Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Mjölnir-kortti

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Elina
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 16300
Lauteille: Joulukuu 2004

#61

Viesti Elina »

Legenda Mjölnirin urotöistä: Osa I

Ensimmäisenä urotyönään nuori Mjölnir haastettiin tappamaan Venäjän kaksipäinen kotka. Kotka ei ollut helppo vastustaja, sillä se oli enemmän tai vähemmän hirviö kuin kotka. Kotkan ihoa eivät keihäät tai nuolet pystyneet lävistämään. Niinpä Mjölnir riipi linnun taivaalta paljain käsin ja se oli siinä se. Nyljetyn kotkan nahasta tulikin hieno viitta ja pää kelpasi mainiosti kypäräksi.

Seuraavaksi Mjölnir lähetettiin tuhoamaan Euroopan monipäinen Hydra. Hydra ei sekään ollut helppo vastustaja, sillä yhden pään leikkautuessa irti toinen kasvoi heti tilalle. Kaiken hyvän lisäksi Hydran hengitys oli vähintäänkin murhaava. Väitettiin, että Hydran jalanjälkien haistaminen tappoi pahaa-aavistamattoman kuolevaisen. Mjölniriä tämä pikkuisen nauratti ja niinpä hän lähti suoraa tietä etsimään Hydraa Belgian tienovilta. Yksi kerrallaan Mjölnir nippaili päät irti ja piilotti jokaisen Englannin kanaalin tunneliin. Pimeässähän päät eivät osanneet suunnistaa ja autojakin siellä oli. Sen pituinen se.
KukiHilli
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 463
Lauteille: Elokuu 2005

#62

Viesti KukiHilli »

"Puolustusvoimat aikoo kitkeä simputuksen ja kiusaamisen lopullisesti varusmieskoulutuksesta. Nollatoleranssin on tarkoitus jättää historiaan esimerkiksi asiattomat punnerrukset ja kollektiivirangaistukset.

Varusmiesliiton kampanjointi on saanut puolustusvoimat entisestään kiristämään otettaan varusmiespalveluksessa tapahtuvan simputuksen ja kiusaamisen suhteen. Pääesikunta on laatinut epäasiallisen käytöksen tunnistamiseksi ja ehkäisemiseksi toimintaohjeen, jonka on tarkoitus yhtenäistää käytännöt kaikissa joukko-osastoissa.

Ohjeen mukaista asiallista käyttäytymistä opiskellaan varusmiespalveluksen ja erityisesti johtajakoulutuksen aikana lukuisia kertoja. Myös panssariprikaatin komentaja, eversti Keijo Suominen painotti erityisesti asiaa reilu viikko sitten palvelukseen astuneille alokkaille pitämässään tervetulopuheessa.

- Asiaa käydään läpi uudestaan ja uudestaan. Komentaja juuri sanoi meille, että nyt täytyy olla jo todellinen luupää ja kaivaa verta nenästään talikolla, jos selittää simputtamista vielä tietämättömyydellä, yliluutnantti Ari Viitala hymyilee.

Viitala toimii panssariprikaatissa varusmiestoimikunnan ohjaajana. VMTK:lla on suuri rooli simputus- ja kiusaamistapausten esilletulossa.

- Me olemme se viimeinen linkki. Meille on ehkä helpompi avautua epäkohdista, jos sellaisia huomataan. Paljon tulee kyselyjä varusmiesjohtajilta myös siitä, mikä toimintatapa on asiallinen, VMTK:n puheenjohtaja, alikersantti Hanna Torvasti kertoo.

Menneen talven lumia

Varusmiesliiton aktiivinen toiminta simputtamisen kitkemiseksi on aiheuttanut paljon keskustelua ja lisännyt asian huomioarvoa myös mediassa. Inttipoikien arjessa asiallisten toimintatapojen terävöittäminen näkyy monissa pienissä asioissa. Esimerkiksi huonosti pedattuja punkkia ei enää "räjäytellä" - tilalle on tullut lomake, jolla huolimatonta varusmiestä vienosti muistutetaan epäkohdasta. Lomakkeen lisäksi virhekohtaa on asiallista korostaa vetämällä peitettä vähän ryttyyn tai lievettä patjan alta.

- Mutta se on menneen talven lumia, että patjat lennätetään ikkunasta pihalle, Helsingin ilmatorjuntarykmentin aliupseerikoulun johtaja, kapteeni Ari Keski-Rauska myöntää.

Myös fyysiset rangaistukset on pannassa. Jos aseen osa tipahtaa maahan, ei alikessu saa enää suorituttaa alokkaalla kymmentä kevyttä etunojaa. Ikimuistoinen intin "perinne" on myös ollut se, että jos yksi mokaa, koko porukka kärsii. Ei enää.

- Punnerrusten ja muiden harjoitteiden täytyy aina liittyä liikuntakoulutukseen. Ryhmässä toki pitää edelleen osata toimia, mutta mitään varsinaisia kollektiivirangaistuksia ei tunneta, kapteeni Keski-Rauska vahvistaa.

Puumerkki ymmärtämisen merkiksi

Alokas Janne Heiskanen kertoo yhdeksän palveluspäivän rintaäänellä, että armeija tuntuu edelleen armeijalta, vaikka simputukseen ei olekaan törmännyt.

- Säännöt ovat tulleet selviksi ja sotilaalliseen kuriin on totuteltu hyvässä mielessä. Mutta on hyvä tietää, keneen ottaa yhteyttä, jos ongelmiin törmää, Heiskanen kommentoi alokkaille annettua valistusta.

Varusmieskouluttajallekin asialliset toimintatavat ovat tulleet tutuiksi.

- Tehtiin todella selväksi, että asian on oltava selvä, alikersantti Jouko Rautonen toteaa.

Jos simputtamiseen kuitenkin syyllistyy, sekään ei riitä selitykseksi, että nukkui kyseisellä oppitunnilla.

- Ensinnäkin pitäisi nukkua todella monella tunnilla. Toisekseen jokaiselta otetaan paperiin kuittaus, että hänelle on opetettu säännöt, ja että ne ovat myös ymmärretty, kapteeni Ari Keski-Rauska huomauttaa. (HäSa)

Iisakki Kiemunki"


Oikeasti tämä sääntö tehtiin, koska kun Mjölnir yritti räjäyttää punkan nätisti, räjähti aina koko kasarmi.

Edit:
Hieman siistimmäksi :)
Kaikki kirjoittamani on jokaisen seuran virallinen kanta asiaan.
Kimmo Skogberg
Kuvake
DeusVult
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 8469
Lauteille: Kesäkuu 2007
Paikkakunta: Helsinki

#63

Viesti DeusVult »

Mitenhän tuo oikeasti toimii? Muistan kun itse olin intissä, niin uusi Kpäällikkö yritti lanseerata tuota rangaistusvapaata linjaa yksikköön. Tulos? Kurin täydellinen katoaminen, jonka myön piällikkö itse joutui jonkin ajan kuluttua myöntämään, ja antoi uudelleen luvan rangaista kurittomuudesta esimerkiksi punnerruttamalla tms.
Peter Karis
DJJV Ju-Jutsu, historiallinen kikkailu.

Onko kuvittelu totuutta oikeaa?
Onko totuus onttoa kuvitelmaa? Liike vai staattisuus, vai Pieksämäen asemalla blues?
Jarppa
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 5549
Lauteille: Heinäkuu 2005

#64

Viesti Jarppa »

Otsikoissa ollut Ruotsin leijonan peniksen häviäminen ei johtunut siitä, että feministit olisivat sen saaneet aikaan, vaan siitä, että Ruotsin leijona yritti käydä Suomen leijonaan käsiksi, mutta Mjölnir potkaisi sitä krav magalla munille.
sinappi
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 3302
Lauteille: Tammikuu 2006
Etulaji: Taihojutsu
Takalajit: Brasilialainen jujutsu, vapaaottelu, lukkopaini, Bujinkan budo taijutsu, Hontai Yoshin-ryu jujutsu, judo, taekwondo ja muay thai.

#65

Viesti sinappi »

Jarppa kirjoitti: Otsikoissa ollut Ruotsin leijonan peniksen häviäminen ei johtunut siitä, että feministit olisivat sen saaneet aikaan, vaan siitä, että Ruotsin leijona yritti käydä Suomen leijonaan käsiksi, mutta Mjölnir potkaisi sitä krav magalla munille.
Niin sen täytyy olla, sillä kai jopa ruotasalaiset feministit oikeasti älyäisivät, että mulkuttomankin leijonan tunnistaa urokseksi myös harjasta.

Nehän on nuo krav magan salaisimmat ja tappavimmat tekniikat opetettu Mjölnirille vain suojelemaan tämän vastustajia hänen hurjuudeltaan.
Kuvake
Polvi
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 9836
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Wisteria Lane

#66

Viesti Polvi »

DeusVult kirjoitti: Mitenhän tuo oikeasti toimii? Muistan kun itse olin intissä, niin uusi Kpäällikkö yritti lanseerata tuota rangaistusvapaata linjaa yksikköön. Tulos? Kurin täydellinen katoaminen, jonka myön piällikkö itse joutui jonkin ajan kuluttua myöntämään, ja antoi uudelleen luvan rangaista kurittomuudesta esimerkiksi punnerruttamalla tms.
Ellen väärin muista, niin (liikunta)koulutuksen käyttö rangaistuksena on armeijassa kiellettyä. :lol:

No käytännössä se ei sitä ainakaan meillä ollut. :lol:
Arrogance and ignorance go hand in hand
Metallica - Holier than thou
Mars
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1048
Lauteille: Helmikuu 2007

#67

Viesti Mars »

Tutkimusten mukaan 98 prosentille ihmisistä syntyy stressireaktioita heidän ollessaan Mjölnirin näköpiirissä. Vain yksi prosentti kykenee toimimaan Mjölnirin läheisyydessä normaalisti stressireaktioista välittämättä. Jäljelle jäävä yksi prosentti luokitellaan sosiopaateiksi, jotka nauttivat Mjölnirin kanssa treenaamisesta eivätkä koe vaarantunnetta.
“Fatigue makes cowards of us all.”
Maul
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 886
Lauteille: Helmikuu 2007

#68

Viesti Maul »

"Mjölnir ain't meant to die! The only thing that can kill Mjölnir is Mjölnir."
Kuvake
Bahar
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1901
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Helsinki

#69

Viesti Bahar »

Mjölö ei tarvitse nightvision-laseja nähdäkseen pimeässä - pimeä tarvitsee ne nähdäkseen Mjölnirin!
Bahar Tokat
Youtube-kanava
Kuvake
TimoS
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 23356
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Hesa
Etulaji: Shorin ryu Seibukan karate
Sivulajit: Matayoshi kobudo
Takalajit: Matsuoi-ha Shorinji ryu Renshinkan karate
Yhteystiedot:

#70

Viesti TimoS »

Mjölnir ei pieksä ihmisiä, hän pitää motivaatioseminaareja

(napattu Chuck Norrisin huippuelokuvasta Delta Force 2)
Timo Saksholm

Karate wa kunshi no bugei
styr
nilkkaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 34
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Järvenpää

#71

Viesti styr »

Pikkupojat voivat pissiä nimensä lumihankeen, Mjölnir voi tehdä sen betoniin

Ja seitsemäntenä päivänä Jumala lepäsi... mutta vain koska Mjölnir antoi siihen luvan
"It is a sin to believe evil of others, but it is seldom a mistake."
- H. L. Mencken
Kuvake
Paappa
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 12787
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#72

Viesti Paappa »

Tätä kysyi poika kun katsottiin Alien vs. Predatoria telkkarista:

"Mitähän Predator tekisi kohdatessaan Mjölnirin?"

Vastasin:

"Juoksisi karkuun".

Vaihtoehto kaksi:

"Nyökkäisi tervehdykseksi ja menisi ohi".
"Always keep an edge on yr knife, son, always keep an edge on yr knife
'cause a good sharp edge is a man's best hedge against the vague uncertainties of life"
(Corb Lund)
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 93920
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

#73

Viesti Mika »

Siis Lauri vai? OIKEIN! :maahan:
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Paappa
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 12787
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#74

Viesti Paappa »

Mika kirjoitti: Siis Lauri vai? OIKEIN! :maahan:
Antti :D Laurilla oli muita hyviä kommentteja elokuvasta. Lauri on se vanhempi, piirtämis/kirjallis/matemaattisesti suuntautunut, Antti tämä 15 v. joka on ollut Potku-miitissäkin.

Katselin muuten Antin kanssa Ultimate Fighteria eilen. Nuorella miehellä veri vetää selvästi kamppailuhommiin.
"Always keep an edge on yr knife, son, always keep an edge on yr knife
'cause a good sharp edge is a man's best hedge against the vague uncertainties of life"
(Corb Lund)
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 93920
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

#75

Viesti Mika »

Sori, meni pojat sekaisin... :oops:

Mutta hauska juttu yhtä kaikki. :lol:
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 54 kurkkijaa