Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Maahanmuuttopolitiikka

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Viestiketju lukittu
Kuvake
nassesetä
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 150
Viestit: 4597
Lauteille: Heinäkuu 2007

#46

Viesti nassesetä »

natugirl kirjoitti: En silti ymmärrä, miksei heitä voisi kohdella, ja erityisesti KOHDATA, samalla tavalla ja samalla tasolla.


Ihmisten tasavertainen kohtelu on toki kaikinpuolin suotavaa, mutta se, että ihminen vierastaa luonnostaan kaikkea "outoa" on myös ymmärrettävää, varsinkin jos ottaa huomioon ulkomaalaistaustaisten osuuden törkeästä väkivaltarikollisuudesta.
En ylipäänsä ymmärrä sitä, että kaikkien suomalaisten pitäisi omaksua sama tapakulttuuri ja samat asenteet.
Kunhan hyvistä tavoista ja tasa-arvosta ollaan samaa mieltä, niin sillä päästään jo pitkälle.
Jos tämä on tulevaisuus, niin voi odottaa samoja mellakoita kuin mitä Ranskassa oli siirtolaisnuorten toimesta.
Toivottavasti näin ei käy. Ihmisten sopeuttamiseksi tulee toki tehdä kaikki mahdollinen, mutta samalla on tiedostettava se tosiasia, että rajoja ei voi avata liikaa. Liian liberaali maahanmuuttopolitiikka on todellinen turmion tie.
Ja pahoittelen tulevien vastausten hitautta, lähden tänään Kolmårdeniin katselemaan kirahveja ja toivomaan menolippua Kuubaan, että pääsisi pois täältä korruptoituneesta ja wannabe-demokraattisesta maasta. En väitä etteikö Kuubassa olisi korruptiota, mutta siellä ei ole Vanhasia ja Kataisia.
Sano Raulille terveisiä.
Kuvake
kenttiensankari
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 26
Viestit: 5265
Lauteille: Toukokuu 2005
Paikkakunta: Wroclaw
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Thainyrkkeily, Vapaaottelu, BJJ, Karate

#47

Viesti kenttiensankari »

Tuosta kuubajutusta tuli mieleen historianopettajani kertoma juttu. Hänen kaverinsa oli aikoinaan kova kommunisti, ja halusi muuttaa työväen paratiisiin, eli Neuvostoliittoon. Sinne päästessään sitten pidätettiin ja heitettiin vankileirille vakoojana :lol:
"Tärkeintä ei ole voitto, vaan jalo kilpa" - Eräs häviäjä
Jutoka
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 1843
Lauteille: Heinäkuu 2006
Paikkakunta: Helsinki

#48

Viesti Jutoka »

Polvi kirjoitti:
natugirl kirjoitti:--kaikki hakijat olivat 18-23-vuotiaita.
Ihan mielenkiinnosta, millainen koulutuspohja ja työhistoria näillä henkilöillä on? Noin niin kuin keskimäärin.
Ja oletteko miettineet, minkä kuvan annatte kyseisten henkilöiden kielitaidosta? Minä en ainakaan kutsuisi työhaastatteluun henkilöä, joka ei osaisi kieltä niin hyvin, että tekisi työhakemuksensa itse. Kertoo myös aika paljon henkilön oma-aloitteisuudesta.

Mietitäänpä nyt. Jos jonkun kullannupun äiskä tekaisee hienot työhakemukset ja lähettää ne 50 työpaikkaan, niin kuinka monta yhteydenottoa luulette siitä tulevan? "Hei, otatteko meidän Laurin töihin? Se on tosi ahkera tyyppi, mutta ei saa nyt itse tehtyä hakemusta."

Miten on, onko tuossa mitään tekemistä etnisen taustan kanssa?
natugirl
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 41
Viestit: 104
Lauteille: Kesäkuu 2008

#49

Viesti natugirl »

Koulutustaustaltaan osalla oli vielä valmistava luokka kesken, kun taas osa oli jo valmistunut ammattikoulusta. Eli aika eritasoisia hakijoita oli joukossa, mutta haluaisin vielä mainita, että pojat itse halusivat hakea töitä ja nimenomaan pyysivät apua. En itsekään välttämättä uskaltaisi kolmen vuoden Saudi-Arabiassa oleskelun jälkeen kirjoittaa maan äidinkielellä työhakemusta. Mutta pojat itse päättävät, mitä hakemukseen haluavat ja me vain kirjoitamme sen niin, että se kuitenkin antaa realistisen kuvan hakijasta. Pojat kyllä puhuvat suomea varteen otettavan hyvin, mutta kirjallinen ilmaisu on pääsääntöisesti hiemna heikompaa. Suomi kuitenkin on kieliopillisesti harvinaisen vaikea kieli.

Ja siis kyllä, pakolaiset ovat eri asia kuin maahanmuuttajat yleisesti. Suomeen tulee paljon maahanmuuttajia OECD-maista työn perässä ja he työllistyvät pääsääntöisesti hyvin, mutta pakolaisina tulevat saattavat olla korkeastikin koulutettuja omassa maassaan mutta Suomessa näitä tutkintoja harvoin hyväksytään muuten kuin peruskoulun korvikkeena, joten he usein joutuvat aloittamaan "puhtaalta pöydältä". Mutta suurin osa pakolaistaustaisista henkilöistä on käynyt kouluja todella vähän jos ollenkaan. Ikävä tosiasia suomalaisessa, koulutuskeskeisessä yhteiskunnassa.

Ja tosiaan, ne viimeiset kommentit olivat vitsi. Mutta tämä Suomen korruptiosta kertova dokumentti vahvisti omia käsityksiäni niin paljon, että sain oman pohdintani päätökseen.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 497
Viestit: 93835
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

#50

Viesti Mika »

Näin epäilinkin [koulutustaustasta], ja se tietysti on heille hankala tilanne. Onneksi Suomessa kuitenkin voi päästä erilaisiin koulutuksiin suhteellisen näppärästi.

Kertoisitko tosiaan vielä, mistä tuo 90 % tulee? Miten se korreloi koulutustaustan kanssa?
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
nassesetä
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 150
Viestit: 4597
Lauteille: Heinäkuu 2007

#51

Viesti nassesetä »

natugirl kirjoitti: Ja tosiaan, ne viimeiset kommentit olivat vitsi. Mutta tämä Suomen korruptiosta kertova dokumentti vahvisti omia käsityksiäni niin paljon, että sain oman pohdintani päätökseen.
Mikä dokumentti? Mitä siinä selvisi Suomen korruptiosta?
natugirl
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 41
Viestit: 104
Lauteille: Kesäkuu 2008

#52

Viesti natugirl »

Tuo dramaattinen 90 % tulee samalla tavalla kuin normaalistikin työttömyys lasketaan. Tosin se tosiaan on pakolaistaustaisten maahanmuuttajien. Yleisesti maahanmuuttajien lukema on minun käsittääkseni jossain 50-60 % tienoilla. Ja tuo luku tosiaan on Tampereella, Helsingissä tilanne huomattavasti parempi. Mutta luku on hieman hämäävä, sillä kaikki maahanmuuttajat kirjataan työttömiksi työnhakijoiksi saman tien kun he saapuvat Suomeen, ennen kuin koko kototuttamissuunnitelmaa on edes tehty, saati sitten aloitettu toteuttamaan.

Ja työttömyysluku korreloi mielestäni hyvin koulutustaustaan siinä mielessä, että kun suurimmalla osalla on niin heikko koulutustausta suhteessa suomalaisiin työnhakijoihin, niin tottakai he tavallaan jäävät alakynteen. Tämän takia kotouttamissuunnitelma onkin erittäin tärkeä osa maahanmuuttajien soeputumista suomalaiseen yhteiskuntaan.


Tuo Suomen korruptiosta kertova dokumentti tuli muistaakseni 2-3kk sitten YLEN kanavalta, en tarkemmin muista. Mutta siinä esimerkiksi puhuttiin suomalaisesta hyvä veli -järjestelmästä, joka on yleisesti tunnettu ja kuuluu korruption piiriin, mutta sitä ei suomalaisessa yhteiskunnassa käsitetä osaksi korruptiota. Siinä myös mainittiin median ja poliitikkojen yhteistyöstä ym.. En muista tarkkaan, kannattaa googlata, jos vaikka YLEn sivuilta löytyy. Tosi mielenkiintoinen dokumentti ja ainakin omat silmät avautuivat aika paljon, laajensi näkemyksiä.
Kuvake
Sylvesteri
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 16
Viestit: 1535
Lauteille: Marraskuu 2005

#53

Viesti Sylvesteri »

natugirl kirjoitti: En ylipäänsä ymmärrä sitä, että kaikkien suomalaisten pitäisi omaksua sama tapakulttuuri ja samat asenteet. .
No täällä on tapana että töissä tehdään töitä eikä lorvailla. Jokainen, joka on työskennellyt afrikkalaistaustaisten parissa, tietää että sikäläiseen kulttuuriin ei kuulu protestanttinen työetiikka.

Esimerkisi siivoushommissa "erilaisella kulttuuritaustalla varustettua" ei voi päästää yksikseen tekemään yhtään mitään. Pakko on itse mennä perässä ja katsoa että hommat tulevat oikeasti tehtyä eikä vain vähän sinne päin. Aasialaiset tekevät vauhdilla, mutta oma-aloitteisuus on nolla. Mustat tekevät vähän sinne päin, jonku pitää katsoa ja kokoajan kytätä että hommat tulevat oikeasti tehtyä niin kuin niiden tulisi tulla.

Monet pakolaiset ei osaa edes lukea kunnolla, joten vaikka kielitaito olisi jotenkuten hanskassa, niin työllistymismahdolisuudet ovat edelleen nollissa.

Jokainen joka ei tätä suostu näkemään on yksinkertaisesti sokea eikä halua uskoa todellisuutta.
Mietinnässä.
Kuvake
nassesetä
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 150
Viestit: 4597
Lauteille: Heinäkuu 2007

#54

Viesti nassesetä »

Sylvesteri kirjoitti: No täällä on tapana että töissä tehdään töitä eikä lorvailla. Jokainen, joka on työskennellyt afrikkalaistaustaisten parissa, tietää että sikäläiseen kulttuuriin ei kuulu protestanttinen työetiikka.
Luulisin, että mielikuva pelloilla hikihatussa huhkivista naisista ja palmun varjossa banaanipirtua ryyppäävistä miehistä on vahvasti liioiteltu. Afrikka kun on toiseksi suurin manner ja kulttuurien diversiteetti lienee vähintäänkin Euroopan tasoa.

Paappa tietänee asiasta enemmän?
Kuvake
Paappa
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 403
Viestit: 12787
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#55

Viesti Paappa »

nassesetä kirjoitti: Luulisin, että mielikuva pelloilla hikihatussa huhkivista naisista ja palmun varjossa banaanipirtua ryyppäävistä miehistä on vahvasti liioiteltu. Afrikka kun on toiseksi suurin manner ja kulttuurien diversiteetti lienee vähintäänkin Euroopan tasoa.

Paappa tietänee asiasta enemmän?
Näin on. Kulttuurien kirjo ulottuu jostain Kalaharin bushmanneista, jotka ihme kyllä tulevat toimeen paljon työtä tekemättä Ghanan kristittyihin (varsinkin helluntalaisen liikkeen vaikutus on siellä tuntuva). Enkä tällä halua sanoa, että kalaharin bushmannit ovat patalaiskoja, heidän vain perinteisesti ei ole tarvinnut tehdä montaa tuntia päivässä perusravinnon hankkimiseen. Kumma muuten kun ajattelee missä asuvat, mutta kun tietää mitä tekee niin ei se niin vaikeaa ole.

Hyvä ystäväni teki juuri Ghanaan kasvitieteellisen tutkimusretken. Hänelle jäi päällimmäiseksi mieleen ihmisten rehellisyys ja ystävällisyys. Vaikutti siltä, että olosuhteet huomioon ottaen meni suhteellisen hyvin. Työnteko vaikutti olevan ihan kunniassa.

Satuin törmäämään Tansanialaista kulttuuria esittelevään sivuun. Ohessa muutama työhön liittyvä sananlasku.
"Hyvä onni on ahkeruutta"

Tansanialainenkin sananlaskuperinne korostaa ihmisen ahkeruutta ja toimeliaisuutta tärkeänä hyvän elämän rakennusaineksena. Samalla sananlaskut muistuttavat, että kunkin on toimittava omien kykyjensä ja voimavarojensa rajoissa. Elleivät omat voimat ja taidot riitä, on luonnollista turvautua toisten apuun.

Joka työtä halveksii, toivottaa köyhyyden tervetulleeksi.
Ellet korjaa halkeamaa, rakennat pian koko seinän uudestaan.
Jos taitava haukka menee nukkumaan nälkäisenä, se tekee sen omasta tahdostaan.
Joka sanoo "Jumala minua auttakoon!", tekee myös itse kaikkensa.
Hyvä onni on ahkeruutta.
Koipi on koiran (kanan) kuokka.
Ihminen ei voi syödä ja soittaa huilua samaan aikaan.
"Always keep an edge on yr knife, son, always keep an edge on yr knife
'cause a good sharp edge is a man's best hedge against the vague uncertainties of life"
(Corb Lund)
kkkk
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 29
Viestit: 948
Lauteille: Toukokuu 2006

#56

Viesti kkkk »

nassesetä kirjoitti:
Sylvesteri kirjoitti: No täällä on tapana että töissä tehdään töitä eikä lorvailla. Jokainen, joka on työskennellyt afrikkalaistaustaisten parissa, tietää että sikäläiseen kulttuuriin ei kuulu protestanttinen työetiikka.
Luulisin, että mielikuva pelloilla hikihatussa huhkivista naisista ja palmun varjossa banaanipirtua ryyppäävistä miehistä on vahvasti liioiteltu. Afrikka kun on toiseksi suurin manner ja kulttuurien diversiteetti lienee vähintäänkin Euroopan tasoa.

Paappa tietänee asiasta enemmän?
Niin vaikka kulttuurien diversiteetti on ilmeisesti suuri niin miksi taloudellisesti kaikki maat ryömivät pohjamudissa, ainakin jos alueeksi rajataan Saharan eteläpuolinen Afrikka. Yhtään aidosti vakaata ja toimivaa valtiota ei ole vaan kaikki kärsivät enemmän tai vähemmän diktatuurista, sodista, nälänhädästä, surkeasta taloudesta ja väestönkasvusta. Mikä sitten on se yhdistävä tekijä joka estää Afrikan(yhä se Saharan eteläpuolinen osa) maita nousemasta suosta, jos se ei ole kulttuuri?
Kuvake
Paappa
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 403
Viestit: 12787
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#57

Viesti Paappa »

Määrittele koko kulttuuri? Onhan siellä korruptiota, sisällissotaa, taikauskoa. Lisätään tähän vaikeat ympäristöolosuhteet, taudit. Historia, kolonialismin ajan perintö. .Nämä eivät kuitenkaan ole koko kuva.
"Always keep an edge on yr knife, son, always keep an edge on yr knife
'cause a good sharp edge is a man's best hedge against the vague uncertainties of life"
(Corb Lund)
kkkk
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 29
Viestit: 948
Lauteille: Toukokuu 2006

#58

Viesti kkkk »

Paappa kirjoitti: Määrittele koko kulttuuri? Onhan siellä korruptiota, sisällissotaa, taikauskoa. Lisätään tähän vaikeat ympäristöolosuhteet, taudit. Historia, kolonialismin ajan perintö. .Nämä eivät kuitenkaan ole koko kuva.
Tämä keskustelu(nassesedän vastine Sylvesterille) lähti protestantisesta työmoraalista. Se on osa kulttuuria. Yhteiskuntarakenne ja hallinto ovat myös kulttuurillisia elementtejä.

Afrikassa ei noin keskimäärin ole vaikeat ympäristöolosuhteet vaan päinvastoin hedelmällinen maaperä ja lämmin ilmasto mahdollistavat érinomaiset viljasadot ja huikeat luonnonvarat energiariippumattomuuden ja mahdollisuuden vaurastua.

Taudit taas ratkaistaan lääketieteellä. Väestöä raskaasti verottavia tauteja on ollut historian saatossa joka mantereella myös Euroopassa, mutta ne on ratkaistu taloudellisen kehityksen myötä. Afrikka ei tautiensa suhteen ole sen kummemmassa tilanteessa kuin missä Eurooppa oli keskiajalla.

Kolonialismikään ei riitä kurjuden pysyvyyden selitykseksi sillä muilta mantereilta löytyy runsaasti päinvastaisia esimerkkejä miten pitkienkin miehitysten ja siirtomaa-aikojen alta voi nousta kukoistukseen - tai vähintään pystyttää järjestäytynyt yhteiskunta. Jopa takapajuinen Suomi on siihen pystynyt.

Afrikka on ainoa manner joka menee kehityksessään edelleen selkeästi taaksepäin. Kuten wikipedia asian sanoo:

Afrikka on maailman asutetuista mantereista selvästi köyhin ja nykyään keskimääräisesti köyhempi kuin 30 vuotta sitten. YK:n 175 maata käsittävässä raportissa "Human Development Report" vuodelta 2003 25 viimeistä sijaa olivat afrikkalaisia valtioita.

Minä uskon että kyse on kulttuurillisesta seikasta. Jokin afrikkalainen kulttuurillinen piirre on olemassa mikä estää järjestäytyneen yhteiskunnan muodostumisen ja sitä kautta taloudellisen nousun.
Kuvake
DeusVult
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 52
Viestit: 8469
Lauteille: Kesäkuu 2007
Paikkakunta: Helsinki

#59

Viesti DeusVult »

Nii eikös iso osa näistä afrikan sodista johdu ihan suoraan siirtomaavallan aikaisista keinotekoisista rajoista ja valtioista? (Ja muusta siihen liittyvästä?) Ja sitten taas sodista seuraa nälänhätää ja niin poispäin.. Ainakin tämmöstä muistan jossain ala-asteella kuulleeni, enkä sen enempää asiasta tiedäkkään :D
Peter Karis
DJJV Ju-Jutsu, historiallinen kikkailu.

Onko kuvittelu totuutta oikeaa?
Onko totuus onttoa kuvitelmaa? Liike vai staattisuus, vai Pieksämäen asemalla blues?
kkkk
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 29
Viestit: 948
Lauteille: Toukokuu 2006

#60

Viesti kkkk »

DeusVult kirjoitti: Nii eikös iso osa näistä afrikan sodista johdu ihan suoraan siirtomaavallan aikaisista keinotekoisista rajoista ja valtioista? (Ja muusta siihen liittyvästä?) Ja sitten taas sodista seuraa nälänhätää ja niin poispäin.. Ainakin tämmöstä muistan jossain ala-asteella kuulleeni, enkä sen enempää asiasta tiedäkkään :D
Keinotekoisia rajoja siirtomaavallat ovat pykänneet paljon muuallekin kuin Afrikkaan. Esimerkiksi Aasia on täynnä tällaisia valtioita. Näkyvimpänä Brittien tärkein siirtomaa Intia joka on keinotekoinen sadoista kielistä, useista uskonnoista ja roduista koostuva valtio. Väestömäärältään Intia on suurempi kuin koko Saharan eteläpuolinen Afrikka ja luultavasti se on sitä myös kulttuurien kirjonakin mitattuna. Silti Intia on kyennyt ihan kunnioitettavaan taloudelliseen nousuun.
Viestiketju lukittu

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 72 kurkkijaa