Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

vanu

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
vanu
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 183
Viestit: 493
Lauteille: Maaliskuu 2007
Paikkakunta: Kuopio

#31

Viesti vanu »

Tänään olin Huonosti Käyttäytyvä Jujutsuka.

Alkulämppänä normaalit juoksentelut, kädenpyörittelyt, sivulaukat, kiertovippailut ja reisihippaa. Käytiin läpi myös liikkuminen (jonossa, etuperin, kyljet eellä ja pakittaen) ja rullaavat ukemit. Eteenpäin meni nyt yllättävän sujuvasti vasemmallekin, taaksepäin tökki. Pitäisi kuulema vaan osata potkaista se kinttu napakammin, eikä jäädä "tommoseksi omituiseksi kasaksi siinä loppuvaiheessa". Oo-koo.

Kovia ukemeita lähdettiin tekemään niin, että toisen ollessa pukkina laitettiin kyynärvarsi selän päälle ja siitä kipattiin pää edellä yli. Sain perinteisen apua-en-pysty -kohtauksen, ja jonkin aikaa meni asiaa selvitellessä ("no siis laitat vaan käden tähän ja sitten ihan normaalisti siitä yli" * monta). Osoittautui toimivan ihan samalla tavalla kuin kaikki muutkin asiat elämässä, senkun menee ja tekee niin sillä siitä selviää. Kokeiltiin myös tehdä normaali eteen rullaava ukemi kovana. Noin kymmenen toiston jälkeen onnistuin jo kovasti keskittymällä tömähtämään sille kyljelle, kummalle pitikin tulla.

Jatkettiin treenaamalla uutta evo-suosikkiani eli lyöntejä. Ihan samaa säätöä kuin viimeksikin, sain kyllä hyviä korjausohjeita mutta niiden välittyminen selkäytimeen tai edes kahteen aivosoluun yhtäaikaa oli melko hidasta. Ja kun viimein pidin käden lähellä ja alhaalla ja kiersin kroppaa enkä ottanut takaa vauhtia, löin mallikkaan takakäden koukun omaan nenääni. UNBELIEVABLE. Onhan se nenä toki iso, mutta silti melko uskomaton suoritus. Jostain kumman syystä petti pokka ihan täysin ja kikatin vedet silmissä hyvän tovin. Ruotuun pääsemisen jälkeenkin hurja kamppailijafiilis oli haihtunut kuin brittihärveli Iranin ilmatilasta.

Siirryttiin kertaamaan parin kanssa vanhoja tuttuja tekniikoita, mm. kaulusotteesta ja seinää vasten kuristuksesta vapautumisia. Ei uutta eikä hyödyllisiä korjauksiakaan. Paitsi huomio siitä, että jos tosissaan painaa leuan rintaan niin ei kyllä enää näe eteensä. Uutena juttuna otettiin vielä potkua polvi ylös - kinttu suoraksi -palautus samaa reittiä -taktiikalla. Hankalaa ainakin parin kädestä kiinni pitäen mahaan potkiminen, yksin ilmaan huitominen paljon helpompaa.

Loppulämmötkin perinteisesti, nilkoista kiskoen hinautumista pitkin mattoa, kaverin jalkojen heittelyä, jännehyppyjä jne. Kaiken kaikkiaan aika vaisut treenit - omasta evottamisesta huolimatta olisin kaivannut enemmän ja kovempaa. Onneksi sitäkin on varmaan vielä tulossa =). Laskelmien mukaan jäljellä enää yhdeksät harkat ennen vyökoetta.

Tiistai meni ajellessa ja elpyessä, keskiviikkona kävelin rivakasti töistä kotio (5,5 km / 45 min) ja tänä aamuna samaa reittiä hiukan hitaammin takaisin. Hiukan taisi vielä virus verottaa eilisiltana - tallustin kotiin kuuden maissa, söin pakastepizzan (!) ja olin jo ennen kahdeksaa umpiunessa. Äippä (jonka kanssa sairastettiin ja parannuttiin ihan tasatahtia) oli passitettu sairaslomalle koko loppuviikoksi.
Treenipäiväkirja päivitystauolla
Kuvake
vanu
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 183
Viestit: 493
Lauteille: Maaliskuu 2007
Paikkakunta: Kuopio

#32

Viesti vanu »

Eilinen liikunta rajoittui hyötytouhuihin eli varaston siivouksessa laatikoita ja renkaita eestaas ronttaamiseen. Niin, ja yhteensä noin tunti rivakkaa discotanssia yön kähmässä. Enemmänkin olisi mennyt, jos ne känniset kanssatolvanat ois pysynyt loppuillastakin pois tieltä. :paallaan:

Tänään kävin töissä vähän säätämässä, ja samalla hyödynsin tyhjän talon testailemalla leuanvetoinfrastruktuurin (sisältää mm. sen, millainen jakkara ja mistä on kätevin siirtää tangon alle). Päätin ottaa aloitusvalikoimaan kaksi liikettä: alaslasku vastaotteella ja kahdella pysäykseksellä (1/3 ylhäältä ja puolivälissä, molemmissa 3 sek. tauko) sekä hartioiden kohotus korviin myötäotteella, yläasennossa kolmen sekunnin tauko. Näitä kumpaakin yksi seitsemän kerran sarja aina settiin. Masentavan rankkaa, tuo seitsemän kertaakaan ei mennyt ihan putkeen vaan vaati väliin hiukan hengittelyä. Setti kahdesti tänään.

Salilla kävin riuhtomassa enemmänkin sisulla kuin lihastyöllä. Ihme juttu, periaatteessa kaikki kunnossa mutta ketutti, hikoilutti ja haukotutti vaan. Alkulämppänä viitisen minuuttia hyppelyä ja saman verran soutua, sitten painoliikkeet:

2*10*15 kg peckdeck
2*10*30 kg ojentajat
2*10*25 kg hauiskääntö
2*10*70 kg jalkaprässi
2*10*40 kg ylätalja
2*15*20 kg pakaraojennukset / kinttu

Ylätalja oli erityisen vaikea. Ei kerinnyt kuin kaksi kierrosta. Välissä vähän vatsoja ja koirankusetusnostot ja sammakkojalat, loppuun venyttelin lähinnä pohkeet ja nivuset kun ovat jo pidempään juntturoineet.

Ostin äsken polkupyörän! Tai no, vanhan rouskun, 45 ekua. Tarkoitettu lähinnä kesän kaljottelusiirtymisiin, mutta kait tuolla voisi yrittää joskus töihinkin sutkuttaa. Suorastaan jänskättää tuo pyöräily - viime ajokerrasta on ainakin viis vuotta. Illemmalla siis testaamaan, tai ainakin lenkille vielä, kun on niin kiva kevätkeli.
Treenipäiväkirja päivitystauolla
Kuvake
vanu
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 183
Viestit: 493
Lauteille: Maaliskuu 2007
Paikkakunta: Kuopio

#33

Viesti vanu »

Iltalenkki siirtyi tälle aamulle akuutin unetuksen takia. Aamusta siis testailemaan pyörää - hirmuisen räminän ja väpätyksen kera kuuden kilsan lenkki, noin 25 minuuttia. Loppumatkasta uskalsin jo irroittaa toisen käden tangosta ja näyttää suuntamerkkiä :) . Kypärä pitää kyllä shoppailla. Koko yläkroppa vähän jumissa eilisen jäljiltä. Taitaa johtua niistä pienistä leuanvetoharjoituksista, kun en muuten sen kummempia riehunut. Varsinkin tuolla "kainalon takana" on melkoisen kipeä kohta.

Treeneissä tänään vain kuusi innokasta ja vetäjät. Aloitettiin melko pitkällä alkuhölkällä ja omaan tahtiin puolustusasennossa liikkumisilla sekä ukemeilla eteen, taakse ja sivulle. Normimenoa. Tulisi nyt vaan kesäkuivat äkkiä, niin pääsee Vänärin hiekalle rullailuharjoituksiin :p .

Uutena tekniikkana tänään tehtiin kuristusotteesta maassa vapautumista. Lyönti kyynärtaipeisiin, kainaloista kiinni ja lantiolla pukaten uke pään yli, lyönti munuaisiin, toinen jalka lukkoon ja kippaus sivulle, lyönti munille. Meni ihan sujuvasti. Kerrattiin myös kolme käsiotteesta vapautumistekniikkaa ja harjoiteltiin niitä randorina kolmen ryhmissä.

Lopuksi nujuttiin lyhyitä pystypainieriä aina paria vaihtaen viisi kertaa. Tavoitteena saada molemmat kädet kaverin käsien alta ja nostaa siitä toinen ylös. Tehokasta, mutta mustelmaisille käsille varsin kivuliasta riuhtomista. Lopuksi väännettiin vielä kevyet 400 vatsalihasliikettä. Melkein jaksoi, kun vaan muisti pitää liikkeen tarpeeksi pienenä ja nopeana. Kokonaisuutena mukavat treenit, mielenkiintoista uutta tekniikkaa ja tarpeeksi hiki päässä vääntämistä.
Treenipäiväkirja päivitystauolla
Kuvake
Kalle Koskinen
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 4217
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Iisalmi

#34

Viesti Kalle Koskinen »

vanu kirjoitti: Ja kun viimein pidin käden lähellä ja alhaalla ja kiersin kroppaa enkä ottanut takaa vauhtia, löin mallikkaan takakäden koukun omaan nenääni.
Heh, kieltämättä hyvä suoritus. Tuli mieleeni väkisin se, että aikoinaan onnistuin heittämään itseäni täysillä silmäkulmaan nyrkin kokoisella kivellä niin että siihen tuli 3-4 tikkiä.

Mutta mielikuva siitä, että lyö itseään koukulla nenään... Mahtavaa!
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 11111
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu

#35

Viesti flammee »

Kalle Koskinen kirjoitti:
vanu kirjoitti:Ja kun viimein pidin käden lähellä ja alhaalla ja kiersin kroppaa enkä ottanut takaa vauhtia, löin mallikkaan takakäden koukun omaan nenääni.
Heh, kieltämättä hyvä suoritus. Tuli mieleeni väkisin se, että aikoinaan onnistuin heittämään itseäni täysillä silmäkulmaan nyrkin kokoisella kivellä niin että siihen tuli 3-4 tikkiä.

Mutta mielikuva siitä, että lyö itseään koukulla nenään... Mahtavaa!
Mä taas heitin itseäni yläasteen liikuntatunnilla keihäällä päähän. Onneksi pidin sen verran takaa siitä kiinni ettei kärki osunut. Silloin kun käytin laseja treenatessani, bravuurini oli lyödä omat lasit päästä. Vähän liian lähellä päätä se nyrkki suojaamassa, tai se vaan teki kieron kaaren tai jotain. :D
– Lukutaitoinen ihminen ymmärtää, että jos kaksi asiaa on samassa virkkeessä, se ei tarkoita sitä, että ne rinnastetaan keskenään.
Kuvake
Elina
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 16300
Lauteille: Joulukuu 2004

#36

Viesti Elina »

Klassistahan on myös potkaista oma tukijalkansa altaan kiertopotkua tehdessä. Olen tehnyt näin joskus choikkarin alkeiskurssilla (taisi olla etukierto-takakierto -kombo) :D
Kuvake
Pepetus
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 360
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Espoo,Olari

#37

Viesti Pepetus »

Mä oon tuota kun näitä taikatemppuja tässä tehty niin jonkin verran myös tullutjonglöroitua...

No sain sitten kolme täysmetallista petanki palloa käteeni kun oltiin pelailemassa. Aina kun on kolme jotain pyöreähköa esinettä / asiaa kädessä niin niitä rupeaa jonglööraamaan... No eikös sitten ruvennut korkeammalle ja korkeammalle niitä heittämään... Jossain vaiheessa huomio herpaantui ja yksi kopsahti oikein komeasti ja KOVAA päähän...

Vanhemmilla oli huvittavaa kun kuuli että poika on heittänyt itseään petanki pallolla päähän...
Haishai :D
Kuvake
vanu
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 183
Viestit: 493
Lauteille: Maaliskuu 2007
Paikkakunta: Kuopio

#38

Viesti vanu »

Hehee, hyvä että muutkin :D . Joskus on kyllä käynyt mielessä, että tällä motoriikalla ja koordinaatiokyvyllä ei itseään kyllä luonnonlahjakkuutena mihinkään fyysiseen voi pitää. Monimutkaisempia potkuja odotan innolla - jokusia vuosia sitten kisattiin siskon kanssa siitä, kumpi potkaisee korkeammalle seinään. En muista miten kävi, mutta takaraivo ainakin kolahti tehokkaasti lattiaan. Onneksi jujutsun asevalikoimiin ei kuulu palloa, pyöreiden esineiden parissa olen täysi käsi. Ja useimmiten jalkakin.

Tänään töissä kaksi kertaa leuanvetotreenisetti. Hoksasin kolmannenkin liikkeen, joka pitää lisätä settiin: alkuasennosta ylhäältä laskeutuu vastaotteella sen verran alas, että silmät ovat tangon tasolla, ja siitä sitten takaisin ylös. Jospa vaikka ottaisi viisi jokaista kolmea liikettä nyt alkuun ohjelmaan. Pojat naljaili jotain jakkaran alta potkaisemisesta kun ähisin roikkua tangossa, sanoin että kesällä otetaan kisa niin hävisivät paikalta. Phyh.

Illalla sutkutin pyörällä tanssimaan (3 km, 10 min) ja takaisin. Mukava tunti, koko ajan liikkeessä ja vähän rivakampaa menoa, jiveä, reggaetonia, salsaa ja bachataa. Kummasti siellä aina vaan vetristyy, vaikka kroppa on mennessä ihan jumissa. Tänään erityisesti etureidet, edelleen tuo yläselkä ja vatsat (ei yllättänyt niiden neljänsadan jälkeen :p ). Milloinkahan sitä lakkaa olemasta koko ajan kipeä? Vai onko optimi se, että treeni kovenee sitä mukaa tasaisesti niin, ettei helppoa vaihetta tule enää ikinä? :funtsii:
Treenipäiväkirja päivitystauolla
Kuvake
Alioppilas
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 5053
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#39

Viesti Alioppilas »

vanu kirjoitti: vatsat (ei yllättänyt niiden neljänsadan jälkeen :p )
Joudun sotkemaan kirjanpitoasi päivän puujalalla, ja ilmoitan että vatsalihaksien kanssa ainoa oikea luku on 300.
Kuvake
sivarinlötkö
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 6855
Lauteille: Kesäkuu 2005

#40

Viesti sivarinlötkö »

Paikat tulee lähinnä kipeäksi kun treenaa niin mihin ei ole tottunut.
Kuvake
Paappa
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 12787
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#41

Viesti Paappa »

flammee kirjoitti:
Kalle Koskinen kirjoitti:
vanu kirjoitti:Ja kun viimein pidin käden lähellä ja alhaalla ja kiersin kroppaa enkä ottanut takaa vauhtia, löin mallikkaan takakäden koukun omaan nenääni.
Heh, kieltämättä hyvä suoritus. Tuli mieleeni väkisin se, että aikoinaan onnistuin heittämään itseäni täysillä silmäkulmaan nyrkin kokoisella kivellä niin että siihen tuli 3-4 tikkiä.

Mutta mielikuva siitä, että lyö itseään koukulla nenään... Mahtavaa!
Mä taas heitin itseäni yläasteen liikuntatunnilla keihäällä päähän. Onneksi pidin sen verran takaa siitä kiinni ettei kärki osunut. Silloin kun käytin laseja treenatessani, bravuurini oli lyödä omat lasit päästä. Vähän liian lähellä päätä se nyrkki suojaamassa, tai se vaan teki kieron kaaren tai jotain. :D
Itseäni kepillä silmäkulmaan, kohtuullisen lujaa.
"Always keep an edge on yr knife, son, always keep an edge on yr knife
'cause a good sharp edge is a man's best hedge against the vague uncertainties of life"
(Corb Lund)
Kuvake
vanu
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 183
Viestit: 493
Lauteille: Maaliskuu 2007
Paikkakunta: Kuopio

#42

Viesti vanu »

Aamulla sutkutin pyörällä töihin, mieleen palautui että vastatuuli ja ylämäethän ne oli niitä ikäviä juttuja. Sekoilin vähän reitissäkin kun yritin hortoilla pitkin pyöräteitä, aikaa meni yli puoli tuntia. Työpäivän päätteeksi tykyliikunnat salilla - alkulämppää kuntopyörällä ja soutaen, sitten lihasliikkeet:

2*10*40 ylätalja
2*10*25 hauiskääntö
2*10*30 ojentajat
2*10*15 peckdeck
2*15*20 jalanojennukset taljalla
30*25 ylätalja taakse

Lisäksi kyykkäilin tangon kanssa syvää kyykkyä ja pitkää askelta, tein koirankusetusnostoja ja pakarapotkuojennuksia sekä vähän selkälihaksia. Tehokkaasti tuli tunti huhkittua ja kerkesin venyttääkin kintut kunnolla. Sykemittari ois kyllä hauska vekotin, pitäisi ottautua ja ostaa.

Salilta suoraan saunomaan! Ylellisyyttä kelliä lauteilla ja venyttää ruotoa. Saunalta poljin vielä kotio, nyt vähän suorempaan ja rivakammin. 6,7 km kertyy työmatkaa pyöräteitä pitkin.
Treenipäiväkirja päivitystauolla
Kurowashi
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 1341
Lauteille: Elokuu 2006

#43

Viesti Kurowashi »

vanu kirjoitti: Aamulla sutkutin pyörällä töihin...
Sutkutin... :smt005
Kuvake
Tohtori Krabola
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 8116
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki, Finland

#44

Viesti Tohtori Krabola »

vanu kirjoitti: Aamulla sutkutin pyörällä töihin, mieleen palautui että vastatuuli ja ylämäethän ne oli niitä ikäviä juttuja. Sekoilin vähän reitissäkin kun yritin hortoilla pitkin pyöräteitä, aikaa meni yli puoli tuntia.
Varsinkin jos asuu Neulamäessä :D .
Turkka Tervonen

"Nykyisin saa olla vasenkätinenkin ilman syyttelyä ja poispakottamista, se on hyvä kehityssuunta kyllä." Tuomas Kyrö
Kuvake
Polvi
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 9836
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Wisteria Lane

#45

Viesti Polvi »

vanu kirjoitti: lihasliikkeet:
2*10*25 hauiskääntö
Melkoisen vahva mimmi olet, jos saat 25 kilolla vedettyä pari kymppisarjaa! :shock:

:lift:
Arrogance and ignorance go hand in hand
Metallica - Holier than thou
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 34 kurkkijaa