Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Vatsakipu

Keskustelua voimaharjoittelusta, kamppailulajien oheisharjoittelusta, liikuntaravitsemuksesta ja urheiluvammoista

Valvoja: Valvoja

Vastaa
masamus
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 10
Lauteille: Joulukuu 2007
Paikkakunta: Seinäjoki

Vatsakipu

#1

Viesti masamus »

En ainakaan heti löytänyt haulla tähän viittaavaa otsikkoa, joten:

Itsellä on nyt ehkä parin, kolmen viikon ajan tuntunut vasemmalla puolella vatsassa jonkin sortin kipua. Aluksi huomasin, että kipu tuntui sellaisissa tilanteissa, kuten esim. olin lähdössä kotoa ja kurotin vasemmalle alhaalle kohti kenkääni, tuntui vihlaiseva kipu vasemmalla puolella. Huomasin, että näitä vihlaisuja tuli usein, kun kallistin,kallistuin,kurotin ym. vasemmalle puolelle siten, että vas. vatsalihas "rutistui".

Monesti huomaa, että kun löhöää vatsa kurtussa sohvalla, tai tietokoneella niin ei tee hyvää. Joissain tilanteissa, esim. röyhtäilyssä, jossa vatsalihas hetkeksi jännittyy, niin tulee vihlaisu, mutta ei aina. Tyttöystäväni sanoi, että olisin joulun jälkeen röyhtäillyt enemmän, itse en ole huomannut moista. Olen kokeillut venytellä vatsalihaksia ja kun venytän vasenta puolta tuntuu selvempi kiristys/jäykkyys verrattuna oikealle puolelle. Ulostuksessa en ole huomannut mitään erikoista, eli ei tule verta yms. eikä vessassa käymisen "tahti" tai "tavaran laatu" ole muuttunut huomattavasti, eikä ole ollut maha kuralla (Näistä asioista on aina yhtä mielyttävä puhua :oops: .)

Mitä nyt olen lueskellut, niin mieleeni tuli, että voisiko kyseessä olla kenties vatsalihaksen venähdys/revähdys? Esimerkiksi tossa wushussa, jos on tehnyt jotain tornadoja/ hyppykierrepotkuja tms kylmillään. NIIN ja kuumetta ei ole ollut, eli ei pitäisi olla mitään tulehdusta. Vasen puoli tuntuu jotenkin jäykemmältä kuin oikea puoli.

Toivoisin, että joku osaisi sanoa jotain :( Olen kyllä huomenna menossa lääkäriin, mutta siitä huolimatta.. koska ainakaan täällä Seinäjoen Arvauskeskuksessa eivät ole mitään ruudinkeksijöitä. :idea:
Using no way as way, having no limitation as limitation
KukiHilli
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 463
Lauteille: Elokuu 2005

Re: Vatsakipu

#2

Viesti KukiHilli »

Jos se tuntuu ihan alimmissa vatsalihaksissa, epäilisin nivustyrää.
Kaikki kirjoittamani on jokaisen seuran virallinen kanta asiaan.
Kimmo Skogberg
masamus
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 10
Lauteille: Joulukuu 2007
Paikkakunta: Seinäjoki

#3

Viesti masamus »

No ei se aivan alavatsassa tunnu.. pistot tulevat ehkä tuohon navan korkeudelle tai ylemmäs ja sellaista pientä pistoa/jännitystä tuntuu ylä vatsassa. Soitin äsken siis lääkärin ja siellä epäilivät että voisi viitata venähdykseen tai vastaavaan? Revähdys on vissiin niin paha kipu ettei pysty tehdä juuri mitään ja se vissiin tulee aika lailla laakista se kipu.

Kerkesin tuossa miettiin mahahaavaakin, mutta se tulee kuulemma usein oik. puolelle ja säteilee kipua usein rintalastan kohdalle ja selkään. Lisäksi tuntuu poltteita ruokatorvessa? Näin sanoi kouluterveydenhoitaja kun soitin. 14.1. tulee koululääkäri paikalle ja 21.1. varasin kanssa lääkäriajan. Ikävä että menee noinkin kauas, mutta ei auta kuin seurata ja katsella :roll:

Niin ja tuosta nivustyrästä, niin kaverilla on sellainen parhaillaan ja se todella näkyy tuolla nivusessa. Ainakin hänellä se on ihan selvä turvonnut alue/paise.
Using no way as way, having no limitation as limitation
KukiHilli
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 463
Lauteille: Elokuu 2005

#4

Viesti KukiHilli »

Se on nivustyrä... Lyödäänkö veto? ;)
Kaikki kirjoittamani on jokaisen seuran virallinen kanta asiaan.
Kimmo Skogberg
tube
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 606
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Tapiola Garden City

#5

Viesti tube »

Lyödään vaan. Väitän ettei ole.

/T
Tuomas Lähdeoja
Ei pidä ehtimiseen nykiä käsittimestä.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 5 kurkkijaa