Olppaemi kirjoitti:
Jotain linkkejä näistä olisi ihan hyvä nähdä.
Yritän kaivella viikonlopun mittaan paremmalla ajalla.
Oululaisen luomujälkiuunileipä on ainoa pelkästään ruisjauhoa sisältävä ruisleipä, johon olen törmännyt, mm. suomen suosituimmassa leivässä (ruispalat) vain 36% (66% viljasta) on ruista, loppu vehnäjauhoa. Näkkileivän glykeemisen indeksin puolestaan väitetään olevan joidenkin lähteiden mukaan jopa korkeampi kuin vaalean leivän:
http://www.kotkansiipi.com/Page48.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Tuolta finelistä voi katsella kasvisten ravintoarvoja ja huomata, että niissä useasti hiilarit on nopeassa muodossa, eikä hiilihydraattien kokonaismäärä ole lähellekään samaa tasoa täysjyväviljan kanssa.
Hmm...tarkoitammekohan eri asiaa kun puhumme "nopeista" hiilihydraateista? Kyllä suurimmassa osassa kasviksia hiilarit ovat nimenomaan hitaassa muodossa (matala GI).
Jos näin on, niin minkä takia viljaa pitää sitten rauhan aikana syödä pois? Eikö olisi helpompaa tuottaa ja ylläpitää riittävää ruokareserviä, joka sitten otettaisiin vasta sodan aikana käyttöön? Vai yrittääkö Tarja hämätä kansaa uskottelemalla että vilja on hyvästä, niin sitten sodan aikana ei tule paha mieli.
Etkö ole kuullut valtion viljavarastoista? Laitapa vaikka googleen hakusanaksi "viljan varmuusvarastointi", tuo väittämäni ei todellakaan ole mitään salaliittoteoriaa. Suomessa tuotetaan kuitenkin viljaa sen verran, että jos joka vuosi kaikki vilja varastoitaisiin, eikä syötäisi, varastotilaa tarvittaisiin joka vuosi lisää. Eikä vilja myöskään säily ikuisesti, tämän vuoksi viljavarastojen sisältöä täytyy kierrättää. Jos väittämäni ovat muutenkin mielestäsi vain salaliittoteorioita, osoita ne ihmeessä vääräksi kunnon perusteluilla
Vai luuletko valtion todellakin pyyteettömästi ajattelevan ensisijaisesti vain kansalaisen etua, mm. farssi nimeltä suomen autoverotus ja viimeaikaiset puoluerahoitusepäselvyydet kertovat mielestäni muuta, miksi tässä ravintoasiassa tehtäisiinkin eri tavalla?
Hyvästä ruokavaliosta poikeaminen aiheuttaa lihavuutta, oli ruokatottumukset sitten miten tahansa koostettu. Aika suuri osa suomalaisista ei syö ravintosuositusten mukaisesti.
Samaa mieltä. Silti ravintosuosituksia pitäisi mielestäni päivittää, tai ainakin luoda useammat rinnakkaiset suositukset, sillä samat makroainesuhteet eivät ole optimit sekä raskasta fyysistä työtä tekeville, että toimistotyöläisille.