Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

vanu

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Verr
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 12
Viestit: 2747
Lauteille: Marraskuu 2005
Paikkakunta: JKL

#16

Viesti Verr »

vanu kirjoitti: Jussina en kyllä kovasti kuittailisi, sillä tein torstaina elämäni ensimmäisen virallisen SELÄTYKSEN MATTOPAINISSA!
=vastustaja veti guardiin.

:smt056
Harva minua kestää ja minä harvaa.
Jutoka
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 1843
Lauteille: Heinäkuu 2006
Paikkakunta: Helsinki

#17

Viesti Jutoka »

Verr kirjoitti:
vanu kirjoitti:Jussina en kyllä kovasti kuittailisi, sillä tein torstaina elämäni ensimmäisen virallisen SELÄTYKSEN MATTOPAINISSA!
=vastustaja veti guardiin.

:smt056
Selätyshän se tuokin on... :D
Kuvake
vanu
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 183
Viestit: 493
Lauteille: Maaliskuu 2007
Paikkakunta: Kuopio

#18

Viesti vanu »

Ilkimykset, kutaleet! Se oli eittämättä kerrassaan kaunis ja teknisesti huippulaatuinen SELÄTYS! :tyrmays:

Lauantaina pikku rapsapäivä, iltasella selvisin kevyelle hölkkä- / kävelylenkille, 8 km, vajaa tunti. Tänä aamuna kaverin riiviökissat (viikonloppuhoidossa luonani) herättivät kunnon aamurallilla klo 8.30. Noh, ihan hyvä aika herätä, ainakin jos olisi selvinnyt nukulle ennen aamuviittä =/. Koska nukkumisesta oli turha haaveilla, jatkoin illan lenkkiteemaa ja läpsyttelin kävellen työpaikan salille. Siellä puolisen tuntia lähinnä käsien heiluttelua, eli

1*10*35 kg + 2*10*40 kg ylätalja
2*10*15 kg peckdeck
2*10*20 kg hauikset taljalla
2*10*25 kg ojentajat taljalla
3*10*65 kg jalkaprässi

Lisäksi venyttelyä, vatsalihaksia sun muuta sekalaista. Takaisin kävellessä pärjäsi hyvin hihattomalla topilla, kerrassaan mukava kevätkeli. Matkaa tuli vajaa kuusi kilometriä suuntaansa ja aikaa kului koko reissuun melkein 2,5 tuntia.

Kotona sapuskaa, tirsat kattien kanssa (ne nukkuukin sitten koko loppupäivän) ja vähemmän pirteänä taas ylös, ulos ja treeneihin. Normialkulämmittelyt, liikkumista ja ukemeita - vasen eteen loksahti nyt jotenkin kohdalleen, meni paljon pyöreämmin mitä ennen. Uutena kokeiltiin kovaa ukemia taakse, eli polvista vaan alas ja selälleen käsillä osumaa tasoittaen. Tähän liittyen kokeiltiin myös pukin yli kippaamista, jossa tietenkin eka kerralla otin käsillä vastaan. Ei ollut hyväntuntuinen ratkaisu.

Kerrattiin myös käsiotetta ja kuristusta edestä ja takaa. Ranteet viime kerrasta vielä kipeät ja mustelmilla, automaattisesti tuli vähän varottua. Em. tekniikoita tehtiin myös oterandorina kolmen ryhmissä. Olin viimeisenä keskellä ja puhti alkoi olla melko vähissä, ei jaksanut enää keskittyä tekniikoihin vaan yritti vain huitoa itsensä irti. Lopuksi vielä vatsalihasmongerruksia, katkarapua, rapu- ja karhukävelyä jne. Venytyksissä ihan jäykkänä.

Nyt on melkoisen nuulea ja piesty olo, ei ollenkaan samanlaista draivia kuin yleensä treenien jälkeen. Mennee ohi kunnon venyttelyllä ja yöunilla, toivottavasti.
Treenipäiväkirja päivitystauolla
jussip
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 2447
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Suomi

#19

Viesti jussip »

Otan osaa. Tänään ei itsellä onnistunut treeneissä mikään. Nyt tiedän miltä sinusta täytyy tuntua joka päivä. #-o
Kuvake
vanu
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 183
Viestit: 493
Lauteille: Maaliskuu 2007
Paikkakunta: Kuopio

#20

Viesti vanu »

Kiitos Jussi! Mukava kuulla, että sinäkin nyt ensimmäistä kertaa tiedostit tuon onnistumattomuusasian. Ongelman huomaaminen on jo iso askel kohti sen korjaamista. :thumbsup:

Eilen (kymmenen tunnin unilla, enemmänkin olisi mennyt =) hassutanssit, jäykkänä lähti liikkeelle mutta vetristyi mukavasti. Oikein mukavasti lisää liikkuvuutta kropassa nuo rytkyttelyt. Tanssattiin vähän jiveäkin eli kunnon hikitunti. Tänään tankkaus- ja lepopäivä. Banaanimunkkia, pippurijuustogrillimakkaraa ja venyttelyä ynnä kesärenkaiden ronttausta räntämyrskyssä.
Treenipäiväkirja päivitystauolla
Kuvake
vanu
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 183
Viestit: 493
Lauteille: Maaliskuu 2007
Paikkakunta: Kuopio

#21

Viesti vanu »

Pitkä päivä luennoilla ja töissä. Tykynä salilla. Alkuhiet naruhyppelyllä ja soutelemalla, sitten käsitouhuja, peppujumppaa, vatsoja, lisää käsiä, venytyskyykkyjä painotta, jalanheilutteluja ja loppuvenyttelyt.

ylätalja 3*10*40 kg
peckdeck 3*10*15 kg (yritin kahdellakympillä, ei juuri liikkunut)
jalkaprässi 3*10*70 kg
ojentajat taljalla 10*25 kg ja 2*10*30 kg
hauiskääntö taljalla 2*10*20 kg
jalan taakseviennit taljalla 15*15 kg / kinttu

lankussa pysyi 2*reilu minuutti! wow! Kokeilin pohja-arvoksi vetää tosissani leukaa. Pikkuisen hyppäämällä nenä melkein yli tangon. :smt042
Treenipäiväkirja päivitystauolla
Kuvake
kenttiensankari
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 5265
Lauteille: Toukokuu 2005
Paikkakunta: Wroclaw
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Thainyrkkeily, Vapaaottelu, BJJ, Karate

#22

Viesti kenttiensankari »

Kannattaa tehdä vastakkaisia leukoja, jos ei oikeisiin pysty. Eli hyppäät valmiiseen leuaneto asentoon, ja laskeudut sitten mahdollisimman hiljaa alaspäin. Toinen vaihtoehto on ostaa tuollainen vetokumi auttamaan leuanvedossa. Miulle on suositeltu molempia, mutta mielestäni tuo eka neuvo toimii paremmin. Voi myös hommata jonkun penkin alle, niin voi nostaa itseään jaloilla mahdollisimman vähän auttaen ylös, ja sitten hidas laskeutuminen alas.

Toivottavasti tajusit jotain selostuksestani :D
"Tärkeintä ei ole voitto, vaan jalo kilpa" - Eräs häviäjä
Kuvake
sivarinlötkö
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 6855
Lauteille: Kesäkuu 2005

#23

Viesti sivarinlötkö »

Mulla autto se että tein ylätaljassa mahollisimman leuanvetotyyliin 3-5 toiston kovia sarjoja. Nyt menee jo 6 leukaa vyöstä roikkuen. :smt016 Siulla pitäisi olla vielä helpompaa, kun et ole lihava niinkuin me kenttiksen kanssa... no ei vais. Naiselta yksi puhdas leuka on jo ihan kunnioituksen arvoinen suoritus.
tmm
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 1667
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Jyväskylä

#24

Viesti tmm »

Ylätalja on käypä tuohon, joo. Jos yhteen tähdätään, niin kaikki yläkropan treeni on hyödyksi, erityisesti epäkkäät ja olkapäät.
Sulava kuin voi kuumalla pannulla.
Kuvake
vanu
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 183
Viestit: 493
Lauteille: Maaliskuu 2007
Paikkakunta: Kuopio

#25

Viesti vanu »

Vau, hyödyllisiä kommentteja. Tuo vastakkaisten leukojen idea tuntuu asiaan vihkiytymättömästä nurinkuriselta - kun kuitenkin on erikseen koukistajat ja ojentajat niin eikö samalla logiikalla ylöspäinhinaus ja alaspäinjarrutus hoidu eri tahojen toimesta? Eli samoin kuin ylätaljassa veto ja palauttaminen? Vai liittyykö tuohon tmm:nkin sanomaan "...kaikki yläkropan treeni on hyväksi"?

Huomasin myös, että maksimivoimataulukoissa kautta linjan kymmenen toistoa vastaa 75% maksimista. Tiukan päässälaskutoimituksen perusteella siis 10*40 kg ylätaljassa vastaisi 1*omaa painoa. Liekö leuanveto kuitenkin liikkeenä niin erilainen, kun ei se oman massan nostaminen tunnu olevan lähelläkään? Toisaalta peckdeckissäkin 10*15 kg menee suht kevyesti, mutta se 20 ei ensimmäistäkään kertaa. Varovaisella kuikuilulla pakkotoisto.comissa kirkastui myös, että kymmenen toiston sarjoilla ei kai sitä voimaa kovin kehitellä? Mitä sitten? Ja miksi ihmeessä läpeensä fiksut potkulaiset tuntuvat noita pidempiä sarjoja painotreenissä käyttävän?

Hih, tekisi mieli painella samantien testaamaan leuanvetolaskeutumisia ja taljan retuutusta. Taidan kuitenkin jatkaa nöyränä googlausta. Iso kiitos! :smt026
Treenipäiväkirja päivitystauolla
Kuvake
bodyguard
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 22944
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#26

Viesti bodyguard »

Kyllähän ylätaljastakin varmasti apua on, mutta jos haluaa parantaa leuanvetoja niin kannattaa harjoitella tekemällä leukoja.
Vähän kuin potkunyrkkeilykisoihin ei kannata valmistautua treenaamalla nyrkkeilyä, vaikka nyrkkeilystä hyötyä potkunykkeilyyn olisikin.

Tässä ohjelma, jota tekemällä kaverini sai parannettua leuanvetotulostaan todella paljon:
http://www.harjoittelu.net/leuanveto-no" onclick="window.open(this.href);return false; ... -a-89.html
Viimeksi muokannut bodyguard, huhti 4, 2007, 23.01. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

‎-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.

Blogi
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 93835
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

#27

Viesti Mika »

Kyllä mm. olkapää- ja hauislihakset tekevät töitä siinä laskiessakin. Ihminen on eksentrisesti n. 50 % vahvempi kuin konsentrisesti.

Voima on suomessa hankala sana. Se pitäisi aina täsmentää, ja sittenkin voi tulla epäselvyyksiä (kuten täällä kävi perusvoima-sanan kanssa).

Potkulaiset tekevät pidempiä sarjoja ehkä siksikin, että monissa kamppailulajeissa lihaskestävyys on kova sana. Toki kaikki voiman osa-alueet ovat tarpeellisia, mutta jos aikaa on rajoitetusti, valintoja on tehtävä.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
vanu
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 183
Viestit: 493
Lauteille: Maaliskuu 2007
Paikkakunta: Kuopio

#28

Viesti vanu »

Tulostelin tuosta bodyguardin linkistä itselleni ohjelman työhuoneen seinälle - vetotanko löytyy kahvihuonereitin varrelta, eli jospa aina ohikulkiessaan äheltäisi jonkin sarjan työtovereiden ikää pidentämään. Soveltaa kyllä täytyy kun käytössä on vaan se tanko. Alaslaskuja pysäyksillä ja lyhyttä liikettä siis.

Tänään oli huisin hauskat treenit. Pyhitettiin kiirastorstain kunniaksi puolitoista tuntia teemalle 'introduction to bjj'. Alkupuolisko käytiin perusjuttuja läpi niin, että vetäjä näytti ja selitti tekniikan ja sitten sitä nujuttiin parin kanssa hetki. Käytiin läpi mm. miten saa polven mahalle toisen blokatessa jaloilla, irrottautuminen siitä kun toisella on jalat vyötärön ympärillä (joko kädestä kiinni ja toisen jalan avulla ylös tai sitten kädellä kinttu auki painaen ja oma polvi siihen päälle), edelliseen jatkona olkapäätä kaltoin kohteleva käsi jalkojen välissä -liike ja monimutkainen kuristus, jossa oli ihan liikaa liikkuvia osia.

Tekniikkaosion jälkeen siirryttiin könyämään mattoon. Kolmen minuutin eriä rauhallisesti ja varovasti, mutta pyrkien pysymään koko ajan liikkeessä. Joka erän jälkeen vaihdettiin paria ja sama toistui laskemattoman monta kertaa, ainakin kuusi. Loppuvaiheessa ei kyllä jaksanut muuta kuin nojailla toiseen. Onneksi partnerit oli ihan samalla väsymystasolla. Mukavaa ja tehokasta, tekniikan puute vaan harmitti - pitäisi tietää mitä yrittää tehdä, niin homma olisi vielä hauskempaa.

Loppuun pukattiin vielä kevyt vatsalihaspiiri, toistoja taisi tulla jotain 120. Äkkiseltään tuntuu, että harkkojen teema onnistui - huomenna on varmasti helppo eläytyä kärsimysnäytelmään. Hyvä mieli jäi, tahtoo lisää tätä.
Treenipäiväkirja päivitystauolla
Kuvake
vanu
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 183
Viestit: 493
Lauteille: Maaliskuu 2007
Paikkakunta: Kuopio

#29

Viesti vanu »

Perjantain ohjelmaan kuului kevyt palautuminen viiden tunnin ratistapitelyn merkeissä, eli hurautin Poriin sukuloimaan pyhiksi. Parissa päivässä olen tuhonnut noin kolme kiloa joulukinkkua (juu-u, omituista mutta hyvää) ja hieman vähemmän suklaata.

Mukaan pakattuja lenkkareita olen kulutellut spurttailemalla kilometrin pikataivalta äitin ja siskon kotien välillä. Perjantaina lisäksi kevyttä iltalenkkiä, lauantaiaamuna reilu puolituntinen sitkeää hidasta hölkkää ja loppuun vähän sinkoilua + puolen tunnin jumppavenyttely (lankkua 3 * reilu minuutti, selkäpuoli samoin, sammakkojalka *20). Tänä aamuna vajaan tunnin hidas hölkkä-/kävelylenkki. Venyi jokirantaa seuraillessa turhankin pitkäksi tyhjällä mahalla, takaisin tullessa oli jo vähän voimaton olo.
Treenipäiväkirja päivitystauolla
Kuvake
vanu
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 183
Viestit: 493
Lauteille: Maaliskuu 2007
Paikkakunta: Kuopio

#30

Viesti vanu »

Noniiiiin... sunnuntai-iltana sokkotreffeillä iski suorastaan fyysinen paha olo, ja seuraavat puolitoista vuorokautta pidin kiltisti seuraa norovirukselle. Ei tullut yllätyksenä tässä porukassa - sama tauti on käynyt läpi koko suvun. Ilmeisesti täällä pyörii kahta eri virustyyppiä, sillä norosta pitäisi tulla 4-6 kk immuniteetti, mutta pikkuveikka aloitti tänä aamuna jo toisen kierroksen. Taidanpa paeta pikaisesti takaisin Kuopioon tartuttamaan uusia ihmisiä.

Eilinen siis syömättä, juomatta ja liikkumatta, viime yönä sain jo nukuttua ja aamulla oli nälkä. Terve siis, tai ainakin ennallaan. Päähän kyllä koskee vieläkin, ja aika voimaton olo, mutta yritän selvitä illan mittaan kotia kohti. Omituista olla piiiitkästä aikaa kipeänä. Muistelin, että näin korkeaa kuumetta ei taida olla ollut yli kymmeneen vuoteen, ja oksentelutkin ovat aikuisiällä rajoittuneet satunnaisiin vodkayliannostuksiin. Hassua.
Treenipäiväkirja päivitystauolla
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 33 kurkkijaa