Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Vanhat suomalaiset tappelutaidot

Muun maailman lajit

Valvoja: Valvoja

Vastaa
diesel 64
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 1396
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Vaasa

#46

Viesti diesel 64 »

Olin kunnantalolla hakemassa passeja itselle ja tenaville,odottelin toimiston ulkopuolella,kun vaimo ja virkailija yrittivät saada läpi valokuvia joita oli 8kpl / henk. :!: Tunnin takkuamisen jälkeen kuvat hyväksyttiin...

Mutta asiaan!

paikalle tuli vanhempi mies ja siinä odotellessa ajattelin kysellä paikallisista tappelu touhuista :badgrin:

Mies oli -36 syntynyt ja oli kotoisin härmästä :) ja ei muuta kuin häjyt tapeetille.Oli kuulemma kuullut pikkupoikana paapalta,että Rannanjärvi oli tapettu heidän koto talon "savi kaivoon".Antti oli kuulemma heittänyt ylimielisenä jonkun miehen "savi kaivoon",mies oli tullut kaivosta ylös puukon kanssa ja pistänyt Antin hengiltä.
Yritin udella puukko taidoista,mutta mies innostui kertomaan omasta intohimostaan,TANHUSTA :shock: , siinä sitä kuultiin 40min kyröön tanhu perinteestä :D

Kaivelin Rannanjärvestä tietoja ja kyllä Antti näköjään kuoli Prännin Erkin puukosta
Erkki veti puukkonsa esille ja iski Rannanjärveen kuolettavan haavan. Se oli Antti Rannanjärven elämänkaaren surullinen loppu.
Lähde:

http://gamma.nic.fi/~raimom/ep/histor" onclick="window.open(this.href);return false; ... tm#RANNANlÅRVI,%20Antti,




Isotalon Antti:

http://gamma.nic.fi/~raimom/ep/histor" onclick="window.open(this.href);return false; ... LO%20Antti,

HAAPOJA, Matti, suurrikollinen. Syntynyt Isossakyrössä :

http://gamma.nic.fi/~raimom/ep/histor" onclick="window.open(this.href);return false; ... A,%20Matti

Jaakko Ilkka , jolle olen muuten sukua äiteen puolelta ;)

http://gamma.nic.fi/~raimom/ep/histor" onclick="window.open(this.href);return false; ... A%20Jaakko,

Rautateiden rakentajat toivat myös oman "tappelu osaamisensa"pohjanmaalle.Heitä verrattiin kiertolaisiin tai mustalaisiin ja paikkakuntalaiset eivät tykänneet,kun tansseissa heidän naisiaan kosiskeltiin.
Lähde:
http://ethesis.helsinki.fi/julkaisut/hu" onclick="window.open(this.href);return false; ... appelut%22

Löysin myös vanhoja lehti artikkeleita "häjyistä" :
17. (78) Helsingin Wiikko-Sanomia 25.08.1882, nro. 34 sivu 3
Alahärmässa murhat-tiin k. 2 tuo kaikellaisista kon-nantöistä aikanaan niin kuuluisaksi tul-lut talois Antti Rannanjärwi....
Muun muassa syntyisitten illalla talokasten Rannanjär-wen ja Erkki Yliluoman kesken jonkun-lainen sanakiista, jota jankutettiin siksi,että R., kydöllä kun oltiin,...
pantiin paikalla kiinnija lähetettiin waasan wankilaan.Muuten sopinee tässä yhteydessä wielämainita, että Rannanjärwen kuuluisatoweri Antti Isotalo, pääsee nyt juuritämän kuun lopulla irti Kakolasta 2wuotisesta wankeudestaan ja...


18. (78) Uusi Suometar 21.08.1882, nro. 192 sivu 2
13 tuo kaikellaisista konnantöis:-tä aikanaan niin kuuluisaksi tullut talo-kas Antti Rannanjärwi....
Muun muassa syntyi sitten illallatalokasten Rannanjärwen ja ErkkiYliluoman kesken jonkunlainen sanakiista,jota jankutettiin siksi, että R., kydölläkun oltiin, heitti...
pan:.tiin paikalla kiinni ja lähetettiin waasanwankilaan.Muuten sopinee tässä yhteydessä wielämainita, että Rannanjärwen kuuluisa to-weri Antti Isotalo, pääsee nyt juuri tä.män kuun lopulla irti Kakolasta 12 wuo-tisesta...


19. (78) Sanomia Turusta 23.11.1882, nro. 182 sivu 1
Antti Rannanjärwen mnrha....
ja käsiwarteen sekärinnan oikeaan puoleen niin että Rannanjärwihaawoista kuoli.Murhaajan, jonka Antti Rannanjärwi ti-laisuudessa oli tuupannut wedellä täytettyynkuoppaan...


20. (78) Suomalainen Wirallinen Lehti 22.08.1882, nro. 193 sivu 2
l3 tuo kaikellaisista konuantöistäaikanaan niin kuuluisaksi tullut talokasAntti Rannanjärwi....
Muunmuassa syntyi sitten illalla tokasten A.Rannanjärwen ja Erkki Yliluoman keskenjonkunlainen sanakiista, jota jankutettiinsiksi, että R., kydöllä kun oltiin, heittiE....
pantiin paikalla kiinni ja lähe-tettiin waasan wankilaan.Muuten sopinee tässä yhteydessä wielämainita, että Rannanjärwen kuuluisa to-weri Antti Isotalo, pääsee nyt juuri tä-män kuun lopulla irti Kokolasta l2 wuo-tisesta...
pitkä linkki lyhennetty

Kauhajoelta:
Pukkilan Jaska – pukkilankyläänen häjy
Keski-Pukkilan Jaskan kerrotaan olleen murhamies ja rikollinen. Pukkilan Jaskana tai Oskarin Jaskana tunnettu mies oli ristimänimeltään Juho Jaakko Keski-Pukkila (1885–1923), ja hän oli kotoisin Pukkilankylästä.

Tutkija Riina Haanpää on tutkinut Pukkilan Jaskasta kerrottuja tarinoita ja hän on kirjoittanut, että Pukkilan Jaskan arveltiin käytökseltään olevan vähän samanlainen kuin Kauhavan kaimansa, sillä kyläläiset ovat arvelleet, että hän oli saanum mallia noista Härmän seurun häijyystä. Jaskan kerrotaan olleen myös komea naistenmies, joka pukeutui hyvin ja hurmasi monia naisia.1
Lähde:
http://www.kauhajoki.fi/pukkila/historia/a54.html" onclick="window.open(this.href);return false;



Noilta Kauhajoen sivuilta löytyi paljon mielenkiintoista luettavaa :idea:

:)
Kuvake
mronkain
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 8623
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Roihuvuori

#47

Viesti mronkain »

diesel 64 kirjoitti: Oli kuulemma kuullut pikkupoikana paapalta,että Rannanjärvi oli tapettu heidän koto talon "savi kaivoon".Antti oli kuulemma heittänyt ylimielisenä jonkun miehen "savi kaivoon",mies oli tullut kaivosta ylös puukon kanssa ja pistänyt Antin hengiltä.

Kaivelin Rannanjärvestä tietoja ja kyllä Antti näköjään kuoli Prännin Erkin puukosta.
Erkki veti puukkonsa esille ja iski Rannanjärveen kuolettavan haavan. Se oli Antti Rannanjärven elämänkaaren surullinen loppu.
Tarina ainakin on suurin piirtein tosi, vaikkakin Rannanjärvi kuoli verenhukkaan paikalta poistuessa.
Mainittakoon vielä että Rannanjärvellä oli Prännin kannssa ollut jo aiemmin riitaa ja muistaakseni homma meni niin että oli vielä uhonnut näyttävänsä tälle. Tästäkin löytyy kuvaus tuosta Ylikankaan kirjasta (Härmän häjyt ja Kauhavan herra).

- Marko
taifuuni
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 1078
Lauteille: Heinäkuu 2005

#48

Viesti taifuuni »

Mies miestä vastahan, krosoon poika pirua vastahan!

Nyt tuli tilaamani Rintakyliä ja larvamaita kirja jossa kunnioitetun esi-isäni
tappeluista piti kertoman.
Kirjassa on aivan mahtava luku näistä tappeluista joita ainakin sata vuotta
oli käyty Paulaharjun tallentaessa tietoa, tiettävästi sen jälkeenkin.

On kirjassa Puukkoo-Masa ja Juvelin Jussi jotka toisiansa kupittivat kolminkymmenin puukonpistoin ja olivat johtomiehiä.
Mutta Kurikkalaisten parhaana oikeen johtoona olivat olivat Isoo-Liinoo ja Suutari Joeli.

Tappelut sillalla puukirkkoosten kanssa alkoivat Sokian-Tanelin hutaessa taluttakaa mua parahin pönsöhön, eli sillalle haastamahan piti sokea mies taluttaa ja sillalla Taneli alkoi huutamaan "onko siellä sellaasta, joka tohtii tulla miehen rinnuksihin" sen jälkeen tappelut kiihtyi pienen suunsoiton jälkeen.
Mies on Puukkoo-Masakin ja mies on myös Juveelin Jussi, mutta ei ole heidän matkassaan nyt puukkoa, vaikka kummankin nahka on vanhastaan viillosarpia täynnä.
Nyrkki ja kanki parhaina aseina reuhaavat Isoo-liinoo ja Suutarin Joeli.
Kanki on pitäjehien tappelun paras sota-ase.
Nyt ei pistellä eikä viilleskellä salakavalalla teräksellä, nyt rynnätään rehellisesti päin miestä ja annetaan nyrkkiä ja koippuraa.
Viimeisenä piti aina sokia-Taneli raahata pois tappelupaikalta, hän ei omin ehtoihinsa ruvennut selkäänsä kääntämään puukirkkoisille.

Orhaasen Hermannin sanottiin Lepänojan kahakoissa saaneen surmansa-
puskan juurelta löydettiin pää mäsäksi pieksettynä.
Mutta Nenättömän sillan kahinoissa ei tainnut hengen menoa sattua.

Jotkut oli tosin riepoiteltu niin rumannäköisiksi etteivät tyttäretkään tahtonut tuntea, vaikka eilis-iltana oli samoissa luteissa ja ylähäkamarissa kolisteltu.
Vasta kauan tunnusteltuaan miehen repaletta, tyttäret haikaisivat " herra jukeli, kun oot kamalannäköinen! Niinhän soot kuin ukkoosen tappama häjylääsen raato"

Siinä pieni näyte tästä kirjasta teille nykyajan tappelukoulujen oppilaile.
iiällä
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 151
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: pohjoinen

#49

Viesti iiällä »

Nämä kotimaiset aseet on ihan täyttä arkea vielä nykyäänkin. Viime viikolla lukaisin etptk:n jossa kaveri otti viikatteen mukaan, kun piti mennä selvittämään aikuisten miesten kesken periaatteellisiä näkemyseroja ja tiedossa oli että siellä minne mentiin oli paikalla puukkomiehiä. Yksi puukkomies sai vähän viivoja selkään, niskaan ja sormiin viikatteesta, mutta saivat kyllä porukalla väännettyä maataloustyökalun pois hurjalta. Jotta näin. Oli kuulemma yrittänyt pistää päätä poikki eli lyönti oli ollut poikittain hartioitten yläpuolelta.
suojelutahto
nilkkaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 28
Lauteille: Lokakuu 2006

#50

Viesti suojelutahto »

Kaivelin Rannanjärvestä tietoja ja kyllä Antti näköjään kuoli Prännin Erkin puukosta
Erkki veti puukkonsa esille ja iski Rannanjärveen kuolettavan haavan. Se oli Antti Rannanjärven elämänkaaren surullinen loppu.
Heh, meirän lukion kuviksen ope on rannanjärven sukua, vaikkei suoraan alenevassa polvessa, kai. Viime viikolla oli mun eka lukion kuviksen tunti. Kunhan me päästiin istumaan, yks mun vanha tuttu huusi yhtäkkiä opettajalle:
Mun isoisä on on tappanut sun isoisäs!
Opettaja korjaten ensin että täs tapaukses voiraan puhua jo esi-isistä vastas sille:
Jaa, mun esi-isä tapettiin raukkamaisella tavalla. Ne tappeli sellaasen kuramontun pohjalla ja kun mun esi-isä katsoi jo voittaneensa reilusti
se kääntyi pois ja alko kiipeemään pois. Mutta kun se yritti kiivetä, nii sun esi-isäs hyppäs kimppuun ja iski puukolla selkään.
Sun esi-isäs on ollu tosi raukkamainen.
Tiiä, puhuiko tuo tuttu sitten totta kun se sano esi-isänsä tappaneen Antin.

Tunnin jälkeen, kun muut oli poissa mä kysyyn siltä opettajalta, että:
Harjoitellaanko teiän suvussa vielä noita puukkotemppuja?
Ei se itse oo noihin puukkohommiin tutustunut, mutta antoi ymmärtää, että suoraan alenevassa sukuhaarassa ehkä harjotellaha.
Vihjas myös, että tulevilta Puukkomessuulta olis hyvä käyrä kysymäs.
suojelutahto
nilkkaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 28
Lauteille: Lokakuu 2006

#51

Viesti suojelutahto »

Ja sitte toinen juttu, s'cuse me tuplaviestistä. ;)
Kun kysyin isoäidiltä nuasta häijy jutuusta, nii tämmösen tarinan sain kuulla:
Mun isoäidin isoäidin eno oli tosi häijy jätkä.

Se oli kerran tappelemas, mut sitten sitä viillettiin vatsaan niin, että suolet alko tuleen ulos. Kun sitä kiidätettiin hoitohon, niin se vihollinen tuli vastaan. No se mun sukulaasukko hurjistu niin, että se hyppäs pois siltä jutulta, millä sitä *kannettiin, ja se syöksy sen vihollisen kimppuun.
Ei per...e, tuassa kunnossa ja nii vihaasena. Aiva jesuksen häijy äijä :shock: !!

*Ei vissiin kumminkaan paareja siihe aikaan.
ka1
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 51
Viestit: 2188
Lauteille: Maaliskuu 2005

#52

Viesti ka1 »

Taas hyvää juttua.
Pitää vissiin raahautua sitten niille puukkomessuille jälleen, mutta siihen nyt on aikaa. Tai sitten käydä Rannajärven puukkomiesten puheella muuten vaan.

iiällä kirjoitti: Nämä kotimaiset aseet on ihan täyttä arkea vielä nykyäänkin. Viime viikolla lukaisin etptk:n jossa kaveri otti viikatteen mukaan, kun piti mennä selvittämään aikuisten miesten kesken periaatteellisiä näkemyseroja ja tiedossa oli että siellä minne mentiin oli paikalla puukkomiehiä. Yksi puukkomies sai vähän viivoja selkään, niskaan ja sormiin viikatteesta, mutta saivat kyllä porukalla väännettyä maataloustyökalun pois hurjalta. Jotta näin. Oli kuulemma yrittänyt pistää päätä poikki eli lyönti oli ollut poikittain hartioitten yläpuolelta.


Missä päin Suomea tämä tapahtui?
Tuo, että kaveri tiesi, että paikalla on nimenomaan puukkomiehiä, on mielenkiintoista. Vaikka onhan näitä.
Etelä-Pohjanmaalla on noita laitapuolenkulkijoita jotka vähintäänkin pitää itteään häjyinä. Puukko aina mukana, ja ihan rehellisiä puukko vastaan puukko tappeluita. Jotain tappelukikkoja löytyy heiltäkin, esim. nyt vaikka nahkaliivien käyttö. Kuulin kuinka yksi oli esitellyt nahkaliiveissään olevia palkeen kieliä, kun oli viillelty niin pahasti.

Kenttätutkimusta pitäisi päästä tekemään. :tonqe:
Ennenkuin tietolähteet lähtee.


Kari A., kerroit silloin siitä Anssin Jukan puu-ukkoon harjoittelusta. Oliko se siis Anssin Jukka, kun Seura lehdessä Kalle sanoi että se oli Pukkilan Jaska. Olisi meinaan kiva itekkin nähdä se dokkari, jossa tuosta kerrottiin. Tuo on nimittäin aivan helkkarin merkittävä juttu (ainakin minulle), jos on totta. Ja jos se harjoittelija olisikin ollut Pukkilan Jaska, niin minulla olisi ehkä veikkaus dokkarin tekijästä.
Miklu
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 2126
Lauteille: Tammikuu 2005

#53

Viesti Miklu »

suojelutahto kirjoitti:
Kaivelin Rannanjärvestä tietoja ja kyllä Antti näköjään kuoli Prännin Erkin puukosta
Erkki veti puukkonsa esille ja iski Rannanjärveen kuolettavan haavan. Se oli Antti Rannanjärven elämänkaaren surullinen loppu.
Rannanjärvi heitti Erkin johonki kuoppaan. Tarkoituksena kai nöyryyttää pienempää miestä. Vaan Pränni ei päätynytkään ihan veteen saakka vaan onnistui jäämään siihen montun reunalle. Rannanjärvi oli menossa jo pois päin naureskellen kun Erkki hyppäsi kuopasta ylös ja viilteli viidesti isoa häjyä selekään ja karkasi puis. Rannanjärvi vetäisi pitkän takin tiukasti päällensä kenenkään huomaamatta vammojen laatua. Sen jälkeen häjyily porukka lähti kovalla metakalla hevoskyydillä pois. Antti istui takana. Myöhemmin makasi. Ja niille sijoilleen jäi verta valuen.

Puu-ukkoja kerrotaan pirtissä olleen. En muista kenellä niitä oli mutta tuokin löytyy Heikki Ylikankaan Härmän häjyt ja Kauhavan herra -kirjasta.
Bruce Lee elää!
Kuvake
Abe Simpson
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 1565
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Springfield Retirement Castle

#54

Viesti Abe Simpson »

Tarkennuksia siltä pohjin kuin muistan: Rannanjärvi tönäisi Erkkiä ensin krooppiin, tämä jäi kuitenkin reunalle jolloin Antti nappasi ukosta kiinni ja heilautti krooppiin. Erkki oli tulossa ylös ja Antti potkaisi miehen uudelleen monttuun. Tämän jälkeen hän kääntyi poispäin, jolloin puukon esiin ottanut Erkki huitaisi Rannanjärvelle jalkaan haavan ja nousi montusta - Antti nappasi seipään ja löi sen poikki Erkkiin, joka tämän myötä pääsi lyömään viitisen reikää Rannanjärveen. Tätä seurasi yhteenotto häjyjen ja talkooporukan välille, joista ensinmainitut joutuivat poistumaan seurauksena paikalta. Kertoman mukaan Antti kiepsahti sittemmin rattailta kuolleena tienvarteen.

Huonoa tuuria ja ylimielisyyttä oli mukana, Erkkiä parisenkymmentä vuotta vanhempi Antti ei ilmeisesti humalassa ymmärtänyt että vastapuolella voisi olla puukko. Muistini mukaan Rannanjärvi kantoi kyllä tuppea vyöllään, liekö tuohon aikaan ollut niin että vain puukko jätettiin pois lainkirjaimen täyttämiseksi, tyypillisesti sitä pidettiin kuitenkin liinaan käärittynä povessa tai joissain tapauksissa narun kanssa lahkeen sisällä, riippuen hiukan tarkoitusperistä ja vaatetuksesta.

"Prännin Erkki sanoo jotta meirän kanssa ei auta, savikroopin pohjalla on Rannanjärven hauta"

Jossain variaatiossa savikrooppi on säkeistössä korvattu Rytinevan varrella. Tapahtunutta aiemmin Rannajärvi oli täräytellyt muita talkooporukan kavereita pitkälleen ennenkuin löysi etsimänsä Prännin Erkin.
"Pallomerimies on erimies"
Miklu
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 2126
Lauteille: Tammikuu 2005

#55

Viesti Miklu »

Joo, en muista tarkalleen tarinaa tuosta mainittemastani kirjasta. Muistelin, että tuo Erkki ruukas pistää hanttihin häjyilijöille + oliko talkoo porukka heinätöissä tai vast.
Oliko ne tosiaan pistoja, jotka tappo?
Bruce Lee elää!
ka1
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 51
Viestit: 2188
Lauteille: Maaliskuu 2005

#56

Viesti ka1 »

Miklu kirjoitti: Puu-ukkoja kerrotaan pirtissä olleen. En muista kenellä niitä oli mutta tuokin löytyy Heikki Ylikankaan Härmän häjyt ja Kauhavan herra -kirjasta.
Löytyy vai? En muista kyllä, no pitää lainata kirja heti paikalla. Kiitos!
Kuvake
Abe Simpson
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 1565
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Springfield Retirement Castle

#57

Viesti Abe Simpson »

Jossain oli ihan mainittunakin Rannanjärven pistokohdat, rinnassa ja kyljissä taisivat olla. Prännin Erkki ei muistini mukaan ollut mitään erityisempää sankariainesta, renkinä kylään tullut ja mutkien kautta kaiketi talolliseksi päätynyt, puukko oli matkassa käynnissä olleiden peltotöiden tähden.

Varsinaisissa puukkotappeluissa miehet ottivat ruhoonsa melkoisiakin viiltomääriä, lähinnä siis selkään ja päähän - klassisena esimerkkinä tuo Isontalon markkinatapaus, jossa Isoo-Antti höykytti mustalaiskaksikon, isän ja pojan, viiltäen toista päähän ja toiselle henkselit selkään.
"Pallomerimies on erimies"
Kuvake
Abe Simpson
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 1565
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Springfield Retirement Castle

#58

Viesti Abe Simpson »

Eipäs kannata ko. kirjaa sen puu-ukkelimaininnan takia ostaa, koska sieltä ei löydy moista, muutoin hankinta on kyllä erinomainen. Ylikangashan ei varsinaisesti ole kiinnostunut tahi painottanut kirjoissaan tappelullisia elementtejä, häjykulttuurin esilletuonti on ollut lähinnä sivutuote tutkittaessa yhteiskunnan muutospisteitä. Tosin työnjälki on huolellista ja ehkäpä objektiivisinta saatavilla olevasta materiaalista. Ko. kirja oli muuten hiljattain Suomalaisessa kirjakaupassa, vai olikohan Akateemisessa, kaupan hintaan 9.90,- Kaikki Ylikankaan aihetta käsittelevät teokset ovat hyviä, Murtuvan säätyvallan ja tuon jo aiemmin mainitun teoksen lisäksi kun hankkii käsiinsä vielä Paulaharjun kirjan "Härmän aukeilta" niin aika hyvä kokonaiskuva ajasta ja sen tapahtumista jo syntyy. Samoin Ylikankaan "Puukkojunkkarien esiinmarssi" on hyvä selailla, se antaa hyvin taustaa sille, mihin nuo 1800-luvun lopun tapahtumat pitkälti nojaavat.
"Pallomerimies on erimies"
ka1
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 51
Viestit: 2188
Lauteille: Maaliskuu 2005

#59

Viesti ka1 »

Abe Simpson kirjoitti: Eipäs kannata ko. kirjaa sen puu-ukkelimaininnan takia ostaa, koska sieltä ei löydy moista, muutoin hankinta on kyllä erinomainen.
Ok, ihmettelinkin vähän kun en ainakaan ollut huomannut siinä kirjassa mainintaa noista.
Härmän aukeilta on tosiaan loistava teos (kuten muutkin Paulaharjun). Kirjan tieto on aika "alkuperäistä", Paulaharju tapasi muunmuassa Antti Isotalon (ja otti tuonkin kuvan joka on avatarini nyt - kuvassa siis Isotalo). Aikalaisilta suoraan kuultua tavaraa siis. Se Paulaharjun teoksissa onkin niin hienoa, ne ovat aitoa kansanperinnettä.
Miklu
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 2126
Lauteille: Tammikuu 2005

#60

Viesti Miklu »

Perkele, sekotankohan mää nyt kirjoja keskenään... Siitä on kuitenki jokunen vuosi kun tuon kirjan lujin. Jos se olikin Puukkojunkkarien esiinmarssi... Anyway, ei niissä mitään treenimenetelmiä ole listattuna! :)
Siellä kirjan loppupuolella liitteissä on lyhyesti mainittu puu-ukko ja "tappelukutsutanssi".
Ja kirjastossa opuksen voi tsekata ilman maksua (paitti verojen kautta tietty).
Bruce Lee elää!
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 39 kurkkijaa