Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

vanu

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

Kuvake
vanu
reiteenpotkija
Viestit: 493
Lauteille: Maaliskuu 2007
Paikkakunta: Kuopio

vanu

Viesti vanu »

Hepsan!
Muiden mukavia treeniselostuksia selaillessa mieleen pälkähti, että omaa intoa voisi toki purkaa myös kirjoittamalla. Tästä siis starttaa ennalta määrittelemättömän muotoinen harjoituspäiväkirja - korkealentoisena tavoitteena lähinnä kirjata ylös jotain, jolle voi sitten isona ja osaavana hymistellä. Kaikenlainen kommentointi otetaan mielihyvällä vastaan :p .

Kuka minä? 25-vee, naispuoleinen, kuopiolaistunut yksineläjä. Päivätöissä ja vähän yritystä opintoihinkin vielä. Liikuntahistoriasta löytyy yli kymmenen vuoden aktiivinen ratsastusharrastuspätkä, nykyään hepat pyörivät vaan unissa ja valveillaolon luppoaikana tramppaan satunnaisesti lenkillä, hassutanssissa (aka bailatino) tai työpaikan tykytarjontana minikuntosalilla heiluttelemassa jalkoja. Fyysisiä ulottuvuuksia 168 senttiä ja 60 kg, joihin sisältyvät viimeisen parin vuoden aikana hankitut viisi "ylimääräistä" kaljakiloa.

Kaljakilojen keräämisen ohella oli mielessä pyörinyt myös jonkinlaisen kamppailulajin aloittaminen, ja viime talvena ajatus sitten jalostui ihan toteutuksen asteelle. Ennen peruskurssipompsin alkamista kerkesin hieman miettiä mitä haluan ja surffaillen tutustua lajeihin. Halusin löytää simppelin, fyysisen, toimivan ja monipuolisen lajin - näillä spekseillä sopivimmalta vaikutti jujutsu.

8.2. kävin kuikuilemassa Hokutoryun lajinäytöksen silmät pyöreinä, ja kolmen päivän päästä olin mukana peruskurssin ensimmäisissä treeneissä. Nyt ollaan siis reilu kuukausi puksuteltu eteenpäin kaksien harkkojen (sunnuntai ja torstai) viikkotahdilla puolitoista tuntia kerrallaan. Harjoituksissa hikoilee yleensä noin 12 kurssilaista, meitä naikkosia joukossa minä + yksi.

Ensimmäisen kuukauden tunnelmista päällimmäisenä on iloinen innostus - vielä kertaakaan ei ole tehnyt mieli jäädä kotiin, ja ainoa harmillinen seikka on treenikertojen vähyys. Mielelläni kävisin useamminkin. Ainakin yksi unohdettu traumakin putkahti heti alussa mieleen: joskus 80-luvun lopulla väännettiin porilaisessa perheessä itkua puolin jos toisinkin, kun äiti yritti opettaa keskimmäiselleen kuperkeikkaa. Koulun liikuntatunnilla sitä vaadittiin, ja kun se ei kertakaikkiaan onnistunut, sitä piti harjoitella useamman ihmisen voimin kotona. Noh, nii-iin. Ja nyt pitäisi jotain hel**tan ukemeita rullailla suuntaan jos toiseenkin.

Ukemien lisäksi suuta mutrulle on välillä vääntänyt oma lihaskunto, tai lähinnä toki sen puute. Nyt onkin harkinnassa jonkinlaisen Ihan Oikean Voimaharjoittelun ottaminen kaveriksi. Pari kertaa korvasin tyky-jalkojenheiluttelun "kunnon painoilla", ja totesin seuraavana päivänä, että vaatinee ihan jonkun kertomaan miten asiat pitäisi tehdä. Se työn alle siis. Lisäksi mukana säilyy hassutanssisteppaus kerran viikossa ja lenkillä läpsyttely mielialan mukaan.

Tänään tehtiin kertauksena vähän kaikkia tekniikoita, mitä tähän mennessä on opeteltu: kuristuksesta vapautumista edestä ja takaa, käsiotteesta vapautumista edestä ja takaa, oikean käden koukkua ja sen blokkausta. Näitä tehtiin myös joukkotappelunomaisesti soveltaen - koko porukka hengaili matolla ja testaili tekniikoita sinne sun tänne toisiinsa. Lyönneistä tosin ilmoitettiin kohteliaasti olalle koputtamalla ensin. Hauskaa.

Nyt mietin trombosolin kipaisemista apteekista. Se ei tosin alkuviikon tiimipalaverireissulla vielä lohduta, mutta jospa jo torstain kokkareissa näyttäisin vähemmän murjotulta.
Viimeksi muokannut vanu, maalis 18, 2007, 20.14. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Vlad Tepes
päähänpotkija
Viestit: 6831
Lauteille: Elokuu 2005

Viesti Vlad Tepes »

:tervetuloa:

Kuopiosta olen myös.
jussip
kylkeenpotkija
Viestit: 2447
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Suomi

Viesti jussip »

No piti se nyt sitten tämäkin päivä todistaa.
Kuvake
porky
kylkeenpotkija
Viestit: 3610
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Espoo

Viesti porky »

:coool:

Lisää tyttö-energiaa !!
Saija Tarvainen
Jutoka
kylkeenpotkija
Viestit: 1843
Lauteille: Heinäkuu 2006
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Jutoka »

Ihan ohi aiheen, mutta onpas nätti tyttö tuossa avatarissa. :oops:
Kuvake
Verr
kylkeenpotkija
Viestit: 2747
Lauteille: Marraskuu 2005
Paikkakunta: JKL

Viesti Verr »

Tervetuloa. Toistenkin jujutsukoiden päiväkirjoja olenkin kaipaillut!

Innostusta treeneihin!
Harva minua kestää ja minä harvaa.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94338
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Viesti Mika »

jussip kirjoitti: No piti se nyt sitten tämäkin päivä todistaa.
Jussin salaisuudet paljastuvat tässä päiväkirjassa.... :badgrin:


Vanu, :tervetuloa:
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
jussip
kylkeenpotkija
Viestit: 2447
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Suomi

Viesti jussip »

Mika kirjoitti: Jussin salaisuudet paljastuvat tässä päiväkirjassa.... :badgrin:
No sitähän tässä pelätään. Jutoka:nkin kommetista tuli heti mieleen että itseltähän löytyisi paljon edustavampiakin kuvia Vanusta, mutta samaan putkeen tuli myös mieleen että taitaisin tuossakin kisailussa jäädä armotta häviölle, joten ehkä vain parempi yrittää säilyttää kauhun tasapainoa..

Vanun tämän kauden tärkeimpiin kisatavoitteesiin epäilemättä kuuluu jo sovittu Suomeen paluutani odottava kuolemaan asti kestävä kunniapainiottelu. Itsellä ainakin on valmistautuminen jo kovassa vauhdissa.
Kuvake
vanu
reiteenpotkija
Viestit: 493
Lauteille: Maaliskuu 2007
Paikkakunta: Kuopio

Viesti vanu »

Huhhuh, lämpöiset kiitokset kaikille kommentoijille mukavasta tervetulotoivotuksesta! (paitsi Jussia ei kiitetä, vaan pidetään yllä psyykkistä antisparrausta ignoroimalla). Tämä viikko on ollut melkoista hulinaa ja ankaraa juhlintaa. Työreissun ja kokkareiden takia väliin jäivät paitsi torstain harkat, myös hassutanssit ja muut aktiviteetit ylenmääräistä syömistä ja juomista lukuunottamatta. Oman fyysisen hyvän olon kannalta arki on kyllä paljon mukavampaa.

Torstaina oltiin kuulemma treenattu uuden mustavöisen vetäjän johdolla ekaa kertaa takaapäin halista vapautumista ja potkittu tyynyihin, toivottavasti näitä pääsen nyt sitten sunnuntaina minäkin kokeilemaan. Ai niin, vyökoe tulossa 19.5. leirin yhteydessä. Hui.
Treenipäiväkirja päivitystauolla
Kuvake
Verr
kylkeenpotkija
Viestit: 2747
Lauteille: Marraskuu 2005
Paikkakunta: JKL

Viesti Verr »

vanu kirjoitti: Ai niin, vyökoe tulossa 19.5. leirin yhteydessä. Hui.
Millon teillä tuo kurssi alkoi? Meillä alkoi tammikuun loppupuolella ja tänä vkonloppuna saadaan uudet harjoittelunuket (keltavyöt).
Harva minua kestää ja minä harvaa.
Kuvake
vanu
reiteenpotkija
Viestit: 493
Lauteille: Maaliskuu 2007
Paikkakunta: Kuopio

Viesti vanu »

Verr, kurssi alkoi 11.2. Eli kuusi viikkoa peruskurssia takana ja kahdeksan vielä edessä. Sittenpä sitä (ehkä, toivottavasti) pääsee harjoitusnukeksi itsekin =). Perjantain elpymisen jälkeen tykyurheilut työpaikan salilla ja periaatepäätös vetää edes yksi (1) leuka kesään mennessä. En ainakaan muista, että olisin ikinä siihen kyennyt.

Tänään oli taas hurrjan hauskat treenit. Aloiteltiin normaalisti hölkkäilemällä, käsiä pyörittelemällä ja spurttailemalla, sitten möngerrettiin vatsalihaksilla ja parin nilkoista käsivoimin kiskomalla pitkin mattoa ja alkuvenyteltiin. Tekniikoissa tehtiin taas sillisalaattikertausta: ensin ukemeita eteen, sivulle ja taakse (sivulle sujuu, eteenkin jotenkin, taakse varsinkin vasen puoli kahnustaa kovasti), liikkumista eteen, taakse ja kummallekin sivulle, pampputorjuntoja, vapautumista käsiotteesta edestä ja käsien alta sekä kuristuksesta edestä ja takaa.

Tekniikoiden kertauksen jälkeen niitä sovellettiin randorinomaisesti - pienissä ryhmissä yksi keskelle ja muut hyökkäili kuristaen edestä tai takaa ja käsiotteilla. Samaa jatkettiin sitten vielä parin kanssa matsimaisesti. Eka kerta, hauskaa. Huomasin ainakin, ettei ne tekniikat vielä ihan takaraivosta tule... helposti meni vaan huitomiseksi ja kuntokin meinasi loppua kesken.

Loppuun tehtiin vielä vatsalihaspiiri, jossa jokainen vuorollaan määräsi tehtävän liikkeen ja laski sille kymmenen toistoa + omatoimiset pikaiset loppuvenyttelyt. Päivän saldona hyvä mieli, hirmu draivi päällä kotio, taas vähän tummempaa sävyä jo haalistumassa olleisiin mustelmiin sekä yksi uusi osuma kyynärpäästä otsaan. Seuraavan kerran taas vasta ensi torstaina, mälsää.
Treenipäiväkirja päivitystauolla
Kuvake
vanu
reiteenpotkija
Viestit: 493
Lauteille: Maaliskuu 2007
Paikkakunta: Kuopio

Viesti vanu »

Pikapäivitystä: eilen kaksi tuntia tanssimassa, mukava pikkuhikitaso koko ajan ja tänään pohkeet kipeinä. Tämän päivän ohjelmassa rekrysaunailtatilaisuus, jossa ansiokkaasti vain yksi olut, mutta massoittain salaattia, kiusausta, patonkia, sipsejä ja fasupaloja. Jälkkäriksi kotona viikonlopun grillikauden avajaisista jäänyttä jääkaappikylmää ruisryynäriä sekä suklaajätskiä. Nam.

Kerroinkos jo kunnianhimoisesta leuanvetotavoitteestani? En tainnut. Eli kesään mennessä aion vetää yhden (1) leuan. Tällaista ei kai ole koskaan elämäni aikana tapahtunut. Let's see kuis käy, pitänee varmaan pyöriä jossain pakkotoistossa mentaaliharjoittelemassa enemmän. Niin, ja tulostelin vyökoevaatimukset jääkaapin oveen. Way to go.
Treenipäiväkirja päivitystauolla
Kuvake
vanu
reiteenpotkija
Viestit: 493
Lauteille: Maaliskuu 2007
Paikkakunta: Kuopio

Viesti vanu »

Tänään tykyurheilut työpaikan "salilla" kunnianhimoinen leuanvetotavoite kirkkaana mielessä loistaen. Alkuverkkana hyppynarun kanssa leikkimistä (on se kumma kun ei näinkään vanha malta vaan pyörittää narua ja hypätä yli, vaan pitää venkslata käsiä ristiin ja jalkoja kierteelle ja sitten on naru kaulan ympärillä ja koko homma solmussa) ynnä kilometrin soututaival.

Varsinaisina painoliikkeinä rumpsuttelin
2*10*35 kg ylätalja eteen
2*10*15 kg peckdeck
2*10*20 kg ojentajat taljalla
2*10*20 kg hauiskääntö taljalla
2*10*10 kg sivutalja ylhäältä
3*10*60 kg jalkaprässi

Vatsalihasmongerrukset ja peppukyykkäilyt ja venyttelyt kanssa. Salin jälkeen oli niska ja kaula kipeä, eli jotain osaan tehdä ainakin melkoisen väärin... viimeksi jalkaprässi-intoilun jälkeen nilkat olivat epäkunnossa =). Noh, jospa tästä joskus johonkin opastukseen aiheesta selviäisi.
Treenipäiväkirja päivitystauolla
jussip
kylkeenpotkija
Viestit: 2447
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Suomi

Viesti jussip »

Kynäniska.
Kuvake
vanu
reiteenpotkija
Viestit: 493
Lauteille: Maaliskuu 2007
Paikkakunta: Kuopio

Viesti vanu »

Jussina en kyllä kovasti kuittailisi, sillä tein torstaina elämäni ensimmäisen virallisen SELÄTYKSEN MATTOPAINISSA! o/ Tosin kolmelle muulle äijälle hävisinkin melko suvereenisti...

Torstain treeneissä taisi olla mukana melkein koko peruskurssi, 12 kutaletta. Harjoiteltiin lähinnä lyöntejä, etu- ja takakäden koukkua, s-blokkia, pamppulyöntiä rysty- ja kämmenpuolelta ja näiden torjuntaa. Toistoja tuli tosi paljon, tekniikan hiomista ja neuvoja vähän liian vähän - montakos oikeaa suoritusta tarvitaan korvaamaan sata ihan persiilleen huitaistua lyöntiä...? Aina oli käsi liian ylhäällä tai alhaalla tai väärässä kulmassa tai kroppa kiersi liikaa tai liian vähän ja painopistekin jossain hevon tuutissa.

Tehtiin myös rinnusotteesta vapautumista, liikkumista ja ukemeitakin pikaisesti. Ei oikein suju, varsinkaan taaksepäin. Loppulämpönä sitten testattiin ekaa kertaa vähän mattopainia, oli melkoisen hauskaa vaikka nöyränä alle useimmiten jäinkin.
Treenipäiväkirja päivitystauolla

Seuraajat

Kuvake
TimoS