Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

oskari

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Oskari
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 90
Viestit: 702
Lauteille: Joulukuu 2006
Paikkakunta: ...

oskari

#1

Viesti Oskari »

Tämänpäivän harjoitusten jälkeen tuli sellainen fiilis että voisi alkaa kirjoittelemaan omaa treenipäiväkirjaa, jotta pystyisi itse seuraamaan, että mitä on tullut harjoiteltua pidemmällä tähtäimellä, ja mitä on oppinut/mitä kannattaisi parantaa. Lajina on Sin Moo Hapkido,
punttia nostan ajoittain.
Harjoitukset 06.02.07 klo 19.00->20.15 Aika tuntui lyhyeltä(niinkuin se onkin) Kyseessä olivat siis otteluharjoitukset. Aloitimme varjonyrkkeilemällä omaan tahtiin ja liikkumista oli seurattava. Tämän jälkeen ryhmä jaettiin siten että kilpailuihin menevät saivat mennä harjoittelemaan mattopainitekniikoita, esim.mountista lukottamista ja poistumista. Tämän jälkeen harjoittelimme kilpailun näytösosiossa vaadittavia 5 itsepuolustustekniikkaa ja päätimme että kuka tekee kellekkin kisoissa..
Lopuksi harjoittelimme väistämään vastustajan rynnimmällä tekemä hyökkäys, jonka jälkeen oli matsausta loppuaika.(pelkillä käsillä ensin ja sitten myös kädet&jalat) Koko treenikertaa ajatellen tuntui ettei ollut parhaassa terässä, jotenkin olo oli tönkkö, tuntui huitomiselta välillä.
Kuvake
Oskari
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 90
Viestit: 702
Lauteille: Joulukuu 2006
Paikkakunta: ...

#2

Viesti Oskari »

Keskiviikon 07.02.07 Treeni: 100 leukaa 10 sarjoissa, drillejä kaverin kanssa.
Kuvattiin kännykkäkameralla pikkuklippi ja ihan hyvän näköinen tuli. Ei kummempaa treenaamista. Tänään kyllä huomasi että jotenkin hartiat jumiutui niistä(lyönti) drilleistä, joten joko lyöntityylini kusee tai sitten lyön pirun kovaa :lol: Torstai 08.02.06 Päivällä kaverit tuli meille kahville ja treenailtiin jotain blokkeja. Illalla treenit klo 20.00->21.30 alkulämpönä olivatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä ja etunojia, jokaista liikettä tehtiin n.10 sarjaa ja jokainen sarja sisälsi 10 toistoa. Kyllä siinä ihan kiva hiki pukkas kun noeeseen tempoon tehtiin. Tämän jälkeen oli selaista `sparria´ missä kaveria piti läpsäistä polveen avokämmenellä, ensimmäisessä erässä tuli vastaan tietenkin jooku 25 senttiä pidempi keltavöinen joka oli läppäämässä minua polveen ja vahigossa tietenkin vedin sitä hirveellä avokkaalla poskeen :oops: ei ees suuttunu. Seuraavana oli vuoossa samaa, mutta kohteena olkapäät. Sitten mattopainia, oli aika hyvää nujuamista kun sain vastaan yhden entisen judokan jolla oli kokoa ja taitoa reippaasti. Harjoiteltiin triangelia guardista ja muita guardista poistuvalle tehtäviä ilkeyksiä :badgrin:


Loppuaika vyötekniikkaa (puukkoa vastaan, terä kurkulla, kärki kurkulla) Ihan lopuksi kyllä tehtiin pisteottelua, mattopainia ja pystypainia.
Hyvä fiilis jäi kaiken kaikkiaan, koska tuntui että jotain tuli opittuakin. Jos jotain pisteytystä treeneistä pitäisi antaa niin ehdottomasti neljän hymiön treenit :) :) :) :) (viis maksimi)
Kuvake
Oskari
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 90
Viestit: 702
Lauteille: Joulukuu 2006
Paikkakunta: ...

#3

Viesti Oskari »

Tänään lauantaina 10.02.07 oli meidän seuran vapaavuoro klo 14.30 ->16.00 Rajatorpan kalliosuojassa ja treenasin jotain akrobatia juttuja sekä opetin peruskurssilla oleville kavereilleni heidän vyötekniikoitaan. Lopuksi kävin kisatekniikoita läpi.
Oli jotenkin jäykkä olo ja jalka ei oikein noussut. Saattoi tietysti johtua kunnollisen alkulämmön puutteesta.(jotenkin jos treenit ei oo ohjatut niin ei tuu otettua kunnon alkulämpöä, täytyis olla joku potkimassa takapuoleen.) Kaiken kaikkiaan mieli oli jälkikäteen hyvä kun sai rauhassa kertailla vanhoja tekniikoita.


edit. kielenkäyttöä korjattu
Kuvake
Oskari
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 90
Viestit: 702
Lauteille: Joulukuu 2006
Paikkakunta: ...

#4

Viesti Oskari »

Sunnuntai 11.02.07 Treenit alkoi klo 18.30 ja loppui klo 20.00. Alku lämppärinä juostiin tatamia ympäri ja tehtiin jotain peruslämmittely liikkeitä( käsien pyörittelyä sivuttainjuoksua) Merimiespainia, jossa häviäjä joutui hyppimään aina 3 rintahyppyä. Sitten seurasi 30 vatsaa, 30 etunojaa ja 30 selkää omaantahtiin tehtynä. Tämän jälkeen opetimme keltaisille vöille heidän vyötekniikkaansa ja treenasimme itsekkin sitä. Kun olimme parini kanssa ( joka oli ylempisininen ) käyneet vihreän ja ylemmän vihreän tekniikat lävitse aloimme treenata hänen vyötekniikoitaan.(potkuun vastaliikkeet) Lopuksi potkittiin muodosta potkut 11-25, eikä tullut kunnolla edes hiki. Olisi voinut olla vähän rankemmatkin, ei jäänyt oikeen mitään fiiliksiä treeneistä. Ainakin omasta mielestä rankat treenit on AINA paremmat kuin löysät.
Kuvake
Oskari
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 90
Viestit: 702
Lauteille: Joulukuu 2006
Paikkakunta: ...

#5

Viesti Oskari »

Torstai 15.02.06 Treenit klo 20->21.30 Treenien alussa tehtiin alkulämppärinä tanjun hengitys tekniikka 8 kertaa tehtynä, (kuten aina treenien alussa) juoksua tatamin ympäri, lyöntejä, kyykkyhyppyjä ja muuta vastaavaa. Alkuun oli vielä mountista lukottamisia. Treenien teemana oli käsipuukot eri otteista ja lyöntiin vastaliikkeenä, oli aika kiva tehdä sitä vaikka kyseinen tekniikka on ihan hapkidon perusjuttuja, silti tuntui että vanhasta tekniikasta pystyi oppimaan uusia puolia ja parantamaan suoritustapaa. Tekniikkaa tehtiin lopuksi siten että treenikaveri sai tarttua mistä tahansa kiinni ja käsipuukko oli pakollinen tekniikka, tietenkin omavalintaisella lopetuksella. Olo treenin jälkeen oli erinomainen ja harjoituksen rankkuus keskiluokkaa, hiki tuli kuitenkin ja ranteet oli aika hellinä mutta nyt ei enää tunnu missään kun taipuu tännekkin kirjoittelemaan :)

Illalla (yöllä) vielä ohjelmassa potkuja ja syvät venytykset. Tavoitteena olisi sivuspagaatti kesään mennessä, en tiedä onko mahdollinen :?: mutta yrittänyttä ei laiteta.
Kuvake
Oskari
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 90
Viestit: 702
Lauteille: Joulukuu 2006
Paikkakunta: ...

#6

Viesti Oskari »

Lauantain vapaaharjoitukset rajatorpan kalliosuojassa klo 14.30->16.00
Koska kyseessä olivat vapaaharjoitukset sai tehdä mitä itse halusi ja alkulämpönä potkin mitseihin kevyitä kiertareita ja muita potkuja, hieman venyttelyä ja asiaan. Eli harjoittelimme kilpailutekniikoita ja näytimme ne valmentajille siltä varalta että jotain korjattavaa löytyy, ei löytynyt kuin joitain pikku juttuja, pitäis olla piis of nakki korjata ne mutta katotaan nyt että onko sittenkään...

Vetäjä otti jokaisen kilpailijan yksitellen harjoittelemaan pistareihin komboja, jokaiselle omien vahvuuksien mukaan, eli jos on hyvä potkimaan niin sitten potkuja reippaasti mukaan.

Lopuksi otettin vielä mitseihin potkuja ja harjoiteltiin mustanvyön kokeessa vaadittavaa potkuyhdistelmää jossa potkaistaan 6-8 takakiertopotkua mitseihin alle 10 sekuntia, mitsin pitäjät siis olivat kehässä ympärillä. Ei voi muuta sanoa kuin että olen onnellinen että mustaa varten joutuu treenaamaan vielä aika monta vuotta :D Kivojahan ne oli treenata mutta pää meni aika sekaisin pyöriessä ja potkujen voima oli mitä oli. Mahtavat treenit kaiken kaikkiaan.
Kuvake
Oskari
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 90
Viestit: 702
Lauteille: Joulukuu 2006
Paikkakunta: ...

#7

Viesti Oskari »

Sunnuntai 18.02.07 Alempienvöiden treenit klo 18.30-> 20.00 Tanjun hengitystekniikkaa, alkulämppärit ja peruspotkujen kertailua, ei mennyt oikeen hyvin, tuli sanomista askeleista ja lantionkäytöstä. Olin heittopussina kilpailutekniikoiden harjoittelussa. Samalla oli hyvä itse treenata ele ja ilmekieltä kisojen ip-tekniikoita varten.

Sama päivä, ylempienvöiden treenit klo 20.00->21.30
Tanjun uudelleen, alkulämpönä oli haarahyppyjä, lyöntejä paikallaan juostessa ja lihaskunto liikkeitä. Aluksi harjoittelimme Murskaustekniikoita mitseihin.( takakiertari, kämmensyrjä, nyrkki, peruskiertari ja kirvespotku.) Omia vyötekniikka erikoispotkuja(takakiertari hypäten tasajalkaponnistuksella ja yhdenjalan ponnistuksella, "kurkipotku" ja potku seinästä) sai harjoitella sopivasti, ne kun tuppaa olemaan aika vaikeita vielä tässä vaiheessa, kaatuilin jatkuvasti potkun jälkeen. :( Kesällä noita ehtii sitten onneksi treenata enemmänkin kun voi mennä ulos potkimaan. Tehtiin samaa kuin lauantaina eli harjoiteltiin takakiertareita mitseihin. 6-8 kpl / 10 sek. Harjoitukset oli aika rankat ja maanantaina ja tänään (tiistaina) oli paikat kipeenä, kaipa ne vetristyy tänää illalla ottelutreeneissä :roll: Hapenottokyky tuntuu välillä heikolta kun alkulämppäreissä ei ole vielä edes hiki, mutta happea ei tunnu saavan tarpeeksi, tuntuu kuin olis joku vyö kiristämässä rintakehän ymprillä. Epäilen että tupakointi saattaa vaikuttaa. :oops:
Kuvake
Oskari
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 90
Viestit: 702
Lauteille: Joulukuu 2006
Paikkakunta: ...

#8

Viesti Oskari »

Tiistai 20.02.07 harjoitukset klo 19->20.15. On se kiva olla oikeassa, meinaan tietysti sitä että kyllä ne kipeät paikat parani matsatessa :badgrin:
Toisaalta harjoitusten jälkeen tuli uusia kiputiloja mm. nilkkaan, sen siitä saa kun tekee kiertareita väärin. Käytiin taas kerran kilpailutekniikoita lävitse, hyvin tuntuvat menevän. Matsatessa kokeilin paria komboa jotka valmentajan kanssa mietittiin ja aika hyviltä tuntuivat(en nyt uskalla kertoa minkälaisia olivat ettei muiden seurojen hapkidokaajat kuule) Nyt viela vähän kuntotreeniä, niin se on siinä.
Kuvake
Oskari
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 90
Viestit: 702
Lauteille: Joulukuu 2006
Paikkakunta: ...

#9

Viesti Oskari »

Torstai 22.02.07 klo 20->21.30
Harjoitukset nyt takanapäin ja olo mahtava, että se tuntuu hyvältä kun pääsee nujuamaan oikein kunnolla mattoväännöissä. Kun on tällainen pikkumies (165 cm / 64 kg) niin tutuu aika hyvältä jos pärjää isommilleen, myönnän kärsin Napoleonkompleksista. Kaiken kaikkiaan erittäin onnistuneet treenit, alkulämpönä oli hyppimistä suuntaan jos toiseenkin ja hieman vatsalihas harjoitteita. Mattopainia alussa kevyesti lämmittely mielessä ja sen jälkeen puukkoon vastatekniikoita, oli yksi vähän erilaisempi kuin mitä vyötekniikat yleensä on ja oli aika toimivan oloinen. Saatiin treenata aika paljon noita omia vyötekniikoita ja tuli hyvä määrä toistoja, niillehän koko treenaaminen oikeastaan perustuu. Loppuun mattopainia vähän rankemmin ja hyvä hiki puski päälle. Treenimotivaatio kasvoi taas kerran oikein kunnon harppauksella. Lauantain vapaavuoroa odotellessa......
Kuvake
Oskari
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 90
Viestit: 702
Lauteille: Joulukuu 2006
Paikkakunta: ...

#10

Viesti Oskari »

Lauantai 24.02.07
Harjoitukset (vapaavuoro) klo 15.00-16.00
alkuun omatoiminen alkulämpö potkimalla kevyesti ilmaan. Kaverin kanssa potkittiin kevyesti mitsiin potkuja lämmittely mielessä. Mattopainia 2 erää ja sen jälkeen olin ihan loppu, tuli heikko olo, eikä oo mitään hajua mistä johtui. Voi olla että olisi pitänyt syödä kunnon aamiainen. Loppuaika oli sellaista yleistä lusmuilua ja hakattiin toisiamme pitkillä kepeillä, joskaan emme saaneet edes kunnon vahinkoa aikaan vaikka kova oli yritys :badgrin: muutamia haavoja sormiin tuli kun keppi napsahti sormille. Täytyy varmaan ottaa ens kerralla jotain terävää mukaan jos sitten vaikka sais jotain aikaseksi :duel: Kivempaa olisi ollu jos en olisi unohtanut nyrkkeilyhanskoja kotiin. :smt012
Kuvake
Oskari
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 90
Viestit: 702
Lauteille: Joulukuu 2006
Paikkakunta: ...

#11

Viesti Oskari »

Tiistai 27.02.07
Harjoitukset klo 19.00->20.15
Harjoitukset alkoi ilman tanjun hengitystekniikkaa koska aikaa on tiistaisin vähän ja meillä oli judoka vierailemassa ja opettamassa tekniikkoita. Alkulämpönä juoksua, kyykkyhyppyjä venyttelyä hetkisen. Aloitettiin varsinainen treeniosuus mattopainilla ja otettiin uusia asoita siinä painissa, painittiin silleen että oli kokoaika kädet nyrkissä ja lyödä ei tietenkään saanut, toinen juttu mikä oli aika kiva oli silmät kiinni painiminen, sitä kun ei oo ennen tehty, joutui aika paljon keskittymään että sai tuntuman siihen touhuun.Pystysparrissa voi olla aika vaikeeta samalla metodilla :D Saattais tulla osumaa tai sitten ei :) Oli kivoja heittoja, joskaan ne ei tullut ihan uutena juttuna koska kamppailulaji harrastukseni alkoi judolla joskus vuonna 1999. Oli silti kiva tehdä noita, tuli judoajat mieleen. Aika jonka ehdimme harjoitella tiistaisin on harmillisen lyhyt mutta tuntui että aika paljon sai silti irti ko. harjoituskerrasta. Täytyypä alkaa omalla ajalla treenaamaan tota pystyrandoria, heitothan ovat suosikki tekniikoitani. (Emme siis ottaneet pystyrandoria, harjoittelin vain heittoja randorin omaisesti.) Jos olis enemmän aikaa ja rahaa saattaisin alkaa taas harrastamaan judoa :)
Kuvake
Oskari
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 90
Viestit: 702
Lauteille: Joulukuu 2006
Paikkakunta: ...

#12

Viesti Oskari »

Keskiviikko 28.02.07
Salitreeni ja kohteena rinta, hartia ja selkälihakset.
Alkulämmön otin kevyesti ringkingin heiluripalloa hakkaamalla.
Ensin tein penkissä tangolla alkulämpöä ja siitä siirryin tekemään sarjaa 60 kg:llä, jokainen sarja sisälsi n. 8 toistoa sarjoja yhteensä 10 kpl. Tavoitteena oli että viimeisten sarjojen viimeisillä toistoilla ei paino nousisi ilman apua rinnasta ylös. Tämän jälkeen pecdeckillä toistoja niin kauan kunnes rintaa alkaa polttelemaan ja ei pysty enää jatkamaan. 5 min. huili ja vatsoja vatsapenkissä. Loppulämpönä jälleen pallon hakkaamista.
Kuvake
Oskari
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 90
Viestit: 702
Lauteille: Joulukuu 2006
Paikkakunta: ...

#13

Viesti Oskari »

Lauantai 10.03.07
Klo 14.30->16.00 Kyseessä olivat siis vapaaharjoitukset ja mitään ohjattua ei ollut. Saavuin rajatorpan kalliosuojaan hitusen aikataulustani jäljessä, joten ajattelin vaihtaa harjoitusvarusteet päälle mahdollisimman nopeasti. Tullessani dojangin ovensuuhun säikähdin, paikalla oli jotain minulle vieraita tyyppejä ja luulin että vapaavuoro oli taas peruttu leirin tms. vuoksi, nopea vilkaisu tatamille kuitenkin paljasti että paikalla oli yksi seuramme harrastaja. Tuntemattomat henkilöt olivat ilmeisesti hänen tuttaviaan :D

Alkulämpönä tein 30 vatsaa, 30 etunojaa, 30 selkää, haarahyppyjä, kevyitä potkuja ilmaan ja polven nosteluita. Potkin vielä mitsien puutteessa nyrkkeilyhanskoihin kiertareita (Saavuin siis paikalle peruskurssillamme olevan ystäväni kanssa.) Teimme eri potkukombinaatioita tatamin päästä päähän. Tämän jälkeen otimme kevyttä sparria n. 20 min. Loppuajan kulutimme käytännössä kokonaan irtautumisten harjoitteluun siten, että toinen tarttuu mistä vaan kiinni esim. riveleistä ja alkaa repimään/riuhtomaan ja siihen piti sitten tehdä omavalintaista sovellusta.

Yllätyin suorastaan miten hyvin kaverini osasi soveltaa peruskurssilla oppimiaan tekniikoita ja muita juttuja joita on opetettu.

Sunnuntai 11.03.07
Klo 20.00->21.30
Treenit alkoivat tanjunilla, niinkuin aina :)
Juostiin tatamia ympäri ja tehtiin lyöntejä, hyppyjä, suunnanvaihtoja ja muita vastaavia lämmönhaku juttuja.
Potkittin mitseihin eril. komboja esim. alapotku-> takakiertari, kiertari-> koukkupotku. Omia erikoispotkuja tehtiin kanssa ja toistoja sai aika hyvin,
joskin potku 3 kohteeseen jäi aika vaatimattomiin mittasuhteisiin.

Välillä sitä miettii että mitä sellaisilla tekee, mutta on niitä niin pirun kiva treenata että en poiskaan vaihtaisi :D

Loppuaika tehtiin kisatekniikoita.

Tiistai 13.03.07
Klo 19.00->20.15
Alkuun otettiin heti kevyttä sparria alkuläämmöksi, mukana tietysti pelkät kädet, ettei tuu revähtymiä kylmillä jaloilla potkiessa. Taas kisatekn. hiomista ja loppuaika kunnon sparria. Niinkuin valmentaja sano niin siinä oli kunnolla tekemisen meininkiä! Hiki tuli ja hyvä olo oli jälkikäteen. pääsin testaamaan paria uutta juttua joita on tullut mietittyä. Kaikin puolin kunnon harkat 8)
Kuvake
Oskari
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 90
Viestit: 702
Lauteille: Joulukuu 2006
Paikkakunta: ...

#14

Viesti Oskari »

Sunnuntai 18.03.07
Klo 20.00->21.30
Alkulämppärit, kevyitä potkuja, jonka jälkeen tuli huono olo, en kuitenkaan ilmoittanut valmentajalle ja olo parani itsestään vartissa.

Tehtiin erikoispotkuja jotka menikin aika sutjakasti, loppuun vielä ensi vkon. loppuna käytäviin sm-kisoihin hiottiin ( ip-osion) tekniikoita, ja esitettiin ne aivan lopuksi seuralle, oli hyvä tehä yleisön edessä niin sai tuntumaa siihen kisoissa tekemiseen.

Ainoa harmillinen asia on että tänään oli selän lihakset aivan pa5kana, syytä en tiedä, ei edes tehty selkälihasliikkeitä kuin joku parikymmentä. Toinen huono juttu on nenän tukkoisuus, joka todennäk. johtuu kissojen lähellä vietetystä ajasta :? Jos oonkin tulossa kipeeksi, niin jos en myönnä olevani /suostu tulemaan kipeeksi, niin ehkä en tule :) Täytyy muistaa ottaa vitamiinit.
Kuvake
Oskari
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 90
Viestit: 702
Lauteille: Joulukuu 2006
Paikkakunta: ...

#15

Viesti Oskari »

Torstai 29.03.07

Aamulla lähdin skeittaamaan ja menin paikallisille (martinlaakson) rampeille, mistä kotvasen kuluttua hetken mielijohteesta hurautimme suutarilan parkkiin, oli aika kiva olla tokaa kertaa tänä vuonna laudan päällä. Temput meni kohtalaisesti ja fiilis oli hyvä, ehdin myös oppia uuden trickin (feikistä 270" axlestall) minissä. Lähettiin pois siinä vaiheessa kun porukka alkoi päästä pois koulusta/töistä ja parkki täyttyä.
Illalla kävin vielä parkouraamassa toisen kaverin kanssa ja ihan hauskaa oli.
Kerrassaan mukava päivä kevyen liikunnan parissa.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 30 kurkkijaa