Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Arvostelu: Shureido NW-3 karatepuku

Japanilaiset lajit

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit: 19123
Lauteille: Helmikuu 2005

Arvostelu: Shureido NW-3 karatepuku

Viesti Jussi Häkkinen »

Shureido NW-3 on Shureidon "New Wave" (NW) -linjan raskain puku. Shureidon suositusten mukaan puku soveltuu erityisesti katakilpailijoille sekä erityisen kestävää ja laadukasta pukua tarvitseville.Kangas:

NW-3 -puvun kangas on erittäin laadukasta, nypytöntä ja hyvin viimeisteltyä. Kankaan väri on japanilaisille huippukaratepuvuille tyypillisesti ns. lumivalkoinen, eli kauniisti sinertävä valkoinen.
Materiaali poikkeaa karatepukujen tyypillisestä 100% puuvillakankaasta. NW-sarjan pukumateriaalissa polyesterikuitu toimii langan ytimenä tuoden kestävyyttä rakenteeseen. Ytimen ympärillä on puuvillainen pintakuitu, jolla saadaan aikaan miellyttävä ihotuntuma.
Kankaan kudos on karatepuvuille tyypillinen, erittäin tiukka kanvaasikudos. Paksuudeltaan materiaali vastaa n. 12oz puuvillakangasta. Pintatuntuma on sileä ja silkkimäinen.

Vaikka kangas on hyvin sileä, kevyehkö ja miellyttävä, se on samalla hyvin jäykkä - lähes paperimainen (tärkkiä ei tarvita). Tämän myötä puku näyttää huomattavasti todellista painoaan raskaammalta ja paksummalta. Puku pysyy erinomaisen hyvin irti ihosta, tuntuen tätä myötä viileältä ja miellyttävältä. Sekoitekankaan etu on myös nopea kosteuden haihdutuskyky. Tämän myötä puku kuivuu nopeasti pesun jälkeen - en ollut ennen törmännyt karatepukuun, joka on kuiva kahden tunnin kuluttua pesusta. Silityskuiva puku on n. 1,5 tunnissa. Silitystä myös kaivataan, ellei pukua venyttele tasaiselle pinnalle kuivumaan, koska kankaan ohuus ja jäykkyys ovat sangen vinkeän määrän pikkuryppyjä tuottava yhdistelmä.
Suoraan koneesta poimittuna puku on lähes jumalattoman jäykkä. Housut saa tuolloin laitettua lattialle seisomaan ilman tukea. Kuivumisen myötä ominaisuus onneksi hieman vähenee.

Sekoitekankaan etu on myös pieni kutistuma. Omalla kohdallani tämä toi pienen yllätyksen mukanaan, koska pukua mitoittaessani laskin kutistuman n. 8-10% mukaan (tyypillinen puuvillakanvaasin kutistuma). Todellinen pesukutistuma neljän 90°C pesun jälkeen oli jotakuinkin 2-3%. Otti hetken tottua odotettua tilavampaan pukuun, mutta ero ei kuitenkaan sietämättömän suuri ole (pidän muutenkin tilavista puvuista). Jatkossa kannattaa pukua tilatessa kysyä kankaan kutistumisprosentti yllätysten välttämiseksi.

Kaikenkaikkiaan New Wave -sarjan kangas on paras toistaiseksi näkemäni ja kokeilemani karatepuvun kangas. Materiaali on hieman samankaltainen kuin Kamikaze Sovereign -puvun kangas, sillä erolla että siinä missä Sovereign tuntuu koskettaessa lämpimältä, New Wave tuntuu viileältä. Syynä tähän on todennäköisesti kankaan polyesteriydin, Sovereignhan on täyspuuvillainen puku.Leikkaus:

Oma pukuni tehtiin toimittamieni mittojen mukaan ja näin ollen ei kelpaa esimerkiksi New Wave -sarjan yleisestä leikkauksesta. New Wave -sarjassa on kuitenkin joitakin uudistuksia karatepukujen tavanomaiseen leikkaukseen nähden.


Takki:

New Wave -sarjan takkien hartiavuoraus on selästä avoin, jolloin takki ei "tarraudu" olkapäihin. Ajattelin ensin, että näin toteutettu vuoraus rullautuisi tai muutoin tuntuisi epämiellyttävältä, mutta en toistaiseksi ole havainnut mitään ongelmia. Tällä ratkaisulla päästään myös eroon selän poikki menevästä ompeleesta, joten kokonaiskestävyys paranee samalla hieman.

Takin helmassa on myös aiempia Shureidon pukuja leveämpi taite/vahvikealue (8 tikkausta kolmen sijaan). Tämä jäykistää puvun helmaa. Ratkaisu on viime aikoina markkinoille tulleille katapuvuille tyypillinen. Puvun hihojen ja lahkeiden suuosassa on tyypillinen kymmenellä tikkauksella kiinnitetty jäykkä vahvikenauha


Housut:

New Wave -sarjan voimakkaimmin aiemmista Shureidon puvuista erottavat ominaisuudet löytyvät housuista. Vyötärönauhakanavaa on laajennettu ja materiaali vaihdettu liukkaammaksi. Myös nauhan materiaali on itse pukumateriaalista poikkeava. Tätä myötä karatepuvuille tyypillinen nauhan jumiutuminen on saatu häviämään. Kyseistä ongelmaa ei tule ikävä.
Shureido olisi mielestäni voinut muuttaa vyötärörakennetta enemmänkin. Vastikään Shobun pukuihin tullut ulkopuolinen nauharatkaisu (näyttää lähes normaaleilta vyölenkeiltä) on toistaiseksi ehkä paras näkemäni vyötäröratkaisu, jonka mielellään näkisi myös muiden valmistajien puvuissa. Silti, New Wave -pukujen vyötärö on suuri harppaus parempaan suuntaan.

Housujen leikkauksen suurin muutos on kuitenkin sivusaumojen katoaminen. Tämä on saatu aikaan uudella haarakiilaratkaisulla, jossa tavanomaisen "yksi kuusikulmio ja kaksi kolmiota" -ratkaisun sijaan on käytetty WTF-taekwondopukujen tapaista "kuusikulmio ja kaksi nauhaa" -ratkaisua. Tällä on saatu aikaan tavallista kolmiulotteisempi leikkaus. Nyt sitten odotellaankin vain sitä päivää, jolloin karatepukujen kainaloalueen J-leikkaus pistetään uusiksi...
Myös vyötärön seudulla on tehty muokkausta aiempaan - eteen on lisätty laskokset tuomaan tilaa reisien seuduille ja sivuilla on pienet sisäänotot. Näin nauhalla ei tarvitse kuroa kasaan aivan järjetöntä määrää kangasta.Työn jälki:

Työn jälki on ensiluokkaista jokaista yksityiskohtaa myöten. Saumat ovat suoria ja tasavälisiä. Pikatuotantoon viittaavia "oikoteitä" ei ole havaittavissa missään. Viimeistely on pikkutarkkaa ja huolellista. Kulutusalttiit alueet on asianmukaisesti vahvistettu, vaikkakin takin nauhat on edelleen kiinnitetty "perinteisellä" tavalla - tarkoittaa sitä, että ensimmäisen repeämisen jälkeen saan kiikuttaa takkini ompelijalle joka kiinnittää nauhat siten, kuin ne mielestäni pitäisi alun alkaenkin kiinnittää (kotikoneella on turha yrittääkään ommella 5mm paksun kaulusmateriaalin + nauhan läpi, siksi ompelija).

Nimibrodeeraukset on tehty kauniisti. Takin helmaan nimi on kirjottu ennen takin ompelua, näin on vältytty "negatiivikuvalta" helman nurjalla puolella. Kirjailufontti on klassisen kaunis ja selkeästi luettavissa oleva.Treenitoimivuus:

Lyhyesti ja ytimekkäästi: Puku toimii lähes täydellisesti. Muutama karatepuvun perusongelma on jäljellä - vyötärönauharatkaisua voi ehkä hieman parantaa (kuminauha ei ole ratkaisu) ja takin kainaloiden J-leikkaus pitäisi suunnitella uusiksi, mutta näitä lukuun ottamatta leikkauksen osalta ei ole napisemista.
Puvun yleistuntuma on viileä ja kevyt, mutta ei missään määrin rättimäinen. Kangas pysyy irti ihosta ja antaa viileän ilman vaihtua puvun sisälläkin. Hiki haihtuu todella nopeasti, eikä puku näytä kosteanakaan läpikuultavalta.

NW-3 on myös helkkarin äänekäs puku. Tämä ominaisuus on todennäköisesti katakilpailijoille iso bonus, joskin itse pidän pukua melkein liiankin äänekkäänä. Voi olla, että äänekkyys vähenee ajan mittaan (kuten puuvillapuvuissa)...tai sitten kuuroudun jonakin kauniina päivänä erityisen onnistuneen shuto uken seurauksena.Loppusanat:

Shureido NW-3 on helposti paras koskaan näkemäni karatepuku. Jotakin parannettavaa edelleen on - takin nauhojen kiinnitys, kainaloleikkaus ja ehkäpä housujen vyötäröratkaisu - mutta nämä ovat yhteisiä ongelmakohtia lähes kaikille markkinoilla oleville karatepuvuille.
Puvun kangas toimii täydellisesti, vaikkakin voisi olla helpommin silitettävää/itsesiliävää. Tähän ehkä päästäisiin lisäämällä pieni määrä elastaania kankaaseen. Elastaanin myötä kuitenkin menetettäisiin mahdollisuus pestä puku 90°C ohjelmalla.

Puvun hinta on tyypillinen korkealaatuisen japanilaisen puvun hinta. Hyllykokoinen puku maksaa n. 150€ + kuljetus- ja tullauskulut. Jos pukuun haluaa kirjailut, ne maksavat n. 1,5€/merkki. Kokonaishinta pyörii siis n. 200€ pinnassa (halpa hinta huippulaadukkaasta urheiluasusta).
Mittatilauspukujen hinta määräytyy tapauskohtaisesti. Hyllykokoisten pukujen hihojen ja lahkeiden lyhennys on maksuton. Kahta eri kokoa olevat housut ja takki tuovat hieman lisähintaa hyllykokoon nähden.

Shureidon palvelu oli erittäin ystävällistä ja hyvää. Pieni ongelma tuli vyötilauksen myötä - tilasin pukuni kanssa vyön valkoisilla kirjailuilla ja paketissa olikin perusvärillä, kullanruskealla, kirjailtu vyö. Ilmoitin tästä Shureidolle ja sain ilmoituksen, että minulle lähetetään uusi vyö mahdollisimman pian. Aiemmin lähetetyn sain pitää. Uuden vyön myötä tulikin sitten erittäin kaunis ukiyo-e -kalenteri hyvityksenä, parin muun bonuksen kera (sanotaan vaikka niin, että ei jää epäselväksi, mistä seuraavankin kerran pukuni hankin, heh...). Nyt on sitten kaksi kaunista 350cm vyötä (sikälikin hyvä juttu, että olin miettinyt, josko haluaisin tuollaisen kullanruskeasävyisenkin). Loistava palvelu.


Shureidon englanninkieliset sivut ovat hieman vanhentuneet. Suosittelen katsomaan valikoiman ja hinnat japaninkielisiltä sivuilta ja ottamaan tuotekyselyjen osalta yhteyttä englanniksi sähköpostitse.


Kuvia puvusta myöhemmin (kunhan niitä jostain saan) tähän samaan säikeeseen.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Ale
kylkeenpotkija
Viestit: 1210
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Lahti
Etulaji: Shorin-ryu Seibukan karate-do
Sivulajit: Okinawalainen kobudo
Takalajit: JKA-Shotokan
Sin moo hapkido
Shorin-ryu (Okuhara-ha)

Viesti Ale »

Nyt kun puku on ollut toista vuotta käytössä ja lienee pikkuhiljaa sisäänajettu niin onko puku kutistunut enemmän tai onko ilmaantunut yllättäviä vikoja.

Ajattelin tilata itselleni samanlaisen joululahjaksi ja mietin että, pitäisiköhän sitä ottaa 190cm vai 195cm kun mittaa istellä on 187cm.

http://www.kuroobiya.com" onclick="window.open(this.href);return false; ainakin pukua välittää, tuleeko muita välittäjiä mieleen?
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit: 19123
Lauteille: Helmikuu 2005

Viesti Jussi Häkkinen »

Ale kirjoitti: Nyt kun puku on ollut toista vuotta käytössä ja lienee pikkuhiljaa sisäänajettu niin onko puku kutistunut enemmän tai onko ilmaantunut yllättäviä vikoja.
Ei lainkaan kutistumaa edelleenkään. Loistava puku, eipä juuri huomautettavaa. :)

Ajattelin tilata itselleni samanlaisen joululahjaksi ja mietin että, pitäisiköhän sitä ottaa 190cm vai 195cm kun mittaa istellä on 187cm.
Riippuu ihan mausta istuvuuden suhteen. Käytän itse mieluusti hieman "ylikokoisia". Suosittelen kuitenkin kokoa 6 tai 6 1/2, osuvat todnäk. lähelle. Lahkeet & hihat lyhennettynä maun mukaan (laita mailiisi mitat olkasaumasta hihansuuhun ja lantiosta lahkeensuuhun).

http://www.kuroobiya.com" onclick="window.open(this.href);return false; ainakin pukua välittää, tuleeko muita välittäjiä mieleen?
Suoraan Shureidolta vain. Jap. sivuilla myös NW-3 -malli, engl. sivut vanhentuneet. Mailaile ja kysele heiltä lisätietoja. Itse tilaan abt. kaikki treenivarusteeni suoraan tuolta.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Ale
kylkeenpotkija
Viestit: 1210
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Lahti
Etulaji: Shorin-ryu Seibukan karate-do
Sivulajit: Okinawalainen kobudo
Takalajit: JKA-Shotokan
Sin moo hapkido
Shorin-ryu (Okuhara-ha)

Viesti Ale »

Kiitoksia.

Täytyy koittaa räpeltää noitten Shureidon sivujen kanssa. Tulee ainakin pikaisen laskutoimituksen perusteella jokusen kympin halvemmaksi, kun tilaa suoraan.

Miten on mahdollista että, Japanin kaltaisesta huipputekniikan maasta ei löydy laatupukujen valmistajaa, joka osaisi myös ylläpitää kunnolla toimivaan online-kauppaa :roll: