Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

JennaS

Potkulaisten harjoituspäiväkirjat, joiden lukeminen edellyttää kirjautumista.

Valvoja: Valvoja

JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 477
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

21.12.

Joulukiireet ja parkour-veli tulivat kaupunkiin. Enpä ole hääppöisiä treenejä ehtinyt samaan aikaiseksi. Tänäänkin on pakko jättää HMD-treenit väliin. Tällä viikolla liikuntaa on kertynyt lähinnä kaupunkikävelystä n. 1-1,5h päivässä. Tänään tosin reippaalla tahdilla ja pidemmillä välimatkoilla reilut 2,5h. Mä sitten tykkään pitkistä kävelymatkoista :)

Eilen käytiin poikakaverin kanssa treenailemassa sekalaisia juttuja Monnarilla. Juoksentelin pehmopallon perässä kolmessa judosalissa ja kokeilin erilaisia matossa möyrimisen tekniikoita, käsillä seisontaa sekä kärrynpyöriä (edelleen aivan järkyttäviä!). Tein salin puolella vähän kyykkyjä 45 kilolla, kerrankin vapailla painoilla.

Huomenna alkaa virallinen joululoma ja treenailut jää varmaan ihan tosi vähälle. Kevätpuolella voisin koittaa suunnitella treenejä tarkemmin etukäteen. Varmaan turhaa liimata enää 7 treeniä samalle viikolle samoille paikoille ja samoihin aikoihin, kuten joskus aikoinaan. Vois koittaa tehdä erilaisia syklejä, joissa painottuisivat eri lajit ja treenimuodot eri viikoilla. Pitää juonia treeni-suunnitelmia joululoman aikana! ;)
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 477
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

4.1.

Aika aloittaa kevätkauden treenailut reilun viikon tauon jälkeen. Joululomaa on onneksi jäljellä vielä puolitoista viikkoa :). Sen ajan voisi käyttää tehokkaasti, kun koulu ei ole treenaamisen esteenä. Hiljaisemman treenitauon aikana liikuntaa kertyi kävelyn muodossa 1-2h päivässä.

Tänään kävin salilla vetristelemässä loman aikana kangistunutta kroppaa. Tein vähän vatsoja, kylkiä, selkää, olkia ja jalkoja sekä pompin puolisen tuntia stepperillä. Lisäksi kävelyä reilu tunti.
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 477
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

5.1.

Kävelyä vähän vajaat 2h. Piti mennä treeneihinkin tänään. Puoli tuntia ennen treenejä alkoi kuitenkin tuntua siltä, ettei tänään ole Han moo do -päivä. Jäin sitten kotiin katselemaan Helppo elämä - sarjan avausjaksoa. Entinen lukio oli nähtävästi päässyt sarjan kuvauspaikaksi! Kohta vois venytellä kropan vielä kevyesti läpi.
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 477
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

6.1.

Cycling 45´ + alkulämmöt stepperillä 13 min. Illalla kävely 25 min ja venyttelyä 20 min.
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 477
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

7.1.

Body pump 60 min. Uusi ohjelma oli tosi hyvä, paljon uusia liikkeitä ja tsemppaavia biisejä. Normipainot tuntuivat aika sopivilta, joissain liikkeissä jopa vähän kevyiltä. Uudessa ohjelmassa on aina se hauskuus, ettei tiedä, mitä liikkeitä ja millaisilla toistolla mikäkin lihasryhmä tehdään. Uusina liikkeinä pumppiin oli tullut mm. etukyykkyjä, ojentajapunnerruksia laudalla kick back setin jälkeen, liikkuvia ja joustavia askelkyykkyjä painojen kanssa sekä selkä-osiossa kolme rinnalle vetoa polvelta ja ylöstyöntöä putkeen. Pumpin jälkeen jäähdyttelyä stepperillä n. 20 min.

Kotona treenikamojen vaihto, pikainen tankkaus ja sen jälkeen HMD-treeneihin (90 min). Keskiviikon treenit painottuvat HJMS:n SM-kisoihin ja mustien vöiden OMD-cupiin valmistavaan matsi- ja pystynuju-treenailuun. Tänään tehtiin mm. vähän matsisettiä eri muotoisina pariharjoitteina, lihaskuntoa ja hyppelyitä. Oma tekeminen oli vähän sitä sun tätä ja treeneissä omat heikkoudet tulivat hyvin esille. Itelläni suurin ongelma on tekniikoiden yksipuolisuus, tasapaino ja se, että olen tosi huono pystypainissa ja kaverin kampittamisessa. Vaikka en kisoihin lähtisikään, ottelu-treenit ovat varmasti hyödyllisiä jatkoa ajatellen. Tällä hetkellä tuntuu vähän siltä, että kisat tulee itelle ehkä kuitenkin liian nopeasti. Pitää katsella, jos intoa kisailla tulisi treenien myötä lisää...
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 477
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

9.1.

Tänään olin ajatellut käydä salilla, mutta päivän aloitus venähti vähän pitkäksi. Kävin syömässä aamiaisen koulun ruokalassa kahdelta iltapäivällä. Tätä se teettää, kun ei ole mitään aikatauluja eikä mikään kiire mihinkään. Illalla kahden tunnin kävelylenkki.

Eilen pidin lepopäivän. Lyhyt kävelylenkki ja venyttelyä.
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 477
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

10.1.

Salitreeni 1,5h:
-Alussa lämmittely stepperillä 12 min + lyhyet venytykset jaloille ja yläselälle
- rinta käsipainoilla (kädet suorina sivuille ja ylös) 3x15 5kg
- olkatreeniä, mm. pystysoutuja ja vipareita 5 kg kp 3x15
- kick back 3x15 4kg kp
- alatalja 3x15 20 kg
- jalkprässi 3x20 50kg
- kyljet pallolla 3x15
- jalkojen nostot ja käsien viennit pään yli 5 kg levypainon kanssa 3x15
- vatsarutistuksia jalat pallolla 2x15
- vatsat koneessa 3x15 20 kg
- jäähdyttely stepperillä 15 min + venyttelyä

Sali sujui hyvin, mutta treeni jäi vähän sillisalaatiksi. Ideana oli kuitenkin pitää treeni mahdollisimman säpäkkänä eli palautukset olivat lyhyitä ja liikkeet mahdollisimman teräviä.
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 477
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

11.1.

Aamulla Body-tunti 55 min. Uusi ohjelma oli aika hyvä, vaikka alussa askelkuvioita joutuikin vähän hakemaan. Lihaskunto-osuus meni kivuttomasti. En tosin edelleenkään pidä vipunostoista eteen. Kävelyä salille ja takaisin n. 40 min.

Illalla kävelyä 1h 45min ja venyttelyä. HMD-treeneihin en tänäänkään jaksanut mennä... :/
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 477
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

13.1.

Aamulla Body pump 55 min. Kaikki muut paitsi rinta-biisi tuntuivat helpoilta. Rinta-biisistä inhottavan tekee kakkosilla puoliväliin tehtävät joustot ja superhitaat liikkeet. Ensi kerralla voisi ainakin selkään ja jalkoihin heittää vähän lisää painoa. Käsipainojen vaihtamista kilon verran painavampiin voisi olla myös kokeilla. Pääsee rutistamaan Arnold-pressiä ja vipareita sitten ihan tosissaan.

Illalla tunnin verran kävelyä ja venyttelyä. Huomenna on pakko mennä treeneihin, on jo nyt ihan lusmu olo :x .
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 477
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

14.1.

HMD-treenit 90 min. Alussa lämmittelynä mm. otteluliikkumista parin kanssa vastakkain, nopeusharjoittelua ja jalkojen ponkautuksia pakaraan sekä lattian kosketus-hyppyjä. Tehtiin lyönti-potkuharjoituksia pujotteluna ringissä, joka toinen jamppa kääntyneenä naamat sisään päin, loput naamat ulospäin.

Porukkaa oli tullut ottelutreeneihin paikalle todella paljon ja siksi osa porukasta (minä ja 7 muuta) jäätiin paikkaharjoittelun ulkopuolelle. Muut tekivät minuutin eri eri pisteissä eri systeemeillä ja me tehtiin potkuja jonossa mitseihin. Itselle potkutreeni tuli kyllä tarpeeseen ja lisää treeniä pitäisi saada ainakin frigin ja takakiertopotkun harjoitteluun. Muiden telmiminen näytti aika mielenkiintoiselta ja rankalta, jengi oli ainakin treenien lopussa ihan piipussa. Olisi ehkä olut ihan kiva tehdä itsekin kovemmat treenit, mutta ehkä ensi treeneissä sitten. Huomenna taas treenailemaan, luvassa taitaa olla lisää potkutreeniä.

Treenien jälkeen vähän venyttelyä ja lonkkien availua.
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 477
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

15.1.

HMD-treeneissä teemana tänään peruspotkut. Alussa delegoitu lämmittely eli vetäjän valitsema henkilö veti alkulämmöt mm. juoksua, otteluliikkumista, käsi lattiaan, nopeusharjoittelua. Sen jälkeen viivajuoksua 4-5 henkilön jonoissa 20 toiston lihaskuntoliikkeillä (vatsat, sillat, selät,punnerrukset). Availtiin vähän jalkoja seinän vierillä sivulle ja taakse heilautuksilla.

Potkittiin peruspotkuja muodossa 6 toistolla per puoli. Takapotkussa tasapaino ei oikein pitänyt ja onnistunut takakiertopotku on edelleen ikuisuusprojekti. Näissä treeneissä sain kuitenkin kohtuu hyvän tuntuman frigiin, mikä on aika iso edistysaskel. :) Koitin potkia kaikki potkut mahdollisimman huolellisesti ja keskittyen. Takakiertopotkussa ajattelu saattaa tosin olla suurin este onnistumiselle. Toinen onkelma tulee potkun ajoituksen ja suunnan kanssa. Menee aina joko liikaa ylä- tai alamäkeen ja jalka koukistuu väärässä kohdassa. Osumakohta menee siis ihan pieleen. Liikkeestä puuttuu sujuvuus sekä oikea liikerata. Kauhean vaikeaa kehittää potkua oikeanlaiseksi, kun sen oikean liikeradan hahmottaminen tökkii, mutta ehkä tuokin potku vielä jonakin päivänä menee edes sinne päin. :smt003

Loppupuolella potkittiin frigiä ja takakiepparia vuorotellen parin kanssa mitsiin ja lopussa vedettiin vielä kieppari-takakiertopotku kombinaatioita. Oli kiva treenata pitkästä aikaa pelkkiä potkuja. Ihan mukavaa, ettei joka treeneissä tarvitse vetää haisevia suojia päälle. Treeneissä ilmeni kuitenkin taas samoja vaivoja lonkkien kanssa kuin pidemmissä potkutreeneissä yleensäkin: lonkat alkoivat ärtyä kipuileviksi. Venyttelin treenien jälkeen jalkoja, lonkkia ja lantionseutua. Toivotaan, ettei ole paikat kauhean kipeinä huomenna.
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 477
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

16.1.

Cycling 55´. Oli aika jähmeetä menoa, jalat aukes kunnolla vasta 35 min pyörityksen jälkeen. Rasittavaa, kun nykyisin cyclingissa poljetaan valmiiksi tehtyjen levyjen tahtiin. Aikaisemmin jokainen ohjaaja kokosi omille tunneilleen biisit vapaasti. Silloin tunnit valitsi puhtaasti vetäjän ja hänen musiikkimakunsa perusteella. Jokaisella vetäjällä oli myös omanlaisensa tyyli jaksottaa tunteja (ei aina kahta työ-osuutta ja välissä palauttavaa tasamaata). Polkeminen tuntui sillon aika paljon innostavammalta. Nykyisistä tunneista puuttuu yllätyksellisyys ja vaihtelevuus. Olen aika vahvasti mieliala-treenaja, jolloin sellaiset pikkuiseikat, kuten musiikki, vaikuttavat ehkä liikaakin motivaatioon. Mutta tavoitteena olisi, että saisin taisteltua läpi ainakin yhden cycling-tunnin viikossa tai kahdessa.

Loppupäivä venyttelyä ja loikoilua, illalla saunaan! :P
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 477
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

17.1.

Lepoa, kävelyä ja venyttelyä.

18.1.

Aamulla Body 55´. Illalla 1h 45 min kävelyä. Treenit jäi tänään väliin, koska olo oli aika väsynyt ja vetämätön. Keskittymisestä ei olisi tullut mitään :/.
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 477
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

19.1.

HMD-harkat 1,5h. Alussa lämmöt nopealla temmolla peruskaavoja miksaillen. Lisänä settiin tuli mm. jännehyppyjä kyykystä ja peruskurssien jumppametodeja eli "x-hyppelyitä" ja "hiihtoa" muodossa kiihtyvällä tahdilla.

Tehtiin kolmessa pisteessä paikkaharjoitteluja lyöntejä, kiertopotkua etäisyyksillä mitsiin ja vapaata matsaamista 4x1,5 min erinä. Muissa paitsi matsaamisessa toinen pari teki ensin kolme min ja sitten vuoron vaihto. Tänään tehtiin lyhyitä ja teräviä toistoja ja sarjoja näin kisojen alla. Lihaskuntoliikkeitä oli aika paljon: punnerruksia 4 systeemillä, vatsoja, kylkiä,selkiä, jalan ponkautuksia pakaraan yms. lyhyinä toistoina. Lisänä myös venyttelyä ja liikeharjoittelua mm. tuulimyllyjä ja sivupotkuja kyljellään.

Treenien sisältö oli aika sopiva omalle fiilikselle. Ei liian pitkää pakertamista eikä vetämistä ihan täydellä temmolla. Oli tosi hyvä, että treenit muodostuivat erilaisista lyhyistä harjoitteista. Variointi ja asioiden soveltaminen ovat aina hyvästä. Pysyy mielenkiinto yllä.
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 477
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

20.1.

Kärvistelyä järkyttävän väsymyksen kourissa eli käytännössä lepoa. Olin varma, että olen tulossa kipeäksi ja päätin suosiolla kuulostella oloa. Mitään pahempia flunssaoireita ei kuitenkaan ole ilmaantunut.

21.1.

Olo oli jo vähän virkeämpi. Teki vähän mieli mennä Taekwondon peruskurssin ensimmäisiin treeneihin, mutta päätin kuitenkin, että kahdessa lajissa, koulussa ja salissa olisi jo liikaakin tekemistä. Toisen "sisarlajin" aloittaminen kiinnostaa kuitenkin edelleen. TKD kiinnnostaa juuri sen takia, että sen harrastaminen jäi aikoinaan kesken. Kaveri pyysi illlalla lenkille, oli pakko myöntyä. Tunnin verran kävelyä ja puolen tunnin venyttelyt.

22.1.

Tänään on taas ihan normaali, energinen ja aktiivinen olo. Ainoa huono puoli on vaan se, etten ehdi tekemään tänään mitään. Suoraan koulusta juna-asemalle. Harmittaa, että tämäkin päivä menee istuskeluun ja tyhjän toimittamiseen :/.

Seuraajat

JennaS