Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

JennaS

Potkulaisten harjoituspäiväkirjat, joiden lukeminen edellyttää kirjautumista.

Valvoja: Valvoja

JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

26.1.

HMD-treeneissä tänään painotuksena lyöntitekniikkaa. Alkulämmittelyjen jälkeen tehtiin tuplapotkusarja kolme kertaa läpi. Tosi hyvä, jos potkuja tehtäis jatkossakin treenien alussa lämmittelynä. Ainakin itse kaipaan paljon peruspotkutreeniä. Ei jää sitten peruspotkiminen pelkästään vyökokeiden treeniviikoille.

Lyöntitreeniä harjoiteltiin ensin seinää vasten etu-ja takakäden kämmenen lyönneillä. Lisää lyöntitreeniä oli luvassa paikkaharjoitteluna 2x2 min erissä (lopussa 2x1min). Kolme pädi-pistettä, kaksi vapaata lyöntipistettä ja kaksi säkkipistettä takasivat sen, että lyöntejä kertyi treenien aikana ihan hyvä määrä. Itsellä lyöntitekniikassa on vielä aika paljon hiomista: mm. paino jakautuu liian epäsuhtaisesti etu- ja takajalalle, kroppa painuu liikaa eteen, takajalka liihottaa lyödessä liikaa ilmassa, vartalo ei kierry tarpeeksi, lyönnit lähtee liikaa olkapäistä ja suojaus tippuu liian alas. Eli pitänee noita juttuja koittaa saada parempaan kuosiin seuraavissa treeneissä.
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

28.1.

Kävin verryttelemässä jähmäkän tuntuista kroppaa pumpissa 55´. Treeni ei oikein sujunut, koska fiilis oli nolla, kroppa ei toiminut ja ajatukset harhailivat vähän missä sattuu. Kotona koitin venytellä auki kipeitä takareisiä ja pohkeita. Pohkeisiin auttoi aika hyvin parinkymmenen minuutin möyhintä, mutta voi jessus, että sattui! Ainakin nyt jaloissa kiertää veri vähän paremmin. Pohkeita pitää jatkossa koittaa venytellä auki säännöllisemmin. Illalla n. 50 minuutin kävely.
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

29.1.

HMD-treeneissä painopisteenä peruspotkut. Alkulämpöjen jälkeen vähän hanskipalloa ja kaatumistekniikkaa: pehmeää kissaa, kovaa kissaa itsekseen ja kaverin yli sekä taaksepäin kaatumista kaverin tuuppaamana. Tehtiin peruspotkuja muodossa 50 toistolla kakkossysteemillä. Välissä venyttelyä ja lonkkien availua. Tuplapotkusarja pari kertaa läpi. Lopussa lihaskuntoa mm. punnerruksia nyrkeillä, sormenpäillä ja kämmenselillä, kylkiä, vatsoja, selkiä ja "joojoo" niska-liikkeitä.

Potkiminen tuntui tänään jähmeältä ja kivuliaalta. Takareiden ja sisäreidet olivat erityisen jumissa eilisen pumpin jäljiltä. Lonkat ärtyivät frigejä potkiessa aika paljon ja tuplapotkusarjojen kohdalla frigit piti potkia kipukynnystä varoen. Takakiertopotkut edelleen kaunista potku-balettia! ;)
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

1.2.

Aamulla kevyt salitreeni 1h. Pidin treenin tarkoituksella kevyenä, mutta sähäkkänä. Ideana oli saada kroppaan vähän liikettä ennen iltapäivän treenejä.

-lämmöt kuntopyörällä 12 min
-vatsoja pallolla, jalkojen ojennuksia penkillä, vatsarutistuksia, pallon rullausta vatsan alle 2x15
-kylkiä pallolla 2x15, vartalokierto pallolla +5kg 2x20
-ojentajadippejä 2x15
-selkä penkissä 2x15, alataljasoutu 2x15 20kg
-pec deck 2x15 20kg, kp:t sivuille 2x15 5kg
-venyttelyä jaloille

Salitreenin ohessa visioin kaksijakoisen ohjelman, jota aion kokeilla ensi viikolla. Ajatuksena olisi jakaa lihasryhmät näin: sali 1 -> vatsat (pitkät sarjat, voima), ojentajat, rinta, selkä ja sali 2
-> vatsat (staattinen pito, lyhyet sarjat), hauikset, jalat, olat. Tarkoituksena olisi yhdistellä treeniin vapaasti 2-3 liikettä eri lihasryhmille. Kunkin lihasryhmän treeni pitäisi sisällään mahdollisimman paljon omalla painolla tehtäviä liikkeitä, kombinaatioita (esim kyljet pallolla levypainolla ja välissä ojentajapunnerruksia) ja laite-liikkeitä.

HMD-treeneissä tehtiin tähään heittoja viidellä eri systeemillä. Alkulämpöjen jälkeen treenailtiin sekä pehmeää että kovaa kissaa. Loppua kohden kovan kissan lähtöasentoa piti koittaa nostaa ylemmäs. Kokeiltiin kovaa kissaa myös heittomallisella "toinen käsi vyöllä"- heittäytymisellä.

Tämän jälkeen treenattiin kaatumisia ja heittoja parin kanssa. Sekä kaatumistekniikan tekeminen että heittäminen tuntuivat aika kinkkisiltä ainakin alussa paikaltaan jankkailtuina. Heittojen kanssa huomasi jälleen kerran, että on eri asia suorittaa juttuja yksikseen kuin tekniikan yhteydessä. Heittojen alastulot olivat itsellä aika kamalia. Pääsin itse heittoihin paremmin sisään varsinaisessa käytäntöön soveltamisen osuudessa, jossa matsaamisen ohessaja riveleistä kiinni pitämisen ohella piti etsiä sopivaa heittopaikkaa. Lopussa treenattiin vähän maksimihyppäämistä (kaksi 3 hengen jonoa salin molemmissa päissä, kierretään hyppyjen kautta omassa päässään jonosta toiseen).

Treenien jälkeen jäin harjoittelemaan puolisen tuntia kahvakuulilla ja tutustuin samalla itselleni uuteen treenimuotoon. Jyväskylän judokat eivät omista naismallin kuulia, joten piti sitten treenata pienimmällä miesmallin kuulalla: 12kg. Kahvakuula vaikuttaa todella monipuoliselta treenivälineeltä, jolla voi treenata tehokkaasti koko kropan läpi ja rasittaa yhdellä liikkeellä monia lihaksia. Kokeilin mm. etuheilautusta, pystypunnerrusta, askelkyykkyä kierrolla (sekä etu- että takaperin), kylkiä, yhden jalan sjmv (vaaka-mallinen liike), pystysoutua, vatsoja. Oli todella hauskaa!

Illalla vielä 40 min kävelyä ja puolen tunnin venyttelyt. :smt003
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

2.2.

Paikat oli vielä eiliseltä kipeinä, mutta päätin silti mennä HMD-treeneihin. Alkulämpöjen jatkeena tehtiin pehmeää ja kovaa kissaa itsekseen ja laukkuesteiden yli. Harjoiteltiin lyöntejä ja niiden torjumista sekä kuittausta torjuntojen perään. Otettiin vähän lyöntiharjoittelua ja ottelua kiertävällä systeemillä. Lopussa lihaskuntona vatsoja (vinoja ja suoria) n. 75 toistolla, selkiä 80, punnerruksia eri systeemeillä (nyrkit, sormet, kämmenselät) 15 toistolla ja jalan ponkautuksia pakaraan 20 toistoa per jalka.

Pitää vielä koittaa venytellä kirraavia lihaksia auki. Huomenna pitää ottaa rauhallisesti ja kuulostella oloa. Ilmassa on pientä vatsataudin vaaraa, onneksi itsellä ei vielä ole kyseistä tautia päällä.
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

3.2.

Kärvistelyä vatsataudin kourissa. Olo on kuin maantiejyrän alle jääneellä jyrsijällä. En saanut eilen venyteltyä paikkoja auki äkkiä yltyneiden vatsakipujen takia. Sängystä nouseminen on siis yhtä tuskaa. Harvoin on vatsalihakset ja alaselkä olleet yhtä kipeinä kuin nyt. Huomenna ei ole mitään asiaa treenaamaan. :( Muistin muuten aamulla viiden aikaan, että tehtiinhän me eilen treeneissä tuplapotkusarjakin pari kertaa läpi. :P
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

7.2.

Tämä viikko on kyllä mennyt treenien kannalta ihan ketuilleen. Eilen kävelyä kertyi n. 1,5h ja tänään 50 min, muuten liikunta on jäänyt täysin nollille. Uuden salitreenin testaus jää siis ensi viikolle. :/

Seuraavat viikot tulevat koettelemaan liikuntamotivaatiota, koska kandidaatintutkielman lähestyvä esityspäivämäärä alkaa varmasti jossakin vaiheessa painaa pahasti päälle. Tavoitteeksi voisin kuitenkin laittaa sen, että jokaisella akateemisen ahdistuksen ja paniikkikohtauksen täyttämällä viikolla liikuntaa kertyisi keskimäärin tunnin verran päivässä. :)
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

Viesti JennaS »

8.2.

Kävin HMD-treeneissä pällistelemässä uusia peruskurssilaisia. Uusia tyyppejä näytti olevan paikalla n. 10, joista yksi naama oli tuttu jo omalta peruskurssilta parin vuoden takaa. Alussa tehtiin peruslämpöjä, vähän lihaskuntoa ja venyttelyä. Aloitettiin taaksepäin kaatumisen treenaaminen ja käytiin läpi ensimmäistä ip-tekniikkaa. Harjoteltiin kiertopotkua muodossa kolmella systeemillä, käytiin läpi etu- ja takakäden lyönnit sekä miksailtiin kiertopotku ja lyönnit yhteen. Vedettiin potkuja ja lyöntejä pariharjoitteluna. Värivöillä mukana "hämäyslyönti" pään yli ja kuittaus lyönnillä. Lopussa otettiin vähän ottelua.

Itsellä oli tänään menopäivä, joten suorastaan hinguin päästä ottelemaan. Energiaa oli vähän turhankin paljon ja eräänkin ottelun tiimellyksessä potkaisin itseni kyljelleni tatamiin. :smt003 Hyvä minä! Potkut ja lyönnit muodossa eivät oikein maistuneet tänään, ilmaan potkiminen tuntui jotenkin oudolta. Ehkä paikat eivät olleet vielä kunnolla auki tai sitten jäin taas miettimään liikaa itsestäänselvyyksiä, kuten tukijalan asentoa ja potkaisevan jalan rentoutta.

Illalla kävelyä puolisen tuntia ja pikaiset venyttelyt jaloille.
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

JennaS

Viesti JennaS »

9.2.

HMD-treeneissä painotuksena potkutreeniä välineisiin. Alkulämpöjen jälkeen tehtiin pehmeää ja kovaa kissaa sekä itsekseen että laukku-esteiden yli. Olin muuten ihan satavarma, että tänään on treeneissä kissa-kaatumisia. Kissat ovat maanantai-treenien vakiokamaa. :smt003

Suorituspisteissä potkittiin eri välineisiin eri potkuja: Kolme mitsi-pistettä kiertopotkuja, toiset kolme takakiertopotkuja, etupotkuja isoon pädiin, kiertopotkuja kahteen pienempään potkutyynyyn ja kiertopotkuja kahteen säkkiin. Lopussa toinen säkki sanoi sopimuksensa irti ja sen tilalle tuli iso pädi kiertopotkuille.

Potkimisessa lähtökohtana oli voiman tuottaminen lantiota käyttämällä ja liikkeen kiihtyvyys. Potkuihin piti koittaa saada terävyyttä ja säilyttää samalla hyvä potkuasento. Potkutekniikassa oli kuulema aika monella (kuten varmaan itselläkin) vielä vähän hiomisen varaa. Takakiepparit luonnistuivat mitsiin kuitenkin ihan kohtuullisesti. Sain jopa muutaman perättäisen takakiepparin osumaan aika näpäkästi kohteeseen. Pienin askelin eteenpäin! :D
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

JennaS

Viesti JennaS »

10.2.

Kävelyä kaupalle ja takaisin 1,5h. Olin tänään pakkausvuorossa, joten tottakai tungin kaikki painavat kamat omaan reppuuni. Ei sovi mun mentaliteettiini rasittaa isompia ja vahvempia miehiä maitopurkeilla ja muilla raskaansarjan ruokatarvikkeilla.

Huomenna on pakko päästä salille! Aivosolujen juoksuttaminen alkaa käydä hermojen päälle. Pitää välillä saada liikettä muuallekin kroppaan. Jos vaikka tapahtuisi sekin ihme, että koko kroppa lähtisi huomenna juoksemaan ;).
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

JennaS

Viesti JennaS »

11.2.

Aamupäivällä sali n.1,5h
- Alussa lämmöt kuntopyörällä 12 min
- lämmittelynä kylkiä pallolla 2x15/puoli, jalkojennostoja 2x15, vartalonkiertoja pallolla 3x30 5kg, selkäpenkki 3x15
- smith-kyykky 3x15
- jalkojennostoja ja käsien vientiä pään yli 3x15 5kg
(ajatuksena oli tehdä kaksi viimeistä vuorotellen, mutta en viitsinyt varata kyykkylaitetta itselleni)
- askelkyykkyjä 15 kg tangolla
(tuntui niin pelleliikkeeltä, että heitin tangon aika pikaseen mäkeen. Ensi kerralla voisi kokeilla isommilla painoilla esim. smith-laitteessa)
- "takapotkukone" 3x15 15 kg
- etureisilaite 3x15 20kg
- takareidet ja pakarat 3x15 20 kg
- hauiskääntöjä 3x15/ käsi
- punnerruksia kämmenillä ja nytkeillä muutama kymmenen
- vipunostot sivulle 3x15 5kg
- vatsoja vähän joka välissä painojen kanssa ja ilman (suorat, vinot, kyljet). Sarjat vaihtelivat välillä 15-70 eli reeniin mahtui muutama sata vatsalihasliikettä. Vähän lankkuakin tuli tehtyä.
- jäähdyttelynä strepperiä n. 10 min

Salin jälkeen menin Express-saliin kokeilemaan vähän potkuja ja tsekkailemaan potkuasentoja (peilit edessä ja sivuilla). Lantioon pitäis kyllä saada lisää liikkuvuutta...

Illalla intervalli-lenkki 1h. Lyhyitä vetoja täysillä ja välissä kävelyä. Venyttelyä 1h.
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

JennaS

Viesti JennaS »

12.2.

Lepoa eli opiskelua

13.2.

Salitreeni 1h
- alkulämmöt stepperillä 10 min ja venyttelyä
- selkäpenkki 3x15
- ylätalja 3x10 20kg
- pec deck 3x15 20 kg
- alatalja 3x15 20kg
- vatsoja 5kg kiekon kanssa suorille ja vinoille vaihdellen n. 3x15 + jalannostot 3x15 kombinaationa
- punnerruksia 3x10 mahd. räjähtävästi ja välissä vatsoja 5kg kiekko otsan päällä 3x15
- linkkareita 3x15 ja välissä lisää vatsoja 5kg kiekon kanssa 3x15
- jäähdyttely stepperillä 5 min
- venyttelyt 1-6 n. 30s per venytys

Ojentajat jäi tänään tekemättä, pitää treenätä ne vaikka huomenna. Illalla tulee vielä kävelyä kaupan kautta saunaan n. 1-1,5h.
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

JennaS

Viesti JennaS »

14.2.

Aamulla kävelylenkki 40 min ja venyttelyä kotona reilut 30 min. Illalla lyhyt kävelylenkki 20 min. Teki mieli päästä HMD-treeneihin. Ainoa huono puoli on vaan, ettei lauantaisin ole treenejä. Onneksi huomenna taas on! :) Salille en viitsinyt lähteä, koska siellä näytti olevan kaiken maailman ystävänpäivähulinaa...
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

JennaS

Viesti JennaS »

15.2.

HMD-treenien vahvuus oli tänään 7 alottelijaa ja 7 värivyötä. Treeneissä edettiin nopealla temmolla: alussa peruslämmöt ja ylihyppelyitä ringissä, lihaskuntoa (vatsat, selät, ylihypyt) ja vähän venyttelyä. Kehonhallintaosuutena kuperkeikkoja etu-ja takaperin. Sen jälkeen tehtiin etupotkuja tatamia päästä päähän.

Treenailtiin potkuja ja väistöjä kahden tai kolmen hengen ryhmissä. Miksattiin potku-väistöä potku- ja lyöntikuittauksilla. Ip- osuutena oli lyönnin väistöä. Toisena versiona knock out- systeemillä samaa hommaa. Ottelu-harjoituksena tehtiin myös pientä sparria peruskurssilaiset vs. värivyöt systeemillä. Sallittuina tekniikoina alussa torjunnan ja lyönnit, myöhemmin lisänä vielä kiepparit.

Peruskurssilaiset osoittautuivat aika kinkkisiksi vastustajiksi, koska lyönnit ja potkut lähtivät ihan mihin sattuu ja iskut ilman hanskoja olivat välillä aika kivuliaita. Asennetta uusissa alokkaissa kyllä riittää, pienetkin jampat tykittivät ihan tosissaan ja monien otteista paistoi halu päästä käyttämään juuri opittuja torjuntoja ja potku-lyönti kombinaatioita. Pientä varovaisuuttakin oli ilmassa, ilmeisesti matsaaminen ylempää vyötä vastaan oudoksutti. Treenien päätteeksi tehtiin vielä vatsoja parin kanssa vetäjän tahtiin.

Treenit olivat kokoonpanoltaan aika tasapainoiset. Systeemi sopi hyvin peruskurssilaisten treeneihin, koska päästiin tekemään juttuja monipuolisesti. Alussa on ihan hyvä käydäkin juttuja paljon läpi ettei samojen asioiden jankkaaminen johda kyllästymiseen. Jatkossa tarvittaviin taitoihin harjaannutaan myös alusta lähtien monipuolisesti. Monenkirjavien treenien ohella pitää kuitenkin olla myös treenejä, joissa käydään asioita huolella läpi ja toistoja kertyy paljon.

Ip:tä voisi käydä pieninä osasina treeneissä läpi enemmänkin esim. lämmittelynä. Mulla ainakin on ongelmana se, ettei ip-jutut jää ihan yhdellä tai kahdella treenikerralla mieleen. Välillä tuntuu jopa vähän ristiriitaiselta edetä vyöarvoissa, kun ip:n puolella hallussa on hädin tuskin alkeet.

Treenien jälkeen n. 30 min kuulajumppaa 12 kg mötikällä.
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

JennaS

Viesti JennaS »

16.2.

Kotona tappelua prosemman kanssa, meni hermot. Lähdin HMD-treeneihin nollaamaan päätä. Se oli virhe, koska mulla meni treeneissäkin hermot. Treenien sisältö oli tänään potkupainotteinen. Tehtiin paljon "rentoja" jalanheilautuksia sisä-ja ulkokierroilla sekä kiepparia ja etupotku nopeusharjoituksena, kiertopotku-takapotku kombinaatioita sekä "hyppelykieppareita". Potkuja nopeasti ja refleksinomaisesti. Vähän lonkkien ja lonkankoukistajien venyttelyä, tuulimyllyjä jne.

Oma keskittyminen ja koordinaatio oli tänään aika ala-arvoista. Huono fiilis rupes loppua kohden rassaamaan ihan tosissaan. No, huomenna on uusi päivä. Jos mä saisin asiat päässä oikeille raiteilleen, niin ehkä treenikin sujuisi taas hyvällä sykkeellä ja tekemisen meiningillä! :)

Seuraajat

JennaS