Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Potkuun lisätyt toiminnot

Ylläpidon viestit potkulaisille. Ole hyvä ja lue säännöt.
Instructions in English Kuva

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Valvoja
Aulis Gerlander (virallinen valvoja)
Viestit: 679
Lauteille: Heinäkuu 2007

Potkuun lisätyt toiminnot

Viesti Valvoja »

Lisätoiminnot, jotka on pääosin listattu täällä, täällä ja täällä, ovat toimintoja, joiden tarkoitus on helpottaa ja monipuolistaa keskustelulaudan käyttämistä. Kaksi viimeksi linkitettyä listaa ovat suhteellisen stabiileja, mutta nuo ensiksi mainitut toiminnot ovat epävarmempia kun puhumme päivityksistä ja niiden vaikutuksista.

Kun phpBB:hen julkaistaan päivitys, se tarkoittaa yleensä usean tiedoston uudistumista. Tämä tietää aina tuntikaupalla ylimääräistä työtä niinkin muunnellulla laudalla kuin Potku on. Jos tästä kuitenkin selviää koodin tuijottamisella ja tarkkuudella, ongelmaa ei ole. Ongelmia alkaa ilmetä siinä vaiheessa kun päivitykset ovat suorassa ristiriidassa aiemmin lisättyjen toimintojen kanssa.

Lisätoiminnot eli MODit (modifikaatiot, mutta lyhennettynä kirjoitetaan isolla erotuksena moderaattoreista; näin sekä englanniksi että suomeksi) ovat laajassa merkityksessä mitä tahansa lautaan tehtyjä muutoksia. Jos vaikka VASTAA-nappulan taustaväriä muutetaan, se on silloin muutos eli MOD. MOD-sanaa ei kuitenkaan juurikaan käytetä tällaisista muutoksista, vaan sillä useinkin tarkoitetaan jotakin suurempaa toiminnallisuutta. Nämä muutokset koskevat yleensä useita tiedostoja, ja joissakin tapauksissa ydintiedoistoihin (core files) tehdään muutoksia. Varsinkin ydintiedostojen kohdalla päivitykset aiheuttavat ongelmia, sillä ristiriitoja saattaa ilmetä.

Jokainen MOD on suunniteltu tietylle phpBB-versiolle. Mikäli MODia ei ole päivitetty virallisen phpBB-päivityksen yhteydessä, sitä voidaan pitää vanhentuneena. Vanhentunut MOD on myös potentiaalinen turvariski. MODien päivityksistä vastaa MODin tekijä eli kuka tahansa phpBB:n käyttäjä, joka osaa sellaisen tehdä. Tällaista vapaaehtoista työtä, jonka henkilö on suostunut jakamaan muiden kanssa, ei voida velvoittaa jatkamaan päivitysten jälkeen. Jokainen MOD on siis luotettava ja toimiva vain niin kauan kuin se sopii yhteen sillä hetkellä viimeisimmän phpBB-version kanssa. Täten jokainen phpBB-päivitys luo tilanteen, jossa yksi tai useampi MOD saattaa jäädä historiaan. Tämä on hyvä jokaisen potkulaisenkin muistaa.

Seuraamme tätä äänestystä (ja mahdollisia vastaavia myöhemmin) tarkasti, jotta ne toiminnot, joista pidätte ja joista on teille hyötyä, säilyisivät osana Potkua. Valitettavasti emme kuitenkaan voi siis taata tätä.