Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

JennaS

Potkulaisten harjoituspäiväkirjat, joiden lukeminen edellyttää kirjautumista.

Valvoja: Valvoja

JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

21.10.

Lepopäivä, illalla lyhyt kävelylenkki.

Kahden viime HMD-treenin jäljiltä nivuset aika jumissa. Mielenkiintoista, että mulla menee nivuset ja lonkankoukistajat venyttelyistä huolimatta aika ikävästi jumiin. Pitää varmaan ottaa syvävenyttelyt kunnolla käyttöön tai koittaa painottaa venyttelyä eri tavalla. Tai sitten pitää vaan hyväksyä jumitus ja antaa jalkojen kunnolla palautua.

Treeniohjelmaan tein sellaisen ratkaisun, että menen puhtaasti fiiliksen ja kropan tuntemusten mukaan. Sali-ohjelmaan en ole tehnyt mitään erityisiä linjavetoja. Ajattelin muutamaa salitreeniä, joissa käydään koko kroppa läpi parilla liikkeellä per lihasryhmä. Erityishuomio jalkaliikkeissä, koska tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että yläkroppa on paremmin treenettu kuin alakroppa. :)

Lenkillä pohdittiin poikaystävän kanssa vähän eri kamppailulajien sisältöjä. Ihan harrastus näkökulmasta ajateltuna Han moo do on siinä mielessä hyvä, että siinä pyritään jatkuvaan omantasoiseen kehitykseen. Samoja asioita (esim. ip:tä ja matsi-tekniikkaa) ei junnata koko ajan samalla tasolla, vaan ne pyritään viemään seuraavalle asteelle. Samalla harrastaja joutuu vastaamaan haasteeseen: jos haluaa kehittyä, pitää jaksaa treenata.

Ainakin itsellä on taas intoa treenata Han moo doa. Tuntuu, että treeneissä on tällä hetkellä jokin ydin, kun on käynyt kaksi kertaa viikossa peruskurssin treeneissä sekä maanantain treeneissä. Kaikissa näissä treeneissä on selvä kaava lisätä edellisillä kerroilla opittuun tekniikkaan jotain lisää. Parempi vaihtoehto kuin se, että joka treeneissä käytäisiin läpi eri juttuja.

Matsipuolella kokonaiskuva on melko hyvin hallussa, mutta ip-puoli on tällä hetkellä sekasotkuinen palapeli. Tartteisin yhdet treenit, jossa ip-tekniikat palautettaisiin mieliin peruskurssista oranssiin vyöhön (eli omaan vyöarvoon) asti, tai miksei pidemmällekin. Jotenkin siltä puolelta uupuu tällä hetkellä se kehittymisen jatkuvuus.

Sitten pohdin vähän sitäkin, että jos haluaa lähteä kisaamaan jossakin muussa lajissa kuin matsaamisessa, esimerkiksi ip-näytöksissä tai nunchaku-otteluissa, niin astuu ihan omalle treeni-reviirilleen ja oman mielenkiinnon alueelle. Mutta ymmärrettävää sinänsä, ettei "marginaali"-asioille ole lajitreeneissä aikaa.

Tällaisia pohdintoja tänään. Kun ei pääse miettimään omaa treenaamista, niin pitää miettiä sitten treenausta Han moo dossa yleensä. :)
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

22.10.

Aamulla tunnin kävelylenkki.

Illalla kevyt 30 min sali+cycling 55´. Salilla 10 min lämmittely polkulaitteella, vatsoja pallolla 60 kpl, yläselkä 3x12 20 kg, ojentajat taljassa 3x10 20kg, olat+habat 5kg käsipainoilla kombinaatio-ketjuna 2 kertaa: 20xviparit sivulle, 20xpystysoutu, 20xhauiskääntö. Muuta ei ehtinyt, vaikka olisi tehnyt mieli treenailla lisääkin.

Cycling ei oikein kulkenut tänään. Jotenkaan en päässyt tuntiin yhtä hyvin sisälle kuin viimeksi. Ohjaaja selitti koko ajan omiaan, mikä rikkoi oman keskittymisen. Jalat tuntui vähän jähmeiltä, joten temmosta joutui paikoin hölläämään. Ohjelma ei inspiroinut. Nousut ja laskut tuntui aika samanlaisilta. En polkenut kahta kertaa kohti treenipiikkiä vaan työ oli tasaisen rasittavaa. Sykkeet nousi, mutta loppurutistus ei tuntunut teurastukselta.

Myöhemmin illalla kävin vielä treenikaverin kanssa n. 40 min juoksupainotteisella lenkillä. Juokseminen tuntui todella hyvältä, jalat tuntuivat kevyeltä ja vauhtiakin olisi riittänyt (kaveri vaan ei pysynyt perässä). Eli mulle iltalenkki oli palauttavaa hölkkää ja kaverille totaalista treeniä :). Pitää lähteä juoksemaan kaverin kanssa uudestaankin, yhdessä juokseminen on paljon motivoivampaa ja hauskempaa kuin yksin.

Illan päätteeksi venyttelyt koko kropalle. Niskat, hartiat, lavat, nivuset ja lonkankoukistajat kipuilevat tosin edelleen. Pitää availla paikkoja huomenna treeneissä :smt003 .
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

23.10.

Salilla 20 min strepperillä nopeaa vatkaamista. Perään 55 min Body Pump -tunti. Pumpissa laitoin normipainot joka liikkeeseen. Ei viittinyt lähteä kokeilemaan omia rajoja ennen treenejä. Pumpissa edelleen sama ohjelma. Jokainen ohjelma on sinänsä aika identtinen, koska liikkeiden järjestys on aina sama: lämmittely, kyykky, rinta, selkä, ojentajat, hauikset, askelkyykky, olat, vatsat ja venyttely. Tämän ohjelman erikoisliikkeinä on pullover-liike ojentajissa, kulmasoutu haboissa sekä Mad race -liike olkapäissä. Jatkossa ainakin rintaan, selkään, kyykkyihin ja olkapää-liikkeisiin vois lisätä vähän painoa. :)

Illalla HMD-treenit. Tänään läsnä oli melkonen määrä mustia ja muita ylempiä vöitä, joten treeneissä oli helppoa saada henkilökohtaista ohjausta. Erinomaista! Aluksi lämmittelyt, sen jälkeen kahdessa ringissä kuperkeikkoja ja kaatumistekniikoita. Tehtiin mm. peruskuperkeikkoja molempiin suuntiin, etuperin kuperkeikasta kolmiokaatuminen, takaperinkuperkeikasta ponnahdus jaloille ja eteenpäin kissasta pöyrähdys toisen hartian yli.

Treenailtiin muodossa etu-, taka- ja sivupotkuja. Potkittiin sivupotkua myös kaveriin. Etu- ja sivupotkut ok (muista kääntää suojaus potkun aikana!), mutta sivupotkussa vielä paljon treenailtavaa. Käytiin läpi myös keltaisen vyön neljä ip-tekniikkaa. Vähän haparoivasta suorittamisesta huomasi, että kertaus tuli tarpeeseen.

Lopuksi vielä lihaskuntoharjoittelua neljässä kulmassa. Peruskurssi teki peruslihaskuntoa (vatsat, sillat, selät, punnerrukset). Ylemmät vyöt teki kyykkypotkuja, niskaliikkeitä eteen ja taakse sekä korealaisia punnerruksia. Oli jälleen kerran ihan mahtavat treenit ja paljon tuli palauteltua asioita mieleen. Fiilis ei voisi olla parempi. :)

Illan päätteeksi venyttelyä koko kropalle.
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

24.10.

Aamupäivällä "palauttava" cycling 55´. Meno oli vähän jähmeätä, mutta en jaksanut ottaa mitään streessiä temmosta ja muiden treenaajien menosta. Tein siis ihan oman treenini ja keskityin poljinten pyörittämiseen. Huomaa, että mulla ajo menee tosi helposti melko hitaaseen ja raskaaseen työhön. Saan siitä selvästi eniten kiksejä. :)

Lopputulos ei kuitenkaan tainnut olla niin palauttava kuin olin suunnitellut. Seuraavalla cycling-tunnilla pitää taas keskittyä enemmän tempoon ja nopeuteen. Kestävyyttä ja nopeuttahan tässä ollaan hakemassa, ei niinkään runttausvoimaa.
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

27.10.

En päässyt eilen treeneihin, koska olin seuraamassa judokisoja Töölön kisahallissa. Paikalla oli muuten enemmän meidän seuran edustajia kuin HMD-kisoissa keskimäärin! Tässä olisi pieni petraamisen paikka... Matsausta käydään treeneissä sen verran paljon läpi, että jokaisen jyväskyläläinen Han Moo Do -harrastaja osaa matsata. Jengi ei vaan uskalla/ehdi lähteä kisoihin. :( Harmi sinänsä, koska kisoista saa parhaan tuntuman siihen mitä oikeasti osaa ja missä olisi kehittämisen varaa.

Tänään oli kuitenkin taas HMD-treenit. Tehtiin alkulämmöt pikatemmolla ja siirryttiin jo perinteeksi muodostuneisiin kaatumistekniikoihin. Hinkkailtiin ja hiottiin pehmeää ja kovaa kissaa sekä itsekseen että kaverin yli. Tämän jälkeen käytiin läpi heittotekniikkaa avoimesta ja suljetusta asennosta. Heitoissa painopiste oli tuntuman hakemisessa eli siinä, miten torjunta, jalan kiinniotto ja heittoaskeleet asettuvat luontevaksi kokonaisuudeksi. Harjoiteltiin ensin ihan rauhassa ajatuksella ja sen jälkeen lisättiin vähän tehoa ja siirryttiin varsinaisiin heittoihin.

Heitot ei tänäänkään sujuneet meikäläisen kohdalla parhaalla mahdollisella tavalla. Tuntuu, että joskus ammoisina aikoina heitot ovat sujuneet itsellä paremminkin. En tiedä, miksi jo kertaalleen opitun tekniikan mieleen palauttaminen kangertelee. Mutta onneksi mulla ei ole kiire mihinkään, hinkkaillaan tekniikoita kuntoon niin kauan kunnes ne sujuu. :) Kaatumistekniikoissa vasen puoli on edelleen heikompi, jotenkin oikea tulee paljon luontevammin.

Treenien päätteeksi tehtiin kahden minuutin heittoeriä eli parin molemmat puolet heittää vuorollaan 2 min. Perään vähän matsia kiertävällä systeemillä ja lopuksi tukijalan ponkautusta takapuoleen 27 kpl puoli. Mulla on kyllä jossain jotain vikaa, kun tuo kanta ei pongahda ikinä nättinä sarjana kankkuun. Joku lihas fuskaa tuossa hommassa pahemman kerran. Tämä liike ei varmaan ikinä pääse mun Top 10 jalkaliike-listalle. Tehokasta treeniä kuitenkin. :)

Illan päätteeksi venyttelin kevyesti jalkoja.
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

1.11.

Hui, onpas ollut tyhjänpäiväinen viikko. Koulukiireet ja väsymys ovat pitäneet meikäläisen visusti neljän seinän sisäpuolella, ei ole ollut oikein aikaa, intoa eikä energiaa tehdä yhtään mitään. Pimeys ja synkkyys sekä stressi ovat meikäläiselle aikamoista myrkkyä... :(

Torstaina piti mennä omiin treeneihin, mutta muutamien komplikaatioiden takia jouduin kääntymään pukkarissa kotia päin. Sapetti ihan vietävästi, koska olisin todella halunnut mennä treenaamaan. Tuntuu, että yksienkin HMD-treenien väliin jääminen laskee kynnystä jättää seuraavatkin treenit väliin ja tähän kierteeseen mä en enää missään nimessä halua!

Eilen kävin tesmailemassa uusia vaelluskenkiä tunnin lenkillä ja sain heti rakkoja jalkaan...Tänään pakottauduin monen päivän tauon jälkeen taas salille. Treeni ei oikein sujunut, mutta sain silti tehtyä läpi lähes koko kropan: lämmittely, lyhyet venytykset, vatsat pallolla ja ilman, selän rullaus penkissä, jalkaprässi, kick back, pec dekc, etureidet koneessa, jäähdyttely, venytykset ja äkkiä pois. Rasittavaa, kun oikein mikään ei huvita, ei edes puolen tunnin kävelylenkki.

No, ei se auta kun kammeta ittensä taas suon pohjalta ja suunnata katse seuraaviin treeneihin. Huomenna vois koittaa käydä vaikka lenkillä ja mennä illalla treenailemaan Han Moo Don saloja. Ensi viikon vois organisoida vähän huolellisemmin ja koittaa saada kasaan riittävä määrä itsekuria, että jaksan panostaa taas kunnonkohotus-projektiini :)
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

2.11.

Kävelin aamupäivällä n. 10 kilometrin lenkin. Ajatuksena oli lähteä ulos liikkumaan ilman minkäänlaisia suorituspaineita. Kävely ei oikein tuntunut missään, vaikka reipasta vauhtia pidinkin. Lopussa tein pari pyrähdystä juosten. Kunnon kannalta paras vaihtoehto olisi ollut intervalli-treeni, mutta enpä sellaista treeniä saanut aikaiseksi. :?

Raahustin viideksi vielä HMD-treeneihin. Alussa peruslämmöt ja välissä 10 toistoa lihaskuntoa (vatsat, selät, punnerrukset, sillat). Tehtiin kans lonkkien availua aitajuoksija-asennosta. Tämän jälkeen pehmeitä kissakaatumisia. Homma oli taas jakautunut peruskurssin ja ylempien vöiden suorittamiseen. Ylemmät vyöt teki hetken kissoja ilman esteitä, myöhemmin 1-3 laukkurykelmän yli. Laukkujen määrän sai valita oman tasonsa mukaan. Sen jälkeen tehtiin vielä kissoja esterata-tyylisesti ihmisesteiden yli (2 tyyppiä kyyryssä eri kohdissa).

Käytiin läpi myös potkujen ja lyöntien torjuntoja ja jalasta kiinniottoa. Aluksi suoritettiin parin kanssa paikalla pysyen ja myöhemmin vapaasta liikkeestä. Homman pääpointtina oli torjuntojen, jalan kiinniottamisen ja heiton ajoittaminen. Ylemmät vyöt matsaili muutaman erän kiepparit-lyönnit-torjunnat -systeemillä, heittää sai sopivasta paikasta. Siitä jatkettiin "vanhojentanssi"-tyyliseen matsaamiseen eli ylemmät vyöt kävi hakemassa peruskurssilaisista parin, jonka kanssa matsailtiin hetki. Tehtiin parin kanssa vielä vatsatreeniä jalkojen nostoilla (pari heivaa jalkoja eri suuntiin ja toinen nostaa mahd. nopeasti ylös).

HMD-treeneissä jatkui sama jähmeän tahmainen tekeminen. Vaikka treeneissä käytiin läpi ihan basic-juttuja, niin suorittaminen tuntui jotenkin takkuilevan. Kissojen tekeminen ei maistunut yhtään ja tekniikka oli suoraan sanottuna aivan hirveää! Pääsin treeniin kiinni oikeastaan vasta viimeisten 15 minuutin eli matsaamisen aikana. Räväkkä treeni on varmaankin paras lääke tähän mun maseiluuni.

Omien treenien jälkeen jäin vielä hetkeksi treenaamaan vartalonhallintaa. Päällä seisominen onnistui heti toisella yrittämällä ja käsillä seisonnassa löytyi jo kontrollia vatsaan sekä jalkoihin. Nillkojen liioilteltu suoristaminen auttoi jalkojen jännityksen saamisessa. Eli jotain kehitystä tapahtunut edes jossain asiassa. :)
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

5.11.

Stressitaso on edelleen vähän turhan korkealla. Maanantain ja tiistain treenit jäi väliin juurikin tästä syystä. Molempina päivinä vähän kävelyä. Tänään kävin salilla (about 1h) ja 30 min cyclingissä. Treeniin ei oikein meinaa päästä sisään, kun päässä pyörii koko ajan tekemättömät koulutyöt. Superlyhyt cycling ei olisi voinut enää paljon ärsyttävämmältä tuntua. Pitäis saada pää kunnolla nollattua ja hommat tehtyä, ehkä sitten pystyy taas nauttimaan treenaamisesta. :?

Huomenna salille heti aamusta. Illalla vois kokeilla, saisinko HMD-treeneihin jonkinlaista tuntumaa...
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

6.11.

Aamulla reilun tunnin sali. Ajatuksena oli murtaa kaavoittunutta pakertamista ja tehdä vähemmän käytettyjä liikkeitä:

-vatsoja eri systeemeillä: hoover, hooverpunnerrus, kylkihoover, kylkinosto, linkkari (+5kg), soutu jne. Toistoja 2-3x15 tai 15-30s.
-jalat: kyykky, etureidet
-rinta: penkkipunnerrus
-ojentajat: dippi omalla painolla
Pidin salin tarkoituksella kevyenä, koska tällä hetkellä kovempi treeni ei vaan luonnistu :/

Illalla HMD 1,5h. Alkulämmöissä tehtiin lisänä lihaskuntoa 10 toistolla, otteluliikkumista pariharjoitteluna (potkuilla ja ilman). Käytiin läpi kaatumatekniikoita (taaksepäin, kissa, kolmiokaatuminen, tiikeri) ja siirryttiin tästä peruskurssin ip-tekniikoihin. Ylemmät vyöt teki ip:tä miksailu-tyylillä. Tavoitteena refleksinomainen tekeminen, valmius tehdä tekniikka sopivasta tilanteesta. Ylemmille vöille tuli myös pari varioitua (ja ainakin itselle uutta/unohtunutta) tekniikkaa.

Meikäläisen ip oli tänään aivan kauheaa jäkittämistä ja sormi suussa seisoskelua. Jotenkaan mikään juttu ei uponnut päähän. Samat asiat piti selittää sata kertaa, eikä sittenkään mene jakeluun. Kaikesta treenistä puuttuu tällä hetkellä terävyys ja sähäkkyys. Pitää koittaa saada jotain parannusta aikaan vyökokeisiin mennessä...
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

9.11.

Tänään oli taas pitkästä aikaa hyvä ja energinen treenipäivä! :) Kävin aamulla 2h salilla.
Ekan tunnin aikana tein oman salitreenin, mm. selkää, jalkoja, ojentajia, olkia ja rintaa, ja sen jälkeen kävin kokeilemassa 55 min Body-tuntia.

Body osoittautui yllättävän hyväksi tunniksi, ainakin jäi tosi hyvä jälkifiilis. Menen varmasti ensi viikolla uudestaan! Tunti alkoi lyhyellä lämmittelyllä ja sen jälkeen tehtiin lihaskuntoa kaikille lihasryhmille vapailla painoilla. Tunti on siinä mielessä hyvä, että se kattaa vähän steppiäkin eli vauhdikasta liikuntaa step-laudan kanssa, mm. jalannostoja laudan päällä -> koordinaatiota ja vartalon hallintaa. Kaikki vähänkään aerobicia muistuttavat tunnit ovat joutuneet mun mustalla listalle, koska en pidä yhtään askelsarjoista. Oikeasti ne vois olla ihan mukaviakin tunteja. Ainakin jaloille sais sillä tavalla ihan erilaista treeniä.

Olin koko päivän jotenkin ihan ylienerginen. Pakkasin HMD-kamat valmiiksi jo tuntia ennen treenejä :) Odottavan aika on pitkä.... Treeneissä hiottiin tänään monenlaisia tekniikoita. Alkulämmittelyissä otteluliikkuminen purettiin ihan alkutekijöihinsä ja treenailtiin steppaamista hitaaaasti ja ajatuksella. Meikäläisenkin liikkumisessakin ilmeni vähän korjailtavaa. Mutta mitä enemmän otteluliikkumista on hinkkailtu, sitä paremmin sen oikean luonteen on alkanut hahmottamaan.

"Johdatus otteluliikkumiseen" -kurssin jälkeen tehtiin kaikki lihaskuntoliikkeet (vatsat, sillat, punnerrukset, selät, kyljet, ylihypyt) 50 toistolla, välissä venyttelyä. Peruskurssi teki ylihyppyjä, muu poppoo teki aina niin ihanaa niskatreeniä 25 toistolla.

Treenien puolivälin jälkeen siirryttiin ip-tekniikoihin. Peruskurssi treenaili vyökokeeseen omassa kulmassaan ja muut tutustui keltaisen ja vihreän vyön tekniikoihin. Meikäläisellä ip on kyllä ihan hakusessa, joten tekniikoiden mieleen palauttaminen tuli todella tarpeeseen. Ja nyt mä jopa osaan kaikki keltaisen vyön tekniikat! Vihreän vyön ip:t tarttee vielä vähän kertausta, mutta hahmotin niistäkin sisällön pääpiirteissään. Tosi hyvä homma! :)

Treenien jälkeen oli vielä niin paljon energiaa, että kävin huitasemassa tunnin kävelylenkin ja venyttelin sen jälkeen. Nyt pitää vaan toivoa, että yhtä hyvä treenivire jatkuu ensi viikollakin!
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

10.11.

Jätin maanantain HMD-treenit tarkoituksella väliin oireilevan ranteen takia. Kävin illalla fiilistelemässä juoksua vesisateessa n. 40 min.

11.11

Kevyt sali+cycling 45´. Salilla 12 min lämmittely ja kevyt vatsojen+selän liekittely. Cycling meni tänään ihan kohtuullisen hyvin. Sain vietyä tunnin kunnialla loppuun asti ja painopistekin pysyi jaloilla, kun varoin rannetta. Fiilis ei ollut niin tuskainen kuin joskus aiemmilla tunneilla, joten jalat alkavat ilmeisesti pikku hiljaa tottua vastuspyörän pyörittelyyn. Melkein meni taas jossain vaiheessa voimarunttaamisen puolelle, mutta älysin kuitenkin keventää vastusta ja kiinnittyä tempoon :)

Voisin ottaa tavoitteeksi 2 cycling-tuntia tai vauhdikkaampaa juoksulenkkiä viikossa. Sais kunnon ja kestävyyden kehittymään paremmin. Ei ole miun vauhtikestävyyskunto lähellekään sitä, mitä se on joskus ollut. Katselin parin vuoden takaista treeni-kalenteria. Parhaimmillaan olen vetänyt 2-3 cyclingia viikossa! Yhdellä viikolla peräkkäisinä päivinä 55´+75´+55´. Siinä on mulle tavotetta saavuttaa aikaisempia kuntokäyriä. Joskus mulla taisi olla hirveä cycling-putki päällä, eipä ole näkynyt viime aikoina :/ HMD:n kannalta ehkä hyvä pitää treenimäärät järkevinä, ettei mee jalat, lonkat ja lonkankoukistajat tukkoon.

Cyclingin jälkeen kävin viilentymässä tunnin kohtuullisen rauhallisella kävelylenkillä. Illalla vielä venyttelyt koko kropalle.
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

12.11.

Tänään tuli roima annos kauan kaivattua ip-tekniikkaa kolmen tunnin ip1-leirillä. Alussa alkulämmöt ja lihaskuntoa 20-40 toistolla. Lämmittelyssä sovellettiin muutamissa tekniikoissa mm. mukautumista ja harjoiteltiin paloja tulevista tekniikoista. Leirillä käsittelyssä olivat vihreän ja oranssin vyön tekniikat. Oli tosi mielenkiintosta päästä tutustumaan uusiin oranssin vyön tekniikoihin. Aikaa oli hyvin, joten tekniikoita ehdittiin tehdä läpi huolella ja ajatuksella. Apu oli aina lähellä, oli sitten ongelmia tai ei :)

Tekniikoita tehdessäni huomasin jälleen kerran, ettei uusien asioiden sisäistäminen käy meikäläiseltä käden käänteessä. Mulla oli tosi monien tekniikoiden kanssa ongelmia hahmottamisen kanssa. Tajusin kyllä tekniikan suorittamisen periaatteessa, mutta en itse osannut tehdä sitä oikein. Tähän ongelmaan auttaa vain toistojen hirmuinen määrä, jotta ne oikeat liikeradat ja suoritustekniikat uppoaisivat oikeasti päähän.

Leiriltä jäi jotain juttuja mieleen, mutta edelleen kokonaiskuva tekniikoista jäi vähän vajaaksi. Mutta luulen kuitenkin, että ensi kerralla tekniikat alkavat luonnostua paremmin. Ensimmäinen harjoituskerta on ihan varmasti vaikein, koska uutta ja ihmeellistä asiaa on niin paljon.
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

15.11.

Eilen kertyi kävelyä reippaat 1,5h. Tänään kävin riehumassa kevyesti salilla tunnin verran. Tänään oli 20kg-päivä eli tein mm. rinnan, selän ja ojentajat tuolla painomäärällä 3x15 toistoilla. Mulle tuli joku ihme himo etureisilaitteeseen, tein 4x15 sarjan ja lättäsin välillä vähän lisää painoa, ei tuntunut missään. ;)

Sali meni taas aika perussetillä eli vähän kaikkea. Salin kanssa on edelleen ongelmana, että treenaamisesta puuttuu määrätietoisuus ja säännöllisyys. Aikaisemmin noudatin aika tarkkaa treeni-lukkaria, mutta tällä hetkellä tuntuu aika vaikealta noudattaa mitään pysyvää viikko-treeniohjelmaa.

Melkein vois harkita jopa treenin hajottamista 3-jakoiseksi, kuten se on joskus ollut. Saattais laskea kynnystä lähteä salille, kun ei tartte joka kerta tehdä "vähän kaikkea". Pystyis keskittymään tiettyihin lihasryhmiin paremmin esim. jaolla rinta+haukkarit, olat+jalat ja selkä+ojentajat ja joka settiin (syviä) vatsoja päälle. Toisaalta voisi myös rakentaa useamman saliohjelman ja vaihdella niitä. Paras vaihtoehto olisi varmaan ohjatun lihaskuntotreenin ja salin vaihtelu, ei kyllästy kumpaankaan. Voisin ottaa mallia monista muista ja alkaa raahata salilla kynää ja paperia mukana. Sais kirjattua kaikki treenit tarkasti ylös ja seurailla sitä kautta lihaskunnon kehitystä eli treeniin tulisi vähän enemmän päämäärätietoisuutta.

Kunto-projektin alottamisen jälkeen on tapahtunut ainakin se muutos, että kroppa on alkanut vaatia enemmän treeniä. Oikeastaan yhtään päivää ei pysty olemaan ihan kokonaan aloillaan ja yhdenkin kevyemmän päivän jälkeen alkaa tehdä tosissaan mieli salille, treeneihin tai jopa cyclingiin. Illalla muhun iski hirveä himo lähteä tunniksi sateeseen kävelemään. :smt003
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

16.11.

Näin viime yönä unta, että Body-tunnilta loppuivat isot käsipainot kesken. Olin sitten aamulla hyvissä ajoin varmistamassa oman paikkani ja isot punttini :) Tunti tuntui jälleen ihan mukavalta. Siinä mielessä parempi vaihtoehto kuin pumppi, että staattista pitoa ja kropan hallintaa on vähän enemmän.

Kävin myös katsastamassa tämän päivän HMD-treenit. Alussa tuttuun tapaan peruslämpöjä. Sykkeennostona oli viivajuoksu eri lähtöasennoista. Tuossa tarjoituksena oli ilmeisesti treenata kunnon ohessa räjähtävyyttä ja nopeutta. Tehtiin lihaskunto-osuus 40 toistolla ja venyteltiin läpi venytykset 1-6.

Treenien pääteemana oli harjoitella vyökoetekniikoita. Eri vöiden suorittajat jaettiin omiin nurkkiinsa. Hinkkailin toisen oranssivöisen kanssa VT2-tekniikkaa. Lähtöasetelma oli aika huono, koska en muistanut alussa tekniikoiden suoritusjärjestystä. Tekniikan tekeminen oli vähän hapuilevaa ja potkutekniikka suorastaan hirveää. Vyökoetta varten pitää treenailla vielä paljon ainakin sivupotkuja, joiden potkiminen ei tällä hetkellä tunnu yhtään luontevalta. Samoin väistötekniikkaa pitää hioa. Tekemiseen oli vaikeaa saada näillä eväillä realistista ottelumeininkiä, koska niin monissa kohdissa oli heikkouksia. Tähän olisi varmaan suotavaa hakea parannusta tulevissa treeneissä.

Treenien loppupuolella otettiin vähän potku- ja kosketushippaa, matsailtiin ja kaadettiin kaveria polvillaan kumoon. Sain myllyttää itseäni roimasti pidempiä kavereita läpsy-hipassa, sitä on harjoteltu kotona. :D

Treeneistä jäi päällimmäisenä mieleen ajatus siitä, että oma potkutekniikka pitäisi nyt saada keinolla millä hyvänsä haltuun. Jotkut potkut ovat olleet mulle alusta lähtien vaiketa, enkä osaa niitä vieläkään. Hyvä potkutekniikka on tosi tärkeää matsaamisessa kehittymisen ja tulevien vyökokeiden kannalta, mutta vielä tärkeämpää potkujen osaaminen on mulle itselleni. Pääsee eroon tästä epävarmasta fiiliksestä potkimisen suhteen ja saa samalla tunteen, että on oikeasti edistynyt ja saavuttanut jotain.
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

17.11.

Tänään kävin heilumassa HMD-treeneissä. Alussa peruslämmöt ja polvet rintaan -hyppyjä. Sen jälkeen pehmeitä ja kovia kissoja itsekseen ja kaverin yli. Treenailtiin pääasiassa vyökoetekniikoita. Jengi jaettiin omiin nurkkauksiinsa treenailemaan vyökokeita varten (peruspotkut, VT1, IP1 ja VT2). Muodostettiin kolmen oranssivöisen kanssa ryhmä "VT2".

Edistystä eilisestä oli se, että suoritusjärjestys on nyt selvä. Tehtiin aluksi pelkkää väistöä ja lisäiltiin tekniikoita kierros kerrallaan. Ongelmia tuottivat edelleen väistötekniikoiden potkujen ja lyöntien järjestykset sekä ihan perus potkiminen suoraan kohteeseen. Välillä tuntuu, että mulla on joku hahmotus-häiriö, kun väistöt menee aina väärään suuntaan ja potkut ja lyönnit tulee mottailtua väärin päin. Kotiin kävellessä en oikeasti voinut muuta, kun myhäillä sähläilyilleni. Onneksi tässä on vielä muutama viikko ennen vyökokeita. Mulla on vielä aikaa rakentaa VT2-tekniikkaa kokonaisuudessaan paremmaksi - ja senhän mä myös aion tehdä! :)

Treeneistä jäi siinä mielessä positiivinen fiilis, että ohjausta sai todella hyvin. Hienoa, että seurassa on vetäjiä, jotka oikeasti jaksavat antaa neuvoja, vastata puolityhmiin kysymyksiin ja ennen kaikkea kannustaa muita harrastajia eteenpäin! Tämä ei päde vain näihin treeneihin vaan kaikkeen vetämiseen yleensä. :smt003

Seuraajat

JennaS