Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Sotahistoriaa: Kublai-kaanin hyökkäys Japaniin

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Jointti
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 75
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Häme

Sotahistoriaa: Kublai-kaanin hyökkäys Japaniin

#1

Viesti Jointti »

Alkuviikosta tuli mielenkiintoinen historiadokkari legendaarisesta maihinnousu yrityksestä jossa Kublai-kaani havitteli jalansijaa Japanista, ohjelma muuten uusitaan huomenna SU 21.1.

Käsittämätöntä että niinkin suuri ja kokenut sotapäällikkö syyllistyi todella karkeisiin virhearviointeihin. Väistämättä tulee mieleen että miltei kaikki suuret sotajoukkojen johtajat ovat kokeneet murskatappion saadessaan jonkin älyttömän päähänpinttymän ja jota kohti on puskettu hinnalla millä hyvänsä. (Napoleon, Hitler, Bush?.....jne.)

Ohjelma on aiheena erittäin mielenkiintoinen mutta syyllistyy toistamaan itseään liikaa, katsoja olisi ehkä halunnut nähdä enemmän merestä nostettua esineistöä ja muuta konkreettista, mutta katsokaa ja arvioikaa itse.
"Kaikki sitä taivaaseen tahtoo, mutta kukaan ei haluaisi kuolla"
Kuvake
Primus
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 22
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Oulu

#2

Viesti Primus »

Toistosta moitittiin teletappeja, mutta näyttää että se toimii aikuisiin yhtä hyvin... ainaki Amerikasa. Jostain syystä 2000-luvun jälkeen tehdyt dokumentit on alkanee ärsyttää suunnattomasti. Yksi syy on tuo toisto, mikä rapauttaa kaikkea tv-tarjontaa, mutta myös dramatisointi on turhaa. Dokumentteihin ympätään nykyjään jännitysmusiikkia ja nopeasti vaihtuvia kuvia/tilanteita, jotka eivät mielestäni kuulu dokumentti-ohjelmiin. Tv-dokkarit syyllistyy myös puutteelliseen todistukseen. Ei tuossakaan ohjelmassa esittetty kovin rautaisia todisteita teorioiden nojaksi.
Aihe sinänsä oli mielenkiintoinen, enkä muista tuosta puhuttaneen historian tunneilla, mutta toisaalta en muista montaa muutakaan asiaa.
Kuvake
sanppa75
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1913
Lauteille: Elokuu 2005
Paikkakunta: Kuopio

#3

Viesti sanppa75 »

Tuota.... Hitler ja Bush, suuret sotajoukkojen johtajat vai suurten sotajoukkojen johtajat...? ;)
Sami Hyvärinen

"Saru mo ki kara oshiru"
Kuvake
joksanen
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 3170
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Turku

#4

Viesti joksanen »

Primus kirjoitti: Toistosta moitittiin teletappeja, mutta näyttää että se toimii aikuisiin yhtä hyvin... ainaki Amerikasa. Jostain syystä 2000-luvun jälkeen tehdyt dokumentit on alkanee ärsyttää suunnattomasti
Minusta tuntuu että suuri osa jenkkiohjelmien älyttömästä toistofrekvenssistä johtuu älyttömästä mainosfrekvenssistä. Näkyyhän jossain Conanissakin kuinka setä toivottaa vielä kerran takaisin vielä yhden tauon jälkeen. Viimeisen mainoskatkon jälkeen on vuorossa enää lopputekstit.

Onneksi BBC osaa edelleen tehdä suht hyviä dokkareita.
Kuvake
Primus
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 22
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Oulu

#5

Viesti Primus »

Edellisten jaksojen tapahtumien kertaaminen, Conanin samojen vitsien kertaaminen eri sanoilla... Mainokset varmaan on yksi syy. Oli ne syyt mitä tahansa, niin en yhytäkään ohjelmaa jaksa katsoa, missä toistoa tulee. Kublaiklaanin maihinnousuyrityksestä kertova "dokumentti" oli jo teletappitasoa.
Jutoka
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1843
Lauteille: Heinäkuu 2006
Paikkakunta: Helsinki

#6

Viesti Jutoka »

Eipä tuo kovin hääppöiseltä dokkarilta vaikuttanut. Yleensä olen historiaa käsittelevien dokkareitten ystävä, mutta tuosta jäi jotenkin henki pois.
jkk
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1067
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#7

Viesti jkk »

Kyseinen kahakka kiinnostaa itseäni niin paljon, että ohjelman taso ei haitannut liikaa. Katsoisin vaikka uudestaan. Kuulin tarinan muutama vuosi sitten nykyisen Soken suusta eräällä Tallinnan leirillä. Sillä on kotonaan kopio kirjeestä, joka lähetettiin silloiselle suvun päämiehelle, kun ukkoja rannoille tarvittiin.
oskar
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 613
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: taiji
Sivulajit: baji, bagua, xingyi

#8

Viesti oskar »

Joo tähän on pakko kommentoida. Oli kyllä surkea dokumentti! Aihe on kyllä todella kiinnostava, varsinkin tällaiselle mongoli- ja Itä-Aasia-historiafriikille. Sisältö dokumentissa oli varsin tyhjä ja juuri tuo toistaminen on kyllä erittäin ärsyttävää. Varsinkin kun sillä yritetään täyttää tyhjää sisältöä. Kyllä siinä edes muutama ihan kiinnostava tietokin tuli, muttei hirveästi mitään uutta.

Mielenkiintoista on myös ettei dokumentissa missään vaiheessa mainittu, että kysessä oli mongolien toinen hyökkäys Japaniin. Ensimmäinen tapahtui pari vuotta aiemmin, mutta oli huomattavasti pienempi. (ellei sitten aivan dokumentin alussa, en ehkä nähnyt aivan alusta...)
jkk
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1067
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#9

Viesti jkk »

Mullakin oli sellainen muistikuva että niitä hyökkäyksiä oli kaksi. Päättyikö se toinenkin hyökkäys samalla tavalla taifuuniin?
Kuvake
Bananas
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 488
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Wild Wild Ouest
Etulaji: Kulttuurinen omiminen

#10

Viesti Bananas »

Totta kai mongolien yritys päättyi katastrofiin. Ylivertaisen kulttuurin alueelle tunkeminen ei luonnollisesti onnistu noin vaan.
Kiinat yms. paimentolaiset on kevyttä kauraa, mutta mongolien matkahan pysähtyi heti, kun alettiin lähetyä varsinaisia korkeakulttuureja.
Valloittamatta jäivät Japani, Suomi ja Saksa...












:D
Eläintyyli: hainyrkkeily ja kukkopaini

"Bananas on ananas Beellä"
Kuvake
M. Vilenius
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 2443
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Tokio

#11

Viesti M. Vilenius »

Tallainen voisi kiinnostaa ketjuun osallistuneita, mikali ette ole viela huomanneet:

http://www.potku.net/forum/viewtopic.php?t=1755" onclick="window.open(this.href);return false;
In 1194 Minamoto Yoritomo set out for a hunt with his vassals. On the 8th day the hunt was suspended for a Buddhist belief to abstain from killing on that day. Instead the party enjoyed the company of prostitutes from nearby post stations on the Tokaido road.
Kuvake
mronkain
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 8623
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Roihuvuori

#12

Viesti mronkain »

jkk kirjoitti: Mullakin oli sellainen muistikuva että niitä hyökkäyksiä oli kaksi. Päättyikö se toinenkin hyökkäys samalla tavalla taifuuniin?
Jep. molemmissa kävi about samoin. Lisää Wikipediasta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Kublai_Kha" onclick="window.open(this.href);return false; ... s_of_Japan

Myös Robert Shean kirjasarja Karman kehä kannattaa lukea (Osa 1: Lohikäämeiden aika, Osa 2: Karman kehä). Se on fiktiivinen, mutta historiaan perustuva kirjasarja jossa mm. tuota hyökkäystä käsitellään.

- Marko
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 141 kurkkijaa