?
Tätä minäkin olen aina ihmetellyt. Jossain vitsimailissahan oli kohta, jossa sanottiin suurin piirtein näin:

Jos sinulla on ystäviä, jotka sanovat että tofu maistuu ihan lihalta, tarjoa heille pihvi ja sano että "senhän pitäisi maistua ihan samalta, ei teidän pitäisi huomata eroa!"

Onnistuneen kasvissyönnin edellytyksiä ainakin minulle olisivat että
a) suunnittelee täysipainoisen ruokavalion, eikä vain niin että ottaa samaa ruokaa kuin ennen ja poistaa siitä vain lihan
b) pitää tottua uusiin ruokiin ja uusiin makuihin, eikä yrittää tavoitella samoja makuja joihin on tottunut lihaa syödessä
c) pitää syödä riittävästi ettei ole nälkä
d) pitää katsoa että se lihaton ruokavalio on terveellinen, liian moni sortuu siihen, että olettaa sen olevan sitä automaattisesti, ja mättää siihen ties mitä epäterveellistä

Tosiaan kokeilin kerran, no thanks. Syön mielelläni silloin tällöin hyviä kasvisruokia, mutta en jatkuvasti.

- Marko
Kuvake
sivarinlötkö
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 19
Viestit: 6855
Lauteille: Kesäkuu 2005

#68

Viesti sivarinlötkö »

Heittäkääpä joku kasvisekspertti päivän ruokavalioesimerkki, josta tulee n. 2000kcal ja proteiinia 140g.
Kuvake
niilahasko
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 462
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki

#69

Viesti niilahasko »

Kasvikset on sitä mitä ruoka syö! Liha kasvattaa lihaksia, kasvikset kavattaa kasvaimia?!?
no pain no game

helsingin wushu ry
http://www.wushu.fi" onclick="window.open(this.href);return false;
Kuvake
egg
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 549
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: helsinki

#70

Viesti egg »

itse olen kasvissyöjä ja kasvissyöjänä sanon, että kaikki lihaa syövät ovat homoja ja homous on pahasta.
Kuvake
terssi
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 2908
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Tampere

#71

Viesti terssi »

p a kirjoitti: Loppuun vielä muutama linkki vegaani treenauksesta joka on myöskin täysin mahdollista eikä edes vaikeaa (koska lakto-ovo linjalla ei ole puhettakaan mistään vaikeudesta tai puutoksista) :

http://www.veganbodybuilding.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
No eipä kyllä tämän linkin vegaani-"poudarit" vakuuttaneet. :D

Kuva
I'm like the man who singlehandedly built the rocket and went to the moon. What was his name? Apollo Creed?

http://www.facebook.com/tjjkproteam
Kuvake
sivarinlötkö
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 19
Viestit: 6855
Lauteille: Kesäkuu 2005

#72

Viesti sivarinlötkö »

Samaa mieltä. :?
fatman
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 4041
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Karkkila

#73

Viesti fatman »

egg kirjoitti: itse olen kasvissyöjä ja kasvissyöjänä sanon, että kaikki lihaa syövät ovat homoja ja homous on pahasta.
Tässä malliesimerkki kasvissyönnin haitoista. Henkilö on ilmeisen vakavasti ahdistunut. Ahdistus purkautuu agressiivisena ja harhaisena käytöksenä kanssaihmisiä kohtaan.
In my heart, in my mind, in my soul
lalalaalaa lalalaalaa lalalaa
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 11111
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu

#74

Viesti flammee »

No, tossa sivun alalaidassa eräs lakto-ovo punttimiekkonen.
– Lukutaitoinen ihminen ymmärtää, että jos kaksi asiaa on samassa virkkeessä, se ei tarkoita sitä, että ne rinnastetaan keskenään.
tube
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 606
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Tapiola Garden City

#75

Viesti tube »

Vegaaniruokavaliolla voi tulla ongelmia raudan ja ennenkaikkea kalsiumin saannin kanssa, näiden kanssa saa olla ihan oikeasti tarkkana. Pari kaveria on lopettanut veganismin kun ovat kyllästyneet kalkkitablettien syömiseen.

Hallitus pitää vegelinjaa, ja on täysin hämmästyttävää, miten monessa paikassa, esim ravintoloissa, luullaan että kala ja kana ovat kasviksia.

Liha miehen kuitenkin tiellä pitää ja karsinogeeni on paras geeni.


/T
Tuomas Lähdeoja
Ei pidä ehtimiseen nykiä käsittimestä.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 75 kurkkijaa